Şimdi Ara

Sony Xperia™ S | ANA KONU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.491
Cevap
65
Favori
797.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci
    Donanımda önde olması daha iyi olduğu anlamına gelmez. Çünkü Android iOS'tan çok daha yüksek donanımlara ihtiyaç duyar. 4-5 sene cihaz kullanan biriysen o zaman kesinlikle iPhone 4S almalısın.

Bu yargının doğrulanmış bir kaynağı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAR@N

quote:

Donanımda önde olması daha iyi olduğu anlamına gelmez. Çünkü Android iOS'tan çok daha yüksek donanımlara ihtiyaç duyar. 4-5 sene cihaz kullanan biriysen o zaman kesinlikle iPhone 4S almalısın.

Android Dalvik Virtual Machine ile çalıştığından dolayı daha yüksek işlemci hızına ihtiyaç duyar. Çünkü işletim sistemi ile birlikte sanal makine de o anda sistem kaynaklarını kullandığından ötürü performans kaybı yaşanır. Bu kaybı telafi etmek için işlemci daha yüksek frekansta çalıştırılır. iOS'ta ise sanal makine kavramı yoktur. Uygulamalar doğal dille yazılır. Bu da yüksek hızlara ihtiyaç duymadan daha düşük hızda çalışarak hemen hemen aynı performansı vermesini sağlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Android Dalvik Virtual Machine ile çalıştığından dolayı daha yüksek işlemci hızına ihtiyaç duyar. Çünkü işletim sistemi ile birlikte sanal makine de o anda sistem kaynaklarını kullandığından ötürü performans kaybı yaşanır. Bu kaybı telafi etmek için işlemci daha yüksek frekansta çalıştırılır. iOS'ta ise sanal makine kavramı yoktur. Uygulamalar doğal dille yazılır. Bu da yüksek hızlara ihtiyaç duymadan daha düşük hızda çalışarak hemen hemen aynı performansı vermesini sağlar.

Yanıtınız için teşekkürler.

Anladığım kadarı ile o zaman daha yüksek işlemci frekansından çok ayrıca daha fazla ram ihtiyacı da olacak. Zira Google'ın ICS için referans modeli olan Galaxy Nexus ile Apple'ın IOS 5 ile duyurduğu iphone4s arasında öyle ahım şahım bir işlemci farkı olmamasına rağmen ram farkları 1024 e 512 olarak yarı yarıya.

Verdiğiniz bu bilgiden sonra aklıma gelen şeyi tamamen anlamak amacıyla soruyorum. Virtual Machine kullanımı ile şayet elimizde aşmış donanım özellikleri olan bir Android telefon varsa telefonda çoklu görevleri yerine getirmesi açısından Android lehine bir fark yaratır mı? Yani üst düzey Android cihazlar VM özelliğiyle kullanım açısından bir artıya sahip midir? Yoksa farkeden bir durum mevcut değil mi?

Soruyu sormamın nedeni yazılımcılık konusunda bilgim olmaması ayrıca Iphone ve Ios konusunda pek fazla bilgim de yok çünkü ios'un kısıtlamaları ve dayatmaları nedeniyle hiçbir zaman iphone almayı düşünmedim. En basitinden telefon içeriğini (rehber, ajanda, müzikler, videolar vs.) bluetooth ile dosya transferini destekleyen telefonların çıktığı yıllardan beri bu protokolün rahatlığını kullanarak senkronize eden/düzenleyen biri olarak bu işler için itunes yazılımına mahkum olmak fikri benim için hiç de cazip değil. Bu nedenlerden sadece biri. Aksi taktirde işletim sistemi ve marka fanatiği değilim. Objektif bir bakış açısıyla Iphone'un kullanım stabilitesi, arayüzü ve ekran özelliklerini beğeniyorum ama dediğim gibi sınırlamalarından dolayı telefon kullanım alışkanlıklarımı değiştirmek istemiyorum. Sony xperia s ise özellikle ekran çözünürlüğü, dpi, tasarım ve Sony markasının kalite çıtasından dolayı beni heyecanlandıran telefon oldu. Sanırım bu telefonu piyasaya çıkar çıkmaz alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 25 Ocak 2012; 18:07:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: *Whisky

Clear bass filan var mıdır bunda ?

sony olduguna gore muzık ve kamerada gozunuz kapalı guvenebılırsınz. Tabı kı multımedıa degıl de performans(oyun uygulama, ınternet gıbı) testlerını beklıyorum bende merakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 25 Ocak 2012; 18:13:47 >
  • quote:

Anladığım kadarı ile o zaman daha yüksek işlemci frekansından çok ayrıca daha fazla ram ihtiyacı da olacak. Zira Google'ın ICS için referans modeli olan Galaxy Nexus ile Apple'ın IOS 5 ile duyurduğu iphone4s arasında öyle ahım şahım bir işlemci farkı olmamasına rağmen ram farkları 1024 e 512 olarak yarı yarıya.

Verdiğiniz bu bilgiden sonra aklıma gelen şeyi tamamen anlamak amacıyla soruyorum. Virtual Machine kullanımı ile şayet elimizde aşmış donanım özellikleri olan bir Android telefon varsa telefonda çoklu görevleri yerine getirmesi açısından Android lehine bir fark yaratır mı? Yani üst düzey Android cihazlar VM özelliğiyle kullanım açısından bir artıya sahip midir? Yoksa farkeden bir durum mevcut değil mi?

Soruyu sormamın nedeni yazılımcılık konusunda bilgim olmaması ayrıca Iphone ve Ios konusunda pek fazla bilgim de yok çünkü ios'un kısıtlamaları ve dayatmaları nedeniyle hiçbir zaman iphone almayı düşünmedim. En basitinden telefon içeriğini (rehber, ajanda, müzikler, videolar vs.) bluetooth ile dosya transferini destekleyen telefonların çıktığı yıllardan beri bu protokolün rahatlığını kullanarak senkronize eden/düzenleyen biri olarak bu işler için itunes yazılımına mahkum olmak fikri benim için hiç de cazip değil. Bu nedenlerden sadece biri. Aksi taktirde işletim sistemi ve marka fanatiği değilim. Objektif bir bakış açısıyla Iphone'un kullanım stabilitesi, arayüzü ve ekran özelliklerini beğeniyorum ama dediğim gibi sınırlamalarından dolayı telefon kullanım alışkanlıklarımı değiştirmek istemiyorum. Sony xperia s ise özellikle ekran çözünürlüğü, dpi, tasarım ve Sony markasının kalite çıtasından dolayı beni heyecanlandıran telefon oldu. Sanırım bu telefonu piyasaya çıkar çıkmaz alacağım.

Rica ederim.

İşlemci mimarisi olarak fark yok. Fakat işlemci hızları arasında bariz bir fark var. Referans cihazları ele alırsak iPhone 4S ~800 MHz'de çalışıyorken Galaxy Nexus 1.2 GHz'de çalışıyor. Galaxy Nexus'un işlemci hızı hemen hemen 1.5 kat daha fazla. Yarı yarıya RAM farkı olması da doğal bir şey. Zira iOS'ta Objective C dili kullanılır. Bu programlama dili doğal bir dil olduğundan uygulama işlemci hızının %95'ine kadar erişebilir. Android'te ise Dalvik VM sanal makinesi bulunur ve Java kodlarını çalıştırır. Java kodu ile yazılan uygulama C kodu ile yazılan uygulamaya göre daha ağır ve daha yavaştır. Bu yüzden daha büyük miktarda boyutlara ve daha yüksek hızlara ihtiyaç duyarlar. Sanal makineden dolayı uygulamalar işlemci hızının en fazla %75'ine kadar erişebiliyorlar. Kalan diğer farkı da sanal makine kullanıyor. Donanım yüksek dahi olsa sanal makine olması çoklu görevler için tam tersine tehlikeli bir durumdur. Çünkü uygulamalar hem daha çok RAM tüketir hem de doğal olmadıkları için yavaşlamalara sebep olabilirler. Mesela doğal Linux olan MeeGo işletim sistemli N9'un çoklu görev performansını ve bu konudaki stabilliğini bugün en iyi Android cihaz dahi yapamıyor. Üst düzey Android cihazların VM özelliği lehlerine bir durum değildir. Sadece düşük donanımlı cihazlara göre performans kayıplarının kapatılması açısından iyidir. Buda genelde pil tasarrufunu olumsuz etkiliyor.

iOS çok kaliteli bir yazılımdır. Yazılım-donanım uyumu ve kalite açısından Android ile kıyas dahi edilemez. Lâkin sizin de dediğiniz gibi kısıtlamalar olması bizim gibi kullanıcılar için büyük bir engel teşkil ediyor. Her ne kadar kaliteli de olsa elimi kolumu bağlayan bir sisteme ben de karşıyım. O yüzden iOS'u bu yüzden tercih etmiyorum.

• @sugar_klavyeci bilgilendirici yanıtınız için tekrar teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sarı dew

Bir şey sormak istiyorum soruyu burda sormamın amacı xperia s in biraz daha ağır basması. aklımda 4s ve xperia s var 4s optimizasyon ve uygulama kalitesi ve ikinci elde fiyatlarının azalmaması gibi avantajlara sahip fakat ekran donanım dizayn gibi faktörlerde xperia s önde. ben telefon aldığım zaman 4-5 sene kullanan biriyim şu an elimde 2007 nisanından beri kullandığım n70 var (görseniz sıfır gibi). sizce hangi cihaz daha mantıklı olur.

aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler

• Arkadaşlar aldığım duyumlara göre 400 euro cıvarı çıkacak tahminen yani o kadar pahalıya çıkmayacak yani gerçek amiral gemileri gelecek bekleyinntabiki onlar pahalı olacakkkk peşinen söyleyimm
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAN7843

Arkadaşlar aldığım duyumlara göre 400 euro cıvarı çıkacak tahminen yani o kadar pahalıya çıkmayacak yani gerçek amiral gemileri gelecek bekleyinntabiki onlar pahalı olacakkkk peşinen söyleyimm

Amiral gemisi olmayan bu ise, amiral gemisinin nasıl olacağını düşünemiyorum. O kadar bekleyemem ayrıca :) bu cihaz bana her türlü yeterli gelir gibi geliyor ama diğerleri çıkınca pişman olmak da var işin içinde. offff...
  • quote:

quote:

Rica ederim.

İşlemci mimarisi olarak fark yok. Fakat işlemci hızları arasında bariz bir fark var. Referans cihazları ele alırsak iPhone 4S ~800 MHz'de çalışıyorken Galaxy Nexus 1.2 GHz'de çalışıyor. Galaxy Nexus'un işlemci hızı hemen hemen 1.5 kat daha fazla. Yarı yarıya RAM farkı olması da doğal bir şey. Zira iOS'ta Objective C dili kullanılır. Bu programlama dili doğal bir dil olduğundan uygulama işlemci hızının %95'ine kadar erişebilir. Android'te ise Dalvik VM sanal makinesi bulunur ve Java kodlarını çalıştırır. Java kodu ile yazılan uygulama C kodu ile yazılan uygulamaya göre daha ağır ve daha yavaştır. Bu yüzden daha büyük miktarda boyutlara ve daha yüksek hızlara ihtiyaç duyarlar. Sanal makineden dolayı uygulamalar işlemci hızının en fazla %75'ine kadar erişebiliyorlar. Kalan diğer farkı da sanal makine kullanıyor. Donanım yüksek dahi olsa sanal makine olması çoklu görevler için tam tersine tehlikeli bir durumdur. Çünkü uygulamalar hem daha çok RAM tüketir hem de doğal olmadıkları için yavaşlamalara sebep olabilirler. Mesela doğal Linux olan MeeGo işletim sistemli N9'un çoklu görev performansını ve bu konudaki stabilliğini bugün en iyi Android cihaz dahi yapamıyor. Üst düzey Android cihazların VM özelliği lehlerine bir durum değildir. Sadece düşük donanımlı cihazlara göre performans kayıplarının kapatılması açısından iyidir. Buda genelde pil tasarrufunu olumsuz etkiliyor.

iOS çok kaliteli bir yazılımdır. Yazılım-donanım uyumu ve kalite açısından Android ile kıyas dahi edilemez. Lâkin sizin de dediğiniz gibi kısıtlamalar olması bizim gibi kullanıcılar için büyük bir engel teşkil ediyor. Her ne kadar kaliteli de olsa elimi kolumu bağlayan bir sisteme ben de karşıyım. O yüzden iOS'u bu yüzden tercih etmiyorum.

Peki neden doğal dille yazmak yerine böyle bir yola gitmişler?

• quote:

Orijinalden alıntı: RAN7843

Arkadaşlar aldığım duyumlara göre 400 euro cıvarı çıkacak tahminen yani o kadar pahalıya çıkmayacak yani gerçek amiral gemileri gelecek bekleyinntabiki onlar pahalı olacakkkk peşinen söyleyimm

duyummu aldın....bunu zaten konuştuk burada fiyat listeside yayınladık hatta ön sipariş veren bile oldu sen yenimi duydun.

quote:

Orijinalden alıntı: sharpie

sony'nin telefon fiyat bilgileri sızmış.
    benim asıl merak ettiğim HAYABUSA ve MINT_I isimli en pahalı olan cihazlar.
    xperia s'in 2012 nin amiral gemisi olmayacağını söylemiştim.asıl büyük süpriz MWC'den çıkacak.

Sony Xperia™ S | ANA KONU

quote:

Orijinalden alıntı: MaSSive

Xperia S i bugün itibari ile sipariş verdim.
    Cihazın Hollanda da ön sipariş fiyatı 480 euro.
    Subat sonu Mart başı gelecegi söyleniyor.

Bu arada aynı Sony televizyonun 3D Led 140 cm lik olanından bende de var.Görünen o ki Xperia S ile iyi Uyum saglayacaklar.

• GSMArena.com
    Is Samsung delaying the launch of Galaxy S III until after MWC?
    http://www.gsmarena.com/is_samsung_delaying_the_launch_of_galaxy_s_iii_until_after_mwc-news-3718.php

burda galaxy s3'ün çıkış tarihinin gecikebileceği gibi bi haber var.öyle olursa xperia s ve mwc de tanıtılacak diğer xperialar yıkar ortalığı.

• Xperia S resmi olarak ne zaman satışa sunulacak ? Yurtdışından bahsediyorum.

Telefon almayı düşünüyorum ama arc s mi alsam yoksa xperia s i beklesem mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amewrika -- 26 Ocak 2012; 13:43:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raven

Peki neden doğal dille yazmak yerine böyle bir yola gitmişler?

Çünkü C kodu ile yazılım geliştirmek Java koduna göre daha zordur. Geliştiriciler için daha zahmetli bir iş olacağı için daha yavaş ilerleyecekti. Bu yüzden Google sanal makine yöntemini seçti. Kolay olduğu için de uygulama sayısındaki artış daha hızlı ilerledi. Maliyet açısından da daha düşüktür. Tabi bunun da bedeli yüksek donanım ve kaliteden bir miktar feragat oldu.

@BAR@N ve @sarı dew, rica ederim.
  • mesajım bulunsun.
  • dh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andrada3 -- 24 Ağustos 2013; 16:56:47 >
  • telefon tasarim olarak cok hos olmus da sanki led isikli serit olan kisim biraz bayan telefonu hissi uyandirdi bana.elimize alip bir inceleme yapmak lazim.boyutlar ve cozunurluk cok ideal.fotograf cekme hizi cok iyi.bundan sonra sadece SONY yazicak olmasi da ayri bir hava katar telefona .sanirim Arc imi saticam simdiden :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Whisky

Clear bass filan var mıdır bunda ?

quote:

Pürüzsüz bas sesleri

Keskin, derin ve bozulmayan bas sesleri.

Baslarının kötü old.nu sanmıyorum çünkü z<ten teller içinde sony ericsson en kaliterli sese sahip olan tellerden biri...
  • Arkadaşlar selamlar öncelikle 2 gün önce ARC S aldım Bimeks'ten %25 indirim ile.
    Eski telefonumdaki bilgileri atarken yanlışlıkla Müzik klasörü içindeki telefon ile gelen müzikleri sildim ben. Müzik dediğim mp3ler gelmişti 5 adet hafıza kartında mı yoksa telefonda mı onu hatırlamıyorum.
    Biraz takıntılı biriyim bu konuda acaba telefon ile gelen mp3leri mevcut olan arkadaşlar varsa yükleyebilir mi bana herhangi bir siteye?
    Teşekkürler şimdiden.
  • Şahsen tasarım harikası olan bir xperia arc s kullanıcısı olsaydım, bu telefonu asla beklemezdim Değmez Millet samsungdan alıştı böyle ileri cihazlara, bence bu modeller de bu yüzden fark yaratmadı yaratamayacak.Ama Arc s tasarımı ile yarattı ama bu telefonda tasarım da yok.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.