Şimdi Ara

>>SONY XPERİA GO ST27İ<<[ANA KONU] (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.163
Cevap
28
Favori
175.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: buraksson

Xperia go telefonumda bir sorun çıktı. Telefonu yan çevirdiğim zaman ekran kararıyor (koyu mor renkte). O kadar kararıyor ki ekran neredeyse görünmüyor. Ancak bunu her zaman değil arada sırada yapıyor. Sorun ne olabilir? Aynı böyle saçma sorunu olan kişiler var mı?

hangi durumlarda karırıyor kardeş. yani mesela video yu yan çevirdiğindemi yoksa resimi yan çevirdiğindemi yoksa menüdeyken yan çevirdeğimi yoksa fark etmiyormu? bana daha çok donanımsal değilde yazılımsal bir sorunmuş gibi geldi ama genede bilemeyecem tabi, daha önce hiç karşılaşmadım...
  • ana ekrandayken, kameradaken, fotolara bakarken, kısacası her alanda ara ara(ara ara olması ilginç =)) kararma yapıyor maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetGeaR

Arkadaşlar şurda forumda 3-5 kişisiniz aynı konular aynı şeyler. Yanlış anlamayın sadece xperiaGo için söylüyorum. Gelip sorana GÜNCELLEME deyip geri gönderiyorsunuz, telefon özellikleri hakkında üretim hatası olanla kullanıcı hatası olan şikayetleri bile ya SONY ye yada Satan firmaya atıyorsunuz .. DENEYİM gerek bu yorumlar için. Arkadaş cepten çıkarırken yere düşen telefonun ekranı tuz buz. Senin boyun2 mt falan arkadaşım, gözümle görsem inanmam ona, servislerde APTAL değil. Okadar para verip, kullanım klavuzu ve kendisistesinde sana iddia etmediği konularda diğer aldatıcı reklamlara inanark üzerine bide egoistçe bak bu darbeye dayanıklı diye teli hor görürsen olacağı o. zamanın 5110-a1018 ve sonrasında ilk çıkan SONY ERICSSON undan bu yana farklı marka kullanmadım. Ne nokia gibi sahte bir özellikle geldi, ne samsung gibi dandik bir kasayla geldi, ne o sürgülü serilerinde bir boşluk bir donanım hatası yaşadım. SONY kullanmak ayrıcalıktır bikere ANLYANA. Diğer konu, telefon su geçirmez iddia ediyor evet ediyor. Ama sana demiyoki git tazyikli suya daldır. Normal günlük hayatta dayanıklılığından, şantiye gibi temzilik işleri gibi zor işlerde çalışan arkadaşlarımız için daha dayanıklı olduğundan bahsediyor. ÖTESİ YOK. sen zamanında 3310 u alıp suyamı sokuyordun sağlam telefon nası olsa diye. Yada su geçirmez dediği için mecburi durumlar hariç suya sokmak zorunda mısın ?

Gelelim son konu güncelleme mevzularına, Android öyle 2 widget 3 ana sayfa ayarı yapmakla bitmiyor, azıcık inceliklerine inmeniz lazım. Neyi kulllanıyorsanız onu açık tutun, güç tasarruf modu vs gibi ayarlar kullanmıyor olduğunuz halde servis arkaplanda aktif kalır ki kullanımını becerirseniz telefonunuz 3 gün şarzı gider şuanki son gelen güncelleme ile, Ayrıca kit kat sorularını yanıtlayayım. TÜM TELEFONLARA GELECEK, çünkü sony bunu sayfasında zaten duyurmuş 2011 den bu yana tüm telefonlarıMızı Android yeni sürümle donatıyoruz demiş. bunu samsungun, htc nin 128MB li telefonu dahi alacak çünkü zaten yavaş olan telefonlarının adının kötüye çıkmasını istemezler. Yorumlarınızın %80 ini tıpkı sabah haberleri okur gibi pc başımda okudum sabırla. Ama kusura bakmayın ezberden giderek yardımcı olmaz desteğe köstek olursunuz. Güncelleme düşünen arkadaşlar , düşünmenize gerek yok. Takın kablonuzu yapın. Cevap verene cevap verecek zamanım yok. Yazımı iyi okuyan anlar zaten. Sağlıcakla, Selametle..

valla helal olsun ne diyim kardeşim

• quote:

Arkadaşlar şurda forumda 3-5 kişisiniz aynı konular aynı şeyler. Yanlış anlamayın sadece xperiaGo için söylüyorum. Gelip sorana GÜNCELLEME deyip geri gönderiyorsunuz, telefon özellikleri hakkında üretim hatası olanla kullanıcı hatası olan şikayetleri bile ya SONY ye yada Satan firmaya atıyorsunuz .. DENEYİM gerek bu yorumlar için. Arkadaş cepten çıkarırken yere düşen telefonun ekranı tuz buz. Senin boyun2 mt falan arkadaşım, gözümle görsem inanmam ona, servislerde APTAL değil. Okadar para verip, kullanım klavuzu ve kendisistesinde sana iddia etmediği konularda diğer aldatıcı reklamlara inanark üzerine bide egoistçe bak bu darbeye dayanıklı diye teli hor görürsen olacağı o. zamanın 5110-a1018 ve sonrasında ilk çıkan SONY ERICSSON undan bu yana farklı marka kullanmadım. Ne nokia gibi sahte bir özellikle geldi, ne samsung gibi dandik bir kasayla geldi, ne o sürgülü serilerinde bir boşluk bir donanım hatası yaşadım. SONY kullanmak ayrıcalıktır bikere ANLYANA. Diğer konu, telefon su geçirmez iddia ediyor evet ediyor. Ama sana demiyoki git tazyikli suya daldır. Normal günlük hayatta dayanıklılığından, şantiye gibi temzilik işleri gibi zor işlerde çalışan arkadaşlarımız için daha dayanıklı olduğundan bahsediyor. ÖTESİ YOK. sen zamanında 3310 u alıp suyamı sokuyordun sağlam telefon nası olsa diye. Yada su geçirmez dediği için mecburi durumlar hariç suya sokmak zorunda mısın ?

Gelelim son konu güncelleme mevzularına, Android öyle 2 widget 3 ana sayfa ayarı yapmakla bitmiyor, azıcık inceliklerine inmeniz lazım. Neyi kulllanıyorsanız onu açık tutun, güç tasarruf modu vs gibi ayarlar kullanmıyor olduğunuz halde servis arkaplanda aktif kalır ki kullanımını becerirseniz telefonunuz 3 gün şarzı gider şuanki son gelen güncelleme ile, Ayrıca kit kat sorularını yanıtlayayım. TÜM TELEFONLARA GELECEK, çünkü sony bunu sayfasında zaten duyurmuş 2011 den bu yana tüm telefonlarıMızı Android yeni sürümle donatıyoruz demiş. bunu samsungun, htc nin 128MB li telefonu dahi alacak çünkü zaten yavaş olan telefonlarının adının kötüye çıkmasını istemezler. Yorumlarınızın %80 ini tıpkı sabah haberleri okur gibi pc başımda okudum sabırla. Ama kusura bakmayın ezberden giderek yardımcı olmaz desteğe köstek olursunuz. Güncelleme düşünen arkadaşlar , düşünmenize gerek yok. Takın kablonuzu yapın. Cevap verene cevap verecek zamanım yok. Yazımı iyi okuyan anlar zaten. Sağlıcakla, Selametle..

tebrik ederim güzel bi yazı olmuş

• tabi tabi helal olsun yazan arkadaşa. Telefonun ahize hoparlörü patladı.Ses cızırtılı gelior. Bunu eklesin yazısına. Biz telefona kötü demioz ama eksi yanlarınıda yazıp milleti bilgilendirmek lazım.Tecrübe gerek diye yazmış ya arkadaş zaten bizde bütün bu yazdıklarımızı g*tümüzden uyduruoz.Bizde burda kullanıp da gördüklerimizi yazıoz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mer33 M kullanıcısına yanıt
    kardeşim nasıl patlatmayı becerdin anlamadım ama garantiye yolla dememe gerek yok sanırım. artık telefon yere mi çakıldı ne oldu bilmem öyle durduğu yer de makineye birşey olmaz. Allah a şükür bi sorunum yok ram dışında 4.1 akıyor belleğim de full dolu olduğu halde artık uyarı vermekten gına geldi cihaz . he bu arada teknolojik aletlerin hepsi şans işidir istersen en kralını al yine sorun oluyor daha geçence 5si gitti arkadaşın durup duruken tabi ekranı karardı şansızlık işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan212

kardeşim nasıl patlatmayı becerdin anlamadım ama garantiye yolla dememe gerek yok sanırım. artık telefon yere mi çakıldı ne oldu bilmem öyle durduğu yer de makineye birşey olmaz. Allah a şükür bi sorunum yok ram dışında 4.1 akıyor belleğim de full dolu olduğu halde artık uyarı vermekten gına geldi cihaz . he bu arada teknolojik aletlerin hepsi şans işidir istersen en kralını al yine sorun oluyor daha geçence 5si gitti arkadaşın durup duruken tabi ekranı karardı şansızlık işte

bilmiorum valla durduk yere cızırtı yapmaya başladı. bende memnunum zaten. kötü telefon demedim hiç bir zaman. önceki yorumlarımı okurasan görürsün.ben o yorumu yapan arkadaşa kızdım biraz sanki biz milletin kötülüğünü istioruz.Ama ahize hoparlörü patlaması hiç yakışmadı bu telefona.normal hoparlörde değil bide yani ahize hoparlörü. Garanti meselesine gelince ben hiç bir zaman güvenmem servislere.bi elektronik aletin içi açıldımı o aletten daha da fayda gelmez.bunu hep söylerim ve hep de haklı çıkıorum.Ne zaman bi aleti servise versem daha da ondan hayır görmüyorum.Büyük bir ihtimalle hatta %100 yaparlar ama içini açtıkları için su geçirmezlik özelliği kaybolur.O yüzden gittiği yere kadar kullanmayı düşünüorum.

• arkadaşlar ya telefonu 2-3 ay önce 4.1.2 ye güncelledim önceden stamina modu açıktı ve telefonun şarzı uzun gitmesine rağmen hiç verim alamıyodum, artık stamina modu kullanmıyorum 2.3 te de zaman zaman aramalarda kasmalar meydana geliyodu 4.1 e güncellediğimden bu yana dahada arttı, bazen konuşmanın ortasında kesiliyo falan, deli ediyo beni, önceki telefonum samsung wave 525 bada işletim sistemliydi onda da aynı sıkıntıları yaşıyodum, ne yapmam lazm kırıp atıcam en sonunda...
  • şirin telefon
  • quote:

Orijinalden alıntı: mer33

quote:

Orijinalden alıntı: sinan212

bilmiorum valla durduk yere cızırtı yapmaya başladı. bende memnunum zaten. kötü telefon demedim hiç bir zaman. önceki yorumlarımı okurasan görürsün.ben o yorumu yapan arkadaşa kızdım biraz sanki biz milletin kötülüğünü istioruz.Ama ahize hoparlörü patlaması hiç yakışmadı bu telefona.normal hoparlörde değil bide yani ahize hoparlörü. Garanti meselesine gelince ben hiç bir zaman güvenmem servislere.bi elektronik aletin içi açıldımı o aletten daha da fayda gelmez.bunu hep söylerim ve hep de haklı çıkıorum.Ne zaman bi aleti servise versem daha da ondan hayır görmüyorum.Büyük bir ihtimalle hatta %100 yaparlar ama içini açtıkları için su geçirmezlik özelliği kaybolur.O yüzden gittiği yere kadar kullanmayı düşünüorum.

ben o yorumu yapan arkadaşa kızdım biraz sanki biz milletin kötülüğünü istioruz

Kardeş, sen bana kızamazsın ben sana kızamam haddine de değil haddime de değil,hala bilip bilmeden konuşup durmuşsun sen nerenden uydurursan uydur da araştırarak kaynakla gel konuşurken burda. Ben sadece eleştiririm burası herkese açık bir forum bu bir. İkincisi de BİR ELKTRONİK ALETİN İÇİ AÇILDI MI O ALETTEN FAYDA GELMEZ tabunu yıkman gerek. Senin oradaki eğitimsizlere yada denk geldiğin servislerden kaynaklıdır. Sende şunu yap. Servisten aldığında hata görürsen ELİNDEKİ TELEFON DÜNYANIN Bİ UCUNA BAĞLANIR otur yaz Sony Servis Merkezine memnuniyetsizliğini dile getir , Ne nokia ne samsung ne lg de gördüm ben SONY İLGİSİNİ,

SONY KULLANMAK AYRICALIKTIR..!

Zamanın k500 üne sırf yeni temalarla ekranım daha renkli görünsün diye acemice rom atmaya çalışırken brick ettimde gidip verdim, telefonun sıfır modeli piyasada yok diye bir üst modeli sıfır kutusunda sorgusuz sualsiz verdiler. birkaçyıl öncesinden bu yana zamanıda xperia aldırdığım arkadaşlardan birtanesi dahi ne telefonundan şikayetçi nede eksikliğinden. Reklam abartılarına kanıp, doğal olarak bebek gibi baktığın telefonda arıza çıkınca sinirlenmekte yedirememekte haklısın ELEKTRONİK CİHAZ bu şans işidir . Benim buradaki tepkim, anlamadan etmeden Güncelleme Sakın diye millete akıl veriliyor. Toplasan 10 tane farklı nick yok herbiri birbirinden bilmiş, ben 2.3 kullanıyorum kasılma yok şu yok bu yok, e al 3310 o zaman sen donanımın özelliklerini tam anlamıyla kullanmayacaksan kardeşim ? Haksız mıyım.. Evet yeni sistemde hatalar var bug lar var ama sürekli güncellenme sebebi ne ? windows 3.1 de kalaydık o zaman, ses te vardı mp3 te vardı modem de vardı.. ee neden yenilendi günümüze kadar acaba ? pentium mmx ten günümüz i7 ye çıkma sebebi ne ? Teknolojiyle Bilimin hızlı gelişmesi ve tabiiki bir taraf hızlı giderken bir taraf geriden gelecek, senin telefonun ileriye dönük çok şey vadediyor ama telefonuna uygun yazılım henüz yeterli performansı veremiyor, o nedenle YAZILIM SUÇLAMAKLA DONANIM SUÇLAMAK FARKLI, ama DonanımHaber forumu google aramalarında ilk sırada çıkıyor sayenizde telefon kötüleniyor. Bak bundan önceki telefonum RAY modeldi. şıklığı hızı ekranı sesi fazlasıyla yetiyordu. Telefona bakarak alacaksın ama BAKMAK ARASINDA fark var işte.

SONY KULLANMAK AYRICALIKTIR..!

Problemine geleyim, cızırtı yapmaya başlayan telefon DARBE yemiştir. Yada kasılacak kadar bi yerde sıkıştırmışsındır arka cepte falan. Hoparlör
    yuvasından attığı zaman titreşim doğal olarak cızırtıya döner. İkinci ihtimal saçma sapan ve hiçbirzaman desteklenmeyen saçma EKOLAYZIR PROGRAMLARIndan yüklediysen, ismini duyurmak için dengesiz olarak telefonun genel yazılımının en fazla DB değerinin üstüne çıkan saçma programlar hem arka hoparlörün hem kulaklık hoparlörünün bozulmasına sebep oluyor. Samsungun s3 ünde doğru çalışan program Sonynin Go sunda doğru çalışacak diye bişe yok ki. O programcının ses yükseltmek için verdiği komut sende arka hoparlöre deilde kulaklık hoparlörüne verdiyse nası kanıtlayacan ?
    Proların sadece ne izin istediğine bakmak yerine, bebek gibi baktığın üzerine titrediğin tele o proyu indirmeden yapımcı firmanın adını google amcaya bi sor belki başarısız yeni yetme gençlerden oluşan bir programcılık okuludur ? kobay olarak şuanki programlarını göndermişlerdir siteye ?

Diyelim ki yukarıdakilerden hiçbiri değil, hadi hepsini boş konuştum kardeşim, SEN HAKLISIN o da tamam

pekii SONY gibi bir firma 3 5 ayda hoparlörü patlayacak bir telefon üretir mi ? Üstelik su geçirmezliğine garanti verdiği bir telefonu servislerde öldürtür mü ? SONY gibi bir firma zamanın wolkmen lerinde bile ÖNCÜ değilmiydi ses ve şıklık konusunda kimse yarışabiliyor muydu ? Değilki şimdi dandik malzeme kullanacak ?

Neyse yine ANLAYAN ANLADI bak yukarda belli etmiş onlar kendini :) Anlamayanda sinir yaptı bukadar çene yeter işime dönmeliyim.

• Ya kardeşim Allahını seversen ne kaynağından bahsediyosun burası mahkememi ergenekon davasımı bu ya. Ben bu telefonun kullanıcısıyım bundan daha büyük kanıt mı var?Birisi kalkıp demişki bu telefon uçabiliyor.Şimdi ben bunun dediğinemi yoksa kendi gözümün gördüğüne mi, elimin tuttuğuna mı, kulağımın duyduğuna mı inanacam.Ben kendi kullandığım mal hakkında kim ne derse desin kendi tecrübeme inanırım ben ve burayada onu yazarım ne eksik ne fazla.İyi gördüğüm tarafıda yazarım kötü gördüğüm tarafıda.BEN SADECE KENDİ TECRÜBEMİ YAZARIM.İNANIP İNANMAMAK, UYGULAYIP UYGULAMAMAK HERKESİN KENDİ İRADESİDİR.Ben burda bu telefonu yere göğe sığdıramayacam ondan sonra adam burda benim yazdıklarımı okuyup bu telefonu alacak ondan sonra bu telefonun donduğunu gördüğünde arkamdan bin tane küfür etse, bin tane beddua etse hakkıdır.

KİMSE MALININ MARKASIYLA AYRICALIK KAZANMAZ!!

"""Teknolojiyle Bilimin hızlı gelişmesi ve tabiiki bir taraf hızlı giderken bir taraf geriden gelecek, senin telefonun ileriye dönük çok şey vadediyor ama telefonuna uygun yazılım henüz yeterli performansı veremiyor, o nedenle YAZILIM SUÇLAMAKLA DONANIM SUÇLAMAK FARKLI"""

Diyelim senin dediğini kabul ettim.Eyvallah donanımın suçu yok, şuç yazılımın.Yani yazılım yetersiz bir yazılım, yazılımı adamlar iyi yapamamış.Bunun örneğini gördük, Windows'un Vista'sı nasıl patladı herkes biliyor.Eee peki daha sitabil, daha yeterli bir şekilde çalışan yazılımı niye kötülüyorsun.Bizde zaten diyoruzki şu an ki güncel android versiyonu bu telefonda kasmalara, donmalara sebep oluyor.Şimdilik daha stabil bir güncelleme gelmeden en stabil olan versiyonu kullanın dedik.Aynı şekilde Vista'dan tekrar Xp'ye toplu geçişleri de herkes iyi biliyor.Bizim iyidir dediğimiz yazılımın senin nezlinde de iyi olduğunu bu lafın kanıtlıyor yani.Henüz yazılım bu telefona göre oluşturulmadı. Ayrıca donanımın şuçu yokta ondanmı 1gb ve üzeri rami olan telefonlar daha iyi çalıştırıyor(bunlara sony telefonlarda dahil, sadece başka markaları kastetmiyorum).

Hoparlör cızırtısı mevzusuna gelince.Öyle yok yere düşmüştür yok cebinde kasılmıştır ondan olmuştur gibi hurefelerle gelmeyin bana artıkkkkk.Bu ağızlar dandik servis bahanesi ağızlarıdır.Bu lafları malına güvenmeyip her sorunda bir kullanıcı hatası bulmaya çalışan servislerden duymaya çoook alıştık.İşte bu yüzden servislere güvenmem.Bu servis Sony bile olsa.Hiçbir şekilde o dediğin türden programlar falanda yüklemedim.Telefon kulağımdayken yani konuşurken birden bire cızırtı yapmaya başladı.Senin anlayacağın durduğu yerde artık patladımı yoksa yuvasındanmı çıktı anlamadım.Tamam teknoloji işi şans işidir, belkide çok nadir olacak bir şey benim başıma geldi ve patladı.Olabilir, ben zaten " ya nasıl olur böyle bişey Allah bu sony de telefonun da belasını versin, böyle telefon olmaz olsun" demedim.Sadece böyle bir sorun Sony gibi bir markaya hiç yakışmadı dedim ve bu lafımında sonuna kadar arkasındayım.Üstelik birde darbeye dayanıklı olmasına rağmen en kalitelisinden kauçuk bir kap almışım, yetmemiş bir de camı çizilmeye dayanıklı olduğu halde yinede camına şeffaf film çektirmişim.Hadi diyelimki yere düşürdüm ondan oldu.Hani dilinden düşürmediğin 3310 varya, ben o telefona darbeye dayanıklıdır diye bir şey vaadettiklerini duymadım ama o kadar yere düştüğü halde ahizesinin patladığını da görmedim.Haa bu arada 3310 bi örnekti sadece, bu örneğe yeni nesil birçok nokia ve samsung gibi markaların telefonlarınıda ekleyebilirsin.Yere düşen çok telefon gördük.

"""DonanımHaber forumu google aramalarında ilk sırada çıkıyor sayenizde telefon kötüleniyor"""

Böyle bişey yazmışsın ya hani... Yani ister kötülensin ister yere göğe sığdırılamasın bu seni neden bu kadar ilgilendiriyor anlamadım.Sen bu telefonun ya da Sony satışından pay mı alıyosunda kötülenmesi bu kadar zoruna gidiyor.Birde reklam yapar gibi aralara büyük harflerle slogan yazmışsın.Eyer sen telefonundan memnunsan, telefondan memnun olmayanlar seni niye bu kadar rahatsız ediyorki.Senin telefonunda bir sorun yok diye kimsenin telefonunda da sorun olamaz yani öylemi.Memnun olduğun tarafını, olmadığın tarafını, varsa tavsiyelerini yap gerisi millete kalmış.Sen istiyorsunki herkes iyi tarafını yazsın, hiç kimse şikayetini dile getirmesin, hep övelim, sürekli övelim.Bu forum bunun içinmi var yani.Ben bir malı sırf markası için boş yere övmem.Sony Walkman demişsin mesela...Ben de bir tane Sony Walkman NWZ-B152F mp3 player var. mp3 player soran herese tavsiye ediyorum.Çünkü ben 3 senedir kullanıyorum ve gerçekten çok güzel bir alet.Piyasanın en iyi ses çıkışı onda çünkü.Millet iyisini alıyorum diye gidip dandik ses çıkışı olan aletlere 300-500 lira bayılıyor.Yazık günah bu paralara.Bu aletin en pahalı modeli 150 lira ama piyasanın en kaliteli ses çıkışına sahip mp3 playeri.Malın hakkını teslim etmek lazım.Haa kötü yanı yokmu, tabiki var ama kullanımını çok etkiliyomu hayır.Neden çünkü adamlar büyük bir ihtimalle bu sorunu bildikleri için çözümünüde alete eklemişler.Alet çok nadir de olsa donuyor(hani ayda yılda bir derler ya aynen öyle).Adamlar da böyle bişey olacağını bildikleri için heralde, üzerine bir reset tuşu koymuşlar, bir iğne yardımıyla tuşa basıosun alet düzeliyor.Bu alete 5 üzerinden kaç verirsin deseler 4,5 veririm kendimce mesela.

Arkadaş daha öncede söyledim yine söylüyorum.Şu anda telefonumdan ahize hoparlörünün patlaması ve RAM yetersizliği dışında şikayetim yoktur.Kasmalar, donmalar oluyor.Bu RAM yetersizliğinden kaynaklanıyor.Android 2.3.7 de daha stabil çalışıyor.Ama ben şu an 4.1.2 sürüm kullanıyorum.Eskisine dönüş yapmadım ancak 2.3.7 kullanıyor olupta güncelleme yapmak isteyenlere sadece ama sadece tavsiyem 4.1.2 ye geçmemeleridir.Benim telefonum 2.3.7 de daha rahat çalışıyodu.Şarjı bence bir android telefona göre gayet iyi.İnternet kullandığımda 1 gün, kullanmadığımda 2-3 gün yetiyor.Kameranın hem gece hem gündüz çekim kalitesi benim açımdan 10 üzerinden 9 alır.Yani çok iyi.O kadar memnunum yani kamera kalitesinden.Bunlar tamamen benim şahsi tecrübelerimdir.Telefonu kullandığım süre içerisinde gördüklerimi yazdım.Biraz fazla yazdım ama umarım herkes okur.Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mer33 -- 22 Kasım 2013; 4:09:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sago_style

arkadaşlar ya telefonu 2-3 ay önce 4.1.2 ye güncelledim önceden stamina modu açıktı ve telefonun şarzı uzun gitmesine rağmen hiç verim alamıyodum, artık stamina modu kullanmıyorum 2.3 te de zaman zaman aramalarda kasmalar meydana geliyodu 4.1 e güncellediğimden bu yana dahada arttı, bazen konuşmanın ortasında kesiliyo falan, deli ediyo beni, önceki telefonum samsung wave 525 bada işletim sistemliydi onda da aynı sıkıntıları yaşıyodum, ne yapmam lazm kırıp atıcam en sonunda...

kardeş bu aramalarda kasmalar kronik bir şey heralde herkes şikayetçi.konuşma sırasında kapanma mevzusuna gelince tam olarak bilmemekle birlikte yanağın ekrana deyiyor ve konuşmayı kapatıyor olabilir.Telefonu kulağına götürdüğünde ekranın ışığı söner ve böylece yanlışlıkla ekrana dokunman önlenir.Bu sanırım bir sensör yardımıyla olmaktadır.Ancak bu sensör bazen bunu algılayamıyor yada telefon hala kulağındayken sanki telefonu kulağından çekmişsin gibi algılayıp ekran ışığı yanıyor.Bunun sonucunda da ekrana yanağın falan çarparsa yada elin, görüşme sonlandırılıyor.Benimde bazen görüşme yaparken Wifi, bluetoot gibi uygulamalar açıldığı oluyor.Ancak bunun nedenini kesin olarak bilmeyip sadece nedenini bu şekilde tahmin ediyorum.

• mer33 M kullanıcısına yanıt
    aramalardaki kasmalar gibi ya konuşma esnasında kapanma olayıda telefonla ilgili bence ekran kapalı ondan eminim, geçenlerde telefon trafiğim biraz hızlıydı telefonu kırasım geldi gelen aramayı cevaplayamadığım dahi oluyo , açıyorum ses 3 saniye sonra geliyor şarj desen 1 günü zor çıkarıyo illa stamina mod aktif olması lazm o zamanda daha çok kasıyo 2.3 e geri çekicem sanırım..
  • quote:

aramalardaki kasmalar gibi ya konuşma esnasında kapanma olayıda telefonla ilgili bence ekran kapalı ondan eminim, geçenlerde telefon trafiğim biraz hızlıydı telefonu kırasım geldi gelen aramayı cevaplayamadığım dahi oluyo , açıyorum ses 3 saniye sonra geliyor şarj desen 1 günü zor çıkarıyo illa stamina mod aktif olması lazm o zamanda daha çok kasıyo 2.3 e geri çekicem sanırım..

kardeş ben önceden stamina mod kullanırdım ama artık kullanmıyorum.Ama batarya süresinde bi değişiklik yaptığını düşünmüyorum.göstergeler sürenin kısaldığını gösteriyo ama bence bu sadece kağıt üzerinde bi kısalma.Stamina mod açık ve kapalıyken kullanmayla ilgili kendi tecrübelerimden şunları şöyliyeyim:

Stamina mod, telefonu aktif şekilde kullanırken, yani konuşurken, mesajlaşırken, nette gezerken herhangi bir kısıtlama getirmiyor.Yani batarya hızlı bir şekilde bitmeye devam ediyor.Sadece üst tuşa bastığımızda(kilitleme tuşu) telefonu, leptoplardaki gibi bir uyku modu haline getiriyor ve bu da batarya süresinin uzamasını sağlıyor.

Stamina mod aktif değilkende telefon belli bir süre kullanılmadığında, yani hiç bir işlem yapılmadığında gene aynı şekilde kendini uyku moduna alıyor.Kendi tecrübelerimden söyliyebilirimki, bazen internet açıkken telefonu cebime koyup unutuyorum ama telefona 1-2 saat sonra (hatta bazen daha uzun süre) baktığımda bataryanın çok da fazla gitmediğini görüyorum.O yüzden ben uzun süredir stamina modu kullanmıyorum.

2.3 e dönecem diyorsan diyebileceğim bişey yok.Çünkü bu kasmaların insanı ne kadar sinir ettiğini bende iyi bilirim.Seni rahatsız ettiyse, 2.3 sistemin şimdiden hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: mer33

quote:

kardeş ben önceden stamina mod kullanırdım ama artık kullanmıyorum.Ama batarya süresinde bi değişiklik yaptığını düşünmüyorum.göstergeler sürenin kısaldığını gösteriyo ama bence bu sadece kağıt üzerinde bi kısalma.Stamina mod açık ve kapalıyken kullanmayla ilgili kendi tecrübelerimden şunları şöyliyeyim:

Stamina mod, telefonu aktif şekilde kullanırken, yani konuşurken, mesajlaşırken, nette gezerken herhangi bir kısıtlama getirmiyor.Yani batarya hızlı bir şekilde bitmeye devam ediyor.Sadece üst tuşa bastığımızda(kilitleme tuşu) telefonu, leptoplardaki gibi bir uyku modu haline getiriyor ve bu da batarya süresinin uzamasını sağlıyor.

Stamina mod aktif değilkende telefon belli bir süre kullanılmadığında, yani hiç bir işlem yapılmadığında gene aynı şekilde kendini uyku moduna alıyor.Kendi tecrübelerimden söyliyebilirimki, bazen internet açıkken telefonu cebime koyup unutuyorum ama telefona 1-2 saat sonra (hatta bazen daha uzun süre) baktığımda bataryanın çok da fazla gitmediğini görüyorum.O yüzden ben uzun süredir stamina modu kullanmıyorum.

2.3 e dönecem diyorsan diyebileceğim bişey yok.Çünkü bu kasmaların insanı ne kadar sinir ettiğini bende iyi bilirim.Seni rahatsız ettiyse, 2.3 sistemin şimdiden hayırlı olsun

eyvallah hocam :D daha önce de 4.1 den 2.3 e döndürmüştüm bu kasmalar yüzünden fabrika ayarlarına döndür öyle güncelle tarzı yazılar okudum gene güncelledim :D ama artık bu telefona 2.3 ten yüksek bi sistemin fazla geldiği kanaatindeyim ,

• quote:

he birader benim boy 2mt. artısı var eksisi yok. sana belge olarak düşürdüğüm açının krokisini, hangi açıyla yere düştüğünü, saatte kaç km. ile yere çakıldığını yerin yoğunluğunu metrekareye düşen pürüz yoğunluğunumu vereyim? Akhisar teknosa merkezinde arkadaşım çalışıyor gözümün önünde sürahide deneme yaptıkları z su geçirdi servise gitti neyin muhabbetini yapıyorsun sen ayrıca ben elektronik mezunuyum ve özel sektörde de rüzgar enerji santrallerinde çalışıyorum o senin servis dediğin yerdeki bebelerden daha özenli ve daha iyi tamir edeceğimi iddia ederim.Ben gidip 300 lira fazla para veriyorsam ve ürünü reklamlarında gösterdikleri gibi sağlam yapamıyacaklarsa bu piyasada durmasınlar gitsinler senin dediğin gibi eski tip telefon yapsınlar.

Bir daha insanlara yorum yaparken karşındakinin düşüncelerine tecrübelerine saygılı ol sana sormuyacağım neyi nasıl yapaçağıma veya hangi yorumu yapaçağıma...

• beyler telefon sürümünü onarmak için telefondaki dosyaları Sony PC Companiona yedekledim fakat onardıktan sonra şimdi geri yükleme yapamıyorum sistem sürekli hata veriyor, varmı bunun bi çözümü yoksa tüm numaralar fotolar vs yalan mı oldu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: badwolf13

quote:

he birader benim boy 2mt. artısı var eksisi yok. sana belge olarak düşürdüğüm açının krokisini, hangi açıyla yere düştüğünü, saatte kaç km. ile yere çakıldığını yerin yoğunluğunu metrekareye düşen pürüz yoğunluğunumu vereyim? Akhisar teknosa merkezinde arkadaşım çalışıyor gözümün önünde sürahide deneme yaptıkları z su geçirdi servise gitti neyin muhabbetini yapıyorsun sen ayrıca ben elektronik mezunuyum ve özel sektörde de rüzgar enerji santrallerinde çalışıyorum o senin servis dediğin yerdeki bebelerden daha özenli ve daha iyi tamir edeceğimi iddia ederim.Ben gidip 300 lira fazla para veriyorsam ve ürünü reklamlarında gösterdikleri gibi sağlam yapamıyacaklarsa bu piyasada durmasınlar gitsinler senin dediğin gibi eski tip telefon yapsınlar.

Bir daha insanlara yorum yaparken karşındakinin düşüncelerine tecrübelerine saygılı ol sana sormuyacağım neyi nasıl yapaçağıma veya hangi yorumu yapaçağıma...

işte millet bunu anlamıyor kardeş.markası sony ya hiçbir eksiği ve hatası olamaz.sanki bu markayı Allah üretiyor.Bu da sonuçta kul yapısı.Bu da arızalı olabilir yani.Ama yok, bazıları bu işe şöyle bakıor: eğer bi sıkıntı varsa kesin kullanıcı hatasıdır sony ya kesinlikle hata yapamaz.İnsanların bilinç altında böyle izlenim kalmış.

ya en dandik telefonlarınn bile böyle bi sorunu yokken hoparlörüm cızırtı yapıyor diyorum cebinde kasılmıştır ondan diyor.ya böle bir bahaneyi ttn mobile bile sölemez.ne yapacaz peki arkadaş cebimizedemi koymayalım.pamuklara sarıp öylemi dolaştıralım yanımızda.

ya ben bu telefon dandiktir yada sony dandiktir demiyorum.Lafım gene yanlış anlaşılmasın.Ama bi sorun varsa bunu hemen kesin kullanıcı hatasıdır deyip bırakmanın yanlış bişe olduğunu düşünüorum.

• S.A ARKADAŞLAR

4.1.2 DEN ----- 2.3.7 YE DÖNDÜM UĞRAŞTIM UĞRAŞTIM UĞRAŞTIM ROOTLAYAMADIM BU SEFER 4.0.4 E GEÇTİM BU SEFERDE UĞRAŞTM UĞRAŞTIM YİNE ROTT OLMADI ANCAK 4.1.2 DE ROOTLANIYOR AMA DİĞER SÜRÜNLERE GEÇİNCE ROOT KALKIYOR BUNA Bİ ÖNERİSİ OLAN VAR MI ?
  • S.A ARKADAŞLAR

4.1.2 DEN ----- 2.3.7 YE DÖNDÜM UĞRAŞTIM UĞRAŞTIM UĞRAŞTIM ROOTLAYAMADIM BU SEFER 4.0.4 E GEÇTİM BU SEFERDE UĞRAŞTM UĞRAŞTIM YİNE ROTT OLMADI ANCAK 4.1.2 DE ROOTLANIYOR AMA DİĞER SÜRÜNLERE GEÇİNCE ROOT KALKIYOR BUNA Bİ ÖNERİSİ OLAN VAR MI ???
  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.