Şimdi Ara

Sony Xperia™ E4g ANA KONU VE KULLANICILAR KULÜBÜ (155. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
36
Favori
103.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu telefon öldü ağlayanı yok Xperia XA'ya geçeceğım sanırım ya da Samsung A5 2016

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese hayırlı Ramazanlar e4g için bazı sorularım var
    1) Telefonla gelen programları kaldırmak tlfonu hızlandırır mı. Hangi programları kaldırmalı.
    2) Bunun için root mu atılıyor. Root atıldıktan sonra eski haline getirmek istesek olur mu. Rootdan sonra Güncelleme almada sorun olur mu
    3) Root Nasıl atılır
    4) Klavyede yazı sıkıntılı. Nasıl bir çözüm önerirsiniz
    5) sd karttaki verinin çok olması tlfonu yavaşlatır mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayataxxx -- 18 Haziran 2016; 19:57:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayataxxx

Herkese hayırlı Ramazanlar e4g için bazı sorularım var
    1) Telefonla gelen programları kaldırmak tlfonu hızlandırır mı. Hangi programları kaldırmalı.
    2) Bunun için root mu atılıyor. Root atıldıktan sonra eski haline getirmek istesek olur mu. Rootdan sonra Güncelleme almada sorun olur mu
    3) Root Nasıl atılır

Sana da hayırlı ramazanlar kardeşim.
    1) Telefonla gelen programların bazılarını kaldırırsanız bir nebze hızlanır. Antivürüs programı var sadece kaldırılabilen diğerleri kaldırılmıyor.
    2) Root attıktan sonra illaki istediğiniz uygulamayı kaldırırsınız. Ancak root atıldıktan sonra telefonu eski haline tekrar döndürebilir misin onu bilmiyorum. Root attıktan sonra güncellemede sorun olmaz diye düşünüyorum.
    3) ''Kingroot'' isimli program vasıtasıyla telefonu bilgisayara bağlayıp root atarsınız.
    4) Yeni güncelleme ile yazı sıkıntısı az da olsa çözülmüş klavyede, ancak sorun tam çözülmemiş olmasıyla devam etmekte.
    Ayarlar>Dil ve giriş>Xperia klavyenin yanındaki ingiliz anahtarı butonu>Yazım dilleri>Sağ üst köşedeki klavye butonu>Klavye düzenini seç diye bir menü açılacak karşına ordan ''Türkçe basitleştirilmiş Q'' seçeneğini seçerseniz, hem harfler daha az ve kullanışlı olur hem de dokunmatik ve yazım sorunu yaşamazsınız bence.
    5) Haliyle yavaşlatır.

• Her turlu yol ve yordam denenmistir. Telefon hicbir sekilde hizlanmiyor. Sadece bize hizlanmis gozukuyor. Ama birkac hafta sonra tekrar sismeye basliyor ve agir calisiyor. Cunku daha onceleri de dedigim gibi 1gb lik ramli android telefonlar yeni cikan uygulamalari idare etmeye yetmiyor. Cunku ANDROID TAM BIR RAM CANAVARI...

Bu yuzden telefonun kendi klavye sorunlarina binayen android olmaktan kaynakli sorunlu bir telefon bu. Ben anladim ki android bir telefona 1 gb bundan sonra hicbir sekilde yetmeyecek... Bu telefona 2gb koysalardi fiyati 700 lira olsaydi inanin peynir ekmek gibi giderdi ama boyle tam bir fiyasko olmus...

AMA UZULMEYIN....

Microsoft yeni bir projeyle geliyor... Yani yakin zamanda android telefonlara Microsoft Phone 10 os geliyor.. Android telefonlara buyuk darbe olacak bu.. Microsoft bu projeyi hayata gecirirse bircok cop telefon da bu sistemle hayat bulacak... Ram canavari androidin de suyu kaynamis olacak...

GUZEL GUNLERE...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamın aleyküm arkadaşlar bende telefonu bu yıl okulun başında almıştım yaklaşık 1 yıl oldu kullanıyorum. Telefonu aldığımdan beri konuyu ara ara takip ettim bir takım genel sıkıntılar yaşanmış. Ben de üye olup kendi tecrübelerimi aktarmak istedim. Telefonu aldığımdan beri 1 kere fabrika ayarlarına döndüm çünkü biraz yavaşlama hissettim biraz da şarjı kısa gidiyordu. Döndükten sonra cihazi kingroot ile rootladım ve tüm oto açılan uygulamaları kapattım. CCleaner yükledim ve ara sıra tıkandıkça temizlettim. Şu an gayet memnunum. Telefonu meşgul eden tüm uygulamalardan kurtulduktan sonra telefonun rahatladıgını hissettim. Şu an bir sıkıntı çıkarmıyor. Gün içinde pek kullanamıyordum okuldan dolayı ama oynadıgımda akşama kadar şarjı yetiyordu. Şimdi çalıştıgımdan dolayı hiç kullanamıyorum stamina modu kapalıyken 3 günü zorluyor. Arka kamera gerekli ışık açısı ve düzgün odaklamayla sizi şaşırtacak derecede iyi çekebiliyor arada sırada ön kamera çok kötü kendi uygulamasıyla. Ama candy camerayla falan dışarda düzgün ışıkta normal derecede çekebiliyor. Ses kalitesi bence çok iyi zaten bi sürü ses teknolojisi cartı curtu var. İçinden çıkan kulaklıgın sesi çok iyi ama sadece güçlü bir hoparlör koymuslar kulaklıga. Dış sesleri yutma falan 0. Yani otobüste falan son ses açsan tüm otobüs dinler Telefon genel olarak iş görür seviyede ama birdahaki telefonum sony olmaz gibi. Kaliteli ama güncelleme, ilgi falan sıfır. Telefon gayet uyumlu çalışıyor yani kendi seviyesindeki bir çok telefondan hızlı çalışıyor. Şarjdayken telefonla sadece video falan izlenir asla mesaj yazılmıyor. Dokunmatigi kafayı yiyor şarjda iken. Kısa kablo koymalarının sebebi de budur belki de. Telefon kaba duruyor ele alınca ama güven veriyor. Yere düşsem kırılmam diyor ki kırılmadı kaç kere denedim. Çizilmedi bile.

Daha fazla uzatmak istemiyorum arkadaşlar telefon iş görür seviyede ama artık alınmaz 2 yıldır güncelleme verilmiyor. sony dönüp bakmıyor bile telefona. Adamların ilgilenmedigi telefona biz niye tenezzül edelim. Aldım ben bi kere memnun etti genel olarak ama artık alınmaz. Fazla uzattıysam özür dilerim tekrardan hayırlı ramazanlar

• MrMoonBowQQ kullanıcısına yanıt
    aleyküm selam tüm yorumlarınıza katılıyorum. ben de 7-8 aydır kullanıyorum gayet memnunum ama dediğiniz gibi bu saatten sonra kimse sıfırına para vermemeli, ancak ikinci eli 400 liralara düşünülebilir ki o fiyata çok iyi bir seçenek olur.

ben de tüm kullanan arkadaşlara telefonu rootlayıp titanium backup ile gereksiz uygulamaları dondurmalarını tavsiye ederim. bende neredeyse 40 civarı uygulama dondurulmuş vaziyette. nadiren kullanırım dediğiniz uygulamaları da dondurun kullanacağınız zaman iki dokunmayla çözüp yine kullanabilirsiniz. bunu yapmak telefonu acayip rahatlatıyor klavye takılmaları da asgariye iniyor daha önce chrome da onlarca sekme açıkken telefonda aşırı derecede takılmalar başlıyordu şu anda chrome açık kullanılan ram 700 leri geçmiyor oysa daha önce 800 leri görüp donmalara başlıyordu.

işlemci gücü yüksek telefonun web sayfaları oldukça akıcı taranabiliyor. ekranı çok güzel parlaklığı güçlü sony arayüzü çok şık ve kullanışlı nova yı asla aramıyorsunuz. hoparlör sesi iyi ve kaliteli. telefon çok sağlam kalın olmasının hakkını veriyor taş gibi desem yeridir. klavye sorunu dışında (bende o da kalmadı sayılır) dokunmatiği fena değil. şarjı gerçekten çok iyi yoğun kullanımda dahi bugüne kadar bir günde şarjını bitiremedim ancak tabi 3 günü zorlamak için arkadaşın yazdığı gibi çok az kullanmak gerekiyor. stamina modda 3g ve mboil veri sürekli açık iken 4,5-5 saat ekran alabiliyorum. evet 4 saate yakın sürede tam şarj oluyor ama her gece şarja takıyorum zaten benim için sorun olmadı.

son olarak ben de uzatmadan güncelleme olayına geleyim açıkçası benim için lolipop gelmemesi iyi oldu zira eminim ki lolipop ile bu telefon ram kullanımı ve batarya başta birçok yönden çok kötü bir durumda kalacaktı beni asıl üzen şey örneğin şarjda iken dokunmatiğin sapıtması (gerçi bu donanımsal bir arıza gibi görünüyor) gibi kronik sorunlara aylardır yalandan bile bir hata düzeltme gelmemesi. ama bunu da ucuz etin yahnisi deyip çok dert etmemek gerekiyor bence. tekrar söylüyorum bu telefonu asla sıfır almayın artık ikinci ele yönelin paranız cebinizde kalsın. umursamaz sony i boş yere daha fazla zengin etmeyelim herkese hayırlı Ramazanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HünkarBeğendi -- 24 Haziran 2016; 17:00:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar bence ikinci elini bile almayin. 1 gb rami kaldirmiyor telefon. Bunu gectim hicbir android telefon 1 gb rami kaldirmiyor artik. Cunku yeni uygulamalardan 5-6 tane yukeyince 1 gblik ram sisiyor. Bu telefonu ancak annenize babaniza alabilirsiniz. Ama kendinize almayin insani memnun eden bir yani yok.

ISTE SIZE ALTERNATIF:

Microsoft lumia 535 modelini size tavsiye ediyorum. Cok seri ve akici. Asla ram sorunu yasamazsiniz. On ve arka kamera telefona yakisir guzellikte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sermet1 S kullanıcısına yanıt
    Sermet şaka mı yapıyon gösterdiğin telefonda 4g yok, işlemci daha zayıf, nfc yok, kamera aynı ram aynı, ses olarak hiç kıyaslamam bile

Bu fiyata sony zor bulunur artık, E5 yüksek fiyatla gelecek, telefonunuzun kıymetini bilin...

• sermet1 S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben moto g ve e4g kullanıyorum. Moto g nin ram de 1gb ancak senin dediğin 1gb ram yetmiyor fikrine katılmıyorum. Gayette başarılı iş görüyor. Ram olayı kitkata göre daha oturaklı olmuş yeni android sürümünde. Ha bu saatten sonra 1gb ramli telefon almayın orası ayrı. Fakat her telefonu Samsung bellemeyin lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: destinati0n

quote:

Orijinalden alıntı: ayataxxx

Herkese hayırlı Ramazanlar e4g için bazı sorularım var
    3) Root Nasıl atılır

Sana da hayırlı ramazanlar kardeşim.
    1) Telefonla gelen programların bazılarını kaldırırsanız bir nebze hızlanır. Antivürüs programı var sadece kaldırılabilen diğerleri kaldırılmıyor.
    2) Root attıktan sonra illaki istediğiniz uygulamayı kaldırırsınız. Ancak root atıldıktan sonra telefonu eski haline tekrar döndürebilir misin onu bilmiyorum. Root attıktan sonra güncellemede sorun olmaz diye düşünüyorum.
    3) ''Kingroot'' isimli program vasıtasıyla telefonu bilgisayara bağlayıp root atarsınız.
    4) Yeni güncelleme ile yazı sıkıntısı az da olsa çözülmüş klavyede, ancak sorun tam çözülmemiş olmasıyla devam etmekte.
    Ayarlar>Dil ve giriş>Xperia klavyenin yanındaki ingiliz anahtarı butonu>Yazım dilleri>Sağ üst köşedeki klavye butonu>Klavye düzenini seç diye bir menü açılacak karşına ordan ''Türkçe basitleştirilmiş Q'' seçeneğini seçerseniz, hem harfler daha az ve kullanışlı olur hem de dokunmatik ve yazım sorunu yaşamazsınız bence.
    5) Haliyle yavaşlatır.

Hocam kingroot ile son sürüm root oluyor mu? denediniz mi? Ben birkaç yol denemiştim ama son sürümde hiçbiri root olmuyordu.

• Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Kingroot ile root yapmayı denemedim.
  • destinati0n kullanıcısına yanıt
    Peki nasıl root yaptınız hocam??

• Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Root yapmadım ki :D
  • Telefon istediği kadar 4g olsun seri olmadıktan sonra klavye sorunlu olduktan sonra ne anladın sen o işten. Allah aşkına nfc yi kim kullanıyor. Sorsam yuzde sekseni daha ne işe yaradığını bilmez. Çünkü biz gençler telefonu daha çok ozcekim ve sosyal medya için alıyoruz. Ram olayına gelince microsoftu androidle karıştırma microsoftun 1gb ramı androidin 2 gb sine bedel. Hiçbir şekilde kasma donma takılma yapmaz.

Ha 4g takıntın varsa gider microsoft 640 modelini alırsın ama fiyatı 800 lira o fiyatta sony'e alternatif olmaz zaten...

535 ve 540'ın sony'den tek eksik yanı 4g ve uygulama.. Onun dışında sony'e yuz basar çok samimimiyim. Sony balta sapı gibi kalınken bu çok zarif ve şık bir telefon. İkisinide kullanan biri olarak soyluyorum. Yazılım destegi olmayan bir sony alana kadar arkasında microsoft destegi olan Microsoft cok daha mantıklı....

Karar sizin....

• Bizde onu diyoruz zaten bu donanımla bu androidi kullanamazsın. Ayar yapmak gerek ama onu da herkes yapamaz. Telefona zarar verebilme ihtimali var. Hem hızını yazılımını klavyesini bile ben ayarlayacaksam bu sony firması ne iş yapar. Biri de bana bunu açıklasın...

• Kağıt üstünde 64 bit işlemci var ama icraatte göremiyoruz maharetini. Sony'nin de pintilik yapıp telefonu Next>next>next diye üretip piyasaya sunması, Sony'nin gözümdeki değerini düşürdü.

Lanet olsun.
  • Net bir sonuç alırsan nasıl yapıldığını bize de anlatır mısın?

• mura2163 kullanıcısına yanıt
    Son çıkan 4-5 uygulama açınca ram da serbest alan yuzde kaç oluyor söyler misin? Yuzde 25 in altına düşmeyen 1 gb ramlı android yok gibi hemen hemen. Oysa sistemin rahat çalışması için boşta kalan alanın yuzde 40 ın altına inmemesi gerek...

• Elionix dediğin kodları biraz araştırdım ve assada verdiğim kodu build.prob da yaptım Suan klavyede hızlı yazınca bi sıkıntı görünmüyor ama tabi uzun kullanim yapilmasi gerek kodları veriyorum sende dene istersen

# Touch screen calibration and scroll responsiveness

debug.performance.tuning=1

windowsmgr.max_events_per_sec=200

view.touch_slop=2
    view.scroll_friction=1.5
    view.minimum_fling_velocity=25
    ro.max.fling_velocity=12000
    ro.min.fling_velocity=8000
    ro.min_pointer_dur=8
    touch.size.calibration=geometric
    touch.size.scale=100
    #touch.size.bias=70
    touch.pressure.calibration=amplitude
    touch.pressure.scale=0.001

Build prop a direk yapıştır kaydet in ve deneyin
    Not = islemi yaptiktan sonra telefonu yeniden baslatin ve test edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusufy25 xperia -- 4 Temmuz 2016; 1:54:32 >
  • Çok güzel bilgiler vermişsin denedim ve olumlu sonuç aldım. Teşekkürler.
    Root olayını telefona Kingroot indirerek yapabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.