Şimdi Ara

Sony PlayStation 5 Pro '%100 geliyor' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
1
Favori
9.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan sonra ne Xbox ne PlayStation konsol üretse bile sadece zarar eder. Artık geleneksel konsol mantığını kaldırmak gerek. Bu firmaların yapması gereken Oculus tarzı başlık ve kabinler yapması lazım. Aynı grafik kalitesinde bunu yaparlar yeni çağ başlayacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu konuda bende pek tecrübeli sayılmam hocam fakat önce pc için gamepad kullanımı ile ilgili şöyle bir bilgilendirme yapayım,

Pc tarafında pc kontrolcüleri her oyun tarafından "çok uyumlu" çalışmıyor, bunun için DualsenseX(Sadece Ds5) ve Ds4windows(Ds5,Ds4, Switch Pro) yazılımı mevcut.

Ps kontrolcüleri için şöyle bir durum mevcut, oyuna kontrolcüyü yukarıda bahsettiğim yazılım üzerinden ps kontrolcüsü olarak tanıtırsanız(istenirse xbox kontrolcüsü olarak veya ds olarak tanıtılabiliyor) ve oyunda haptic desteği yoksa titreşim çalışmaz. Fakat oyunda ps kontrol arayüzü desteği varsa oyun içindeki tuşlar ps tuşlarına döner.

Eğer yazılım üzerinden xbox kontrolcüsü olarak tanıtırsanız, busefer oyunlarda haptic yerine normal titreşim çalışır fakat buseferde oyun arayüzündeki tuşlar xbox tuşlarına dönecektir ve gyro, touchpad,trigger,haptic desteği çalışmayacaktır.(bu özellikler ds kontrolcülere özgü olduğundan dolayı)

Yani pc üzerinde konfigrasyon yapmaya ihtiyaç duymayan kontrolcü xbox kontrolcüsü. Çünkü gamepad desteği olan oyunların çoğu pc üzerinde xbox kontrolcüsüne sorun çıkartmaz, fakat gyro sensör bulunmaması benim için çok büyük bir eksiklik.

Ps kontrolcülerinde ise yukarıda bahsettiğim ikilem ortaya çıkıyor, fakat seçeneğimiz mevcut oluyor, istersek kontrolcüyü tamamen bir xbox koluymuş gibi kullanabiliyoruz yazılım sayesinde (tuşlar farklı olsada)

Bu yüzden ps kolu uyumlu oyunlar ve olmayan oyunlar için program üzerinden iki profil oluşturup (biri xbox kolu ayarlı,diğeri ps kolu ayarlı) kullanıyorum.

Bendeki kontrolcü Ds4, işimi fazlasıyla görüyor, hepsi hakkında tecrübem olmadığı için tavsiye vermem doğru olmaz fakat şuan ben alacak olsam dualsense 5 alırdım. Tercih size kalmış.

Şunuda eklemek istiyorum kontrolcüyü hangisini alırsanız alın eğer masaüstü pc kullanıcısı iseniz, kablosuz kullanacaksanız, menzili yüksek, kaliteli en az bluetooth 5.0 destekli bir adaptör ile kullanın. laptoplar için gerekli değil zaten mevcut.

Kısa özet:

Tak ve kullan: Xbox kontrolcü.

Nintendo oyunları, çetrefilli özellikler, daha karmaşık yönetim ama destekli oyunlar daha eğlenceli: PS kontrolcü.

Sadece ama sadece nintendo oyunları: Switch pro kontrolcü.(Oyun arayüzü ile tuşlar birebir eşleceğinden dolayı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 4 Mayıs 2023; 9:9:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 yıldır sırf bu nesil için çıkan adamakıllı oyun göremedim. Aldıklarımın da önceki nesilden versiyonları var. Yani PS5 hâlâ olmasa bile PS4'ten yeni oyunlar oynanabilirmiş. Onun da yakında sırası gelecek de bu ekonomi yüzünden erkenci kuş olmak da gerek. Exc demişken o oyunlar oynanmış bitirilmiş, iki üç makyaj yapıp tam fiyattan raflara kakalamak ve milletin de bunda bir terslik bile sezmeyip ceplerini gömmesi de ayrı bir vahamet.

• PC ile konsol u kıyaslayan şahıslar PC oyuncuları yapıyor bunu genelde yıllardır aynı muhabbet aynı terane herkes kendi istediği platformda mutlu iken gelip burada boş yapma bir artık sal bizi.. isterse ekran kartın 1204389083242348763287645876324876234587623874238764324 bilmem ne gti olsun bize ne dostum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalacticHope -- 4 Mayıs 2023; 9:30:23 >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt

Bir de bu var. iki voltajla oynayip saat hizi artirinca konsol oyuncularina cahil diyorlar. Custom sivi sogutmayi atom cekirdegi sogutmak filan saniyorlar.

Kendimi bildim bileli pcde oynadim oyunlari. Ben pc oyunculari birinci dunya ulkelerinde yoktur demedim. Saydiklarinin hepsi isin geekligi biraz. Sen biosla surucuyle ugrasmaktan keyif aliyor olabilirsin. Bu konsolun daha konforlu oldugu gercegini degistirmiyor. Oyle olsa konsol uretimi olmazdi. Excler onemsiz olsa pcye gelen 10 yillik ps excleri hypelanmazdi.

Bu arada pc alirim render da yaparim oyun da oynarim dersen biraz butceye kayiyor konu.

• Series s gibi f/p şampiyonu ve game pass varken geçmeye değeceğini sanmam.

• enja kullanıcısına yanıt

Bu tamamen göreceli bir kavram, PS5 sahibiyim ayrıca iyi bir pc topladım ancak PC'de kaç saat oyun oynadın dersen 6 ayda 20 saati geçmedi.

• Ps5 oyun oynatıyor ya, PC de bende pek oyun oynayamıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zahmet olmazsa arada bir oyun getirsen de oynasak Sony. Bu sene gelecek hiç özel oyun yok sanırım. Senede en az 2-3 tane özel Türkçe oyun gelmeli diyordum, ama ikiyi geçtim bir tane bile gelmiyor.

• Burada hala Xbox savunanlara şaşırıyorum.
    Adamın vizyon sıfır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kisiden kişiye degişen , zevk meselesi olan bir şart haline getirmeye gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 4 Mayıs 2023; 11:46:35 >
  • encuni kullanıcısına yanıt
    40k diyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım bu sefer şu cihaza optik giriş koyarlar. Optik girişli kulaklıkları adaptörsüz kullanamıyoruz.

• GTA 6 PS 5 ve PS 5 Pro çıkar. Muhtemelen reklamı PS5 ve 5 Pro için yapılır. Hem yükleme süresi hem de oyunun devasa alanından dolayı. PS4 Pro belki 1080p olarak çıkar. Umarım Pro için çıkar olmadı gidip Ps5 pro alırım hemen. Duyrulmasını bekliyorum bakalım. GTA 6 duyrulsun hemen gidip alacam. :)

• Fiyatlar Allah'a emanet hadi bakalım.

• Ulan şurda oyun konsolda oynanır diyen arkadaşlar, hayatında konsolda oynadıkları oyunları PC'de açıp; 4K 100Hz üstü, HDR ve ray-tracing açık bi şekilde oynadılar mı çok merak ediyorum. Evet PC pahalı bir zevk, evet konsollar daha rahat; ama özellikle 40xx serisi ile PC 5'e 10'a katladı konsolları. PC'nin pratikte fiyat dışında tek eksisi, oyunların son zamanlarda iyice optimizasyondan uzak olarak çıkması.

Sony misal oyunların konsolda oynandığını bilmediği için herhalde tüm oyunları PC'ye getirmeye başladı :)

Yahu Gabe Newell olmasa resmen bu konsolcu zihniyet oyun piyasasına darbe yapacaktı. Sen çok yaşa Steam :0

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt

Yıllarca PC oyuncusuydum, 97-98 yılından 2017-2018 yılına kadar, 17-18'den sonra PC'ye oyun kurduğumda 1-2 saat oynayıp kaldırıyordum zevk vermiyordu. Artık oyunculuk benden geçmiş diye elimi ayağımı çekmiştim, 2020 yılında ps4 slim aldım bir kaç ay elimi sürmedim, daha sonra özel oyunların bir kaçını aldım oynamaya başladım, o kadar zevkli geldiği ki şu an ps5 var.

Bilgisayarın sadece iş istasyonu olduğunu anlamış oldum, 55" kaliteli bir TV+ses sistemi ve PS5 ile oyunun başından kalkasım gelmiyor.

Ne ps ne de xbox fanıyım, ama konsolda oyun oynamak gerçekten güzelmiş.

• steam olsun sağlam pc de oynama olsun geçen hafta ps5 aldım bunun zevki bi başka baba kim ne derse desin yok pc yok bilmem su gecicen o işleri oyun dedin mi playstation kardeşim

• kralhasanyigit kullanıcısına yanıt
    Dediğin özelliklerle oynaman için 100 bin Tl lik sistem toplaman lazım. Kaldı ki o sistemi 7 sene sonra çok büyük değer kaybıyla satarsın. Konsolda değer kaybı hem o kadar olmaz hem de konforlu bir şekilde oynarsın. Eski Pc oyuncusu olarak çok sistem toplamıştım tabi yaş ilerleyince insan konfor da istiyor konsol bu açıdan önde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.