Şimdi Ara

Sony oyunun kurallarını değiştiriyor: Heyecan verici donanım özellikleriyle PSP2 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
0
Favori
31.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaki Touch Pad özellikle süper olmuş ya

Düşünün , Web'de geziyorsunuz . Yağlı - pis parmaklarınızla güzelim PSP'nin ekranını ellemek yerine Touch Pad kontrol edersiniz , hem maximum görüş hemde max. temizlik sağlarsınız
  • arka touch pad ilginc fikir ama onun dışında çok sıradan geldi. bence o kazık fiyatına göre cok bir numarası olmayacak. klasik tüketici sömüren sony zihniyeti işte.
  • İnceleme tek kelimeyle muhteşem olmuş çok başarılı anladığım kadarıyla alıntıda yapılmamış alanınızda teksiniz tebrikler buarada NGP gerçekten harika duruyor ama 2012'e kadar kim sabredecek orasıda ayrı tahmini fiyat 500$ civarlarında olur sanırım daha düşük olur ama daha fazla olmaz PS3'deki gibi zararına satıp oyunlardan kar etme amacı güdebilir...
  • Bazı arkadaşlar ucuz olur demişler. Bazıları PS3 kaç para ki bu daha pahalı olsun demiş. Bazıları laptop alırım 2000 liraya demiş. Öyle güldüm ki anlatamam.

PS3 te ekran yok, touchpad yok, şu ânın son teknolojisi değil,(çıktığında kaç paraydı), PS3 ü cebine koyup yolda gezemezsin (mobil olduğu için pahalı olur)

Laptop'u cebine koyup otobüste giderken oyun oynayamazsın, laptop ta 3G özelliği olan olsa o da çok daha pahalı olur, bunda 3G özelliği var diyorlar işte bundan da kominikasyon vergisi falan alırlar birşeyler alırlar yine 1500 liraya dayanır...

500 lira, 750 lira.

Alın, okuyun: Andersenden Masallar:http://www.masaldiyari.net/tag/andersenden-masallar

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocKing

Şimdi ben daha önce akıllı telefonlar hakkında PC Seviyesine gelecek demiştim herkes dalga geçiyordu. Dolayısıyla şimdi söyleyeceğime de tabi herkes karşı çıkacak ama yine de söyleyeceğim.

Güzel cihaz yapmışlar "ama" uzun süre başarılı olamayacak...
    Sebebi de:

Akıllı telefonlar o kadar hızlı gelişiyorlar ki 6 aydan sonra ne olacakları kestirilemiyor. 1 sene içinde 4 çekirdeklisi olup 1.5 sene sonra 8 çekirdekli kullanılıyor olabilir. Bunu herkes görüyor. PSP çıktığı zaman herkes Nokia'nın o aptal telefonlarını kullanıyordu. Fakat şu an akıllı telefonlarda da oyun sektörü çok gelişti ve bundaki işlemci kullanılıyor. Dolayısıyla bu cihaz çıktıktan sonra 1 sene sonra atıyorum 8 çekirdekli daha iyi GPU'lu akıllı telefon çıkarsa oyun üreticileri buna ürettikleri oyunun daha iyisini bile onlara üretebilirler. Sonuçta kazanacakları paraya bakarlar. Sony daha iyi konsol yapsın ona da üretelim derler. PSP çıktığından beri çok sattı ama iPhone ile millet iyi oyun oynamaya başlayınca populerliği azaldı.
    Şimdi bu cihaz piyasada olsa, bir de bunun oyunlarını oynatan ve 4 çekirdek daha fazla işlemcili ve daha güçlü GPU'lu akıllı telefon olsa ben onu alırım. Sonuçta Sony bu. Kazığı dayayacak. Haa bu cihaz aynı zamanda telefon olarak da kullanılacaksa zaten evet 2000 lira olur herhalde...

Şimdi:

YÜKLENİN BANA.

Şöyle bir durum var,psp2 bir oyun konsolu olmasının yanında inanılmaz bir multimedya aracı olacak.Ben şahsen akıllı telefona tercih edeceğim.Şimdi bir akıllı telefona 1500 tl verirsem 2 sene sonra ölü olacağını ve hiçbir yazılım desteğinin olmayacağını biliyorum.psp2 bunun yarı fiyatı olacak ve en az 5-6 yıl yazılım desteğinin süreceğini bileceğim.Onun dışında bu alet tamamen oyunculara yönelik.Akıllı telefonlara şimdiye kadar çıkan oyunlar birkaç tane shooter dışında hep platform-puzzle oyunlarıydı.Ayrıca kimse dokunmatik ekranda fps-tps oynamak istemez.Zaten yapılan oyunların da arayüzü basit olur.GPU su ne kadar güçlü olursa olsun bir akıllı telefonda adam akıllı mgs4 oynayamazsın.Hedef almak,dokunmatik ekranda tuşlara basmaya çalışmak işkence olur.
    Olay tamamen hedef kitleyle alakalı.5 inç ekran mı 3.5 inç ekran mı?Ekrana dokunmak mı iki analog+fiziksel tuşlar mı? Fps-tps mi platform-puzzle mı?

• Tasarım olarak PSP'nin oluşturduğu genel şablonu koruyan ancak çeşitli güncellemeler içeren PSP2, 182.0 x 18.6 x 83.5mm boyutlarında kasaya sahip. 5-inç büyüklüğünde ve 960 x 544 çözünürlüğünde (PSP'nin dört katı) 16 milyon renk destekli OLED ekrana sahip olan PSP2, yerini aldığı PSP ile kıyaslandığında daha yüksek çözünürlük, daha canlı renkler ve daha keskin görüntüler vaad ediyor. Dokunmatik ekranı ve dokunmaya duyarlı arka paneli ile kullanıcılara interaktif oyun deneyimi vaad eden cihaz, üç yönlü jireskop ve üç yönlü akselometre olmak üzere altı yönlü hareket kontrol sistemi ve üç yönlü elektronik pusulaya da sahip. Kapasitif tarzda çoklu dokunmatik touchpad ile donatılan konsol, önde ve arkada olmak üzere iki kamerayla geliyor.
  • ismetdai esasında bu cihazın akıllı telefonlara göre bir avantajı var.
    Daha kalın.
    Akıllı telefonlar bildiğiniz gibi daha ince olmak için yarışıyorlar. Bunun ise böyle bir kaygısı yok çünkü oyun konsolu.
    Tabi kalın olması da bazı avantajlar getiriyor.
    Daha büyük hoparlör ile daha yüksek ses çıkışı,
    Daha kalın ve büyük pil ile yüksek işlem gücünde uzun süre çalışma,
    Üzerine eklenen ekstra oyun için butonlar,
    Arkasında touchpad falan
    Sony kalitesi ile üretilmiş olması,

Genel kârı oyundan sağlayacağı için cihazın kâr edilmeden satılabilecek olması.

Yalnız şu da var ki Sony böyle bir cihazı kârsız veya maliyetin altına yani PS3 gibi satacak ise oyuların kırılması da çok zor olacaktır.
    Yani bu cihaz bize gelmez...

Amerikada 2000-3000$ maaş alan insanlar 1000$ kira verdikten sonra en az 1000$ ları kalıyor. Bir oyun 50$ olsa ayda 20 tane oyun alabilirler.
    Ama o oyun bizde de 50$ olacaktır. Bizde 900 lira maaş alan bir kişi 600 lira kira verse kalan 300 lirayla 4 tane oyun anca alır. Yani kısacası orada bu cihaz çok daha rahat kullanılır.
    Ayda 2 tane oyun alıp geçinirler bizde ise 1000 lira alıp kira ödeyen birisi aç kalır. İşte aradaki fark. Bizde hemen kırmaya başlarlar falan. Kırılmadan kimse oyun almamaya çalışır veya az alır.

Sonra da niye 3. Dünya ülkesi gibi davranıyorlar bize: işte bu yüzden. Adamlar para kazanıyorlar ve Amerika'da bir şey hemen çıkıyor. Bizde ise nerdeyse 6 ay 1 yıl falan sonra geliyor. Tabii ki...

Cihaz güzel. Kalitesi iyi. Ekranın büyük olması da şahane. Umarım yanılıyorumdur ama bu kadar hızlı gelişen akıllı telefon sektöründe canavar cihazlar çıkınca oyun geliştiriciler onlara yönelirler de...

• Sony yanlış yolda ilerliyor, OverClocKing'in de dediği gibi, bu alet çok manyak gözüküyor olabilir şu halde fakat bırakın çıktıktan sonrayı çıkana kadar bile daha yüksek işlem gücü olan mobil aletler piyasada olabilir.

2004 yılında PSP'yi gördüğümde çenem düşmüştü o ne oyle diye, borç harç hemen almıştım, bir mobil platformda ps2 grafiği nasıl olur bu manyaklık diye düşünerek. fakat bu çeşit konsolların ömrü 7 yıl kadar sürüyor, 7 yılda teknik özelliklerin katlarca geçileceği bu kadar belliyken, teknik özelliğe yatırım yapmak yerine yenilikçi eğlence yöntemleri geliştirmek gerek.

nintendo bunu yapıyor hep kazanıyor, sony kafasının dikine gitmiş yine, ilk 2 sne ohaaa grafiğe bak diyeceğimiz sonrasında da sıradan kimsenin dönüp bakmayacağı bir alete dönüşmesi muhtemel bir cihaz bu.

bunun yanında nintendo, wii ile hareket algılayıcıyı, ds ile ikili dokunmatik ekranı nasıl oyun deneyiminin bir parçası yaptı ve neticede teknik özellikleri 2-3 gömlek aşağı olmakla birlikte liderliği açık farkla aldıysa, 3ds - psp2 mücadelesinde de aynı şeyin olma olasılığı çok yüksek görünmekte.

• Geohot fixlesin bunu da yeriz içeriz harıl harıl kullanırız.Bir de spot aldık mı tadından yenmez.
  • Adamlar ps3 ile kıyaslıyor hâlâ gelmişiniz cep telefonları falan filan yakın zamanda geçer diye.

Oyunları nasıl aktarıcaz bu cihaza onu anlamadım. Psp de umd disk olayı vardı.
    Özel kart filan deniliyor o da ayrı bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenk -- 28 Ocak 2011; 11:30:02 >
  • Cihaz teknik anlamda harika olmuş. PSP'yi uzun süre severek kullandım, yollarda geçen zamana karşılık ilaç gibiydi. Tek kötü yanı sorunlu wireless özelliğiydi. Son zamanlarında artık görüntü kalitesi için "cihazın kapasitesi bu kadar" demişken Sony son darbeyi vurup 60 FPS ile inanılmaz akıcı oynanan Gran Turismo'yu görünce şok olmuştum.

Her ne kadar PSP2'nin fiyat politikasına bağlı olsa da bu cihazın iyi işler başaracağını düşünüyorum.
  • 3g de olaydı var ya.
  • arkadaşın bir kaç günlerdir psp diye dönüp duruyor birasz beklese iyi olacak en azından bu
    çıkınca eskilerin fiyatı düşer
  • İnanılmaz bir cihaz olmuş. Beklentilerim yüksekti ama bu kadar da değildi açıkçası. Haberi okurken resmen yamuldum. Cihaz çıktıktan sonra Android işletim sistemi de bir şekilde portlanabilirse resmen canavar olur. PSP almak gibi bir fikrim yoktu ama dört gözle bekliyorum şu anda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenk

Adamlar ps3 ile kıyaslıyor hâlâ gelmişiniz cep telefonları falan filan yakın zamanda geçer diye.

Oyunları nasıl aktarıcaz bu cihaza onu anlamadım. Psp de umd disk olayı vardı.
    Özel kart filan deniliyor o da ayrı bir konu.

Eğer Cidden Sony bunun için özel kart ürettiyse(Memory Stick'den farklı olarak), ve cihaza Memory Stick desteği koymazsa, işte o zaman zor kırılır bu cihaz Bir ihtimal; Memory Stick'i özel aparatla Sony'nin özel kartına dönüştürebilirsek, belki o zaman kırılmasından söz edebiliriz...
  • Çoklu dokunmatik derken ekranı multitouch mı? Arkası da öyle mi birde?
  • PSP2'nin teknik özelliklerini okuduktan sonra 2012 sonu çıkacağını idda ettiğim Playstation 4'e kesin gözle bakıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenk
    Adamlar ps3 ile kıyaslıyor hâlâ gelmişiniz cep telefonları falan filan yakın zamanda geçer diye.

Kıyaslarız tabii ki. Cep telefonları ile kıyaslıyor demişsin. Zaten bunda kullanılan işlemci cep telefonu "Akıllı Telefon" işlemcisi.

Bundaki özellikler ney ise işlemci, GPU, RAM olarak bu çıktığında aynısı akıllı telefonlarda da olacak. Sadece bu daha kalın olduğu için 1.5Ghz olursa atıyorum, akıllı telefonlar daha ince olduğu için soğutma biraz düşük olacağından dolayı 1.2 Ghz olur olsa olsa.

Eee sonrası. Artık eskisi gibi değil. 1 sene içerisinde ARM ın geldiği yere bak. Bu cihaz çıksın, 1 sene sonra 2 kat daha hızlı işlemcili cihazlar çıkmazsa neyim...

Eskiden öyle değildi. Ama artık durum farklı. Akıllı telefon pazarı aşırı hızlı gelişiyor. Çıktıktan 1 sene sonra Donanımı Düşük ilan edilmezse şaşarım.

1Ghz işlemcili Samsung Galaxy S çıkalı ne kadar oldu, şu an LG gibi firmalar 1.2 Ghz Çift Çekirdek çıkartıyorlar. Bak ne kadar geçti hızı %20 arttı çekirdek 2 ye katladı. Tegra 3 çıkacak birkaç ay sonra 4 çekirdekli. 1 sene gibi bir sürede 1Ghz tek çekirdek 1.2Ghz 4 çekirdek olmuş olacak. Bu çıkar 1.5 Ghz 4 çekirdek, 1 sene sonra 2Ghz 16 çekirdek çıkarsa şaşmam...

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocKing

Kıyaslarız tabii ki. Cep telefonları ile kıyaslıyor demişsin. Zaten bunda kullanılan işlemci cep telefonu "Akıllı Telefon" işlemcisi.

Bundaki özellikler ney ise işlemci, GPU, RAM olarak bu çıktığında aynısı akıllı telefonlarda da olacak. Sadece bu daha kalın olduğu için 1.5Ghz olursa atıyorum, akıllı telefonlar daha ince olduğu için soğutma biraz düşük olacağından dolayı 1.2 Ghz olur olsa olsa.

Eee sonrası. Artık eskisi gibi değil. 1 sene içerisinde ARM ın geldiği yere bak. Bu cihaz çıksın, 1 sene sonra 2 kat daha hızlı işlemcili cihazlar çıkmazsa neyim...

Eskiden öyle değildi. Ama artık durum farklı. Akıllı telefon pazarı aşırı hızlı gelişiyor. Çıktıktan 1 sene sonra Donanımı Düşük ilan edilmezse şaşarım.

1Ghz işlemcili Samsung Galaxy S çıkalı ne kadar oldu, şu an LG gibi firmalar 1.2 Ghz Çift Çekirdek çıkartıyorlar. Bak ne kadar geçti hızı %20 arttı çekirdek 2 ye katladı. Tegra 3 çıkacak birkaç ay sonra 4 çekirdekli. 1 sene gibi bir sürede 1Ghz tek çekirdek 1.2Ghz 4 çekirdek olmuş olacak. Bu çıkar 1.5 Ghz 4 çekirdek, 1 sene sonra 2Ghz 16 çekirdek çıkarsa şaşmam...

Telefonlar yada bu tip oyun konsolları hiçbir zaman masaüstü PC'leri geçemez bugün i7 980 işlemci bu tip cihazları duman eder büyük ihtimalde yeni çıkacak konsollarda PSP2'yi 4 bölüp 2'le çarpacaktır yani çokda abartmayın derim..

• fps oyunları normal gamepad'lerde oynanmıyor bunda hiç oynanmaz, strateji oyunlarıda olmuyor. İnternet film müzik ve futbol basketbol oyunları için alınır bana göre.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.