Şimdi Ara

Sosyal Medyanın Yararları Ve Zararları Nelerdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
36.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, bildiğiniz gibi sosyal medya son yıllarda insan hayatında gerçekten büyük bir yer kazandı, doğru kullanımda insanlara gerçekten büyük bir bilgi kaynağı sunuyor ve gerçek bilgileri anında milyonlarca kişiye ulaştırabiliyoruz.
    Sosyal Medyanın Yararları Nelerdir ?
    Sosyal Medyada yayınlanan haberler anında tüm dünyaya yayılabilmektedir, bu sayede en güncel haberleri anında öğrenmiş oluruz. Bunun yanında Facebook Ve Twitter gibi sosyal ağlarda insanlar birbirleri ile konuşabilir grup sohbetler yapabilir ve sosyalleşme işlem internet üzerinden de gerçekleştirilebilir. Sadece bunlarda değil, aradığımız her şeyi saniyesinde bilgisayarınızın ekranında, tabletinizde hatta cep telefonunuzda görebiliyor ve bilgi kaynağınızı daha da genişletebiliyorsunuz. Bununla beraber sosyal medyanın zararlı yönleri de bulunmaktadır.
    Sosyal Medyanın Zararları Nelerdir ?

Sosyal Medyanın Yararları Ve Zararları Nelerdir ?

Tabi ki her şeyin + sı olduğu gibi – side bulunmaktadır, sosyal medya ve sosyal ağ ortamları yetişmekte olan gençlerimizi aşırı derecede kullanımda gerçek sosyal ortamlardan uzaklaştırıyor ve asosyal insanlar, kişilikler ortaya çıkabiliyor. Bununla beraber gereksiz gruplaşmalar eylemleşmeler de sosyal medya üzerinden gerçekleşebiliyor. Yayınlanan bir yalan haber anında dünyaya yayılabiliyor ve kullanıcıların akılları karışabiliyor. Bunların önüne geçilmezse internet alemi ve sosyal medya ortamı bulunduğu kirlilikten kurtulamayacak gibi görünüyor. Gençlerimizin internet ortamında asosyal takılmaktan çok sosyal ortamlarda faaliyet göstermesi ve çoğu etkinliklere katılmaları gerekiyor, bu sayede kişilik gelişimi düzgün bir şekilde tamamlanmış olup asosyal ortam alışkanlıklarını yenmiş olacaklardır, özellikle facebook veya twitter gibi sosyal ağların gençlerde bağımlılık yapıcı etkisi olduğu belirlenmiştir, ailelerin dikkatli olması öneriliyor.

ALINTIDIR.
    http://www.hiperaktifteknoloji.com/sosyal-medyanin-yararlari-ve-zararlari-nelerdir.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veoniuta81 -- 21 Ağustos 2013; 0:29:36 >

• kullanana bağlı ama dacebook felan genelde sadece zaman kaybı arada bi anasayfadan ne öğrenirsem gerisi tırt
  • aynen kardeşim sosyal medya iyi kullanırsak iyi bir araca dönüşüyor.
  • güncel bir konu
  • facebook modası geçti artık twitter var deniyor ama twitter bana hiç mi hiç cazip gelmiyor nedense. facebook ve diğer sosyal medya araçları eğlence amaçlı kullanılsa da iletişim açısından çok fayda görebiliyor. teknolojiyi akılcı kullandıktan sonra her bir şey faydalı, ancak abartıp amç dışı kullanımında ise her teknolojik araç zararlı ghale geliyor. insanın davranışlarını yönetmesiyle ilgili bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuytul

facebook modası geçti artık twitter var deniyor ama twitter bana hiç mi hiç cazip gelmiyor nedense. facebook ve diğer sosyal medya araçları eğlence amaçlı kullanılsa da iletişim açısından çok fayda görebiliyor. teknolojiyi akılcı kullandıktan sonra her bir şey faydalı, ancak abartıp amç dışı kullanımında ise her teknolojik araç zararlı ghale geliyor. insanın davranışlarını yönetmesiyle ilgili bir durum.

• güncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sosyal medyayı çok kullanan birisiyim ve bi o kadarda normal hayatta sosyalim.. bu bence kişiye bağlı
  • herşeyin fazlası zarardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlechaVeloz

sosyal medyayı çok kullanan birisiyim ve bi o kadarda normal hayatta sosyalim.. bu bence kişiye bağlı

zaten bu olmalı diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hiperaktif Teknoloji

quote:

Orijinalden alıntı: FlechaVeloz

sosyal medyayı çok kullanan birisiyim ve bi o kadarda normal hayatta sosyalim.. bu bence kişiye bağlı

zaten bu olmalı diye düşünüyorum.

aynen
  • Çoğu zarar,zaman kaybı
  • Her gün bolca girsem de hiçbir yararı olmadığını,beyin sömürücü bir İnternet ürünü olduklarını düşünüyorum. Uzaktan iletişim kurmak istiyorsanız cep telefonu kullanmak daha mantıklı bence.
  • Aile hayatını çok bozdu bu sosyal medya işleri yaw. Millet birbirini aldatıyo, ben evlensem direk kapatacam onunda benimde hesabımı. Ondan sonra sadece google.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urbit

Aile hayatını çok bozdu bu sosyal medya işleri yaw. Millet birbirini aldatıyo, ben evlensem direk kapatacam onunda benimde hesabımı. Ondan sonra sadece google.

• bence facebook eskiden daha iyi bir platformdu pek cok insan wall un cok hızlı akışından şikayet ederdi ama şimdi sadece yakın arkadaş olarak belirlediğiniz insanların yaptıklarından haberdar olabiliyorsunuz bir paylaşım yaptığınızda bunu bile bir ücret karşılığında tüm arkadaşlarınıza duyurabiliyorsunuz yani iletişimi öldürdü. Tabi facebook birşeyi daha ispatlamış oldu hiç bir ürünü bedava pazarlayıp sonra bedava verdiğiniz hizmetler için para isteyemiyorsunuz. Sırf bu yüzden facebookun bütün imkanlarını ücretsiz kullanamaz olduk. Facebook twitter ikilemiyse bence gereksiz ikisi birbirinden cok farklı araçlar twitter facebook taki bir tek özelliği alıp geliştirmiş iyi bir projedir yazı yazmayı yada okumayı sevmeyenler için herzaman sevimsiz gelicektir bence..
  • Artıları yazmakla bitmez ancak kullanım şekli ile alakalı bir şey.

Zararları ise insanları bir bir ayırması, ayrıştırması, uzaklaştırması.

Kimse farkında değil, herkes asosyal oldu. Eskiden herkes bayramlarda arar, karşıdakinin sesini duyardı. Şimdi.. Facebook duvarına mesaj atılıyor. Facebook mesajı ile bayram kutlanıyor. Bunlar belki de en büyük zararları.

Kendi kardeşimden biliyorum, LOL denen bir oyuna takıldı. O da bir nevi sosyal medya Yüzünü göremez olduk
  • Usmed tarafından Sosyal Medya Uzmanlığı eğitimleri başlamış..

Bilgilerinize
  • Sosyal medya deniliyor ama bunun neresi sosyallik ? anlamak mümkün değil.
  • Güncel konu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.