Şimdi Ara

[Soru] Ekrandaki Renklere Duyarlı RGB Led

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar muzige duyarli led yapiliyo yalniz aklima bisey takıldı, bi RGB serit led alsak, bunu ekran kartinin display yada vga portuna taksak sizce amacimiza ulasabilir miyiz ne dersiniz?? hatta hem vga hem hoparlor girisine baglasak ta ekrandaki baskin renge gore yanip muzik duyarli led sistemi yapilir mi??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tHE uLTimaTe

arkadaslar muzige duyarli led yapiliyo yalniz aklima bisey takıldı, bi RGB serit led alsak, bunu ekran kartinin display yada vga portuna taksak sizce amacimiza ulasabilir miyiz ne dersiniz?? hatta hem vga hem hoparlor girisine baglasak ta ekrandaki baskin renge gore yanip muzik duyarli led sistemi yapilir mi??

Hayır. Hem hangi pinlere bağlayacaksınız ki ?

Şöyle bir kart lazım, görüntüyü vereceksiniz karta o da ekranda yoğun olan rengi tespit edip r g b çıkışlarından ona göre gerilim verecek. Onu da transistörle süreceksiniz.

Anlatması basit tabi. :)
  • devre karti mi lazim yani hocam,dogru mu anladim? :) nasil bi transistor gerekiyor eger şema falan yapabilirseniz cok makbule gecer :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

devre karti mi lazim yani hocam,dogru mu anladim? :) nasil bi transistor gerekiyor eger şema falan yapabilirseniz cok makbule gecer :)

Hocam transistör işin kolay kısmı, 20 saniyede çizilir. Asıl sorun kartta. Pic ile falan yapılabilir diye tahmin edebiliyorum entegreyle olacak iş değil. O da beni aşıyor. :)
  • makine muhendisi yapabilir mi acaba.. bi kuzene sorayim madem hocam, merak edenler varsa gelismeleri belirtirim burda :-)

• ambilight kelimesini araştır
  • tHE uLTimaTe kullanıcısına yanıt
    Güzel haberlerle geldim.

http://fritzing.org/media/fritzing-repo/projects/a/ambino-simple-ambilight-clone/images/shema.png

Olay budur. Eğer amacınız sadece bunu yapmak elektronik ile daha fazla ilgilenmemek ise ucuz bir Ardunio alın ve kurun bunu. Detaylara geleyim,

Scart kablo analog yayın yapar yani rgb uçları ve rgb gnd uçları bulunur. Keza vga da öyle. Pinlerimiz,

http://image.pinout.net/pinout_vga_files/vga_scart_pinout.gif

Arduino şemasında solda 4 tane giriş var. Üstten aşağıya rgb girişlerini bağlıyoruz, en alttaki kablo da gnd yani - ucumuz. Onları da birleştirip eksiye veriyoruz. Sonra da transistörle şeridimizi sürüyoruz yani sağ üstteki bölüm.

• Teşekkürler hocam, gecenin etkisiyle şemalardan fazla bişey anlayamadım ama olmazsa burdaki ustalara falan gösteerebilirim :)

ambilight kelimesini de araştırdım ama philips'in TVlerini gördüm ve birkaç yabancı kaynak.. :) Sanırım bu olayı da ilk bu TVlerde görmüştüm bayaa hoşuma gitmişti Ben bunu Monitörün arkasına yapmayı planlıyorum ama ekran kartında VGA yok.anartın OB Kartına taksam çalışır mı? yoksa display porta takmak daha mı iyi olur ne dersiniz? (yapacağım bile kesin değil ama tüm soru işaretlerini gidermemiz iyi olur )
  • Display port, hdmi gibi dijital çıkış veren soketler cok daha karisik yazilim ister. Analog lazim vga scart gibi. Onun yazılımı cok daha kolay. Hangi ildi ?

• ankara-Gölbaşındayım ben. Arkadaşlar tam olarak böyle bişey yapmayı düşünüyorum:
     [Soru] Ekrandaki Renklere Duyarlı RGB Led güç yetmez derseniz 2molexe seri bağlarız olmamı? :) yeterki fiş kalabalığı olmasın Böyle bir sistem kurabilir miyizz? hem rengi değişsin, hem de istediğimde müziğe göre ritm tutsun istiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tHE uLTimaTe -- 10 Şubat 2014; 2:35:01 >

• google da "amblone" yada "ambilight clone" diye aratırsan arduino ile yapılmış DIY projelerini bulabilirsin
  • CybeR_chaqaL kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, bi de öyle bakayım :) kuzende Arduino varmış koldlamasini da biliyodur sanirim. Peki ustte cizdgim gibi hem ekran rengine hem muzik ritmine duyarli hale getirebilir miyiz?

• Evet. Tepede 12v yazan yere vumetre cikisinin verdigi beslemeyi vereceksin.

• peki hocam tesekkurler. insallah yapabilirim, bakalim

• ekrandaki tüm renklerin toplamı beyazdır :) bizde nit ölçer vardı renk yoğunluğunu ölçen, o sadece beyaz olarak ve beyazın şiddetini ölçüyordu.
    tv yayınlarında da "beyaz ayarı" yapılır bilenler bilir. beyaz oturdu mu diğer bütün renkler oturur. dolayısı ile aklınızdaki şeyi yapmanız çok zor hatta olanaksız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet/elektro -- 11 Şubat 2014; 22:09:59 >
  • ahmet/elektro A kullanıcısına yanıt
    pcde her rengin bi kodu var en basiti 255e kadar numalari var.VGA cikisini Ardiunoya bağlasak, buradan gelen R,G,B renkleri işleyip baskın rengi ledlere yansitamaz mi? ornekleri var neden imkansiz olsun hocam? :) ama kolay olmadığı kesin.

• quote:

pcde her rengin bi kodu var en basiti 255e kadar numalari var.VGA cikisini Ardiunoya bağlasak, buradan gelen R,G,B renkleri işleyip baskın rengi ledlere yansitamaz mi? ornekleri var neden imkansiz olsun hocam? :) ama kolay olmadığı kesin.

sizin dediğiniz yoldan düşünürsek, o zaman ekranda görütü, resim oluşmaz, ekran o zaman sürekli her tarafı eşit renk, sürekli beyazdan aradaki ara renklerle de birlikte siyaha giden düz bir zemin olurdu. ne kadar saçma, öyle değil mi?? :)
  • ahmet/elektro A kullanıcısına yanıt
    e o zaman şimdi VGAdan monitöre giden görüntü de ekran kartı her pixeli ayrı ayrı mı gönderiyor? öyle bişey mi var yoksa? :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.