Şimdi Ara

______SONY VAIO KULLANICILARI_______ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
0
Favori
28.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kasalr sadece ustu beyaz (vgn-fe11 serisi icin....)

quote:

Orjinalden alıntı: badbad

arkadaşım öncelikle hayırlı olsun, ist bilş. de bu FJ serilerini ( renkli kasa ) görme imkanın oldumu. birde Fe serilerinne renkli kasa varmı
  • Selam arkadaşlar..
    Yakın bir zamanda büyük ihtimal (yurt içi çook pahalı) yurtdışından fe-11s model bir vaio getirticem.. geçen yıl sonlarında sormuş olsaydınız FS-315s derdim ama fe-11s gerçekten olaya nokta koymuş nedersiniz.. Oyun ise oyun ekran ise ekran (17 inc alanlara gerçekten şaşırıyorum..15,4 yeterli bir ekran şayet autocad ve 3d max gibi uygulamalar ile çalışılmıyorsa).. Çoğu sitede 100 gb densede aslında 160 gb dır. ancak sorum şu ki.. bi sorun yaşar isem yurtiçinde garantisi işler mi..Faturası olacak tabi ki..Yok eğer işlemez ise herhalde yurtdışından almış olmak ile yapacağım 1000-1200 ytl arasında ki tasarruf ile bu açığı kapatırmıyım.. ola ki bişey oldu..Yoksa değmez yurtiçinden taksit ile al mı dersiniz ???
    Ekran görüntü kalitesi gerçekten inanaılmaz.. Halen normal desktopumda 17 inch hs-74p/s model bir monitor kullanıyorum.. görenlerin ağzı açık kalıyor.. eğer bu model olamz ise Hp pavillon düşünüyorum artık.. Fiyat ve performans olarak isteklerime yakın duruyor..

Öneri ve cevaplarınızı bekliyorum... iyi günler..

• quote:

Orjinalden alıntı: expert22

Arkadaslar Merhaba
    Ben bu serinin VGN-FE11M modelini aldim islemcisi 1.6 ve HDD 100 GB SATA VGN-FE-11S modeli ise islemci 1.8 ve HDD 160 gb olani....Yeterince hizli bir sistem. Islemci pi testinde 1 mb testi 39 sn de yapti. Isinma ve fan sorunu hic yok. DVD writer da super calisiyor. Linki ve detayli ozellikleri de asagida.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/notebook_content_detail.asp?content_id=335

bugun bende birine aldırdım bu dizüstünden..aslında fs serisinden almaya gitmiştik ama yanında hemen duruyordu ve satıcı eleman fiyatı düştü dedi-ben baktığımda 4000ytl ye uzanıyordu hiç incelememiştim..
    ama fs760 daki tum özellikleri karşılayıpta cift işlemci ve daha yeni bi laptop cok daha cazip geldi...
    kabaca 2900 yerine 3250 vererek akıllıca davrandık die düşünüyorum ...
    ve 2-3 saat kullandım -ilk işim nortona veda etmek oldu hani yıllık olsa belki kalır ama 30-60 gunluk yazılım vermenin manasını anlayamadım- sanki odayı aydınlatacak kadar(ışığa gerek olmadan) parlak buldum ...
    tabi çift işlmeci ne kadar hızlı cok cok faydalımı anlayamadım ama haliyle 1 gb ramde olunca en ufak bir takılma hissetmedim...

ama kurulumda default gelen dil-ve kutusunda ve sağdaki laptop üzerindeki etikette -sanki hollanda dili gibi birşey ...laptop un altında made in china yazıyor-ki son zamanlarda bu yazı beni hüzünlendiriyor--
    2.si bu istanbulbilişim sony satıyorum sadece die övünür gibi ortalama 3milyarın üstünde ürünler dandik bi çanta veriyor...üstünede hem sony hem kendi adını yazdırmış sokakta bakın ben laptop taşıyorum dercesine --

100$ lık bi çanta ve 50$ lık bi kablosuz mouse hediye etse -yada standart olarak 2. bir pil hediye etse gercekten -fiyata giydirmeden--kesinlikle 1. tercihiniz olmaz mı alımda ...bi mikrofon vermek biraz alay etmek gibi...

müşteri olarak daha cok itibar görmek istiyorum belki yuz üründe 15000 dolar gibi yuksek bir rakam cıkıyor ama reklama ayırsan bu parayı o hediyeler ile elde ettiğini elde edemezsin...nerdeyse karnım şişecekti bunları yazmasam ---ben ticaret erbabı olsam ve inşallah gözümü para hırsı bürümezse inanın sizler sadık müşterilerim olurdunuz

gercekten sony i takdir ettim güzel laptop yapıyor...ve alırken deneme isteğimize olumlu yanıt aldık ama kurulumu beklemek zorunda kaldık ve hiç ölü piksel ile karşılaştıklarını hatırlamadı satıcı eğer cıkarsa satış anında değiştiririz dedi ama sonrası için aynı garantiyi vermiyor...

bestsony arkadaşa da derimki al yurtdışından gitsin ..sanki sorun cıktımı burdaki şirketler garantili üründe cok iyi bir servis mi veriyorlar ...bazen uluslararası garanti yada abd garantisi sanki daha güvenli gibi geliyor sadece süre uzar kaçınılmaz olarak...

• bu core duo 1.66 gh işlemciler; sonomalara gore neye denk geliyor? test sonuclarını arastıran oldu mu ?

bir ust modeli FE11S ile FE11h arasında beni ilgilendiren
    1.86 --- 1.66 gh
    160 --- 100 gb hdd
    farkından baska fark yok dikkatimi ceken ama arada 400 eur + kdv oynuyor.

1.66 ve 1.86 core duo islemciler aşikar oldugumuz sonomalar ile karsılastırılmalarını arastıran varsa paylasırsa sevinirim...
  • bence yurtiçi al ya geldiğinde bozuk çıkarsa ne yapacaksın hem alırken bakabilirsin veya bisorun olduğunda (her ne kadar arkadaşlar abartsada) yardım alacağın birileri olacaktır. seninki bir nevi kumar ya 1200ytl kazanırsın yada...... Heyecanı seviyorsan yurtdışı al
  • benim ısınan leptop cöktü windows acılıyo ondan sonra bi hata veriyo reset atıyo hatayı okuya bildigim kadar disk memory filan yazıyo yani fiziksel hata bida yeniden yükleyip denesem mi bana göre harddisk gitti gibi vermeyi düsünüyodum tam sebep oldu
  • benim ısınan leptop cöktü windows acılıyo ondan sonra bi hata veriyo reset atıyo hatayı okuya bildigim kadar disk memory filan yazıyo yani fiziksel hata bida yeniden yükleyip denesem mi bana göre harddisk gitti gibi vermeyi düsünüyodum tam sebep oldu
  • ya arkadslar bu sorun la ilgili bilgisi olan vars a cevaplars sevinirim
  • ya harbi makinanın hakkını yemişim :(sorunu hallettim cakısma olmus içim ferahladı artık süphede kalmadı makina ısımn madan hariç cok salam ısınma biraz sorun da cok abartı bişey deil
  • quote:

Orjinalden alıntı: esarikaya

Bence dış görünüş olarak A serisi çok daha başarılı....

bx serisi gelmiş geçmiş en güzel notebook kasası bana göre
    inanılmaz şık,ve bir o kadar sade, tam olması gerektiği gibi
    1500$ civarı ayırabilirim notebooka ve sırf bu kasa yüzünden msi 635e değişebilirim bu notebooku(bx196vp)
    ah sony ahh

like.no.other
  • Haklısın tasarım süper
  • Sony diyazn olayında cok farklı... Hem BX hem FS ve FE ayrıca A serisi, off yani tum serileri cok hos tasarımda... Benim imzamdaki notebook u yeni goren her arkadas hemen acsana bi bakalım diyor, tabi acınca ayrı bir şok oluyor, ekrana bitiyor herkez, maşallah... Uzerine Call of Duty 2 de açar bu diyip açında yuhh oluyolar... Bence harika bir model... Tek eksigi 1GB. ram olmayısı... O da olsa tam gaz dewam...

Selamlar...
  • sony vaio fe-11s modelin fiyatları doğal olarak birçok sitede farklı fiyatlardan satılıyor. Anacak bunları ithal eden 1-2 firmanın sitesinde ise neredeyse 2000-*2100 euro+kdv şeklinde top fiyata da ulaşıyor (ytl olarak 4000 ytl civarı )..bunuda anlamış değilim.. diğer bazı sitelerede baktığımda en uygun fiyat (benim bulduğum kadarı ile) Netsipariş.com diye bir site.. adamlar peşin (bank havalesi ile) 3597 ytl ye veriyorlar (kdv dahil)..3747 ytl yede 6 ay taksit bonus'a.. bundan adah ucuz bulamadım.. ama bu siteyi ilk kez duyuyorum.. Arslan bilgisayarmış site sahibi.. Mecidiyeköy.. Bilgisi olan paylaşabilir mi?. fiyatı bu kadar farklı yapan nelerdir.. içinden bişye mi çıkartıyorlar.. mesela çantası veya mouse mu çıkartıyorlar.. yoksa garantisi üzerinde mi bi sorun var.. Örneğin cep telefonalrını birçok firma getirtebiliyor ve garantileride farklı olabiliyor.. aşağıda sitesini veriyorum..

http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=120290053&ref=nekadar#

birde bu ideefixe den alışviş yapanların da düşüncelerini almak isterim..

iyi günler

• bugun bimekts bu urunu ve diger sony toshiba ve hp leri inceledim

acıkcası sony bx modeli kasa olarak cok hosuma gitmedi. ama FE serisi gercekten su anki notebooklar icinde belkide en guzel ve en performanslısı olarak dikkatimi cekti. ekranına diyecek yok hatta BX serisi ekranından daha guzel diyebilirim. kesinlikle yansıma yapmıyor, beyaz florasanın altında ekranı yatırarak alttan yukarıya dogru baksanız bile florasanlar tamamen siliklesmis ve mor olarak goruluyor. BX serisinde beyaz florasan parlarken diger toshiba ve hp lerde zaten butun tavan ekranın uzerindeydi.

e tabi hem konfigurasyonu iyi hemde yeni teknoloji olunca 2099 eur + kdv gibi bir fiyat istiyorlar.

bu arada ogrendigim kadarıyla sadece "ozel" den alınan sony ler direk resmi sony garantili, bimeks de ozel den alan bgir firma oldugu icin buradan alınanlarda da oyle.

valla cok kafam karıstı, bu FE serisini gordukten sonra insanın M70 ve Pavilionlara bakası gelmiyor.

• bu arada sayın BestSony , bu linkte gonderdiginiz sony fe11s ile 2099 eur + kdv ye Ozel in getirdigi model arasında fark var. setsiparisteki 100, ozeldeki 160 gb hdd.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EliasGS

bu arada sayın BestSony , bu linkte gonderdiginiz sony fe11s ile 2099 eur + kdv ye Ozel in getirdigi model arasında fark var. setsiparisteki 100, ozeldeki 160 gb hdd.

Teşekkürler eliasGS.. Gerçekten gözümden kaçmış..Şimdi siteye e-mail çektim.. Umarım cevaplarlar. Hiçbir sitede 100 gb diye görmemiştim.. acaba böyle farklı bir version da mı var piyasada? eğer var ise almak niyetinde olanların dikkatine dememiz gerek..
  • son zamanlarda bir bx fırtınasıdır aldı başını gidiyor,
    neden sony vaio bx fiyatları bu kadar düştü diyen kimse cıkmıyor.
    ben uzun yllardır vaio kullanıyorum fiyatların hiç bu kadar düşeceğini zannetmezdim.
    avrupa sony bx serisini avrupaya satamayınca hemen düşük ücretle türkiyeye gönderdi. size kısaca bir örnek vermem gerekirse bx196vp'nin ilk satış fiyatı neydi bir tahminde bulunun. 1499€+kdv*. ama şimdiki fiyat ne 1099€ + kdv. gördüğünüz gibi aralık ayında türkiyeye gelen bu ürün mart ayı başında oldukca ciddi bir düşüş içinde. bxserileri sonynin şimdiye kadar ürettiği en kötü vaio serisi. bence yanına dahi yaklaşmamak gerek, alanlara geçmiş olsun derim. benim şahsi fikrim sony bu kış geçeceğini tahmin etmiş uzun soğuk kış gecelerinde üşümek istemeyen vaio kullanıcıları için özel üretmiş. 2006 sonu itibariyle de bx serilerinin üretiminin duracağını düşünüyorum.
    benim burdaki arkadaşlara bazı sitemlerim var. arkadaşlardan bazıları vaio alınca dünyaları aldıgını zannediyor. sony kullanmak cok güzel bir duygu zaten siz bunu kullanarak bir ayrıcalık kazanıyorsunuz. ama bu kadar para verip çantaymış verilen hediyelere laf ediyorsunuz. o kadar para veriyorsunuz orijinal parcalarını alın.ben kendi vaiom için orijinal çanta mouse camera getirttim. size verilen çantaları kullanacağınıza bence gidin vaionuz için güzel bir çanta alın. vaio kullanmanın ayrıcalığını bu şekilde yaşayın.
    ben fs serisi bir notebook kullanıyorum. paylaşımlı bir ekran kartına sahip olmasına ragmen photoshop macromedia ve diğer programları sorunsuz calıştırabiliyorum. ayrıca makinayı 3-4 gün kapatmadan kullandığım zamanlar oluyor ama vaio vaiolugunu gösteriyor 1 sn de olsa kitlenme olmuyor.
    benim yeni gözdem fe ve sz serileri. fe serisi ve sz serisi daha yeni lansman edildi. belki bu da bxler gibi fiyat düşüşü olur şaka bir yana ben iki ürünü de inceleme fırsatım oldu. sony gerçekten mükemmel bir şey yapmış. sz serisini gördünüz mü bilmiyorum ama insanın ağzı acık kalıyor. şimdiden para biriktirmeye başladım. 2.0 işlemcileri henüz türkiyeye gelmedi ama birkaç ay içinde sahip olacağımı düşünüyorum. en güzel yanı çift cekirdekli ve cift ekran kartına sahip olması ayrıca tüm kartları desteklemesi, memory stick, sd,mmc, xd cardlar bir adaptör sayesinde calışıyor. entegre kamera mic bluetooth ve 1.69 kg ile benzersiz bir cihaz.
    fe serileri ayrı güzel bir cihaz. ben fs kullandığım için beyaz tuşları daha güzel geldi gözüme. ama acele etmemek gerek fiyat düşecektir. artık sony satan firmalar hergün fiyat kırıyor. en uygun fiyatla almak için biraz sabretmek gerekecek.
    Ram konusuna gelecek olursam,
    kimse sizi enayi yerine koymasın. 200€ + kdv ye 512mb ram mi olurmuş. kusura bakmayın ama bu ramden alan varsa aklına şaşarım. arkadaşlar sonylerin içinden çıkan ramlerin markasını söylediğim zaman şaşırmayın bende ilk duydugumda şaşırmıştım.
    sony infenion ve hynix die iki marka ram kullanıyor. daha önce duyan var mı bilmiyorum ama herhangi bir marka notebook rami almaya kalksanız aynı işlemi görecektir. rami kendiniz alıp ürününüzün garanti kapsamı dışına cıkma gibi problemle karşılaşmamak için aldığınız yerde taktırmanız en iyi yolu. önemli olan aldığınız ramlerin aynı marka olmasına dikkat edin çakışma oldugu zaman genelde mavi ekran veya kitlenme olayı oluyor.
    bol vaiolu günler...

• Arkadaşım bx serilerinin sorunu neymişki bunları bu kadar kötülüyosun ben kullanıyorum oldukça memnunum ama senin bu mesajına anlam verebilmiş değilim. Neye dayanarak bu kadar emin konuşabiliyosun??????????????????
  • quote:

Orjinalden alıntı: sanliturka

Arkadaşım bx serilerinin sorunu neymişki bunları bu kadar kötülüyosun ben kullanıyorum oldukça memnunum ama senin bu mesajına anlam verebilmiş değilim. Neye dayanarak bu kadar emin konuşabiliyosun??????????????????

Bx serilerinin sorunu aşırı ısınması. Bu ısınma problemi şimdi olmasa da bikaç sene içinde daha başka problemlere yol açarak geri dönecektir. Bu kadar emin konuşabilmemin sebebi yurtdışı siteleri takip etmem. ayrıca fiyat konusunda size bi link vereyim isterseniz. bx fiyatlarının 400€ kadar düşüşünü gösteriyor.
    2 ocak tarihli kayıt 1499€ + kdv iki ay sonra fiyat 1099€ + kdv karar sizin
    tıklayın

• quote:

Orjinalden alıntı: EliasGS

bu arada sayın BestSony , bu linkte gonderdiginiz sony fe11s ile 2099 eur + kdv ye Ozel in getirdigi model arasında fark var. setsiparisteki 100, ozeldeki 160 gb hdd.

netsiparis.com 'a gönderdiğim email'de "sitenizdeki fe-11s modelinin neden hdd 100 gb olduğunu sordum.? Başka bir versionu mu var dedim piyasada ?".. Gerçi bana bir e-mail cevabı yazma gereği duymadan ertesi gün sitede değiştirilmiş..100 GB İBARESİ 160 GB OLMUŞ.. Yani hala en ucuz fe-11s modeli piyasadaki.. :) yanlış anlamayın sitenin reklamını yapmıyorum.. daha ucuz'unu bulursanız bizlerle paylaşın lütfen... Gerçi bi süre askıya laptop alma isteğimi..Biraz daha bekleyelim bakalım..Ama üzerine basa basa söylüyorum ŞU AN Kİ EN İYİ SONY VAİO... FE-11S.....

iyi günler..

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.