Şimdi Ara

Sony Xperia Z1 açılmıyorsa buraya bir bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende bir z1 kullanıcısıyım. Telefonumu seviyorum ama huyu suyu varmış keratanın bunları öğrenmek lazımmış. Yazdıklarım uzun gelebilir ama açılmama sıkıntınız varsa sabırla okumanızı tavsiye ederim.
    Öncelikle başımdan geçenleri anlatayım. Z1 i Temmuz ayında telefoncu tanıdığımdan sıfır, pasaporta kayıtlı ve garantisi yok 1350 tl ye aldım. Kapakçıkları bozulup su almasın diye de uygun fiyata ankaradan manyetik şarj aleti (kablolu), alibabadan da dock ve ledli manyetik şarj aleti aldım. İlk sıkıntım hızlı ayarlar menüsünü kullandığımda ekranda takılı kalıyordu. 4.4.4. güncelleme yaptım düzeldi. Telefonu aldıktan 2 hafta sonra telefonda oyun oynarken (kablolu manyetik şarj aleti takılı) şarjı %25 falan telefon çok ısınmıştı ve manyetik şarj aleti bi takıyom oynarken çıkıyor sonra bir daha falan takıyordum. Bozulmadan en son önce manyetik şarj kablosunu bir daha taktım ve telefonun şarjı 25,24,23 diye çok hızlı bitiverdi. İçinde artık ne olduysa şarja takılı olduğu halde şarjı hemen bitiverdi ve açılmadı. Telefonun soğumasını bekleyip prize taktım bekledim ama tık yok kırımızı ışık yanıp sönüyor. Eve gelip laptopa bağladım dıtdırıdıt bağlanıyor kırmızı ışık yanıyor sonra gene dıtdırıdıt kırmızı ışık ta kapanıyor. Telefon açılmıyor. İnternetten baktım z1 açılmama sorunu diye baya şikayetçi varmış. Daha önce kronik bi arızası var mı diye araştırmadığım için o an başımdan kaynar sular döküldü böyle bi hata neden yaptım o kadar para ver peşin bide garantisiz telefon al. Sonra z1i aldığım yere götürdüm sıkıntıyı anlattım onlar da bakıcaz dediler ve sağ olsunlar sattıkları malın arkasında hiç durmadılar. 2 gün geçti aradım parça siparişi vermişler telefonu yere düşürdüğüm için (benim oğlan bi kere sağlam yere düşürmüştü o yüzden bişey diyemedim) şarj soketinde sıkıntı varmış onu değiştireceklermiş bu sefer z1i açacaklar diye canım çok sıkıldı. üstüne 2 gün daha geçti beni aradılar z1 oldu gel al dediler. garantisi olmadığı için bana köstürecekler onu anladım. İnternette garantili olanlar açılmıyorsa yenisiyle değiştiriyorlarmış bi kaç yerde öyle okumuştum. Benim garanti olmadığı için açıldığına çok mutlu olmuştum. Yoksa para yanacaktı. İşte z1i almaya gittim 200 tl dediler çok para bişiler yapın dedim "yok o kadar uğraştık falan filan" 150 olsun dediler tamam dedim mecburen z1in maliyeti 1500 tl oldu,z1l açılmıştı ve sıkıntılıydı. Manyetik şarj aletleri teli artık şarj etmiyordu onlar elimde patladı. Böyle kullanmaya devam ettim cuma günü şarjım eve geldiğimde %10 falandı ama çok yorgun olduğum için teli şarja takamadan uyumuşum. Dün sabah telefon yine kapalı ve şarj almıyordu. dıtdırıdıt dıtdırıdıt öyle telefonu laptopa bağladım 5 saat falan bekledim tık yok. Telefoncuya götürsem yine köstürcek belki de bu olmuyor sen yeni bi tel al dicek. Laptopa bağlı dıtdırıdıt dıtdırıdıt sok çıkar sok çıkar kafayı yerken bu neden böyle yapıyor diye düşünürken burası önemli z1e giren ucu azıcık ucundan şarj yerine soktum burda iyi bir el ayarı gerekiyor hepsini sokmuycaz azıcık ucunu sokucaz ve kırmızı ışık yanıcak. Bi süre 5 dk falan böle bekledim. Şarjın ucunu sabit tutamayınca şarj yerinden çıktı ama telin kırmızı ışığı yanıp sönüyordu. Power+ses açma tuşuna basılı tutunca kıpraştı. Ahanda az biraz şarj oldu bundan sonrası gelir diye laptopa bağladım dıtdırıdıtlar yok çok mutlu oldum. Öyle şarj olcak diye beklerken bi süre sonra dıtdırıdıtlar yine başladı ama yılmadım gene el ayarı ile ucundan şarja soktum yine kırmızı ışık sabit yandı öyle bekledim sonra çıkarıp prize şarja taktım ve z1 şarj almaya başladı. Gece teli açabildim çok şükür bu sefer para vermekten kurtuldum ve nasıl yapacağımı çözdüm.
    Gelelim sadede. Telefonu götürdüğüm tanıdığın parça değiştirdiğini sanmıyorum 150 tl kaçtı bana içini açıp manyetik şarj soketini ne yaptılarsa çalışmıyor o da bi eksi oldu benim için. Benim anladığım Sony bi tel yaptı ama tam yapamamış. Ya da bi partisi sorunlu. Z1 i olup şarj almıyorsa laptopa bağladığında sadece dıtdırıdıt ötüyorsa anlattığım yöntemi deneyip sonucu burda bize haber verebilir mi. Sadece iyi bir el ayarı istiyor şarj ucunu hepsini sokmuycaz sadece kırmızı ışık yanana kadar ucunu azıcık sokucaz. Bu yönteme de bi isim bulalım istiyorum tekliflerinizi bekliyorum. Eğer örnekler çoğalırsa sony e mail falan atar sıkıştırırız arızalı ürün diye.

• bendede manyetik kablo aldım ters taktım manyetiği usb şarj çalışmaz oldu ama manyetik kısımdan şarz olyor derken o şekilde bir hafta kullandım ve denize gittim çekim v.s yaptım sonra eve gelince çeşme susuyla yıkadım ve usb den şarz çalışmaya başladı ama bir gün sonra yine çalışmaz oldu ara sıra çocuk şarzdayken kabloyu çekip çıkarıyor ondan bozuldu diye kafama takmadım nasıl olsa manyetik şarz var,sonra bir gün yıkadım telefonu ve şarz yapmaya başladı sonra yine yapmaz oldu geçen gün en son deterjanlı sulu bir kap içine koydum ve şu an çalışıyor ama telefonu kapatmaya kalkınca kapandığı halde tekrar açmaya çalışıyor sonra power ve ses tuşuna basınca kapanıyor yoksa kapanmıyor,ama şu an şarz hem usb den hemde manyetikten çalışıyor sadece telefon kapanmama problemi var.tavsiyem denize gitçekseniz usb hafıza kartı v.s olan yerleri bantlayın ben o şekilde denizde kullandım sonuçta o kadar para veriyon o kapakları bantlayarak garantiye almış oldum sizede tavsiyem o şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: mladenbmv

bendede manyetik kablo aldım ters taktım manyetiği usb şarj çalışmaz oldu ama manyetik kısımdan şarz olyor derken o şekilde bir hafta kullandım ve denize gittim çekim v.s yaptım sonra eve gelince çeşme susuyla yıkadım ve usb den şarz çalışmaya başladı ama bir gün sonra yine çalışmaz oldu ara sıra çocuk şarzdayken kabloyu çekip çıkarıyor ondan bozuldu diye kafama takmadım nasıl olsa manyetik şarz var,sonra bir gün yıkadım telefonu ve şarz yapmaya başladı sonra yine yapmaz oldu geçen gün en son deterjanlı sulu bir kap içine koydum ve şu an çalışıyor ama telefonu kapatmaya kalkınca kapandığı halde tekrar açmaya çalışıyor sonra power ve ses tuşuna basınca kapanıyor yoksa kapanmıyor,ama şu an şarz hem usb den hemde manyetikten çalışıyor sadece telefon kapanmama problemi var.tavsiyem denize gitçekseniz usb hafıza kartı v.s olan yerleri bantlayın ben o şekilde denizde kullandım sonuçta o kadar para veriyon o kapakları bantlayarak garantiye almış oldum sizede tavsiyem o şekilde.

çamaşır suyunda milyon tane zararlı kimyasal var keşke koymasaydınız ki yelefon temiz sudan bile bozulaniliryor siz şansa telefonu bozmamışsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SoruSormayıSevenÜye

quote:

Orijinalden alıntı: mladenbmv

bendede manyetik kablo aldım ters taktım manyetiği usb şarj çalışmaz oldu ama manyetik kısımdan şarz olyor derken o şekilde bir hafta kullandım ve denize gittim çekim v.s yaptım sonra eve gelince çeşme susuyla yıkadım ve usb den şarz çalışmaya başladı ama bir gün sonra yine çalışmaz oldu ara sıra çocuk şarzdayken kabloyu çekip çıkarıyor ondan bozuldu diye kafama takmadım nasıl olsa manyetik şarz var,sonra bir gün yıkadım telefonu ve şarz yapmaya başladı sonra yine yapmaz oldu geçen gün en son deterjanlı sulu bir kap içine koydum ve şu an çalışıyor ama telefonu kapatmaya kalkınca kapandığı halde tekrar açmaya çalışıyor sonra power ve ses tuşuna basınca kapanıyor yoksa kapanmıyor,ama şu an şarz hem usb den hemde manyetikten çalışıyor sadece telefon kapanmama problemi var.tavsiyem denize gitçekseniz usb hafıza kartı v.s olan yerleri bantlayın ben o şekilde denizde kullandım sonuçta o kadar para veriyon o kapakları bantlayarak garantiye almış oldum sizede tavsiyem o şekilde.

çamaşır suyunda milyon tane zararlı kimyasal var keşke koymasaydınız ki yelefon temiz sudan bile bozulaniliryor siz şansa telefonu bozmamışsınız

artık gerisi şans kimisi havuaz denize girdim bir problem yok diyor kimisi bir dk çeşme altında yıkadım ve su girdi diyor,dikkatli olmak lazım,

• Elindeki cihaz sorunlu ise tüm telefonları suçlayamazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim z1de açılmıyor servise göndericem usb şarj çalışmıyo manyetikten idare ediyordum oda mıknatısı demire yapıştı çekince gitti :)
  • edgesoul E kullanıcısına yanıt
    bakarmısın bende ucundan soktum kırmızı ışık yandı hepsini sokunca usbnin kırmızı ışık yanıp sönüyor garantili telefon ne yapmamı önerirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Xperia 3 Işık Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • devulations kullanıcısına yanıt
    Garantili ise firma değiştirecektir zaten. Sana da arızalı seri gelmiş. Geçmiş olsun

• Abi bu nasıl bir konu böye, şoka girdim resmen. Siz ne içip yiyorsunuz?
    o nasıl bir yazı?

denize girdim demişsin ama bana tuvallete düşürdüm gibi geldi.

• Seri üretim ve getirdiği sorunlar

• Kırmızı ışık yanıp sönüyorsa fazla uğraşmayın açmaya, bırakın saatlerce şarjda kalsın. Batarya tam bittiğinde böyle oluyor bazen.
  • https://m.youtube.com/watch?v=S7GE_HMZxa0

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.