Şimdi Ara

SOUNDBAR Bağladım, Ses Yok.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • EDİT ÜST : SORUN ÇÖZÜLDÜ. Zıkkım Digitürk dekoderinin işiymiş.

Bugün lg SK8 soundbar aldım. Televizyonum da lg smart tv ( 32lf630v 2015 model)

Hdmi arc bağlantısıyla kullanmak istiyordum. 3 tane hdmi takmam gereken şey var; bilgisayarım, playstation ve digitürk.

hdmi arc bağlantısını kullanma amaçlı hdmi'yı aldım ve bir ucunu televizyonda ki hdmi arc girişine , diğer ucunu da soundbar üzerinde ki arc çıkışına taktım.

sonra tv'de iki tane boş hdmi yeri kalmış oldu. Onlara da playstation 4 ve bilgisayar hdmi'larını taktım.

soundbar üzerinde ki direkt hdmi girişine de digitürk'ü taktım.

gerekli bağlantıları yaptım. Ses sistemini bağladım. Wifi'me bile bağladım. Hatta telefonla da bluetooth ile bağlanarak gayet güzel ses aldım. Bir sıkıntı yok. soundbar da çalışıyor, bass'lar da çalışıyor.

Sonra OPT/ HDMI(ARC) kısmını seçtim. Yani bağlantıları yaptığım aletlerden ses almak için. İşte sıkıntı burada ki hiç birinden ses gelmiyor. Tv ses çıkışını da OPTİK/ HDMİ ARC olanı seçtim. Ama ne tv'den ses geliyor ne playstation'dan ses geliyor, ne de bilgisayardan.

bide soundbar üzerinde opt/hdmı arc ve bluetooth gibi seçenekler dışında düz HDMI yazan bir şey var. O da direkt soundbar'a taktığım digitürk. Onda bir sıkıntı yok. o seçeneğe gelince hdmi 1 portunu açıyorum tv'de ve digitürkte ses gayet güzel geliyor. Ama opt/hdmi arc seçeneğini seçiyorum soundbar üzerinde. Yine gidiyor ses.

problem ne arkadaşlar?

ben anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 4 Eylül 2019; 18:31:58 >

• Sorun çözüldü
  • Sorunu nasıl coZdunuz ben soundbar TV ye bağlayınca anc özelliği çalışıyor fakat digiturku bağlayınca TV açıp kapatmam ile arc özellik gidiyir bu konuda yardımcı olur musunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetmuzz

Sorunu nasıl coZdunuz ben soundbar TV ye bağlayınca anc özelliği çalışıyor fakat digiturku bağlayınca TV açıp kapatmam ile arc özellik gidiyir bu konuda yardımcı olur musunuz

hocam maalesef nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum ya. yanılmıyorsam tv ve soundbar'ı arc hdmi ile birbirine bağladım.

sonra da ps4 ve bilgisayarımı direkt tv'ye bağlayıp kullanabildim. digitürk dekoderi ama ne hikmetse çalışmıyordu galiba.

şuan optik bağlantıya geçtim ben. tv ve soundbar arası optik bağlantı kurdum. televizyon'un hdmi girişlerine de geri kalan tüm aletlerimi bağladım. aynı kalitede sesi almaya devam ediyorum. hdmi ve optik ses arasında kalite farkı algılayamadım ben.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.