Şimdi Ara

[sorun çözüldü :) TCL ekibinden destek geldi :) ]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şu ana kadar kullandığım neredeyse hiç bir komut satırına komut girmeden
    sadece kullanıcı ara yüzüyle istediğim gibi bir linux kurdum.
    dahası özellikle veri kurtarma yazılımlarını bir rica ile
    hemen *.tcz dosyasına çevirdiler ve net arşivine eklemişler.

ama gel görki özellikle video editleme anlamıyla
    sadece linux üzerinde olan 3 program var ve bunları
    tcz dosyası olarak TCL deposuna ekleyin dediğimde

o programların nasıl yükleneceğini söylüyorlar.
    6 aydır. bunların TCZ halini istediğimi söylüyorum.
    (bunun özelliği ; TCZ sıkıştırılmış haliyle RDD kısmında hazır bekliyor,
    yani kısayol çalıştırma halinde sıkıştırılmış halinden normal hali (10 katı) olacak şekilde normal ram e aktarılıyor.
    eğer tcz olmazsa RDD üzerinde sıkışmamış hali program kullanılmadığı halde ramin toplam alanından yer yiyor. )

adamlara defalarca söylüyorum
    yok efendim kişiler kendileri tcz yapıp sitenin deposuna atabiliyorlar mış vs. vs.
    yani özetle TCL belli programlardan 1-2 tanesini rica edince hemen ekliyorlar
    ama birden fazla benzer program olunca fazla ilgilenmiyorlar gibi

benimde bir prensibim var,
    sadece sürücü kurulumu dışında komut satırına girmiyorum.

sırf bu yüzden sabırla bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 11 Eylül 2019; 8:46:5 >

• Video editing yazılımları boyut olarak oldukça büyük. Ayrıca aynen VLC'nin belli başlı özellikleri olmadığında çalışmaması gibi özel durumları da var. Başta AVC olmak üzere linsansları izin alınarak kullanılması gereken bazı kodek durumları var. Biliyorsun, sistemlerin çoğu kodeksiz geliyor ve kodeki kurarken sana anlaşma onaylatıyorlar.

Tüm bu durumları aşıp bahsettiğin uzantıya rendırlamak ya da portlamak adı neyse onu yapmaya üşeniyorlardır. Saf haliyle 50-100mb tutan bir sisteme sen 200-280mb yer tutan bir yazılımı entegre etmek istiyorsun. TLC zaten bomboş gelen bir sistem. Sistemin yapımcılarının amacı çılgın derecede minimalistlik. E sen gider gocaaa programı portlayın da ekleyek dersen soğuk bakıyorlardır. Bunlar hobist insanlar. Kaç kişinin projeleri ile ilgilendiğine -sanıyorum- bakmıyorlardır ve daha doğrusu sistem tam anlamıyla görünüş olarak berbat olduğunu bildiklerinden umutları yoktur. O yüzden de pek uğraşmak istemiyor olabilirler.

Ha olursa çok iyi olur o ayrı. Ama neyle uğraşmak istedikleri mechul. Yapmak istemiyorlarsa da üstlerine gitme. Neticede bedavaya çalışıyorlar.

• VLC xorg olmayınca vesa modunda çalışan ekran çözünürlüğü saçmalıyor
    o sorunu elle komut girerek düzelttim !

şu an günün bomba haberi TCL ekibi devamlı güncellenen firefox için bir .sh betiği yazmış
    bu betik istenilen programı kendi sitesinden indirip TCZ dosyası haline getirebiliyor. :)

bu betiği alıp diğer çok kullanılan güncelleme noktasında TCL biraz geri kaldığı için
    adamlar aslında en büyük sorunu çözmüş ama onu diğer uygulamalar için geliştirmek yerine
    RDD kernel üzerine çalışmaları devam ediyorlar :)

bu arada .sh konusunda ne kadar tecrübelisin !?

bu TCL konusunda bir şeyler yapmayı çok istiyorum.
    çünkü ebat olarak küçük ve sade olduğu içinde çok hızlı
    sabit depolama aygıtı istemiyor.
  • @bu arada .sh konusunda ne kadar tecrübelisin !?

Yazılımları son kullanıcı olarak çok iyi kullanmak dışında kod ve programlama tecrübem hiç yoktur maalesef.

Diğer haberlere gelince çok iyi. Bana kalırsa sağlam çalıştıkları takdirde diğerlerine çok iyi ilham verebilirler. Mesela teknoloji şirketlerine.
  • .sh bash konusunu inceledikçe
    aslında W ortamındaki kolaylıkların, L ortamında da nasıl yapılacağını anlıyor insan,
    L genelde hep komut girilmesini istiyor. veya grafik ara birimli uygulamalar için bir ton dolusu kütüphane istiyor.
    özetle bilmeyen kullanmasın uzak dursun der gibi bir halleri var zaten !

şu an ana konuda belirtiğim teknik sorunun cevabını aldım.
    bu cevap doğru ise istediğim tüm uygulamaların en güncel versiyonlarını
    yeni yapacağım pakete ekleye bilirim.

şu an istanbul'da hava sıcaklığı 32 derece civarı olduğu için projeyi biraz daha ötelemek istedim
  • hani TCL mükemmeldi her soruya yanıt alıyodun.
  • os_lnx kullanıcısına yanıt
    olacak o kadar kardeş

bu zamanda kardeş kardeşle anlaşamıyor !

neyse biri cevap vermedi ama diğerleri sağ olsun ihtiyaçımız olan cevabı yapıştırdı sağ olsunlar :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum giriş ve gsm onay sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.