Şimdi Ara

Sony xperia SP mi almalıyım sony xperia M2 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle tüm forum donanım haber ailesine iyi akşamlar diliyorum. Yaklaşık 20 ay önce xperia sola almıştım, aldığım günlerde iyi bi telefondu fakat sonradan teklemeye başladı en sonda uyurken üstüne yattığım için ekran gidince bende yeni bi telefon bakmaya başladım :D alacağım telefona çok acil karar vermeliyim. xperia kalitesinden şaşmayı düşünmediğim için sp ve m2 arasında kalıyorum. benimle birlikte telefon alan arkadaşlarım samsungu tercih etti ve bitanesi 2 yıl içinde 3. telefonunu almak zorunda kaldı dün :D
    Gönlüm nedense SP den yana, aklıma taklıan tek sorun aralarında 1 yıl gibi bi çıkış yılı farkı var. Bunun dezavantajları nelerdir? Güncelleme açıkçası benim için olmassa olmaz değil, m2 kesin 4.4 alıyor, spde alacak diyorlar; ki almasada farketmez. Bunun haricinde 1 yıl kadar eski bir telefon olmasının dezavantajı var mıdır?

İkisininde ram'i 1 gb, spnin işlemcisi benim kullanımım için daha uygun. depolama alanları aynı. kameraları aynı. spnin ekranı daha iyi. ikiside karizmatik. m2 fiziksel olarak daha ince ve hafif fakat buda benim için önemli bi özellik değil, telefonumun ince olmasını istemiyorum zaten. herşeyi göz önüne aldığımda sp 1-2 adım daha önde duruyordu. birde baktım ki sp fiyat olarakda daha ucuz.

m2 900>>>>http://www.n11.com/sony-xperia-m2-8-gb-cep-telefonu-P24648711
    sp 760>>>>http://www.n11.com/sony-xperia-sp-c5303-cep-telefonu-P27296656

Acaba bu telefonların kronik sorunları var mıdır? bilen arkadaşlar bi aydınlatırsa çok sevineceğim. her türlü görüşünüze açığım

şimdiden herkese teşekkürler

• Sami karikatüründeki gibi düz mantık gideceğim, M2 yeni telefon, SP eski..
  • bazen13 kullanıcısına yanıt
    e olsun buda bi fikir, buda bi düşünce tarzı :D
  • sp'nin ekranı, işlemci ve gpu'su daha iyi. bizdenuygun'da 729a da bulabilirsin. ben sp tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • m2
  • Gelir gelmez sp almis aylarca kullanmis biri olarak..

Ve ayrica gozleri saglam,okuyup,okudugunu anlayan,ve bu konuda bilgi sahibi olmak yeterli.

Sp daha ustun bir cihaz daha guclu donanima sahip 1250den geldi gecen yil m2 ise gecen ay 990 dan.

M2 daha sik tasarim ama sp daha ustun ve fp olarak daha cazip,cevremde bikac kisiye vesile oldum sp aldilar memnunlar.

Ayrica yanlis mantikla bakarsak xperia m de sp den yeni daha mi guclu simdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stevejones -- 15 Ağustos 2014; 0:33:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki cihazı kullanmış biri olarak performans olarak 2 cihaz arasında aman aman diyecek bir fark yok m2 ekranı daha canlı gibi birdé güncel model istiyorsan m2 fakat spde çok güzel bir cihaz senin aklında belliki sp daha ağır basıyor bence fiyatta makulken sp al kardeş

• çok teşekkür ederim yardımlarınız için. elimdeki telefonu çok kullanırım fakat iyi bakarım. bu şartlarda 2 yıl götürmesi önemli benim için. sanırım sp yi alacağım. fakat aklımda bi soru daha var
    http://www.n11.com/sony-xperia-sp-c5303-cep-telefonu-P27296656
    şu linkte 760 lira olan telefonun garantisi resmi ithalatçıdan.

http://www.teknosa.com/urunler/125071036/sony-xperia-sp-black-akilli-telefon
    burda ise 1100 lira.

teknosada direkt sony garantisi altında bunu biliyorum ama sony vs resmi ithalat arasında 350 tl fark olması sizcede garip değil mi? acaba n11.com daki telefonda bi defo bi sıkıntı mı var diye düşündürüyor insanı...

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferli

İki cihazı kullanmış biri olarak performans olarak 2 cihaz arasında aman aman diyecek bir fark yok m2 ekranı daha canlı gibi birdé güncel model istiyorsan m2 fakat spde çok güzel bir cihaz senin aklında belliki sp daha ağır basıyor bence fiyatta makulken sp al kardeş

M2'de SP'de ki gibi led bildirim isigi var mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben M2 alırdım

• sony sp nin özellikleri

- 8 mp kamera
    - android 4.1 jelly bean
    - 8 GB dahili bellek
    - VGA ön kamera
    - 1 GB RAM
    - Snapdragon s4 pro işlemci
    - 4.6 inç TFT dokunmatik ekran
    - 1.7 Ghz çift çekirdekli Qualcomm
    - 1080p hd çekim

sony m2 nin özellikleri

- 8 mp kamera
    - android 4.3 jelly bean
    - 8 GB dahili bellek
    - VGA ön kamera
    - 1 GB RAM
    - 4.8 inç TFT dokunmatik ekran
    - 1.2 Ghz dört çekirdekli Qualcomm
    - 1080p hd çekim

ARAŞTIRDIĞIM KADARIYLA NERDEYSE ÖZELLİKLERİ ÇOK BENZİYOR AMA BAZI KİŞİLEREDE SORDUM VE GENEL OLARAK ( M2 CEVABINI ALDIM ) SENDE ÖZELLİKLERİNİ KENDİN KARŞILAŞTIRIRSIN ZATEN . FİYAT OLARAKTA ÖYLE AHAM ŞAHAN BİR FARK YOK ARALARINDA AMA DERSENKİ BU İKİ TELEFON DIŞINDA NE TAVSİYE EDERSİN BEN HEM BÜTÇE OLARAK GENERAL MOBİLE DİSCOVERY ELİTE TAVSİYE EDERİM NEYSE SENİN SEÇİMİN GÜLE GÜLE KULLAN.

• Eski telefon almak hatadır

• sp ıslemcı ve gpu daha guclu bır cıhaz,M2 bıraz L ye benzıyor.sp oyunda flaan 1.7ghz ıslemcı ıle agır absar ve daha saglam kasa.

ama guncelleme bakımından sp 4.3 te kaldı m2 4.4 alırsa avantaj olabılır,o kadar guncellemeye takılmam ben guncelleme almayınca sms mı atmıyor netemı gırmıyor sonucta ama benım ıcın guncel olması daha onemlı dıyen varsada M2 tercıhı daha ısabetlı olur.Acıkcası M2 ye para ekleyıp ZR almaya calısırdım ben
  • Bnım tavsiyem tabiki xperia zr olurdu hemen hemen aynı fiyatta

• quote:

Orijinalden alıntı: stevejones

Gelir gelmez sp almis aylarca kullanmis biri olarak..

Ve ayrica gozleri saglam,okuyup,okudugunu anlayan,ve bu konuda bilgi sahibi olmak yeterli.

Sp daha ustun bir cihaz daha guclu donanima sahip 1250den geldi gecen yil m2 ise gecen ay 990 dan.

M2 daha sik tasarim ama sp daha ustun ve fp olarak daha cazip,cevremde bikac kisiye vesile oldum sp aldilar memnunlar.

Ayrica yanlis mantikla bakarsak xperia m de sp den yeni daha mi guclu simdi

Şahsen şunu söyleyebilirim.
    Xperia m kullanıyorum. P'yi zor bela satıp M aldım. İkisi de aynı özelliklerdeydi neredeyse. P'nin kamerası ve ekranı iyiydi ve çok az daha büyüktü. Ama pil ve saçma sapan bir yazılımı olmasından dolayı M'yi tercih ettim. M'yi 4.1.2 sürümüyle kullandım. Telefon resmen yağ gibi akıyor. Hız sorunsuzluk stabilite adeta 8 çekirdek gibi çalışıyor. Ta ki 4.3 güncellemesi gelene kadar. Yükledim berbat oldu. Telefonda görsel olarak iyileşmeler var fakat stabilite adına birşey kalmadı.

O yüzden diyorum ki herşey güncelleme değildir. Her güncelleme iyi değildir. Ki sony çok iyi güncellemeler yapamıyor.
    Hangi stabilse onu al. Ekran gpu'su ne ona bak önce. Adreno ve snapdragon varsa sorun yok.

• Ben M SP Miro modellerini kullandım.Hepsinin de ön kamerası iyi değil.Z1 Compact öneriyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.