Şimdi Ara

Sony Xperia Xa Ultra (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.249
Cevap
25
Favori
128.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ön kamerada hafif kasma hissediyorum herkeste var mı bu? Kamera uygulamasında oluyor bu sorun mesela Snapchatte kasma olmuyor. Kendi kamera uygulaması hariç önerebileceğiniz bir uygulama var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: garip1mühendis

Ön kamerada hafif kasma hissediyorum herkeste var mı bu? Kamera uygulamasında oluyor bu sorun mesela Snapchatte kasma olmuyor. Kendi kamera uygulaması hariç önerebileceğiniz bir uygulama var mı?

Evet ön kamerada var o. Muhtemelen güncelleme ile çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan73

Kesinlikle Sony artık dersini iyi çalışmış öyle de olmak zorunda zaten çıkardığı X Xperformance falan rezalet kasa oranı olsun fiyat olsun Sony artık mantıklı orta segment tel çıkarsa daha iyi eder karlılığı da artar bence.Ama Xa Ultrayı aynı tasarımla X Performans Ultra olarak Snapdragon 820 ile 2500 TL veya 2650 TL aralığında çıkarsa Note 7 ye falan nal toplatırdı.

Dediğine kesinlikle katılıyorum. Xa ultrada eğer snapdragon 820 ve 4 gb ram olsa idi inanılmaz talep görürdü.

Note 7 yi gördüm mağazalarda. Çok küçük geldi. Sanki note serisi değil de normal s serisi gibi galaxy serisi gibi olmuş.Çok küçük buldum ben telefonu...Fiyatı ise saçmalık resmen. O paraları kesinlikle hak etmiyor...
  • Tasarımdan başlayayım.Ekran kasa oranı 6inç için gayet yeterli seviyede.Ekran kasaya sıfır.Ekran kenarları çok düşük derecede kavisli yapıda tek elle kullanımı arttıran güzel bir detay olmuş.Gören herkes telefonun özellikleri yerine tasarımına bakıyor.Tasarımda eleştirebileceğim nokta açma-kapatma tuşu ile ses ayarı tuşları arasında biraz mesafe bırakılmalıydı.Telefonu açmak için sürekli ses arttırma tuşuna basıyorum.
    Ses konusunda hiç kimsenin şikayet edeceğini zannetmiyorum.Hoparlörle konuşma gayet net ve anlaşılır seviyede.( %40 işitme kaybım olmasına rağmen.)
    Müziklerde ise yanında gelen kulaklık idare ediyor.Kulak içi kulaklık olsaydı daha kaliteli bir ses deneyimi yaşayabilirdik.Dış ortamdaki gürültü sizi etkilemezse kullanabilirsiniz.Kulağıma bir türlü oturmadı sürekli sol tarafı kulağımdan düşüyor.
    Ekran kalitesi üst seviye telefonlarla yarışacak seviyede. 6inç 1080p ekrana sahip.Renkler canlı ve oldukça keskin.Pixel görmezsiniz.Güneşli ortamda full parlaklıkla okunabiliyor.Kapalı ortamda genelde %30-%40 aralığında kullanıyorum.Yeterli geliyor.
    Wifi çekimi güzel.L625 göre daha hızlı veri alış-verişi yapabildim.
    Mobil veriden ise şikayetçiyim.Genelde LTE veri akışı varken birden bire sinyal kaybı yaşıyorum.Hattan yada telefondan olabilir.
    Kamera örneklerini daha önce paylaştım.Genelde güzel çekim var.Işık olmadığı durumlarda detay yakalamak daha zor oluyor.Gece deneme yapmadım bilgim yok.
    Ön kameraya söylenebilecek pek birşey yok.Rakipsiz.OIS destekli.
    Bildirim ışığı 3 farklı renk ile bildirim sağlıyor.Ayarını bulamadım.Sanırım yok.
    Pil ise stamina modu kapalı şekilde rahat rahat 1 gün çıkıyor.Bu sürede hücresel veri, bildirmler açıktı.Stamina modu ile 1,5gün , ultra stamina ile en az 2-2,5 gün şarjının gideceğini düşünüyorum. Ultra stamina modda telefon görüşme ve mesaj dışında işlem yapamazsınız.

Sony Xperia Xa Ultra

AndroBench sonucu;
    Sony Xperia Xa Ultra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 21 Ağustos 2016; 9:35:12 >

• Pil olayını kimse kafaya takmasın. Bana birgün yetsin diyenler asla pişman olmaz bu cihazdan.

Ayrıca bugüne kadar hep pahalı telefonlar , amiral gemi telefonlar alarak hata yaptığımı bu telefon ile anladığım. İstediğim her şeyi aynı hızda ve kalitede bana sunuyor Xa ultra. Herkese kesinlikle tavsiye ederim.
  • Lte modunda yaşanan sıkıntı güncelleme ile geçecektir eminim çünkü Avrupa forumlarda da 3G only moduna alındığında sorunun yaşanmadığı konuşuluyor merak etmeyin.

• VESRAP kullanıcısına yanıt
    Aynen bakın One Plus 3 e 400 $ snapdragon 820 6 gb Ram 32gb hafıza artık Iphone ve Samsung kolay kolay satış rekorları kıramayacaklar.Iphone hele 7 Plus satışlarından umduğunu bulamazsa sonu yavaş yavaş Nokia a benzeyebilir.Bu telefon işlemcisi ile kametası ile verilen paranın hakkını sonuna kadar veriyor.Note 7 kasasına 6 inch ekran sığdırılmış ah Sony sen böyle telefonları daha önceden çıkarsaydın piyadasa liderdin.

• Lte moddan çıkıp 3G only moda alıp bir dener misiniz sorunun düzelmesi lazım.Sony yakında bu bug için bir update mutlaka yayınlayacaktır.

• Bugün sipariş verdim, 1600 tl'ye geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schneeflocke

Bugün sipariş verdim, 1600 tl'ye geldi.

Hayırlı uğurlu olsun. Hani rengi aldınız?
  • Xa ultra için internetten silikon şeffaf kılıf aldım lazer kesim. Çok şık oldu telefon. Sanki kılıf yok gibi. Kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar
  • Bende Xa modelini aldım, bu mobil veride benim de aynı sorun var, benim sim kart kesilmiş eski sim karttı, Sony aradım mobil veri kopuyor dedim, operatör ile görüştüm dedim, ayarları yükledi bende fabrika ayarlarına sıfırladım dedim, büyük ihtimalle eski sim kart olduğu için dedi akşamına orijinal nano sim kart aldım, biraz düzelme oldu ama bu seferde lte çok iyi çalışıyor ama 3g hala yavaş arada kopuyor sinyali kaybediyor, çözemedim gitti inşallah cihazla alakalı değildir daha 1 günlük cihaz

• VESRAP kullanıcısına yanıt
    Ben nano kırılmaz cam istiyorum ama ekranı tam kaplamıyor iki model için de

• quote:

Orijinalden alıntı: ComingWind

Ben nano kırılmaz cam istiyorum ama ekranı tam kaplamıyor iki model için de

kavisli de nano kırılmaz cam var ama getiren var mı bilmiyorum. Ben normal kırılmaz cam siparişi de verdim cam plastik karışımı. O da yarın gelir. Telefon büyük mutlaka yapmak lazım bunları.İllaki bir yere çarpar çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Xa ultra için internetten silikon şeffaf kılıf aldım lazer kesim. Çok şık oldu telefon. Sanki kılıf yok gibi. Kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar

Ben de geçen hafta aldım 10 Tl den. Çok iyi oldu

• ComingWind kullanıcısına yanıt
    Sıfır nano sim aldım. Durum böyle.

• oguzhan73 O kullanıcısına yanıt
    Bütün modları denedim lte dışında internete bağlanamadım.
    Edit:Arkadaşlar bu ayardayken kopma olmadı bilginize.
    Sony Xperia Xa Ultra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 20 Ağustos 2016; 8:40:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknika

quote:

Xa ultra için internetten silikon şeffaf kılıf aldım lazer kesim. Çok şık oldu telefon. Sanki kılıf yok gibi. Kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar

Bu kılıf olayları bayağı gelişmiş haberim yok benim de. O kadar ince ki tutuş hissinde bir azalma görmedim ben. Ben de 13.7 tl ye aldım ..Muhtemelen aynı kılıflardır.
  • Seninki de Vodafone mu hocam evet lte çalışıyor ama manyak şarj yiyor ve paket veriyi hemen düşürüyor ben 3g'den memnundum bugün Sony bidaha arıyim bakalım ne diyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 20 Ağustos 2016; 9:13:12 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teknika

quote:

Bu kılıf olayları bayağı gelişmiş haberim yok benim de. O kadar ince ki tutuş hissinde bir azalma görmedim ben. Ben de 13.7 tl ye aldım ..Muhtemelen aynı kılıflardır.

Muhtemelen.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.