"iPod'lar şaşırtıcı şekilde daha iyi" demek "ipodların daha iyi olmasına şaşırdım" demek. "Ipodlar çok daha geniş sahneye sahip" demek değil yani. Başka bir deyişle: "Sony'lerin sahnesinin daha geniş olmasını beklerdim ama ipodların daha geniş olmasına şaşırdım." Türkçeyi anlamakla alakalı bir durum. Senin de dediğin gibi ipodlarda sahne daha geniş zaten. Ayrıca clear stereo özelliği sahneyle alakalı bir özellik değil. Daha çok kalitesiz kulaklıklarda ise yarayan bir özellik. Şöyle ki; bazı kulaklıklar mp3 çalardan aldıkları sinyalleri sağ ve sol kanallara eşit olarak aktaramıyor veya aktarması gerektiği gibi aktaramıyor. Clear stereo ise bu dengesizliği ortadan kaldırır. Zaten üst düzey kulaklıklarla clear stereo özelliğinin faydasını gözlemleyememek bundan dolayıdır.
Ses konusundaki görüşlerin için yorum yapmam sonuçta senin kendi görüşlerin ama istediğim kulaklığı istediğim kişiye istediğim fiyatla satarım. Seni ilgilendiren bir olay değil. Alacak kişi de iyi araştırıp enayi durumuna düşmesin. Ayrıca ben x1051 kullanan birine sattım. Alan kişi de noise cancelling özelliği için aldı. Bir internet sitesinden 260 liraya alacağına 80 liraya sattım. O ses kalitesi+noise cancelling için çok iyi bir fiyattı ve alan kişi de bunu pm atarak teyit etti zaten. Olayı ve karşıdakinin amacını,kişiliğini bilmeden yapılan bilinçsizce bir yorum olmuş.
Ha pardon,özür dilerim.Ben öyle rastgele satışa çıkardın zannetmiştim.X1051 ile kullanacaksa tam yerini bulmuş zaten.
"Clear Stereo her kulaklıkta aynı etkiyi bırakmıyor." desek daha doğru olur bence.Ses zaten en sağa veya en sola aktarılıyorsa,Clear Stereo o zaman işe yaramaz.E o zaman da iPod ile Sony'nin Clear Stereo olmasına gerek kalmadan da bir farkı kalmaz sahne konusunda.Zaten limitin ya en sağ ya da en soldur.
bu cihazı almayı düşünüyorum, radyosu nasıl iyi çekiyor mu?
Bu cihazı kulak içiyle kullanırken sorun yokta kafaüstü kulaklığa takınca kulakiçi deki tadı alamıyorum.54 ohm'luk kulaklığı beslemezmi ki? Ses düzeyi olarak değilde bass yok.iemdeki bası vermiyor. Bu bass sorununu e5 ile çözebilir miyim?
Clear bası arttırınca da olmuyor ses çok boğuluyor 2. seviyede..
Bu arada alet çok klas ya hergün daha bi çok seviyorum nedense.
quote:
Orijinalden alıntı: Crln
Bu cihazı kulak içiyle kullanırken sorun yokta kafaüstü kulaklığa takınca kulakiçi deki tadı alamıyorum.54 ohm'luk kulaklığı beslemezmi ki? Ses düzeyi olarak değilde bass yok.iemdeki bası vermiyor. Bu bass sorununu e5 ile çözebilir miyim?
hangi kafaüstü kulaklığı takıyorsun?
quote:
Orijinalden alıntı: electrostatic
quote:
HD380 Pro kullanıyorum. Tamam belki çok iyi bass vermeyebilir ama hiç yok nerdeyse.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: electrostatic
quote:
HD380 Pro kullanıyorum. Tamam belki çok iyi bass vermeyebilir ama hiç yok nerdeyse.
kafaüstü kulaklıklardan iem lerdeki bass performansını beklemek hayalcilik olur.iyi bass veren modeller var tabi orası ayrı.yerinde olsam denon ah-d2000 alırdım.bass ı o zaman görürsün işte.hd380 e amfi alırsan çok tatmin edeceğini sanmıyorum.bence bu kulaklığın ses karakteriyle alakalı bir olay.amfi çok etki yapmaz.
Neyse artık yapacak bişey yok o zaman.Zaten zar zor almıştım başka bi kulaklık alamam.Keşke hd238 alsaydım gümbür gümdür bass vardı.Nerden uyduk milletin aklına.
Sağolasın cevap için.
Hd238 iyi baya. Amfisiz kullanımda tercih edilebilir. Sennheiser sesini sevenler için çok iyi alternatif. Px100-II ve portaprodan her alanda daha başarılı. tabi fiyatı da onlardan çok daha fazla. Hd238 dinleyip de niye bilmediğin bir kulaklığa yöneldin ki?
quote:
Orijinalden alıntı: _ AWESOME _
Hd238 iyi baya. Amfisiz kullanımda tercih edilebilir. Sennheiser sesini sevenler için çok iyi alternatif. Px100-II ve portaprodan her alanda daha başarılı. tabi fiyatı da onlardan çok daha fazla. Hd238 dinleyip de niye bilmediğin bir kulaklığa yöneldin ki?
Burdaki birkaç kişi onun yerine buna bakmamı söyledi.Hemde birçok incelemeler yapanlar.İşin ehlilerdir diye güvendik.Yoksa çoktan gidip almıştım Hd238'i.Birazda gaza geldim fiyatı da fazla olunca daha iyidir diye aldım.
Ben şimdi bi halta yaramayan bi kulaklığa öğrenci halimle bir sürü paramı verdim.Moralim bozuldu ya
Bende A845 i almış bulunmaktayım. Tek kelime ile harika cihaz beklediğim gibi
Bende binbir hevesle almıştım ama şu an nerede bilmiyorum bile
Arkadaşlar flac la 320kb/sn arasında çok fark var mı ki ?
quote:
Orijinalden alıntı: akrepppkralll
Bazı şarkılarda belli oluyor ama her şarkıda büyük fark olmuyor. Yine de her şekilde daha iyi tabi.
quote:
Orijinalden alıntı: _ AWESOME _
quote:
Bazı şarkılarda belli oluyor ama her şarkıda büyük fark olmuyor. Yine de her şekilde daha iyi tabi.
bence fark çok az.bazen fark bariz belli oluyor ama çok gerekli bişey değil bence flac.320 bit çok çok iyi iş görüyor.
Adam akıllı bir converter ile çevirdikten sonra bana 192 KBPS WMA bile yetiyor.Elbette benim elimdeki kulaklıklar o kadar üst düzey değil.Öğrenciyim ve çalışmıyorum çünkü ve de babam ya da akrabalarım bana istediğim kulaklığı,MP3 Player'ı vs. vs. aldırtabilecek kadar para saçmıyor.Zengin bir çevrem yok ne yazık ki.Çalışmadan elde ettiğim paraları kulaklık,MP3 Player vs. vs. tarzı şeylere saçacak düzeyde değilim yani.
Ancak iş sahibi olduğumda inşallah ben de adam akıllı bir High-End sistem kuracağım.Bu seviyeden sonra FLAC bence farkını daha çok hissettirecek,bu yüzden arşivimi saklıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: STT-CL
Adam akıllı bir converter ile çevirdikten sonra bana 192 KBPS WMA bile yetiyor.Elbette benim elimdeki kulaklıklar o kadar üst düzey değil.Öğrenciyim ve çalışmıyorum çünkü ve de babam ya da akrabalarım bana istediğim kulaklığı,MP3 Player'ı vs. vs. aldırtabilecek kadar para saçmıyor.Zengin bir çevrem yok ne yazık ki.Çalışmadan elde ettiğim paraları kulaklık,MP3 Player vs. vs. tarzı şeylere saçacak düzeyde değilim yani.
Ancak iş sahibi olduğumda inşallah ben de adam akıllı bir High-End sistem kuracağım.Bu seviyeden sonra FLAC bence farkını daha çok hissettirecek,bu yüzden arşivimi saklıyorum.
dostum bende senin modundaydım bir zamanlar.sende benim yolumdan geliyorsun.benim öğrencilik bitti ve işe girmeme az bir süre kaldı hayırlısıyla.yakında muradıma ericem inşallah,masaüstü sistem hayali gerçekleşicek.darısı senin başına kardeşim
@electrostatic;inşallah,inşallah.
Mp3 hakkında herkes çok güzel şeyler diyo ama tek eksi yönü flac desteklememesi herhalde .. Gerçi siparişini verdik artık da :)
quote:
Mp3 hakkında herkes çok güzel şeyler diyo ama tek eksi yönü flac desteklememesi herhalde .. Gerçi siparişini verdik artık da :)
flac olayı fazla abartılıyor bence.desktop sistemlerde önemli bu unsur bana göre.mp3 çalarda 320 bit mp3 yeterli