MERHABA ARKADASLAR FORMU COKTANDIR TAKİP EDİYORDUM BU GÜNEYMİŞ ÜYE OLMAK BİMEKSTEN BX- 196VP ALSIM DENEMEK FIRSATI TAM OILMADI DAHA AMA YARIM SAATLİK KULLANMAKTA İKEN ISINMA PROBLEMİ VE SARJ OLAYI GÖZÜME CARPTI :(RAHATSIZ EDECEK BOYUUTA OLMAMASI DİLEGİM BEN BİMEKSTEN BU SİZÜSTÜNÜ ALANLARA SORMAK İSTİYORUM FATURA DA SONY VAİVO CANTAN GECİYOR AMA N KIYTIRIK Bİ CANTA VERDİLER SİZE DE Mİ AYNI CANTADAN VERDİLER? BU KONU DA AKLIM BAYA Bİ ŞÜPHE DE KALDI BU SEKİLDEYDE FİYAT FARKI ANLASILIYOR BİR AN ÖNCE CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM BU ARA KULLANDIKCA + VE - YÖNLERİNİ BELİRTECEM
MERHABA ARKADASLAR FORMU COKTANDIR TAKİP EDİYORDUM BU GÜNEYMİŞ ÜYE OLMAK BİMEKSTEN BX- 196VP ALDIM DENEMEK FIRSATI TAM OLMADI DAHA AMA YARIM SAATLİK KULLANMAKTA İKEN ISINMA PROBLEMİ VE SARJ OLAYI GÖZÜME CARPTI :(RAHATSIZ EDECEK BOYUTTA OLMAMASI DİLEGİM BEN BİMEKSTEN BU DİZÜSTÜNÜ ALANLARA SORMAK İSTİYORUM FATURA DA SONY VAİVO CANTA GECİYOR AMA KIYTIRIK Bİ CANTA VERDİLER SİZE DE Mİ AYNI CANTADAN VERDİLER? BU KONU DA AKLIM BAYA Bİ ŞÜPHE DE KALDI BU SEKİLDEYDE FİYAT FARKI ANLASILIYOR BİR AN ÖNCE CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM BU ARA KULLANDIKCA + VE - YÖNLERİNİ BELİRTECEM NE COK İMLA HATASI YAPMISIM
ya eriz diye insanın bu kadar üstüne gelinmezki :( + bu mesajdan donra bi iki mesajım daha vardı onlar niye silindi merk ettim?bide hozmen su cantayla ilgili soruma cevap veririsen bimeksten aynı modeli alanlar için
millet bu A serilerine ne diyorsunuz ben ya diyom BX yada A serilerinden alayim yaklasik ayni fiyat BX196XP ort 3400 ytl a517b ise 3250ytl
şimdi A serisi olanlara soruyom nası A serilerinin kullanılabilirlik vede tabiki oynanabilirlik ekran kartları BX ve A serilerinde aynı 256 MB X700 var en büyük farkları BX 1,86 işlemci A517B de 1,73 tabi BX 15,4 WXGA A517 ise 17 WXGA 17" oyunlarda çözünürlükte, DVD izlerken falan (16:9) oranında gösterim yapıyorlar sanırım yani bunu bi sorayım dedim birde bu sonylerin hiç birimi orginal taşıma çantasını vermiyo üstünde eşşek kadar VAIO yazsın istiyom o kadar para verecez nede olsa!!! 3 kağıt şimdiden hazır 500 de sorun olmaz onuda ayarlarız hiç olmadı dedim bir de ben bu FE serilerine baktım tmm güsel CORE DUO ama 7400go ekran kartı varmış bu kart 128 MB si kendi 128 MB si Shared memorymi core duo larada baktım 3500 ytl civarı FE alan varmı TR den
quote:
Orjinalden alıntı: plaanatoryum
ya eriz diye insanın bu kadar üstüne gelinmezki :( + bu mesajdan donra bi iki mesajım daha vardı onlar niye silindi merk ettim?bide hozmen su cantayla ilgili soruma cevap veririsen bimeksten aynı modeli alanlar için
Çanta Tarsus un bi modeliydi. Aleti gördüğümde tereddüt ettim koskoca sony ile birlikte bu çantamı verilir diye ama çalışan Sonyle birlikte gelen çantanın bu olduğunu söyledi. Eve gelince çanta hiç hoşuma gitmedi ve üstüne para koyup eğer değiştire bilirsen başka bir çanta almayı düşündüm ama ..... Çantayı kullanmadıysan daha iyisini + para koyup alabilirsin belki bi araştırmanı öneririm.
quote:
Orjinalden alıntı: delvirina ekran kartları BX ve A serilerinde aynı 256 MB X700 var
Yanlışın olmasın o A517B modelinde x600 var... X700 ile x600 farkeder unutma...
saol hozmen senin iade ettigin dizüstü için bi sonuc geldimi teknik servisten sorgusuz süalsiz bi ay için de verme hakkımız oldugunu söylüyorlar geri iade de ne kadar lık bi zamanda cevap alırız bide bana eentresan geldi faturada orjinal canta yazıp baska bi canta vermeleri sirketin yaptıgı zekilik gibi geldi
quote:
Orjinalden alıntı: delvirina
millet ben sony nin su FS-315M modelini dusunuyorum alan varmi performansi nasil goruntusunu gordum dehsetul wahset ama autocad gibi uygulamalarda nasi bilen varsa cevap yazarsa ogrenelim...
yilbasindan hemen once aldim ingiltereden. FS315M. Her yonuyle cok guzel 1 alet. yeteri kadar hizli bence kendi sinifinda. autocad kullanmadigim icin 1 fikir yurutemiyecegim. Ekran inanilmaz guzel. Genis olmasi ve parlakligi ile one cikiyor. NFS Most wanted hastasi arkadaslarim bendeki goruntuyu gordukten sonra ekran kartlarini degistirmeye karar verdiler. Mukemmel goruntu veriyor. oyunun video ozelliklerinin %70 i acik sekilde oynuyorum. Tek kelimeyle super. AMA 1 sorunum var... Son 1 aydir kitlenmeye basladi oynarken. Isin kotu yani netten buldugum vaio saticilari ve servislerinden servis konusunda cevap alamadim maalesef. Garantisi uluslararasi 1 yil (bizi bunlar ulustan mi saymiyorlar ne...) Benim dusuncem ekran kartinin veya islemcinin fazla isinmasi olabilir... mi acaba
Acikcasi sorunun ne oldugunu bilmiyorum ve kime soracagimi veya nerden servis alacagimida bilemiyorum. Siz ogrenebilirseniz banada bildirin lutfen
bende geçen hafta perşembe günü BX196XP aldım banada o ahmak çantalardan verdiler. Yanımda kuzen vardı 3550 ytl veriyorunda bu dandik çantayımı veriyorlar diye dalga geçti. Bide ben bimeks ten almadım vatancomputerden aldım
bende geçen hafta perşembe günü BX196XP aldım banada o ahmak çantalardan verdiler. Yanımda kuzen vardı 3550 ytl veriyorunda bu dandik çantayımı veriyorlar diye dalga geçti. Bide ben bimeks ten almadım vatancomputerden aldım
quote:
Orjinalden alıntı: ALOCELL_61
Makinadan memnunmusun??
Selamlar...
oldukça memnunum şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ayrıca sürekli bahsedilen sağ taraftaki ısınmayı ilk zamanlar hissettim ama artık öyle birşeyde yok. Bence bu makinanın tek eksiği 1 gb ram 512 mb az geliyor. Sanırım sende bunun farkındasın. Bende ilk önce ram almayı düşünüyorum. Laptop kullanmak çok başka bişey artık masaüstüne bakmak istemiyorum çünkü babaannemim siyah-beyaz televizyonu gibi geliyor bana. Bunu aldıktan sonra daha hiç açmadım onu. Sabah kalkıyorum 1 saat yatakta internet keyfi yapıyorum. İyiki almışım. Bu arada sanada teşekkür ederim TURKISHSUN kardeş senin tavsiyelerin doğrultusunda aldım bu makineyi. Senin bana herhangi bir tavsiyen veya öğütün varsa memnuniyetle almaya hazırım
quote:
Orjinalden alıntı: ALOCELL_61
oldukça memnunum şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ayrıca sürekli bahsedilen sağ taraftaki ısınmayı ilk zamanlar hissettim ama artık öyle birşeyde yok. Bence bu makinanın tek eksiği 1 gb ram 512 mb az geliyor. Sanırım sende bunun farkındasın. Bende ilk önce ram almayı düşünüyorum. Laptop kullanmak çok başka bişey artık masaüstüne bakmak istemiyorum çünkü babaannemim siyah-beyaz televizyonu gibi geliyor bana. Bunu aldıktan sonra daha hiç açmadım onu. Sabah kalkıyorum 1 saat yatakta internet keyfi yapıyorum. İyiki almışım. Bu arada sanada teşekkür ederim TURKISHSUN kardeş senin tavsiyelerin doğrultusunda aldım bu makineyi. Senin bana herhangi bir tavsiyen veya öğütün varsa memnuniyetle almaya hazırım
Öncelikle Hayırlı uğurlu olsun ve hoş düşüncelerin için teşekkurler... Elimden geldiği kadarı ile yardımcı olmaya çalışıyorum... Umarım dediğin gibi faydalı olabiliyorumdur... Notebook u almadan once bu forumda cok sey okudum ve karar verdim aldıktan sonrada herturlu yardımcı olmaya calısacağım diye...
Bu arada dediğin gibi 1gb. ram bx196xp yi gayet rahatlatır ama olmadanda işler tıkırında... Biraz program eksiltmek gerekiyor hepsi o... Aklıma gelmişken internetten makinanı Sony e kaydet... Internet Explorer giriş sayfanda açılır zaten... Daha sonra internetten teknik servis alabilirsin ve ayrıca driver+program update lerinede ulaşabilirsin...
Bu arada uzun bir sure sonra bende evdeki desktop a bir goz attım, ekran kara kutu gibi geldi, bulanık ve dar... Goz alısmıs, cok fark ediyor normal flat ekranla bunun arasında... Hatta ne yalan soyliyeyim evdeki 17" bir anda kucuk gibi geldi...
Neyse, notebook ile ilgili sorun yada sormak istediğin bişeyler olursa yardımcı olmaya calısırım...
Öncelikle Hayırlı uğurlu olsun ve hoş düşüncelerin için teşekkurler... Elimden geldiği kadarı ile yardımcı olmaya çalışıyorum... Umarım dediğin gibi faydalı olabiliyorumdur... Notebook u almadan once bu forumda cok sey okudum ve karar verdim aldıktan sonrada herturlu yardımcı olmaya calısacağım diye...
Bu arada dediğin gibi 1gb. ram bx196xp yi gayet rahatlatır ama olmadanda işler tıkırında... Biraz program eksiltmek gerekiyor hepsi o... Aklıma gelmişken internetten makinanı Sony e kaydet... Internet Explorer giriş sayfanda açılır zaten... Daha sonra internetten teknik servis alabilirsin ve ayrıca driver+program update lerinede ulaşabilirsin...
Bu arada uzun bir sure sonra bende evdeki desktop a bir goz attım, ekran kara kutu gibi geldi, bulanık ve dar... Goz alısmıs, cok fark ediyor normal flat ekranla bunun arasında... Hatta ne yalan soyliyeyim evdeki 17" bir anda kucuk gibi geldi...
Neyse, notebook ile ilgili sorun yada sormak istediğin bişeyler olursa yardımcı olmaya calısırım...
Bende mouse almayı düşünüyordum ama nasıl bişey alsam diye karar verememiştim bu mouse oldukça kullanışlı ve çpk uçuk bir fiyatıda yok yani. Ben aynı zamanda ram de almayı düşünüyorum normal sitelerde 512 ram 80-100 ytl arası iken sony nin türkiye distribütörü olan ozel.com da 200 €+kdv ne yapsam performansta çok büyük bir değişme olur mu acaba.
Az önce Ozel.com teknik servisi ile telefonda gorustum, ve piyasada cok makul fiyatlara bellekler bulunuyorken sizde neden bu denli yuksek fiyatlar diye sordum... Ozel.com bellekleri sony den direk aldığından bahsetti... Aslında sony.com a da baktım, bellek fiyatları rakam olarak aynı ama birim olarak euro değil dolar... Fiyat konusunu araştırmak gerekli, ayrıca sunuda belirteyim, dısarıdan aldığın bir ramı serviste takma ucreti 20 Euro artı KDV dediler... Ayrıca BX196XP ile verilen hediye pilin fiyatı 1000YTL, yuh, gerci yurtdışından 700YTL ye geliyor ama bu fiyatı yekunden cıkarınca bu notebook 2500 YTL ye geliyor...
Performansta değişim istiyorsan 1GB 533Mhz yerine 1Gb. DDR2 667Mhz ram ile performans artışı olabilir... Ozel.com da DDR 512Mb. 667Mhz belleğin fiyatı 372 Euro artı KDV... Bunu dışarıdan bakmak gerek, yoksa 1Gb. ram taksak yeni notebook fiyatına geliyor... En mantıklısı dışarıdan rami alıp servise taktırmak gibi geldi...
Selamlar...
selam bende daha once yazmıstım bende de PCGA-TR3A(http://shop.store.yahoo.com/allcomputersearch/sovatrlaco.html) model Laptop var. daha once ben bahsı gecen bır ıkı fırmadan almaya yeltendım ama aradıgımda bana acayıp ucuk fıyatlar soyluyorlardı.bende kendı ısımı kendım yapıp Amerıkadan cok cok daha ucuza getırttım... bence sızde yurt dısı ıle ırtıbata gecınız..
kolay gelsin
quote:
Orjinalden alıntı: ender
selam bende daha once yazmıstım bende de PCGA-TR3A(http://shop.store.yahoo.com/allcomputersearch/sovatrlaco.html) model Laptop var. daha once ben bahsı gecen bır ıkı fırmadan almaya yeltendım ama aradıgımda bana acayıp ucuk fıyatlar soyluyorlardı.bende kendı ısımı kendım yapıp Amerıkadan cok cok daha ucuza getırttım... bence sızde yurt dısı ıle ırtıbata gecınız..
kolay gelsin
Hangi marka bellek kullanıyorsun/getirttin...?? Memnunmusun/sorun oldumu??
Az önce Ozel.com teknik servisi ile telefonda gorustum, ve piyasada cok makul fiyatlara bellekler bulunuyorken sizde neden bu denli yuksek fiyatlar diye sordum... Ozel.com bellekleri sony den direk aldığından bahsetti... Aslında sony.com a da baktım, bellek fiyatları rakam olarak aynı ama birim olarak euro değil dolar... Fiyat konusunu araştırmak gerekli, ayrıca sunuda belirteyim, dısarıdan aldığın bir ramı serviste takma ucreti 20 Euro artı KDV dediler... Ayrıca BX196XP ile verilen hediye pilin fiyatı 1000YTL, yuh, gerci yurtdışından 700YTL ye geliyor ama bu fiyatı yekunden cıkarınca bu notebook 2500 YTL ye geliyor...
Performansta değişim istiyorsan 1GB 533Mhz yerine 1Gb. DDR2 667Mhz ram ile performans artışı olabilir... Ozel.com da DDR 512Mb. 667Mhz belleğin fiyatı 372 Euro artı KDV... Bunu dışarıdan bakmak gerek, yoksa 1Gb. ram taksak yeni notebook fiyatına geliyor... En mantıklısı dışarıdan rami alıp servise taktırmak gibi geldi...
Selamlar...
Arkadaş ben bimeksde bu ram olayını konuşmuştum. Oradaki çalışan 512 (533Mhz olmayabilir) rami 70 $+kdv gibi bir fiyata Kingstonu takabileceklerini söyledi. Garantiye bişey olmazmış onların notebooku açabilme yetkisi varmış. Resmen böyle dedi. Bataryayı sadece sipariş verebiliyorlarmış o ÖZEL lin fiyatıdır tabi.