SONY VAIO VGN-FS315B NASIL ALMAK İSTİYORUM TAVSİYE EDRMİSİNİZ ARADAŞLAR
Arkadaşlar bende BX196XP var yeni fark ettim laptop kapalı iken arka tarafından bir ses geliyor. Tam ram in olduğu yerder. Öyle rahatsız edici bir ses değil çok az bir vızırtı var. Acaba benim laptoptamı bir sorun var yoksa tüm modellerde bu böylemi. Yardım ederseniz sevinirim. (Pili çıkartınca ses gidiyor)
dostum bende bx196sp modelini almistim 25mart 2006 da 4 gun baktım makınaya aynı senınkı gıbı ınce ses geliyordu sordum sorusturdum bu bx modellerinde normalmiş.pılın omrunu uzatmak ıcın alet pılı deşarj ediyormus %60 kalana kadar .Ben istemedim yeni aldığım ıcınde ıade ettım onun yerıne fe11h almayı uygun buldum saygılar.
quote:
Orjinalden alıntı: nationallife
dostum bende bx196sp modelini almistim 25mart 2006 da 4 gun baktım makınaya aynı senınkı gıbı ınce ses geliyordu sordum sorusturdum bu bx modellerinde normalmiş.pılın omrunu uzatmak ıcın alet pılı deşarj ediyormus %60 kalana kadar .Ben istemedim yeni aldığım ıcınde ıade ettım onun yerıne fe11h almayı uygun buldum saygılar.
Merhaba nationallife ; Bende kararsız kaldım FE11H tan memnunmusun; çünkü BX196XP ile FE11M aynı fiyat ben kararsız kaldım Birde X700 , 7400 go dan iyi bir kart diyorlar bu tam olarak doğrumu 3d mark 2005 puanlarını bi görsek çok iyi olacak aldığın FE11H a test programlarını kurup bi sonuçları bize yazarsan çok sevinirim şu 7400 go nun astı astarı neymiş görelim eğer iyi sonuçlar veriyorsa ben FE11S almayı düşünüyorum
bu sony vaio vgn-fe11s modelinde hdd bazı sitelerde 5400rpm bazılarındakinde 4200rpm bunların hangisi doğru??????
quote:
Orjinalden alıntı: Renovatio
bu sony vaio vgn-fe11s modelinde hdd bazı sitelerde 5400rpm bazılarındakinde 4200rpm bunların hangisi doğru??????
Doğru olan 5400 rpm dir... Aynı zamanda bazı sitelerde hdd 160 gb yerine 100 gb yazar..160gb doğrudur.. Salak herifler fe-11m modeli ile kariştırıp siteyede öyle yazıyorlar...En iyi laptop FE-11S..
iyigünler
slm arkadaşlar ben de vaio almayı düşünüyorum yazın amerikadan getirteceğim.almak istediğim modeller arasında 1.sz 2.fs 3.bx 4.fe modelleri var bana hangisini önerirsiniz?ve nedenlerini de yazarsanız sevinirim...herkese kolay gelsin...
arkadaşlar bu fe11s modelinin hdd si 160 gb ama europe sitesinde aynen şöyle yazıyo 160GB 4200rpm 120GB 5400rpm 100GB 5400rpm 80GB 5400rpm tr de ise istanbulbilişimde eskiden 5400rpm olduğu yazıyodu şimdi 4200rpm olduğu yazıyo.... empati de ise eskiden 4200rpm şimdi ise 5400 rpm olduğu yazıyo....walla benim kafam karıştı... bunlardan hangisi doğru......?????? bi de sony vaio nun entegre kamerası 1.3 MP değil mi?????görüntüsü nasıl acaba????fe11s kullanan war mı???
iki aydir kullaniyorum aleti tek kelimeyle harika kisa soole sooliim,high def. NFS most want,mp3 conventer,nero video converter ve cd kopyalama,media player,winamp, 11 sayfa arti 3 download ve ufak tefek ivir zvir prog msn skype yahoo limewire edonkey gibi programlar ayni halde calistigii halde en ufak bi takilma bile yok.camerasi 30 fsb yane goruntu cook net ve kizli akiyo karsiya,arti mic. olayini cok ii tasarlamislar ses karismasi yanki felan yapmasi soz konusu deil,dahili speakerlerda ses cook net ve ucuz radyo ciriltisi gibi deil.dvd dual layer olmasida cabasi tam bi media canavari memory kart okuyuculariyla her derde deva biraz reklam gibi oldu ama.dvd dual layer recorded olmasida ayrica guzel bi ozellik sadece 3 tane usb port var belki fazla olas ii olabilirdi butun birmler yan taraflarda olduu icin arkaya device takmakla ugrasmiyosunuz.kasa yapisida cook cazip ince gorunum.sunu soolemeden gecemiicem ekran cozunurlugu ve parlaklik cook kaliteli dvd izlemek acaip keyifli.hatta bazen gozunuz bile alabiliyo.fiyatina gelince ben 1300 pound a almistim.baska sorulariniz varsa yardimci olabilir,.selametle
arkadaşlar oncelıkle hepınıze merhaba,
sıze sormak ıstedığım bırsey var benım vgn-fs38gp bır notebook um var 512 ram ve 2.13ghz ama benım bu bılgısayrdan aldıgım performans yaklasık 512 ramın 4 te bırını kullanabılmekteyım ve acılıs esnasında msn ve sony vaıo luncher gıbı programlar çok gec sure ıcınde acılıyıor ve bılıgsayardan gercekten sıtedıgım verımı alamamaktayım . acaba bıldıgınız bır sey varmı?? yardımcı olursanız cok sevınırım!....
bırde sony vaıo ankara teknık servısı bılen varmı ?
selam arkadaslar ben bilgisayarin her acilisnda bu uyariyla karsilasiyorum bilen varmidir sebebini ,
bu arada fs 790 kullaniyorum amerikadan getirdim hic bir sorun yok en ufak isinma ses flan yok, sadece vcd yada mp3 cd calarken biraz ses cikartiyo cd den, bu normalmi bilmiyorum diger arkadaslarda da aynisi oluyormu.genel olarak cok iyi.
Arkadaşlar herkeze merhabalar ......Bazı sounlarım var yardım ederseniz sevinirim...ben çinde okuyorum ve burdan Fe serisi bi Vaio aldım...cd vermediler butün driverleri harddiskin içindeymiş....ama ben buna ulaşamıyorum f10 başlattığım zaman direk çince windowsla kurulum yapıyor....ve avrupadaki vaio sitelerinden de download yapamıyorum product key tutmuyor......birilari yardım ederse cok sevinirim şimdiden teşekkürler...
Merhaba Turkishsun;
Çok fazla kafaya taktım 10 güne kadar laptop alacam daldan dala atlıyorum, her neyse şimdi sana bir soru sorayım şu ram olayıyla çok fazla uğraşıyom
idefixe den 512 mb ddr2 533 mhz lik PC 4200 CL=4 çalışma hızları her bi şeyi aynı olan ram buldum bu rami taktırsak BX196XP ye çalışırmı, bir abimin dediğine göre en kötü Biosunu şoklayıp yenisini bi yerden indirip yüklersin rami tanır dedi. Sen ne dersin idefixe deki ram i taktırsak çalışırmı cevabını bekliyorum pm de attim
Merhaba Vaiocular,
BX196XP deki multi fonksiyon konusunda 1) dvd writer i cikarip yerine hardiski notebook uzerinde mi takıyoruz. yoksa extra bi docking sattion alıp ona mi takıyoruz. 2) Docking station da boyle bi takma yeri varmi. 3) Eger notebook uzerinde dvd writer yerine hdd yi takabiliyorsak bu iki parcanin girisi ayni demektir. Nasil oluyor?
BX196XP deki multi fonksiyon konusunda 1) dvd writer i cikarip yerine hardiski notebook uzerinde mi takıyoruz. yoksa extra bi docking sattion alıp ona mi takıyoruz. 2) Docking station da boyle bi takma yeri varmi. 3) Eger notebook uzerinde dvd writer yerine hdd yi takabiliyorsak bu iki parcanin girisi ayni demektir. Nasil oluyor?
selam;
biricik laptop'ım vaio fs285m için case sleeve denen notebook kılıflarından(bu kılıfın içine koyup istediğim sırt çantasına koyabilmek süper olur diye düşünüyorum) arıyorum uzun zamandır fekat türkiyede bulamadım! yurtdışında birçok sitede var ama shipping ücretiyle birlikte oldukça tuzlu bir fiyata geliyor. istanbulda bulabileceğimiz bir yerler mutlaka olmalı yahu diyorum ve yardımınızı bekliyorum sevgili vaiolarına gözünün içi gibi bakan dostlarım. "bahsettiğin şey nedir ki ben anlayamadım diyenler için" : e-bay/caselogic Super Impulsion Proof ebay/sony
arkadaslar bimeks de fe11s modelini bizzat gordum aletin uzerine ozelliklerini yazmışlar ve hdd 4200rpm ve 160 gb(pek akıl mantık erdiremediysemde) klavyede avrupa sitesindekinden biraz farklı enter tuşu klasik klavyelerdeki gibi "L" şeklinde
evet bende dün İzmir'de şahit oldum.. Yalçınlar 'da Sony vaio modellerini getirtmiş. Neredeyse tüm modelleri.. Fe-11m modelinde 100 gb 5400..... fe-11s modelinde 160 gb 4200 rpm.. Sordum bu nasıl oluyor ? Özel 'in sitesinde ne yazıyorsa onu yazıyoruz dediler etiketlere.. çoğu sitede 5400 rpm olarak görüyorum..
merhaba sony ciler: bende yakındsa insallah fe11m serisini yurt dısından getirtmek istiyorum.fiyat farkı yaklasık olarak 1000 euro.fe serisini kullanan arkadaslar var sa bu notebook hakkında bilgi verirlerse sevinirim.benim kafama takılan sorularvar:
1.x 700 ekran kartı 7400 356 mb dan cok mı ıyı. 2.ısınma sorunu bu serılerde var mı
yorumlarınızı bu serıyı kullana nn arkadaslarda n beklıyorum
merhaba arkadaslar bende bir fe11 s sahibiyim artık ilgilelen arkadaslar icin performas olarak cok iyi ben 3d tasarım yapıyorum ve kullandıgım prog. normalde pc. de bile cok kasıyo ama vaio da herhangi bi sorun yasamadım ekran kartı da cok iyi almayı dusunen arkadaslara tavsiye ederim hdd 160gb ve 5400 rpm