Şimdi Ara

Sony NWZ-X1050 Detaylı İnceleme(Yeni FW çıktı) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
633
Cevap
0
Favori
39.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Valla S9'un flat ayardaki 30 seviyesini yakalarsa o da benim için iyi olur.

@Azizim

Şimdi ben A serisinden herhangi bir model alsam X... ile aynı ses kalitesine sahip olacak mıyım? Atıyorum A 809-810-845-860 gibi... Sadece ses kalitesi ve maliyet önemli.
  • Ciddi fark bekleme ama kullandığın kulaklıkta çok önemli IE8 gibi üst seviye bir IEM kullanıyorsan fark elbet olacaktır ama seni tatmin eder mi bilmiyorum Ben A828 kullanıyordum ve 840 pek tatmin etmedi S-Master'ın daha temiz çıkardığı gerçek ama zaten dinlediğin müzikler 320 ve üzeri ise zaten temiz çıkıyordur. Para konusunda bir sıkıntı yoksa al müzikte az da olsa iyileşme için çok fazla para sarfedliyor biliyorsun ama maddi durumum çok iyi değil diyorsan ben yerinde olsam almam çünkü 600 küsür tl para vereceksin. Bu az bir para değil...
  • Zaten X1050 almam herhalde, wi-fi için kesinlikle o kadar para bayılmam, ekran kalitesi ise fazlasıyla Cowon'da mevcut. Tek derdim ses kalitesi; deseler ki X1050'nin o çok övülen flat ses kalitesi işte şu fasulye müzikçalar ile aynı, direkt o fasulyeyi alırdım. Sırf denemek istediğimden... Kulaklık olarak şu an Cks70 var ve ileride bir IEM veya taşınabilir kafaüstü için 200$'dan fazla verebileceğimi pek düşünmüyorum, büyük konuşmak istemiyorum yine de. Kayıtlar ise genelde 320 ve flac kalitesinde zaten, o konuda sıkıntı yok diyebilirim.
  • X1050'yi kullanmaya başladıktan sonra ogg'den AAC' ye geçecem bende... indirdiğim Flac albümleri foobarda artık AAC olarak kodlayacağım AAC'de kalite olarak Mp3 den daha iyi keşke birde ogg destekleseydi
  • Cks70 de fark IE8'e göre daha fazla olacaktır çünkü Cks70'in ses kalitesinde yapacağı iyileştirmeleri X1050 fazlasıyla yapabilir ama IE8 zaten Sony ile özellikle A-X serisi ile mükemmel bir uyum gösteriyor ve performansı üst düzeyde. Sanki IE8 Sony için üretilmiş gibi, zaman zaman bazı kullanıcılar ikisi arasındaki mükemmel uyumdan bahsediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azizim

Cks70 de fark IE8'e göre daha fazla olacaktır çünkü Cks70'in ses kalitesinde yapacağı iyileştirmeleri X1050 fazlasıyla yapabilir ama IE8 zaten Sony ile özellikle A-X serisi ile mükemmel bir uyum gösteriyor ve performansı üst düzeyde. Sanki IE8 Sony için üretilmiş gibi, zaman zaman bazı kullanıcılar ikisi arasındaki mükemmel uyumdan bahsediyor.

IE8'in sahnesi zaten en geniş iem X1050 içinde sahnesi cok geniş deniyor bakalım sabırsızlanıyorum iyice

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

X1050'yi kullanmaya başladıktan sonra ogg'den AAC' ye geçecem bende... indirdiğim Flac albümleri foobarda artık AAC olarak kodlayacağım AAC'de kalite olarak Mp3 den daha iyi keşke birde ogg destekleseydi

O kayıttaki farkı burada paylaşırsan güzel olur herkesin müzik kulağı farklıdır belki sen ciddi fark görebilirsin gerçi bunda daha önce kullandığın cihazın da etkisi olabilir Cowon'un ses rengini bilmiyorum ama umarım daha fazla memnun kalırsın.
  • mp3 il eogg arasında bairz fark bana göre 320kbps yetmiyor mp3 e ama ogg de 300 kbps lerde neredeyse Flac'a yakın bir ses alıyorum s9 ile AAC 'ninde ogg den aşağı kalmayacağını düşünüyorum , X1050 ye son atacağım sey mp3 dür herhalde
  • Kesinlikle aşağı kalmıyor hocam. AAC ile foobar2000'de trance radyo yayınını, adeta CD'den dinler gibi dinliyorum. Ses sistemim ise imzamda mevcut. Kulaklarıma ise güvenirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom36

Kesinlikle aşağı kalmıyor hocam. AAC ile foobar2000'de trance radyo yayınını, adeta CD'den dinler gibi dinliyorum. Ses sistemim ise imzamda mevcut. Kulaklarıma ise güvenirim.

süper zaten zamanında çok karşışaltırma yapmıştım formatlar arasında AAC ve OGG çok iyiydi bu konuda

• Aleti aldım beyler ses seviyesi beni tatmin etti A serisi gibi düşük değil tam istediğim gibi , hatta 30 da kulağı zorluyor ses kaltesi ise crystal clear tarzında cok detaylı ve net gerçekten etkilendim cihazın ses kalitesinden ie8 ile de coştu adeta w3 ile denedim bir 5 dakka w3 ün tizleri kulağı hakkaten tırmalıyor spydoctor nickli arkadaştan aldım daha detaylı yazarım şuanda albümleri AAC olarak kodluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 21 Nisan 2010; 22:42:49 >

• sadece ses kalitesi olarak s9 mu x1050mi desem?
  • X serisi ile IE8'in güzel ilişkisinin meyvesi olan olağan üstü ses kalitesini yakalamış olan arkadaşları tebrik ediyorum. Boşuna bir taraflarımızı yırtmadık burda bu birlikten kuvvet doğuyor diye...

Mutlu mesut olun, cebinize bu alemin en iyi 2lisini koydunuz...
  • Temiz ses almada S-Master'ın etkisi hissediliyor bende merak ettim Cowon ile ses kalitesinde fark nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermanilman

sadece ses kalitesi olarak s9 mu x1050mi desem?

+1 ?
  • Arkadaşlar hem s9'u avcumun içi gibi bilen biri olarak x1050 ile kıyaslıyorum... arasında ses kalitesi açısından çookk büyük fark var EVET !!! sesin pürüzsüzlüğü , doğallığı ve netliği bitirdi beni s9'da tiz yokmuş yahu!!! ie8 kendine geldi adeta gerçekten çok farketti s9'da ki enstrüman ayrımı gerçekten sınıfta kaldı,, bakın özellikle Trance müziklerde bir sürü sesin bir arada olduğu müziklerde X1050 hepsini tertemiz ve ayrı ayrı çok net bir şekilde veriyor.. S9 ise sesler karışıyor ve x1050 ile kıyaslandığında doğallıktan uzak kalıyor... ses seviyeside çok iyi 20-22 yetiyor bana kullandığınız kulaklığında önemi var tabi (ohm açısından) ama 32 ohm bir kulaklık ile bile dinleseniz başınızı ağrıtır buna emin olun,,, ekranı dokunmatik açıdan cok iyi , çok smooth geçişleri var kullanımı kolay ve build quality is Excellent !!!

Westone 3 'üde bir 5-10 dakika dinleme şansım oldu ilk dikkatimi çeken şey ise tizleri tırmalıyor insanın kulağını... kulağa oturması iyi x1050 'nin tizleri çok detaylı ve net w3 ile cısss cısss ses alırsınız buda pek hoş olmaz ... bass kalitesi güzeldi W3'ün fakat X1050 ile ie8 'in bass 'ı birleşince s9daki gibi o yumuşakımsı ve uzayan bass , yerini daha detaylı daha pürüzsüz ve net bir bass'a bıraktı yani kısacası ie8 kendine mükemmel bir eş buldu almak isteyenler kesinlikle alsın,,,

AAC olarak VBR 320kbps olarak ripledim Flac arşivimdeki albümlerin bazılarını inanın cd kalitesinden bir farkı yok bunda S-master anfinin rolü büyük şıkır şıkır bir ses alıyorsunuz aletten

• Hayırlı olsun @helsloot, iyi günlerde kullan. Oynatıcılar geliyor gidiyor ama IE8 hep yerinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Figure

Hayırlı olsun @helsloot, iyi günlerde kullan. Oynatıcılar geliyor gidiyor ama IE8 hep yerinde

Teşekkürler Figure Valla öyle , çok seviyorum IE8'i benim dinlediğim müzik tarzına çok uyuyor bu ikiliyi uzun zaman kullanırım artık onlar benim en iyi yol arkadaşlarım
  • Tiz meselesinde çok fena bir yerden girdin. Önceden itiraz etmiştim ancak artık kabulleniyorum ki Sony, Cowon'dan daha ötede, en azından "X1050 vs. S9" karşılaştırmasında. Tabi yalnız helsloot'tan duyduklarımdan mütevellit değil, birçok arkadaştan ve incelemeden çıkardığım haliyle bu yorumda bulunuyorum.

Şimdi bana X1050 ile aynı ses çipini kullanıp aynı ses işleme özelliklerini kullanan daha ucuz bir model önermenizi umuyorum. S veya A bilmem kaç olur, farketmez... Yeter ki ses aynı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom36

Tiz meselesinde çok fena bir yerden girdin. Önceden itiraz etmiştim ancak artık kabulleniyorum ki Sony, Cowon'dan daha ötede, en azından "X1050 vs. S9" karşılaştırmasında. Tabi yalnız helsloot'tan duyduklarımdan mütevellit değil, birçok arkadaştan ve incelemeden çıkardığım haliyle bu yorumda bulunuyorum.

Şimdi bana X1050 ile aynı ses çipini kullanıp aynı ses işleme özelliklerini kullanan daha ucuz bir model önermenizi umuyorum. S veya A bilmem kaç olur, farketmez... Yeter ki ses aynı olsun.

S639F 16gb alabilirsin buda cok övülen bir model x1050 ayarında deniliyor tabi S-master özelliği yok GG'de bulabilirsin satılıyordu bir ara ;

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.