Şimdi Ara

Sony Xperia Xa Ultra (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.249
Cevap
25
Favori
128.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ComingWind

quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

quote:

Hocam bi süre 3g modda çalıştırmayı dener misin sende de bi kopukluk olacak mı. Ayarlar-Diğer-Mobil Ağlar-Tercih Edilen Ağ-Wcdma GSM

ya benim kafam karıştı; olması gerek mobil ağ normalde hangisi olmalı?

1.LTE ( tercih edilen) /WCDMA/GSM

2.LTE/GSM

3.WCDMA(tercih edilen)/GSM

4. yalnızca WCDMA

5.yalnızca GSM

??

1 ve 2. Seçenekler fazla batarya harcar internet hızlanır veri harcama fazla olur, 3. Seçenek en makul olanıdır hocam

Benimkisi hep 2. si idi. Pil buna rağmen bayağı iyi gidiyor o zaman.

• VESRAP kullanıcısına yanıt
    Bir gün %100'den her zaman şarj ettiğin yüzdeye kadar 3. Seçenekte dene istersen aradaki farkı bize de bildirirsin hiç olmazsa buda yeni bir bilgi olur hepimize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler ekranı komple kapatan temperli cam arayanlar için bu burda dursun

• arkadaşlar telefona jelatin çektinizmi kavisleri vs kaplıyormu yanlardan ekran açık kalıyormu kalıyorsa çok gıcık olur bilgi verirseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: assassin(z)

arkadaşlar telefona jelatin çektinizmi kavisleri vs kaplıyormu yanlardan ekran açık kalıyormu kalıyorsa çok gıcık olur bilgi verirseniz sevinirim

Ben temperli cam filmi taktım ama kenarları kaplamiyor malesef... Boşluklar var yani...

• VESRAP kullanıcısına yanıt
    Hadi ya o boşluklar beni deli eder ya sinir olurum tipini bozar telefonun e çinden de 1 ayda gelir yokmu dur tr de acaba

• xA ultraya cumartesi günü sahip oldum ilk izlenimimi söyleyeyim tasarım olarak , çözünürlük olarak, hız olarak aklınızı alacak bir telefon .. telefonu açar açmaz dahi menüler arası geçişler inanılmaz .. 6 inçlik ekranı ile size bambaşka bir dünya sunuyor.. kameralara gelirsek ön kamera tartışmasız süper , hele de benim gibi ön kamerayı çok kullanıyorsanız eminim memnun kalacaksınız , arka kameraya gelirsek fikrimce 21.5 mp rakamı sizi pek bir beklenti içine sokmasın objektif olmak gerekirse rakam abartı biraz.. fakat profesyonel bir fotoğrafçı değilseniz bence bu telefonu alırken bunu göz ardı edebilirsiniz öyle çok büyük bir eksisi yok ..fakat cihazı çok zorlamasanız bile kamera vs açıkken cihaz işlemcisinin bulunduğu sağ üst köşeden hatrı sayılır bir biçimde ısınıyor.. fakat işlemi bitirdiğinizde çabuk bir şekilde soğuyor.. kış aylarının soğuk geçtiği bir şehirdeyseniz bu da sizin için bir artı ama benim gibi Adana'da yaşıyorsanız bir eksi pil konusuna gelirsek şu kadarını söyleyeyim ilk şarjımı telefon kapalı bir biçimde 6 saat yaptım.. ve telefonu dün akşam saat 20.00 de şarjdan çektim ve bugun saat 15.30 'a kadar dayandı .. ve bu süre zarfında sadece whatsapp'dan arkadaşlarla muhabbet edip , az biraz kamera kullanıp , 15-20 dk civarı da video izlemişimdir.. Resim atamıyorum ama gözünüzde canlansın diye söylüyorum ekran süresi 5 saat 6 dakika ve hesaplanan güç tüketimi 330 mAh civarıydı.. gece 02.00 da yatarken ultra stamina moduna aldım ve sabah 10.30 da uyandığımda %15 gibi bir şarj tüketimi olduğunu gördüm ve bence bu moda göre bu da kötü bir rakam.. Herşeye rağmen telefondan gayet memnunum çünkü cidden büyük bir istekle aldım, fakat şunu söyleyebilirim ki benim de kafamda almadan önce pil konusunda büyük sıkıntılarım vardı ve görüyorum ki çoğu arkadaşın da var bana göre çok oyun oynayan çok telefonu kurcalayan biriyseniz şarj konusu canınızı sıkabilir çünkü gerçekten bu telefon tam bir canavar .. Ha herşeye rağmen telefonu aldığıma mutlu muyum "EVET" yine olsa yine alır mıyım "ONA DA EVET"

• sert.oguzhan.os kullanıcısına yanıt
    Gece yatarken mobil ağı GSM olarak seç yani 2g biraz farkediyor şarjı az yiyor

• quote:

Gece yatarken mobil ağı GSM olarak seç yani 2g biraz farkediyor şarjı az yiyor

artık bir şekilde halledeceğiz onu da hocam , mesela mobil ağlardan ilk iki sıradaki 4g ile ilgili olanları seçmiyorum gün içinde 3. sıradakini yani WCDMA (tercih edilen)/GSM ' yi kullanıyorum.. az da olsa idare ediyor gibime geldi .. böyle böyle zamanla ufak bilgiler öğrendikçe sarj süremiz de uzar diye düşünüyorum tabi otomatik döndürme , fotoğraf çekilirken konum ekleme vs. gibi çoğu özellikler de açık bende onların da etkisi vardır , dediğim gibi zamanla çözülecek şeyler..

• sert.oguzhan.os kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam 2g alışkanlık haline getirip gün içinde kullanmadığında seçmen daha da arttırır bu arada konum filan harcar pili, aslında 3g'de de bunu yapmaması lazım Sony uzun pil ömrü ile meşhurdur genelde ama mediatek işlemcinin ısınma problemi şarjı da etkiliyor

• quote:

Aynen hocam 2g alışkanlık haline getirip gün içinde kullanmadığında seçmen daha da arttırır bu arada konum filan harcar pili, aslında 3g'de de bunu yapmaması lazım Sony uzun pil ömrü ile meşhurdur genelde ama mediatek işlemcinin ısınma problemi şarjı da etkiliyor

bugün yabancı forumlara da göz attım bu şarj meselesi için , arka planda kendini senkronize eden programların da bu meselede etkisi büyük anlatılanlara göre.. çoğu kişi de telefonu doğru şarj edip kullandıkça bataryanın açılacağını savunuyor.. Fakat her yerde gördüğüm büyük bir uyarıyı sizinle de paylaşayım; xa ultra'da da bulunan Lityum iyon (Li-ion) pilin kullanımı hassasiyet gerektiriyor , telefonun şarjı tükenip kapanmadan şarj etmek gerekiyormuş , çünkü tamamen tükenen Li-on pil uzun vadede işlevini önemli ölçüde yitiriyormuş aklınızda bulunsun..

• Tekrar merhaba arkadaşlar. Almayanlar için gece dış çekim resim paylaşayım.

Oyun oynamayan birisi olduğum için şarjla ilgili bir sıkıntım yok ama en beğenmediğim şey verilen kulaklık. Bu kadar ucuz ve basit olamaz. Neyse resimlere geçiyorum. Son resim ön kameradır.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Sony Xperia Xa UltraSony Xperia Xa UltraSony Xperia Xa Ultra

• Kamera performansı g4 ten kötü bunun. Pofff tamda niyetlenmiştim.

• Arka kamera bazında Lg g4 ile bunu kıyaslaman hata üstad Lg de 4k video kayıt bile var ..
  • telefonu biz de çok sevmiştik ama kamera gerçekten iyi değil. pil de telefonu kurcalayanlar için yeterli performansa sahip değil. limiti biraz daha yükseltmem gerekecek galiba.
  • Kameranın bir çok kere vasat olduğunu ben de yazdım.. Fotoğraflar canlı değil, acaba başka bir yazılımla daha güzel fotoğraflar elde edilebilir mi ?
  • Kamera konusunda kamera fv-5 uygulamasını tavsiye ederim. Ücretsiz versiyonu işe yaramıyor fakat, düşük megapixel de çekiyor. Z3 te bunu kullanıyorum.
    Tam sürüm gerekli, anladınız siz onu 😉

Ekrana çift tıklama ile açılma/kapanma özelliği varmı bunda?

• Arkadaşlar siz ne yapıyorsunuz anlamadım. STAMINA modu var. Telefonu aldım 1 hafta oldu. O mod ile kullanıyorum. Normal telefon ayarından pek farkını göremedim ve pil düzeyini %50 arttırıyor.

Telefonda internette geziniyorum. İnstagram, youtube, whatsapp. Arada telefon konuşmaları yapıyorum. Şuan 2.günü ve şarj %33.

Garipsiniz.
  • drerdogan kullanıcısına yanıt
    Kapanma var açılma yok ben Z3 compacttan geçtim telefon uykudayken habire ekrana iki kere tıklıyorum açılsın diye sonuç hüsran oluyor, inşallah yeni bir güncelleme ile getirirler

• ComingWind kullanıcısına yanıt
    Garip olmuş, z3 te açılma vardı, kapanma sonradan eklendi güncelleme ile. Keza z2de de öyle oldu. Ayarları iyice kurcaladın mı, arada biryerde olmasın 😀

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.