Şimdi Ara

Sony Slt A57 mi Nikon D5200 Mü???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 2 aydır SLR makine araştırmaktayım. Daha önce hiç SLR makinem olmadı. Ama yoğun araştırmalarım sonucu bu iki makine arasında kararsız kaldım.

Resim çekme konusuna gelince dağ, manzara, deniz resimleri üzerinde değilde aile ve gezim sırasında kullanacağım resimler olacak.

Bu konuda çok bilgili değilim. Diyafram, iso v.s. derken makine özellikleri uzayıp gidiyor.

Benim için önemli olan ailemin resmini çektikten sonra PC'de o resimlere keyifle bakmak ve albüm yapmak istediğimde fotoğraf kalitesinin düşmemesi.

Sizce bu iki model arasında hangisini almalıyım veya almazsam neden almamalıyım.

Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler...

• aynasız modeller sizin için daha uygun olur, küçük ebatlı hem de, sony nex6'ya bir bakın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacra

aynasız modeller sizin için daha uygun olur, küçük ebatlı hem de, sony nex6'ya bir bakın derim.

Sony nex6 biraz pahalı. benim verebileceğim max limit 2200 tl.
    Fotografium da Nikon d5200 18-105 mm vr 2199 TL.
    Avrupa.tr de SONY SLT-A57K 18-55 mm 1799 TL.
  • A57 işinizi görür ama yarı geçirgen hareketsiz aynaya sahip. 5 ay kadar kullandım, çalınana kadar da keyifle kullanıyordum. Ancak ışık koşulları bu makine için önemli. Diğer makinelere göre daha fazla ışığa ihtiyacı var. Yinede elektronik vizör, seri çekimhızı, mükemmel video, SLT serilerl arasında başarılı denebilecek seviyede iso kalitesi. Kısaca fiyatından daha fazlasını sunan bir model. D5200 video ve seri çekim gibi konularda A57'ye pek yaklaşamaz ancak footoğraf kalitesi son derece başarılı. Nikon lenslerinin keskinliğinden nasipleniyor. Avrupatr'nin elinde 1 tane var. Sigorta stok bilgisini vermişti ben de teyid için aramıştım. Piyasada artık çok olmayan bir model ve fiyatları piyasada yer aldığı dönemlerden daha yüksek ancak gerçek fiyatları mıdır tartışılır A57'nin.

Saygılarımla.
  • quote:

aynasız modeller sizin için daha uygun olur, küçük ebatlı hem de, sony nex6'ya bir bakın derim.

Sony nex 6'ya benzeyen biraz daha uygun olan samsung nex300 hakkında bilginiz var mıdır acaba?

Sizce bu makine nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JNLHTNAXTRE

quote:

Sony nex6 biraz pahalı. benim verebileceğim max limit 2200 tl.
    Fotografium da Nikon d5200 18-105 mm vr 2199 TL.
    Avrupa.tr de SONY SLT-A57K 18-55 mm 1799 TL.

samsung'u bilemiyorum ama geçtiğimiz ay arkadaşıma aldık nex6 ikinci el 1700 gibi bir fiyata almıştık sanırım, ben geçtiğimiz mayısta a57imi 1750ye almıştım. yani demem o ki 2. el de gayet güzel ve nispeeten daha hesaplı makineler var ve alınabilir. http://forum.alphaturk.com burası sonyci mekanı ayrıca. samsungu da bilmiyorum hiç.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nikon D3200 vr2 alınır mı?
    9 yıl önce açıldı
    Canon 60d vs 700d
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.