Şimdi Ara

Sosyal medyadan Atatürk'e hakaret tartışması silahlı kavgaya dönüştü: 1 ölü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olay dün gece Zile ilçesinde meydana geldi. İlçede oturan evli ve 1 çocuk babası Mustafa Günel, sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Vesile Yiğit’i, Atatürk’e hakaret ettiği iddiasıyla eleştirdi. İkili arasındaki görüşme küfürlü tartışmaya dönüştü. Sosyal medya üzerinde yaşanan tartışma sonrası Mustafa Günel, Vesile Yiğit'e Tokat’ın Zile ilçesinde oturduğunu belirterek evinin konumunu attı. Bunun üzerine Mersin’de yaşayan Vesile Yiğit, beraberinde eşi İsak Yiğit, oğlu Hakan Yiğit (20), Halil İbrahim Yeşil (20) ve Caner Gündüzlü (21) ile birlikte otomobille Mustafa Günel’in oturduğu adrese geldi.

EVİNİN ÖNÜNDE DARBEDİLİNCE TÜFEKLE ATEŞ AÇTI

Sosyal medyada tartıştığı kişilerin evinin önüne geldiği gören Günel, aşağıya indi. Taraflar arasında yeniden yaşanan tartışmada kavgaya dönüştü. Aldığı darbelerle yaralanan Mustafa Günel, evinden aldığı av tüfeği ile ateş açtı. Açılan ateş sırasında saçmaların isabet ettiği İsak Yiğit yere düşerken, yakınları ise otomobille olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlisinin yaptığı kontrolde İsak Yiğit’in hayatını kaybettiği belirlendi. Cinayet zanlısı Mustafa Günel ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. (DHA)

dha | demirören haber ajansı
    Sosyal medyadan Atatürk'e hakaret tartışması silahlı kavgaya dönüştü: 1 ölü
    https://www.dha.com.tr/gundem/sosyal-medyadan-ataturke-hakaret-tartismasi-silahli-kavgaya-donustu-1-olu-2481865

• İkisine de hakaret eden cezalandırılıyor, sen şikayet etmezsen kolluk kuvvetleri napsın.. Git şikayet et, nasıl yakalandığını gör.

Senin yapmaya çalıştığın Hz. Muhammed'e hakaret ediyorlar birşey olmuyor, Atatürk'e de yapılmasına karışmasınlara getirip olayı meşrulaştırma çalışmak. Yemezler Atatürk düşmanı insan...

Atatürk'e saygı duyacaksın, seveceksin de, sevmiyorsan da onun önderliğinde kurulan bu ülkeden bi zahmet defolup gideceksin. Kimse sizi zorla tutmuyor.

Atatürk 'e söylemek istediğini zaten söyleyebilirsin. Sorun ne söylemek istidiğin. Sen ülkenin kurucu liderine hain, ajan, Yahudi gibi hakaretleri özgürlük sayarsan aynı şeyi tüm liderler, peygamberler için de yapmak zorundasın. Onların korunmaya ihtiyacı mı var? Cumhurbaşkanının korunmaya ihtiyacı mı var? Hz. Muhammed 'in korunmaya ihtiyacı mı var? Hayır yok. Bu yasalar toplumsal barışı korumak için var çünkü insanlarımız tekrar söylüyorum küfrü, hakareti, iftirayı özgürlük olarak görüyor.

• Anlık öfkeyle birini öldürürüm falan diye tehdit edersin anlarım da adam yaralamaya 600 km mesafeyi ailecek 5 kişi de gitmezsin

• 600 km yol mola ile beraber 8-9 saat surer. Arabada giderlerken hic mi birisi dememis olum biz napiyoz lan kafayi mi yedik diye? Bu birinci absurd olay.

2.si tufekle telef edilen elemanin esi ve oglu arkasina bakmadan kaciyor. Kocasini ve babasinin olusunu birakip kaciyorlar

3.su adam yalan adres verse 600 kmlik yoldan oyle melul melul geri donecekler. Etti sana gidis donus 1200 km. Bunlar bu zekayla yolda sinirden birbirini keserdi bence oyle olmus olsa

Ahahahah olm bunlara ne yedirip icirdilerse fena dokunmus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış mı anladım acaba diye bir kez daha okudum. Doğruymuş. IQ seviyesi nasıl ve ne zaman düştü bu kadar? Konunun ne olduğu hiç önemli değil. Biri konum atıyor, diğer 600 km gidiyor.
    Sosyal medya gerizekalı, cahil, yobaz ve de trol dolu. Çoğu ne düşünecek ne de anlayacak kapasitede. Uğraşmaya değmez.
    Biri mısırlının saçma bir sözünü paylaşıyor. Arkasından gün gelecek osmanlı kurulacak gibi birşey yazıyor. Altına bir sürü "Kamal...kamal diye " cahilce yorumlar ve inşallah o gün gelecek duaları...
    Dini konularda da, uydurma bir söz paylaşılır. Altına binlerce Allah razı olsun, cevabı gelir.
    Belki bu paylaşımı yapanlar tamamen farklı fikirde ve bir taraftarıyla gülüyor. Para kazanıyorlar...
    Şu an padişahlara ithafen (Abdülhamid favori) yüzlerce cümle uydurup, her paylaşıma onbinlerce beğeni, Allah razı olsun mesajı alabilirim. Profilime bir tuğra, Tevhid bayrağı, bir de Filistin bayrağı eklersem olur bu iş.

Belki de dusunmeye değer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 28 Temmuz 2024; 11:14:2 >

• Muhammed’i tanımıyorum dediği için insanların gözaltına alındığı muz cumhuriyetine Atatürk’e hakaret serbest olduğu hatta Atatürk ve Cumhuriyete hakaret edilmesi teşvik edildiği için şaşırmıyorum.

• Navi kullanıcısına yanıt

Şu an bir sosyal medya hesabı üzerinden Atatürk'e ithafen yüzlerce söz uydurup, onbinlerce beğeni, "işte benim atam, atam çok büyüksün, atam izindeyiz" gibi mesajlar alabilirim. Profilime bir Atatürk resmi, Anıtkabir resmi eklesem olur bu iş.

Zamanında facebookta bir sayfada denemişliğim de var. Buna yüzlerce beğeni gelmişti.

"Atatürk gelmiş geçmiş en büyük komutandır. O insan üstü bir kişiliktir" - Napolyon

• Commander Keen C kullanıcısına yanıt

Yalan değil, bunu yapan da çok. İnsanlar fotoselli gibi tepki veriyorlar düşünmeden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Commander Keen C kullanıcısına yanıt

Bunlar hani derler ya koyun sürüsü aynen öyledir

Atatürk itlaf edilen tüm sözler aslında başka kişilerin sözleridir özellikle istiklal göklerde başkasına ait, adalet mülkün temelidir Hz Ömer'e ait , köylü milletin efendisi başkasına ait , iki kelime yazalım sonuna Atatürk yazalım tamamdır hemen 10 bin beğeni gelir

Tembel bilgi , körü körüne görmeden atlamak dir

• Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

Batı'da Hz. İsa'ya küfür edene hiçbir şey olmuyor. Bu olay ise Atatürk'e küfürden çok bireysel kavga. Sonuçta iki taraf da psikopat.

• Hz Muhammed küfür etmek serbest ama Atatürk hakkında en ufak eleştiri yapmak günah idam edilmesi lazım değil mi ?

• Bu arada sözde haber tek taraflı aktarılmış. Olayı başlatan hakaretin ne olduğu neden yazılmamış? Belki de katil olan kişi Atatürk'ü kullanarak paçayı kurtarırım mantığıyla bu senaryoyu yazdı. Bu ülkede herşey olası.

Yahu ne alakası var? Siz "Batı'da İsa'ya küfür et bakalım ne oluyor" diyorsunuz. Ben de hiçbir şey olmaz diyorum. Bizde ise Hz Muhammed veya diğer peygamberlere küfür edilmesi yasak ve doğrusu da bu. Atatürk olayı ise apayrı. Aslında teoride doğru olan Atatürk'e gibi liderlere küfür etmenin de serbest olması belki ama bizim ülkede küfrün, iftiranın haddi hesabı yok ki. Bu yüzden yasada yeri var ve bence de doğru olan bu.

Hz Muhammed'e kudur etmek nasıl serbest? Kufur edenlerin hepsi Yurtdışında yasıyor, Turkiye de yasaksa direkt alırlar.

Türkiyede Hz. Muhammed'e kufretmek serbest falan değil.

• Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

Doğru olan bu diyorsun da iki taraflı olarak değil tek taraflı söylüyorsunuz , iftira ayrı , ile insanların bunlar neden böyle oldu diye sormaya bile korkuttular, en ufak bu nedir dendiğinde seni Atatürk düşmanlığı ile yaftala ile başbaşa bıraktılar

Geçmişten anı, kadın kapalı başıma birşey gelmeyecekse diye başlıyor ve diyor ki Atatürk sevmiyorum diyor

Bunu dedi diye hemen gözaltına aldılar

Muhammed sevmiyorum dediğin zaman seni göz altına alırlar miydi ? Geçmişten gelen insanların baskıları şuanda gün yüzüne çıktı , sattınız hayaller , saçma sapan mantık hatası olaylar artık herkes görüp duruyor, buna karşılık insanlar kendi hür iradesiyle kendi istediği kişi sevmeme hakkını bile vermiyorsunuz

Ya sev ya hain ol ortası yok, babanın fikrini beğenmediniz örnek olarak , sevmiyorum diyebilirsin hatta sana uymaz bile buna karşın kendi yolunda gidersiniz

Söz konusu din ve Atatürk olunca herşey sap ve saman ayirmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes Eyibil -- 28 Temmuz 2024; 13:21:58 >

• Periah kullanıcısına yanıt

Tabi ki serbest , sosyal medya çıkmadığın sürece istediğiniz yerde küfür de etseniz sadece orda kalır

Atatürk hakkında bırak hakaret, eleştiri bile yapsan üstüne gelen cahil çok

Ben burda neden sevmeye zorlandığı anlamıyorum araştırıp doğruyu ve yanlışı kendi iradem ile karar veremez miyim?

Din ve Atatürk konusunda kişi araştırıp sorgulaması gerekmez mi?

Atatürk itlaf edilen tüm sözler değil, Atatürk'e ithaf edilen tüm sözler.

İstiklal göklerde değil, istikbal göklerdedir.

Türkçe bilgin genel kültür seviyeni ve fikirlerinin ne kadar önemsiz olduğunu ortaya koyuyor zaten.

Peygamberlerle Atatürk'ü kıyaslamayı eleştiren siz değil miydiniz şimdi neyin kıyası bu  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satoshi. -- 28 Temmuz 2024; 13:37:35 >

İkisine de hakaret eden cezalandırılıyor, sen şikayet etmezsen kolluk kuvvetleri napsın.. Git şikayet et, nasıl yakalandığını gör.

Senin yapmaya çalıştığın Hz. Muhammed'e hakaret ediyorlar birşey olmuyor, Atatürk'e de yapılmasına karışmasınlara getirip olayı meşrulaştırma çalışmak. Yemezler Atatürk düşmanı insan...

Atatürk'e saygı duyacaksın, seveceksin de, sevmiyorsan da onun önderliğinde kurulan bu ülkeden bi zahmet defolup gideceksin. Kimse sizi zorla tutmuyor.

Şimdi bir kere şunda anlaşalım. Hz Muhammed 'in veya diğer peygamberlerin yasa ile korunmaya ihtiyacı var mı? Bence yok. Fakat böyle bir korunma olmazsa bazı inançsızlar küfür, hakaret, iftiranın gırlasını söyleyeceğinden ister istemez toplumsal infial oluşacak. Bu yüzden halkı kim ve düşmanlığa sevk etme kapsamına alınıyor bu söylem. Belki fazla katı olabilir ama şu anki yapımız için gerekli.

İkincisi gerek ülkenin geçmiş liderlerinin gerekse ülkenin şuanki cumhurbaşkanının bir korunmaya ihtiyacı var mı? Cumhurbaşkanına siyasi eleştiri kapsamı bile ülkede oldukça dar. Bir yönden eleştiri konusu ama diğer yönden ülkenin cumhurbaşkanını her türlü iftira ve hakaretten koruyor. Olumsuz örnekleri tonla var elbet fakat bizim toplum küfürbaz, iftiracı bir toplum. Aynısı Atatürk için de geçerli. Atatürk 'ü koruma kanunu sanırsam DP döneminde yasalaşıyor. Çünkü Türk toplumunda eski deyimle ya ifrat ya tefrit anlayışı geçerli. Atatürk ülkenin kurucu lideri fakat bir kısım Atatürk' e hain, İngiliz ajanı, Yahudi gibi aşağılıkça iftiralar atıyor. Kitlemiz bu olduğundan Atatürk 'ü yasa ile koruyoruz.

Kimse Atatürk' ü sevmek zorunda değil. Sevmeyen sevmesin. Bu yüzden soruşturma açılması da yanlış ve işgüzarlık. Ülkede insanlar küfürsüz, hakaretsiz, iftirasız konuşamadığı için bu yasalar var. Atatürk 'ü sevme ama iftira atma. Ben biliyorum o kitleyi. Güya belge açıklıyorum ayağına hem yalan hem iftira hem de hakaretle Atatürk' e saldırıyorlar. Sonra da yasanın kaldırılması için ağlıyorlar. Hayır efendim. Ülkenin kitlesi bu magma seviyesi olduğu sürece ne yazık ki Atatürk yasa ile korunacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 28 Temmuz 2024; 13:48:37 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.