Şimdi Ara

>>Sony Vaio Paylaşım Görüşler S.S.S Kulübü-CLUB VAİO<< (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.071
Cevap
2
Favori
78.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • muhalkan kardesim bilg. inceledim 1gb ram var bu senin için kötü güzel sistem bir bilg fakat ram azlıgı yavaslama sorunu yasatacaktır sana ekran kartına gelince 8400gt gpu aynı zaten senin bilg. fz11m lerde olan 64mb paylasımsız kart olup 383 MB YÜKSELTİLEBİLİR BELLEK VAR ŞİMDİ OYUN OYNİYACAK PROGRAM KULLANACAKSAN BİLG. AGIR KALACAKTIR BAŞKA FZ MODELLERİNE BAKMANI ÖNERİRİM AMA YİNE DE SEN BİLİRSİN
  • eyvallah hizirsah sagolasin da burda mesela ayni seride 2 gb ram li makineler de var ve bunlarda da ayni 8400 gt var ama grafik bellegi 800 kusur mb yaziyo. ben zaten makineyi aldiktan sonra ram de alcam. ben ram alinca bu da cikacak mi 800 kusure

yoksa ciksa bile cok bi sey farketmez mi diyosun??
  • şimdi karde o makinalarda 128mb paylasımsız 8400gt var fz11s lerde oldugu gibi e bide ram 2gb düşün artık performansı zaten ram 2gb max sen fazladan ekliyemezsin ram le beraber 256 cıkar o ekran kartını yükseltmen için 838 yazılmıs yani arttırıla bilir anlamında benim demek istedigim senin düşündügün bilg. hem ram den kaybediyo hemde ekran kartı paylasımı az yani performans ister istemez asagıya iniyo bütçen isöylersen birkac model yazayım ama ben olsam ram en az 2gb olan bir makina secerim söylemedi deme
  • ben de sony nin FZ11Z modelini almanya dan almak istiyorum.. sony almanya ya mail gönderdim garantisi Türkiye'de geciyor mu diye. Adam bana garantinin avrupanin cogu ülkesinde gectigini, Türkiye'de ise sadece avrupa yakasinda gectigini ve 12 ay süresinin oldugunu söyledi.

ben de bu durumun biraz tuhaf oldugunu ve nedenini ögrenmek istedigimi söyledim.. bakalim nedeni neymis. ben böyle bir sey ilk defa duydum o yüzden tuhaf geldi acikcasi..

arkadaslar,

aradan bir haftadan fazla bir zaman gecmesine ragmen her hangi bir cevap gelmedi.. yani böyle bir sacmalik olmayacagi belliydi zaten ama ben yine de bir sormak istedim.. bilginize...

http://www.istanbulbilisim.com.tr/en-ucuz-SONY-VAIO-_VGN-FZ160E-B-4-GB-NOTEBOOK,868.html

simdi de bu modeli gördüm burada.. ben notebook ta oyun oynamam.. bana performans gerekli.. buradaki ram beni kendine cekti acikcasi.. ekran karti konusunda ne dersiniz? ben hd filmleri bu ekran kartiyla izleyebilir miyim? izlersem kalitesinde bir düsüklük olur mu? ya da genel anlamda bu ekran kartinin bana ne gibi bir eksisi olabilir? ayni sekilde notebook un genel olarak arti ve eksilerini söylerseniz cok sevinirim..

• kardes öncelikle sunu söylyeyim performans istiyorsan paylasımsız ekran kartın olacak ram le bu iş olmaz zaten ram de oynama yapılmış orjinalinde 2gb ram var bu bilgisayarın fakat istblblşm. oynama yapmıs ram takviyesi yapmış paylaşımsız ekran kartı herzaman performansa bire bir etkilidir bunu untma ben 4gb ramli bir bilg. alacagıma 2gb ramli paylasımsız ekran kartı olan bir bilg. alırım dah iyi bir performans saglarım benden söylemesi karar senin
  • birde sunu söyliyim FZ11Z fz lerin kıralıdır neden vazgectin anlamadım bluray olsun ekran kartı olsun bravıa aydınlatma olsun hepsi varki bu sectiğin üründe maalesef hiçbiri yok bence 11z e göre cok boş bilg. olarak görünüyo benim favoriM FZ11Z DERİM
  • hızırsah BRAVİA AYDINLATMA tum FZ serilerinde var mı?

Yada hangilerinde var

fz140e/b fz190n1 fz190n4 >> bu modellerde mevcut mu mesela??
  • kardes bu ürünler amerikan malıdır bunlar hakkında pek bilgim yok ama arastırdım sanırım 190n1 de var şimdi neden amerikan malı almak istiyorsun birde türkiyedemi kullanacan laptop u
  • Bende yeni üye oldum, gerçi bayadır takip ediyordum ama sonunda dayanamadım artık;

Bende artık masaüstünden vazgeçip bi laptop almayı düşünüyorum.

Sony nin CR serisi şıklık açısından benimde dikkatimi çekti. Fiyatı da İstanbul Bilişimde 1229 euro + kdv (1 GB) için. Bide FZ serisinden 145E var. onunda fiyatı makul gibi benim için. Size danışmak istediğim sizce bunlardan hangisini almalıyım. RAM olarak 2 GB olanları almayı istiyorum. CR de ekran boyutu 14,1-2,5 kg FZ de 15,4(ama 14,1 boyutunda diyor)-2,7 kg aralarında çokta bi fark yok gibi.

İstanbul Bilişim ile ilgili de forumda bazı olumsuz şeyler duydum ama ben bir hafta sonra istanbula gidip mecidiyeköydeki yerlerinden ürünleride görüp almayı düşünüyorum.

Ekran kartları ile ilgili özellikle çok fazla oyun oynamam ama NFS Carbonu çalıştıracak kadar olursa fena olmaz :)

Ana kart çok anlamam ama CR de 945P FZ de 965P, diyo

Ne dersiniz arkadaşlar, sizce hangisini almalıyım. , yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)

• quote:

Orjinalden alıntı: eczömer

Bende yeni üye oldum, gerçi bayadır takip ediyordum ama sonunda dayanamadım artık;

Sony nin CR serisi şıklık açısından benimde dikkatimi çekti. Fiyatı da İstanbul Bilişimde 1229 euro + kdv (1 GB) için. Bide FZ serisinden 145E var. onunda fiyatı makul gibi benim için. Size danışmak istediğim sizce bunlardan hangisini almalıyım. RAM olarak 2 GB olanları almayı istiyorum. CR de ekran boyutu 14,1-2,5 kg FZ de 15,4(ama 14,1 boyutunda diyor)-2,7 kg aralarında çokta bi fark yok gibi.

İstanbul Bilişim ile ilgili de forumda bazı olumsuz şeyler duydum ama ben bir hafta sonra istanbula gidip mecidiyeköydeki yerlerinden ürünleride görüp almayı düşünüyorum.

Ekran kartları ile ilgili özellikle çok fazla oyun oynamam ama NFS Carbonu çalıştıracak kadar olursa fena olmaz :)

Ne dersiniz arkadaşlar, sizce hangisini almalıyım. , yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)

arkadaşım aynı mesajı 3 ayrı yerde aynen yaazmanın mantığı ne?

• quote:

Orjinalden alıntı: sebenlim

quote:

Orjinalden alıntı: eczömer

Bende yeni üye oldum, gerçi bayadır takip ediyordum ama sonunda dayanamadım artık;

arkadaşım aynı mesajı 3 ayrı yerde aynen yaazmanın mantığı ne?

AYNEN

• arkadaslar iki haftaya kadar fz11s almayı planlıyorum once yurt dısı dusunmusrum ama vazgectım
    tr den alıcaz yer olarak daha once baya bı muhabbetı gecmıstı
    teknosadan dusunuyodum ama bugun sitesine baktıgımda 11s modelini kaldırmıslar

garanti konusunda guvenebilicegimiz baska yerler nereler olabilir

ve bide yeni modeller ne zaman gelıcek acaba biraz daha beklesek mi gerci bu bile pahalı gelıyo
    yeniler artık ne oluur
  • bende yurtdısından getirtmeyi dusunuyorum bu aralar - sizi bundan vazgeciren sebepler nelerdir acaba

klavye ingilizce
    isletim sistemi ingilizce
    garanti gecerli degil

bunun dısında baska olumsuzluklar da var mı? Yoksa zaten bunlar vazgecmek icin baslı basına sebep mi?

hızırsah evet verdigim modeller yurtdısı dogru soyluyorsun - uygun bir arkadas olursa getirtmeyi dusunuyorum 1 adet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 22 Ağustos 2007; 20:16:49 >
  • evet teknosa eurasıa garnatili ürün satıyo yani sony garantisi veriyo magza degil kaldırmıslar bnede baktımwww.sony.com.tr sitesine girip yetkili magzaları istedigin sehirde bulabilirsin....online satıs eurasıa magzası isewww.morfare.com dur isterseniz burdan da ulasabilirsiniz yurtdısından getirecek arkadaslarda yazılımlara dikkatetsin
  • evet arkadasar benim problemi cozdum bugun geri donusum noktalarini bir kaldirdim baktim hdd 110 gb tan 123 e firladi saka gibi cok sukur sorun kalmadi mali ucuza getirdik oda ayri bir teselli hem almanca klavye turkceden daha kolay oldu hemde bölüm almanca odev felan hatirlarken almca karakterler sorun olmicak valla cok sevindim ya yoksa garanti su bu ugrasacaktik

bilgisayarim 11s tum arkadaslara onerim kiyasladiklari bilgisayarlarla yan yana koyup akranlarini karislastirmalarini
    almanyada asus ve hp ile karsilastirdik 11m i de koyduk yanina ayrica gercekten asiri derecede fark var alet performans olarakta super sorunsuz calisiyo sony nin yazlimlari felanda is goruyo recovery islemide cok pratik inanin super bise
  • meraba arkadaslar bugun siparis vercem artk laptop u son bi kez de size sorayim dedim

fz190n4 mu fz190n1 mi???

190n4: t7300 120gb 1 gb geforce 8400m gt

190n1: t7100 160gb 2gb geforce 8400m gt

linkler burda
    bu n1

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834117505

bu da
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834117508

bana n4 daha mantikli geliyo ne de olsa ram i artirabilirim..hard disk de benim acimdan fazla onemli degil aradaki fark...

haksizmiyim acaba....

• fiyat farkları nasıl?

n4 eger tek slot ram ise upgrade rahat olur.

hdd onemli degil demişsin cpu 7300 olsun diyorsan n4 mantıklı.

ama makinayla ugraşmam geldigi gibi devam dersen n1 al
  • bence de vgn-fz190n4 daha ıyı bır secım olur

RAM'ı 70-80ytl harcayıp 2gb yapabılırsın cok basıt bır ıslem ama ıslemcı mumkun degıl en azından ucuz degıl

yalnız ekranları aynı mı ıyı arastır bence

Bırınde ECO-COLOR Dıgerınde hı-color YAZIYOR

Ses sıstemlerı de farklı gıbı onuda goz ardı etmemek gerekır-ıkısı ıcın farklı seyler yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 22 Ağustos 2007; 22:49:50 >
  • merhaba arkadaslar oncelikle bende laptop almayı dusunen biri olarak topici bastan assa okudum anladıgım kadarıyla baya bir kisi karasız bende bu kararsızlar arasındayım.yaptıgım uzun ve yorucu arastırmaların sonucu laptop alacak olan arkadaslarıma birkac sey solemek isterim oncelikle vgn-fz11m ve s serisi laptoplarla assa yukarı aynı fiyatta olan monster t2-rex(vaidoan farkları 512 mb geforce 8600 gs ekran kartı 2gb ram fakat 800mhz core 2 duo 2.4 ghz islemci) casper NIRVANA CPR2400-9E95B(vaidon farkı geforce 8400gs 512 mb ekran kartı core 2 duo 2.4 ghz islemci) asus f3sv(vaidon farkı geforce 8600 gs 256 mb ekran kartı core 2 duo 2.2 ghz islemci) dell inspiron 150(vaiodan farkı geforce 8600m gt 256 mb ekran kartı core2 duo 2ghz islemci)

gibi vaiodan donanim olarak ustun markalar var.sizce donanim olarak vaiodan ustun bu laptoplardan hangisini almak daha mantıklı ben vaio yeriine bu markalardan birini almayı dusunuyorum cunku tamam vaio kalite olarark iyi bir laptop olabilir ama ben autocadde cizim yaparken veya nfs carbon oynarken bilgisayar yavas calısırsa o an hicte kalite veya iscilik dusumem hem vaio daha az gelecek vadeden bir donanıma sahip(fz11m 64,fz11s 128 mb video bellegi ile)bunun icin size saydıgım markalardan hangisinin kullanımı işciligi ısınma problemi en az olan ve driverleri kolay bulunabilen en iyi olabilecek marka amacım hicbir marka veya modeli kotulemek deyil sadece aynı paraya vaiodan daha ii alınabilecek bilgisayarlar oldugunu gostermekti basınızı agrttıysam ozur dilerim yardımlarınız icin simdiden teskkurler...

• venom_darkness adlı arkadaşım bana sorarsan çevremden gözlediğim kadarıyla asus derim.çok fazla arkadaşımda asus var ve henüz bi şikayetlerini görmedim. dell ve casper hakkında fazla bişey söyleyemeyeceğim.tabikide kendi şahsi fikrim vaio ama sende kendine göre haklısın.ben sony olsun 5 fazla olsun derim.bütün elektronik aletlerimde sony almaya çok özen gösteriyorum ama senin böyle bi sony takıntın yoksa seçenekler çoğaltılabilir. hp pavilion'un yeni çıkardığı modellerin de güzel olduğunu duydum bi araştır istersen.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.