Öncelikle, konsolların zaten öyle bir iddiasının olduğunu düşünmüyorum. Farklı açıdan bakalım bir de. PS5 optik sürücüsüz modeli 399 USD/EUR Bu meblaya toplanacak bir PC, ne derece konsolla kıyas edilebilir ? Tabi bu meblaya bir oyun PC si toplanabilirse ! PC'de GPU alacağımız paralara komple bir oyun cihazı sunuyor konsol sistemi. Konsolun mevzusu / olayı bu yani. PC ile konsolu kıyaslamaktan vazgeçmek gerek. PC işi meşakkatlidir, masraflıdır. Her an ne sorun çıkartacağı belli olmaz. Yeri gelir kafayı yedirtir, çıldırtır, isyan ettirir adamı. Azıcık aşım, ağrısız başım diyenlerin tercihi konsol oluyor. Sistemsel, yazılımsal sorunlarla uğraşmadan keyfini çıkartır. Dönem dönem konsollarım oldu Exc. oyunlardan sebep.. X360 / PS3 Slim, Xbox One, PS4 Pro, PS5 Ama, ana platformum her zaman PC oldu. 22 yıllık PC kullanıcısıyım bu arada. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 5 Mayıs 2023; 16:16:18 > |
Sony PlayStation 5 Pro '%100 geliyor' (7. sayfa)
-
-
rtx 4000 serisi felaket bir atılım yaptı, konsollara göre pc kullanıcısını 5 sene ileri götürdü. Haliyle konsolların da buna ayak uydurması lazımdı elbette. Şu an ps5 yeni nesil oyunlar için çok güçsüz.
-
%100 katılıyorum oyunu pcde açıyosun bir sürü ince ayar fps kontrolü falan kanser ediyor adamı. Konsol müthiş rahatlık adamlar her şeyi ayarlamış senin için.
-
Hadi inşallah mantıklı bir fiyatla gelir de sahip olabiliriz :)
-
550 - 600 USD gibi çıkar
-
Zaten öyle bir iddalarıda yok benim bildigim konsollar ucuz ve pratik şekilde oyun oynatıran cihazlar tabi bu ülkemizi için tam tersi ...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Satarken en az maddi kaybı veren konsoldur. PC'yi ikinci elden satması zor bir süreç. Mining'ti,.. derken kimse yanaşmıyor. Satan da abuk sabuk fiyattan koyuyor. Şu ana kadar 4 defa oyun konsolu aldım(sıfır veya ikinci el), sattım.PS3,XBOX SS, SX, Hiçbirinde de maddi kayıp yaşamadım. Aldığım fiyattan(altın bazlı) sattım. Hani 300-500 düşer miydim. Evet. Ama satıldı konsol, gerek kalmadı. Sırf bu yüzden PC alamıyorum. Zaten ofis işleri için kaliteli hızlı ince bi dizüstüm var. Malum ekonomik buhranı düşününce bunu hesaba katmak oldukça elzem oluyor. Keşke ekonomi böyle olmasa ama. Öyle.
Pc kullanmayı bilmiyorsunuz ondandır o.
Playstation 2'den beri en yüksek seviye pc'ler ile playstation serilerini sürekli aynı anda kullanan biri olarak; son dönemde playstation oyunlarının biraz gecikmeli de olsa pc'ye çıkmasıyla birlikte playstation almanın çok da bir anlamı kalmadı.
en basitinden yakında pc'ye çıkan last of us'ı ps4, ps5 ve pcde de bitirdim ps5 ile pc arasındaki grafik farkı gece ile gündüz gibi.
olayı fan boy savaşına döndürmeye gerek yok..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 6 Mayıs 2023; 11:44:42 >
Optimizasyon sorunlarıyla uğraşmaya devam edebilirsiniz biz gow horizon ghost of tsushima otnamaya devam edelim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Reis her şeyi ayarlamışlar diyorsun da gidip low , 30 fps'ye çekiyorlar her şeyi. pek de bir ayar yok aslında
-
Bilgisayarlar ile sadece oyun oynamadığımız sürece virüs trojan bir ton sistemi yoran yazılımlar pc yi kasıyor ve hala doğru düzgün bir güvenliği yok aynı ios telefonlarla android telefonları karşılaştırmış gibiyiz ios tek geçer. Aynı ps5 gibi parası olan ps5 konsol alır oynar pc nin tek avantajı fps tarzı online oyunlar ilerlemeli oyunlarda ps5 in yanından geçemez
ghost of tsushima yı bitirdim bu arada, güzel oyun.. ama belli bir süre sonra kendini aşırı tekrar ediyordu.. ama yine de bu tarz daha çok oyun yapmaları lazım.. sadece konsol aldıracak seviyede bir oyun değil..
bence son kale gran turismo kaldı o da pc'ye gelirse bence devir değişir.
-
Pc ye getirecek olsallae ellerinde başka oyunlar vardır yoksa konsolu herkes bırakır bunu onlarda biliyordur saf olduklarını sanmıyorum
Playstation 5 ile de eleştirilebilecek bir sürü şey var örneğin; god of war ragnarok ps5 versiyonunda en yüksek ayarları seçince 4k'da aşırı donuyor fps 25'e falan düşüyor bu tarz bir şey kabul edilebilir değil.
god of war, uncharted, last of us tarzı oyunların kitlesi gran turismo'dan kat ve kat fazla.. hatta gran turismo 7; gran turismo sport'un biraz modifiyeli hali ve çoğu kişi tarafından sıkıcı bulunan bir e-sport türevi oyun haline geldi..
bu tarz asıl büyük oyunları pc'ye getiren düşünce yapısı gran turismoyu ve diğer oyunları da pc'ye getirebilir..
xbox da benzer birşey yaptı oyunlarını pc ile aynı anda çıkarma hatasına düştü.. bu olur olmaz xbox'ı satmıştım o tarafta da forza oynuyordum çünkü.
-
Bunların dışında artık oyun çıkartamıyorlar ps5e oyun yapacaklarına ps5 pro çıkartmak kadar aptalca bir şey yok ps4 e hala oyun yapıyorsun ya insanlara konsollarına yükseltmeleri için teşvik ver hatta ülkemizde yok yurtdışında kazanılan kupalarla oyun alabiliyorsun maalesef bizde yok eksik çok
hiç playstation'um olmadı xbox ve pc kullandım ama fark ettim ki Playstation oyunları en iyisi şimdi pc'ye çıkanları satın almaya çalışıyorum. Keşke hayat bu kadar pahalı olmasa
-
bana pc-konsol kavgası anlamsız geliyor. hem pc hem ps5 var bende, dev tv ekranı karşısında yayıla yayıla oyun oynamak benim daha çok hoşuma gidiyor açıkçası. ps5 aldığımdam beri pc'yi sadece lol oynamak için kullanıyorum. klavye-mause varken kolla oyun mu oynanır diye düşünmüştüm yıllardır, çokta iyi oynanıyormuş valla.
-
Yakında pc gibi güncel kalabilmek için sürekli konsol yenilemek gerekecek herhalde.
-
Hep beraber tekrar edin:
PC bir oyun cihazı değildir, oyun oynatabilmesi yüzlerce fonksiyonundan sadece bir tanesidir.
PC bir oyun cihazı değildir, oyun oynatabilmesi yüzlerce fonksiyonundan sadece bir tanesidir.
-
Aslında sandığımız manasıyla port diye bir şey de kalmadı. Halihazırda bütün konsollar zati laptop bozması anakart apartması. Yani bildiğin PC :))
Lakin bunlar özel üretim anakart ve işlemci bütünleşiği olduğu için, misal işlemcilerin daha büyük daha hızlı önbellekleri felan oluyor. Yine anakart bütünleşik büyük ve aşırı hızlı ram bellekleri felan oluyor.
PS5 standart donanım yapısına sahip olup, componentleri arasında da aşırıiletken bir yapıya sahip. Hiçbir pc ötekinin aynı olmadığı gibi, kendi componentleri arasında böylesine bir aşırıiletken hıza doğası gereği de ulaşamaz. Sonuçta oyun geliştiricileri de oyunları bu standart bileşenlerin yapısına ve hızına uygun olarak hazırlıyor. Daha doğrusu özenli kodlamıyorlar. Nasıl olsa konsol rahatlıkla kaldırıyor diye.
Ama pc de biraz daha özenli olmak gerekiyor, sonsuz sayıda bileşen yapısı var, ramler doğrudan işlemciye bağlanmıyor vs.. çok küçük farklar olabilir ama işte oyun akıcılığını baltalıyor, tekliyor vs..
Halledilmeyecek bir mevzu mu? tabi ki değil ama pc oyunculuğuna cidden bir düşmanlık var. her ne kadar siz orj. özen gösterseniz de yine çoğunluk karayip korsanları. Aslında bu yüzden biraz piyasayı konsola çekmeye çalışıyorlar ama hala pazar payı çok büyük. Nvidia gibi üreticiler de kaybetmek istemiyor ama onlarda ayrı vuruyor?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X