Şimdi Ara

SONY VAİO KULLAICILARI SİZLERİ BU TOPİCTE BEKLİYORUZ ;) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
0
Favori
20.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Federal779

Arkadaşlar bende bu gün Sony VAİO VGN FE 31 M modelini sipariş ettim..Çok araştırdım inşallah verdiğimiz parayı hakkeder....Üzerinde gelen işletim sistemi ..MS Xp Media Center Edition ............bu işletim sistemi nasıl iyimidir ..Birde bende Kingston 667 Mhz 2*1024 ram var taktıkmı cihazla uyumlu çalışıp makina canavar olurmu...2.250 liraya Arena Bilgisayar garantili olarak aldım...Kullandıkça fikirlerimi ve düşüncelerimi paylaşırım...

Sony Vaio FE41 serileri satılırken neden FE31 serisi bir notebook alıyorsun anlamadım. İstanbul Bilişim bu fiyatlara FE41 leri satıyor zaten. Sitelerinde bir sürü model var.
    www.istanbulbilisim.com.tr

• Sevgili samwise42 cevap için çok mu geç kaldım bilmiyorum ama. :-) BX serisini alırsan hayatının hatasını yaparsın. Sony nin en problemli ürünleri BX ler. Belki çok ucuzlamıştır diye düşünüyorsundur. Eğer çok çok uygunsa belki riske atılabilir ama normalde alınacak bir cihaz değildir. O cihazla çok iyi tanışıyorum. Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: quecksilber

Sevgili samwise42 cevap için çok mu geç kaldım bilmiyorum ama. :-) BX serisini alırsan hayatının hatasını yaparsın. Sony nin en problemli ürünleri BX ler. Belki çok ucuzlamıştır diye düşünüyorsundur. Eğer çok çok uygunsa belki riske atılabilir ama normalde alınacak bir cihaz değildir. O cihazla çok iyi tanışıyorum. Kolay gelsin.

• merhaba arkadaslar 2gün önce sony vaio pcg9h1m laptop aldım 2ci el yalnız bir sorunum var nokta işareti(.) yapılmıyor bilgisi olan arkadaslar yardım edebilirlermi acabaşimdiden tesekkürler
  • arkadaşlar ben 2006 aralık ta sony vaio FS-485B aldım.ilk zamanlarda hiç bi sorun yoktu ancak sonraları ekrandan hızla bir çizgi geçiyormuş gibi bişiy oluyo ekrar titriyo gibi saniyelik bişiy geçiyo.kulllanmaya devamn edersemde ekran bi süre sonra mosmor kesiliyo..ama media player da müzik çalmaya devam ediyo.sony iyi bi marka diye aldım ama hiç beğenmedim.donanımsal olarakta çok hassas bi alete benziyo bu modeli.aynı sorunu casper kullanan irkaç arkadaşımda daha gördüm.acaba bu sürüme ait genel bi hata olabilirmi???
  • Yahu arkadaşlar bu Sony VAİO İÇİN kim iyi dedii ?..FE31M aldım..yahu ne kadar dandik bir makina bu yahu..6 ay araştırdım bekledim forumlardaki önerilere göre aldık tam bir halt ettik...2.250 liraya aldım 40 lira kargo ve 2 gb Kingston 667 Mhz ram le 2.450 ye mal oldu şimdi alan olsa 2.250 ye veririm..Sony almayın aman aman aman Kalitemi Bok kalite... SonyVAİO iyi diyen adam tek kelimeyle yalancıdır...

• Federal779, ben dewww.hepsiburada.com'dan fe31h sipariş vermek üzereydim.Karşılaştığınız sorunları yazabilir misiniz?Benim almayı düşündüğüm ürün bu:
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71202
  • quote:

Orjinalden alıntı: truva77

arkadaşlar vaio alacaklar bence acele etmesinler yeni modeller çıktı ve muhtemelen fiyatlardaki düşüş eski modelleri elden çıkarmak için yapılıyor. sorduğunuz modellere ben de hergün bakıyorum ama santa rosa işlemcili yeni serileri görmeden karar vermek istemiyorum.

Haklısın Santa Rosa'nın FZ serisi çok yakında çıkacak hatta Sony'nin resmi sitesinde ürünlerle ilgili bilgilerde var. Resmi siteden duyuruduğuna göre SONY GARANTİSİ olacak FZ serisinde fakat malesef yine sadece 2 modelde! Santa Rosa başka modellerde var halbuki neden diğerlerinde yok anlaşılır gibi değil!

VAIO VGN-FZ11M

VAIO VGN-FZ11S

VGN-FZ11Z, VGN-FZ19VN, VGN-FZ11L bu modellere garanti yok Sony'ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 17 Haziran 2007; 1:58:41 >

• Arkadaslar istanbulbilisim de tam 11 farklı sony fz santa rosa lı model var ama yeni seri Fz adı altında ve yaklasık 12 gundur satısta siz nereden takip ediyorsunuz ben anlayamadım?
    Yeni serinin suanki modellerinde 8400 gt var ve ıntelın yenı 3100 onboard ekran kartı ancak malesef 8400 gt olan modellerde t7100 kullanılmıs 2mb cache var ve draft n olarak bılınen 300 mbit likk kablosuz desteği yok...
    onboard ekran kartlı olan t7300 2.0 ghz lik modellerde de draft n var ama ekran kartı cok zayıf buarada fz serisi ardarda en iyi tasarım ödüllerini topluyor muhtemleen yeni modeller yoldadır...
  • quecksilber kardeş sağolasın yorumların için. 1500 ytl ve 2 yıl garantili bx196xp. fan sesi felan beni çok sallamaz zaten hep müzik dinliyorum o sesi duymam bile. ama hepside deli gibi ısınıyosa olmaz. elimiz kolumuz yanmasın sonra bu fiyata ve garantiye uygun diyorsan hemen alacağım. kolay gelsin.....
  • hecemis Arkadaş viriles sadece ve sadece 10 metreden çok az çekiyor...bu bir...hard diskten haldur huldur ses geliyor..bu iki...fan hiç susmuyor...bu üç...83 dereceye kadar ısınıyor ..bu dört..Toshibanın ekranı bundan daha iyi ,,,,,,malzeme ve işçilik kalitesi sıfır...kamera çok dandik...pil yeri çok geniş pil lakur lukkur sallanıyor....97 dakkada pil bitiyor ....altında madde in CHİNA yazıyor...EEEE Daha ne olsun yani..6 günde soğudum nefret ettim...Sony VAİO yu getirenler satanlar Distirbütörlerinden,,, satıcısına kadar hepsi hırsız bu dandik malları bizlere bu fiyatlara sattılar ya haaram zift katran olsun...boğazlarına çakılsın gırtlak kanseri olsunlar...Bir daha sony mi tövbeler töbesi......
    Git Toshiba al paranı haram etme çöpe atma...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 7upp

Arkadaslar istanbulbilisim de tam 11 farklı sony fz santa rosa lı model var ama yeni seri Fz adı altında ve yaklasık 12 gundur satısta siz nereden takip ediyorsunuz ben anlayamadım?
    Yeni serinin suanki modellerinde 8400 gt var ve ıntelın yenı 3100 onboard ekran kartı ancak malesef 8400 gt olan modellerde t7100 kullanılmıs 2mb cache var ve draft n olarak bılınen 300 mbit likk kablosuz desteği yok...
    onboard ekran kartlı olan t7300 2.0 ghz lik modellerde de draft n var ama ekran kartı cok zayıf buarada fz serisi ardarda en iyi tasarım ödüllerini topluyor muhtemleen yeni modeller yoldadır...

draft n kablosuz ağ desteği iki modelde var ama bu modelleri yurtdışında, Türkiye'ye geldimi bilemiyorum, gelsede Sony garantisi olmayacak sanırım çünkü resmi sitede ismi geçmiyor.

Bu modeller;

VGN-FZ190N1

NVIDIA® GeForce® 8400M GT GPU
    Video RAM : 895MB Total Available Graphics Memory11
    Interface : VGA and S-Video Out with Smart Display Sensor

Networking/Modem

Ethernet Protocol : Fast Ethernet (RJ-45)
    Ethernet Speed : 10Base-T/100Base-TX
    Modem Type : Integrated V.92/V.90 Modem (RJ-11)
    Wireless LAN : Intel® PRO/Wireless 4965AGN Network Connection (802.11a/b/g/n)3
    Bluetooth® Technology : Integrated Bluetooth® Technology16

Type : Intel® Core™ 2 Duo Processor T7100
    Speed : 1.8GHz8
    Front Side Bus Speed : 800MHz
    L2 Cache : 2MB
    Technology : Intel® Centrino® Duo processor Technology

VGN-FZ190N4

Processor : NVIDIA® GeForce® 8400M GT GPU
    Video RAM : 383MB Total Available Graphics Memory11
    Interface : VGA and S-Video Out with Smart Display Sensor

Networking/Modem
    Ethernet Protocol : Fast Ethernet (RJ-45)
    Ethernet Speed : 10Base-T/100Base-TX
    Modem Type : Integrated V.92/V.90 Modem (RJ-11)
    Wireless LAN : Intel® PRO/Wireless 4965AGN Network Connection (802.11a/b/g/n)3
    Bluetooth® Technology : Integrated Bluetooth® Technology16

Processor
    Type : Intel® Core™ 2 Duo Processor T7300
    Speed : 2GHz8
    Front Side Bus Speed : 800MHz
    L2 Cache : 4MB Advanced Smart Cache
    Technology : Intel® Centrino® Duo processor Technology

SONY VAIO VGN-FZ180E/B İstanbul Bilişim'de varmış canavar bir makine ama fiyatı çok tuzlu!

Peşin Fiyatı 2.199 € + KDV
    KDV DAHİL Peşin Fiyatı 4.573,11 YTL
    İşlemci: Intel Core 2 Duo T7300 2.0 Ghz 800 Mhz 4 MB Cache
    RAM : 2 GB DDR2 667 Mhz
    HDD : 200 GB SATA HDD
    OPTİK SÜRÜCÜ : DVD-RW Double Layer & Blu-ray Disc
    EKRAN KARTI : NVIDIA® Geforce® 8400M GT GPU, Total Available Graphics Memory of 1023 MB
    Intel® PRO/Wireless 4965AGN Network Connection (802.11a/b/g/n)3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 18 Haziran 2007; 14:33:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 7upp

Arkadaslar istanbulbilisim de tam 11 farklı sony fz santa rosa lı model var ama yeni seri Fz adı altında ve yaklasık 12 gundur satısta siz nereden takip ediyorsunuz ben anlayamadım?

draft n desteği için başka konudan aldığım iki yorum.

quote:

Orjinalden alıntı: PhantomX

quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

quote:

Orjinalden alıntı: bigben619

iyi, güzel, hoş da bence santa rosa platformu ciddi değisimlerle gelio. performansını bilemem ama benim gördügüm kadarıyla işlemci ekran kartı ve wireless degisio bunun sayesinde. tabi ekran kartı platformla alakalı diil yani dx 10la alakalı. fakat montevina da bole bi degisiklik yok sanırım. yani sadece yonga seti ve wireless değisecek. Ki o wireless sanırım dünyada yaygınlasmamıs bi sistem, türkiyede bunu beklemek gereksiz. yani uzun lafın kısası santa rosada degisiklikler daha köklü olucak gibi. o yuzden ben bekliorum santa rosayı. tabi bu benim şahsi fikrim, yanlışım warsa düzeltin lütfen.

wireless olayı yani "n" standartı adsl ile ilgili değil.bizdeki modemler a-b-g standartlarını destekledikleri için max. hız 54 mbit iken "n" destekli kablosuz modem almamız durumunda bu hız 2 katına çıkıyor..yani olay sadece laptop ın içindeki wireless ın ve evde kullandığımız kablosuz modemin "n" destekli olmasına bağlı..santa rosa platformuna sahip laptop lardaki kablosuz standart "n" desteğine sahip.yani 2 kat hızlı kablosuz veri transfer hızına sahip.
    (Yanlışmıyım..yanlışsam 0900-900-1002 nolu numarayı arayın orhan gencebaydan "hatasız kul olmaz" şarkısı cebinize gelsin)

montevina Türkiye için balon olur benden demesi. WiMaX bikere balon, 3.5G daha da öyle. WiMax bikere kablolamanın olmadığı, dağ mağ veya uç noktalar için maliyet düşürücü bir sistem, wikipedia'dan okudum. Yani fiyatta şehir içininin ADSL si ile kolay kolay kapışamaz. "n" standardı da ev kullanıcısına fazla yarar sağlamaz Türkiye'de, zaten o kadar hızlı internetimiz yok. Anca PS3 veya Xbox 360 gibi media center extender ve transcoding uygulamalarında işe yarayabilir. Onun için de "n" standartlı yeni bir adsl modem almak lazım, ohoo uzun iş.

Montevina'da bir tek quad core gelebilir gerisi yalan. WiMax da çok yaygınlaştı, hadi diyelim süper ucuza bir internet çıktı internette, alırsınız bir USB v.b. bir kart 50$ a bağlanırsınız WiMAX ınıza....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 18 Haziran 2007; 16:41:03 >

• quote:

Haklısın Santa Rosa'nın FZ serisi çok yakında çıkacak hatta Sony'nin resmi sitesinde ürünlerle ilgili bilgilerde var. Resmi siteden duyuruduğuna göre SONY GARANTİSİ olacak FZ serisinde fakat malesef yine sadece 2 modelde! Santa Rosa başka modellerde var halbuki neden diğerlerinde yok anlaşılır gibi değil!

VAIO VGN-FZ11M

VAIO VGN-FZ11S

VGN-FZ11Z, VGN-FZ19VN, VGN-FZ11L bu modellere garanti yok Sony'ye

fz serisinin FZ160E/B ve FZ140E/B modelleri weblebi'de satışa çıkmışhttp://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=WcgiSfQ3RYZ8w6fXUkjHhQ
    http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=Qc9bb_mKZ7M9fFIc91JTUA
    ama dediğin gibi garantileri yok garanti sadece o dediğin modellerde olacak.

• arkadaslar sıfır vgn a 790 aldım
    dockstation ve kolonları yok
    ilk olarak makina hakkındaki fikirlerinizi ögrenmek isterim
    ikincisi dockstation ve kolonlarını nereden ne kadara bulabilirim?

saygılar
  • Vaio'nun Santa Rosa serisinden 2 model Hepsiburada.com da satışa çıkmış.

http://www.hepsiburada.com/department.aspx?categoryID=98&sp=brand=sony

SONY VAIO VGN-FZ11S ENTEGRE KAMERALI TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR
    3.427,90 YTL (KDV Dahil)

SONY VAIO VGN-FZ11M ENTEGRE KAMERALI TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR
    2.830,82 YTL (KDV Dahil)

SONY VAİO KULLAICILARI SİZLERİ BU TOPİCTE BEKLİYORUZ ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 23 Haziran 2007; 0:58:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: rider30

Vaio'nun Santa Rosa serisinden 2 model Hepsiburada.com da satışa çıkmış.

3.427,90 YTL (KDV Dahil)

2.830,82 YTL (KDV Dahil)

Kesinlikle bunu alıyorum santa rosa 1.8 işlemci , direct 10-8400 ekran kartı , HDMI cıkışı , 2048-667 ramler , harika bir tasarım ve SONY VAİO FZ serisi...
    Üstelik 2830 ytl , havele ile 2.745 ytl bu fiyata bu laptop kaçmaz diye işde ben buna derim.

Dostum bu verdiğin linklerdeki ürünlerde SONY garantisi varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dilemma_ -- 23 Haziran 2007; 10:25:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: _Dilemma_

quote:

Orjinalden alıntı: rider30

Vaio'nun Santa Rosa serisinden 2 model Hepsiburada.com da satışa çıkmış.

3.427,90 YTL (KDV Dahil)

2.830,82 YTL (KDV Dahil)

Kesinlikle bunu alıyorum santa rosa 1.8 işlemci , direct 10-8400 ekran kartı , HDMI cıkışı , 2048-667 ramler , harika bir tasarım ve SONY VAİO FZ serisi...
    Üstelik 2830 ytl , havele ile 2.745 ytl bu fiyata bu laptop kaçmaz diye işde ben buna derim.

Dostum bu verdiğin linklerdeki ürünlerde SONY garantisi varmı.

Sony garantisi var, çünkü bu 2 ürün Sony resmi sitesinde duyurulmuş ama sen yinede sor işi grantiye al.

Hepsiburada.com daki ürün bilgileri yeterli değil, draft n lan bağlantı özelliği var deniyor resmi sitedeki bilgide bu yok.

http://vaio.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=VGN-FZ11S&site=voe_tr_TR_cons&category=VN+FZ+Series bu adresten önce bir incele derim.

• bende bu fz serisinden birini almaya karar verdim araştırıyodum umarım siyah rengi vardır hepsiburadada yazan driftn n var yanlış sanırım yok çunki 11 m modelinde bi kaç yabancı sitelerdede tek modelde bluray disc var ama ondada varmış gibi yazmışlar iyice kafam karıştı
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.