Senin ben içini rahatlayım benim pc bölümündende beni bilen biliyor oynadıkta ne oldu üst düzeyde Bütün ömrüm cyberpunk tamı geçicek Bu zevk meselesi kardeşim bak kendin demişsin optimizasyondan uzak demişsin son zamanlar icin bu ne demek ferrarin var benzini yok demek Gelmiş steam diyorsun pns kütüphanesine bak bakalım Taraf tutmaya gerek yok ben 2 sindende keyfimi alıyorum ve cevremdeki insanlarda hem konsol hem üst düzey sistemli Yeri geliyor ps2 açıp oynuyoruz sen keyif alamıyorsan o ayrı mesele < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 4 Mayıs 2023; 15:30:5 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sony PlayStation 5 Pro '%100 geliyor' (5. sayfa)
-
-
Biraz zeka ya :) PC dediğin olayda kursana 10-15bin arasına PS5 görüntü performans veren bir cihaz bende 3080 ekran kartlı cihaz var ederi 70bin ps5 ile aynı keyfi alıyorum geride falan kalmıyor ver yıllık deluxe paket ücretini oyna lisanslı online oyunlarını da oldu bitti pc ile ps5 kıyaslayan bence aptaldır :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Durumu düzelteyim mecbur alıcaz
-
Şimdi birincisi taraf tutmuyorum. Geçmişten günümüze bütün PS versiyonları dahil, tüm konsollara ve üst seviye 4090'lı bir sisteme sahibim. Şükür ben bunları alabiliyorum; ama elbette alamayan bir çoğunluk var. Konsollar gerçekten şahane ürünler buna katılıyorum. Fakat şu an PS5 alıp üstüne tüm PS exclusive'leri aldığın zaman yaklaşık 20-30K arası bir para harcıyorsun. Üstüne adam akıllı bir tv ile o sistem 35-40k'ya yaklaşıyor. Allahtan MS GamePass diye bişi çıkardı da, Sony benzeri sistem çıkarmak zorunda kalıp eski oyunlarını bize uygun fiyata oynama imkanı sundu, yoksa Sony'e kalsaydı eski PS4 exc'lere hala 200-300TL fiyatlar ödüyorduk. Bunun örneğini kendi alanında rakipsiz Nintendo'da görüyoruz. Zıbındırıq 4-5 senelik oyunlar 600-700TL'lere satılıyor. PC'de benzer fiyatlara bana göre daha üst seviye bir sistem kurabilirsin. Ha masa başında oynarsın, o ayrı bi mevzu; ama onun da uygun çözümleri var.
Ayrıca son Steam ve Epic zamları ile artık eskisi kadar ucuz olmasa da hala PC'de oyunlara erişmek genelde daha uygun fiyatlı.
Fakat tabiki bu işler tercih meselesi. Konsol hiçbir zaman kötülemem; ama konsola eriyip biten tiplere de kafa atasım geliyor. Alan alsın oynasın keyifle; ama konsolu PC ile karşılaştırmayın.
Bu arada son olarak not düşeyim, PC'ye çıkan tüm PS exclusive'leri PC'ye çıktığı gün bir kez daha alıp zevkle bitirmişimdir ve hepsi çok çok daha iyi görsel olarak PC'de.
Saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralhasanyigit -- 4 Mayıs 2023; 17:54:45 >
-
doğru tabi. hatta donanım yongaları dışında oyun optimizasyonuda etkili. ama en büyük gösterge tflop neticede. uzamasın diye sadece tflop üzerinden kıyasladım. neticede adına ps5 versiyon 2 demiyorlar, ps5 pro diyorlar mutlaka pro demelerine yakışacak farklıların olması gerekiyor. en baştada tflop değerine bakar herkes.
-
gereksiz olur
-
Düz PS'ler daha ucuz olup pro fiyatı şu anki düz PS fiyatında olacak deniliyordu. Geçmişte öyle olmuş. Tabi TL olarak düşünürsek ve TL'nin jet hızıyla değer kaybedeceğini düşünürsek 40K da olur 50K da. Ama Dolar/Avro/Sterlin bazından düşünmek gerek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hadi bakalım heyecanla bekliyoruz 🙂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ocak ayı sonunda ps5 aldım ve o günden beri çok severek kullanıyorum. beni konsolla ilgili rahatsız eden tek şey her oyunda 4k/60fps görememek. açıkçası ps5 pro çıkarsa direkt alırım ama tabii tek beklentim fps drop olmadan oyunları 4k/60fps'de oynamak olur. çünkü hogwarts legacy'i açıyorum ray tracing 4k oynamak istiyorum ama 30fps'de oyun görmek istemiyorum artık ben yoruyor beni böyle oynamak.
-
Konsolun Yeri ayrı PC nin ayrıdır. PCde optimizasyon yok denmesi de saçma. sistemin güçlü ise bütün oyunları ultra ayarlarda yüksek hertz de oynuyoruz. silahlı oyunlarda PC şart zaten kol la pubg oynanmaz.
Konsolun avantajı oturma odasındaki Büyük tv de oyun oynamaya yarayan. açıp sağa sola bakmadan direkt oyun açmanı zorlayan bir sistemdir. oyunlarda konsola göre uyarlanmış problemsizdir. makul seviyede oyun deneyimi yaşatır.
PC de ise en gelişmiş hali vardır oyunların.
Yeni konsolların PC den farkı kalmadı. karaktersiz hale geldi. Nintendo konsol gibi konsoldur mesla ama xbox ve PS ise sadece oyun oynatsın diye yazılım yazılmış bir pc gibidir.
Eski PS1 ve PS2 Gerçek konsoldur.
Elimde PS1 PS2 PS4 ve xbox series s mevcut ve 3080 li 12700k lı masaüstü PC.
Bazen ps1 yada ps2 de bazı oyunları oynuyoruz yeni sistemlerden çok daha zevk veren oyunlar var bu konsollarda.
Birde elimde ps4 var 30fps düşük hertz oyun oynatıyor 2. el fiyatı 7600 lirayı bulmuş.
Elimde series S var 2K 120 hertz yeni nesil oyun oynatıyor 2. elde 5500 tl.
Ülkede Playstationa karşı bir sevgi var yani PC toplayıp 5 sene sonra düşük değerde satacağınıza 1500 tl ye satılan ps4 lerden alsaydınız şuan 7500 tl ye okuturdunuz.
2015 te 1500 tl ye xbox one almıştım 1400 tl ye ps4 yanında duruyordu. o 1400 tl lik ps4 şuan 7500 lira. xbox one tedavülden kalktı(aynı güçte) series s çok daha güçlü 2. eli ps4 ten ucuz :D
Series S= 4 tflops,
PS4=1.84 tflops
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 4 Mayıs 2023; 20:40:3 >
-
Kesinlikle katılıyorum ama kimin pc sinin gerisinde kalacaklar sorun o😅, ama f/p anlamında da herzaman pcleri önünde olacaklar 👍
Pc performanslarını geç stabilite yok , ben nette kaç tane oyunun stabilite sorunları yüzünden user score nin 1.8-2 olduğunu gördüm. Adamda rtx 4000 serisi kart var jedi oyunu nu 45-60 fps de oynuyor pc oyuncularına yapılan büyük bir ayıp bu. Ayrıca tahminim ps5 pro dlss gibi bir teknikle daha iyi performans sunacak, donanımda ekran kartı dışında birseye dokunacaklarını sanmıyorum.
Bu arada pc konsol derken bulut teknolojisi diye birseyi es geçiyoruz. GeForce Now diye bir gerçek var.30.000 tl ye iyi bir bilgisayar toplayacagimizi varsayarsak 15.000 huawei mate gibi bir laptop alacaksın 15.000 e 10 yillik GeForce Alacaksın, e android bir tvin vardir telefonun vardir,internetin illaki vardır. Mis gibi gamer hayatı her yerde herzaman oyununu oynarsın.
valla ben ps4 pro dan devam aga
bu gidişle 1,5 sene sonra ps5 pro alıp nesil atlaması yaparım. gerek yok gibi ps5 'e şuan geçmeye
-
özel oyunu yoksa ne diye çıkarıyorlar daha düz 5 e doymamıştır kimse
-
ps5 fiyatları ne kadar düşmüş öyle şok oldum
-
Sunset overdrive 2 bekliyorum oyun olarak bir de daha ince bir modeli çıkarsa alacağım fakat iki ihtimalde zor gözüktüğü için odağım nintendo'nun gelecek olan konsolunda switch 2 veya ne çıkacak bakalım.
-
Sony önce bi kısır oyun sürecini atlatsın da sonra düşünsünler yeni konsol falan.
-
ps2 zamanı her hafta baba oyun çıkardı. bu ps3 döneminde ayda bire düştü, şuan ise senede bir baba oyun çıkarsa şükret. konsol çıkalı kaç sene olmuş elle tutulur elden ring, demon souls, god of war falan var. zaten ds harici pcyede geldi.
-
Anca 6 sı çıkınca alırım artık.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X