Şimdi Ara

Sorunumun hikayesi...ÇÖZÜM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle sorunumu teker teker anlatayım ;
    Eski bir hdd vardı 80 gb maxtor ve kasam alelade bişeydi.Makine sürekli donuyor reset atıyordu bende hdd scandisk yaptım gördüm ki bad sectorler mevcut bol bol...kasa da berbat zaten gittim kasa ile yeni bir hdd aldım..( belki bu kitlenmelere ve resetler sonuçlanır diye ) makinemin sorunlarından bir tanesi güç düğmesine bastıktan sonra açılırken ram görünüyor sonra ide sürücüleri görmekte gecikiyordu bazen bazende ekrana görüntü gelmeden sürekli açılmaya çalışıyormuş gibi optik sürücülerden ses gelmesi ama bir türlü ilk "award bios " açılış ekranını görmemesi idi..
    şimdi kasamı ve hdd mi değiştirdiğim halde,anlık bir süre de mavi ekranda *** STOP vs vs ... hatası veriyor ve bazende reset atıyor kasa çok iyi feel hurricane 2 hdd ,seagate sata bu parçalar yeni ekran kartı çalışıyor geriye kalıyor ram,işlemci ve anakart üçlemesi..
    şimdi ne yapmam gerekiyor ? kafayı bozup üçünüde mi değiştireyim yoksa sorunu nasıl bulucaz ? mesele bu iletiyi yazmadan once 3 kere reset attı şimdi bişey yok mesela ? kafayı yicem optik sürücüler desem onlar çalışıyor..anlayamadım bir türlü bir çare..
    iyi günler..

• optik sürücüleri geç okumasının sebebi sürücülerin içinde cd olmasıdır.çünkü ben cd yi içinde bırakınca öle oluyor.bu bir varsayım tabi.cd varsa çıkartarak deneyin.ayrıca reset sorununun güç probleminden olacağını sanmıyorum.bence reset problemi de büyük ihtimal ram lerinden kaynaklanıyor.başka bi ram le deneyeiblirsin.

Kolay Gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Discursive -- 30 Ocak 2006 10:53:31 >
  • sistem özelliklerin ne? sorunun anakarttanda olabilir işlemciden de. ramden de olabilir ama daha düşük bi ihtimal
  • valla sunu diyeyim
    işlemci p4 1.5 ghz u eski
    anakart 8 aylık felan gigabyte 8s661fxmp-rz
    ramlerin biri 8 aylık biri 2-3 aylık aynı marka twinmos ( yanlış yazmış olabilir ismini ) 1 gb 2 x 512
    aklım almıyor sorunu çözemedim afayı yiyecek durumdayım..
    bu arada cdrom içinde cd 'den dolayı makine reset atmaz..( o kadar teknik bilgim var :) )
  • quote:

Orjinalden alıntı: moonwolf

makinemin sorunlarından bir tanesi güç düğmesine bastıktan sonra açılırken ram görünüyor sonra ide sürücüleri görmekte gecikiyordu bazen bazende ekrana görüntü gelmeden sürekli açılmaya çalışıyormuş gibi optik sürücülerden ses gelmesi ama bir türlü ilk "award bios " açılış ekranını görmemesi idi..

Bu sorunun büyük ihtimal anakarttan kaynaklanıyor bence, eğer anakart sapıttıysa diğer bileşenleride sapıttırabilir
  • vallahi anlayamadım anakarttan mı ondan bundan yiyecem kafayı sadece sonuç bu yanii...gigbyte anakarta eskiden gıcıktım aldım işte bir kere kerizlik yapıp... valla o kadar ihtiyacım varki çözüme..
  • ramlerin hızları nedir ddr ? ddr2 ? 300 400 500mhz? ikisi de aynı hızda mı bu çok önemli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı marka aynı hız tipleri bile aynı zaten bu zamana kadar sorun yoktu yaklaşık 1 ay dan beri başladı şimdi misal en son reset atalı 45 dk oldu şimdi atmadı..belki bir 10 dk sonra atacak ...işte.. ama genelde açılışta sorun çıkıyor geç açılm açılmalar.açılırken ekrana goruntu gelmeyip sürekli optik okuyucuların açılışta normal olarak ışıklarının yanması vs..
  • parçaları teker teker denemk lazım anca o şekilde sorunun içinden çıkarsın moonwolf. şimdi burda ne dense yalan olru.gerçi bi ton şey söylenir biri tutar ama...
  • valla ekran kartını denedim,kasa değişti,ramleri tek tek taktım denedim aynı hata,hdd yeni,geriye işlemci ve anakart...şeytan diyor alayını değiştir...( şu an 1 saat 20 dk oldu reset yok şimdilik.... )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonwolf -- 30 Ocak 2006 11:58:03 >
  • var mı bir yorum..
  • soruyu soyle soralım bakın yaklaşık 2 saatten beri reset atmıyor ram'dan kaynaklanıyor olsa ne olur işlemciden kaynaklanırsa ne olur bari tecrübeli bir donanımcı yardımcı olsun..
  • vallahi üşütücem bir Allahın kulu yorum yapsın ne zaman reset atar ne zaman atmaz acaba her açtıgımda cart diye açılacakmı diye beklemekten bunaldım...
  • bu sorun ramınden kaynaklanıyor bi ramını cıkartıp cam silgisi ile silmeyi denese eger olmassa ankartını deiş çünkü anakartın yanmış olablir allah sabır versin
  • çok teşekkür ederim de ...
    ram dedin olabilir mantıklı da anakart yanmış olsa ben şimdi o yanık anakart ile 2.5 saatten beri nasıl çalışabiliyorum..
  • Arkadaşım bence senin sorunun ramde.Rami çıkar farklı bir slota tak.Tekrar aç pcyi.Denemeden başka çaren yok.Birde bios ayarlarına bak.Ram timinglerinde overclok falan varsa ram sapıtıyordur.Zamanında benımde başıma gelmişti.Önce farklı bır slotda dene.Olmadı bios ram ayarlarına bak.Yine olmazsa başka bir ram tak dene.Veya kendi ramini al bir arkadaşının pcsinde dene.Zaten bu dediklerimi yaparsan sorunun neyden kaynaklandığını çözmüş oluruz.Saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.