Öncelikle yardım edecek herkese şimdiden teşekkürler. Sorun şu:
Yaklaşık 9 ay önce Team Fortress 2 indirmiştim(steam). Başlangıçda ayarlar önerilen yüksek ayarlardaydı(* ile belirtilen) ve herhangi bir sorun yoktu. Sıkıntısız bir biçimde oynayabiliyordum(Tahmini 30 fps). 2 ay sonra steam'de bir sorun meydana geldi ve steam'ı kaldırıp(oyunlarda dahil) yeniden kurmam gerekti. Ben de steam'in kendi yedekleme sistemini kullanmadan oyunu başka bir yere kopyaladım, steam'ı baştan kurup internetten bulduğum başka bir yöntemle yeniden indirmeden steam'e koydum. Burayı anlatmama aslında gerek yoktu ama bir kere yazınca değiştirmeye üşendim :D
Daha sonra oyuna girdiğimde oyun yine önerilen ayarlarda olmasına rağmen çok kasıyordu. Ayarları ortaya indirip girdiğimde bir süre yaklaşık 25-30 fps oynamaya devam edebildim. Daha sonra o da kasmaya başladı. Ardından yine düşürdüm ayarları(önerilen yüksek ayar olmasına rağmen) ve bu sefer kısa sürelik bir hızlanma bile olmadı. Kalabalığın arasına girdiğimde hayvan gibi kasıyordu.
Daha sonrasında da TF2'ye küstüm ve sildim.
Öncesinde korsan bir biçimde sıkıntısız oynadığım ancak add-on'lar ve serverlara erişim sağlayamadığım Garry's Mod'u satın aldım(steam). İlk başlarda oyun normaldi bir süre oynadım. Ardından 2 ay oyunu oynamadım. Oyunu tekrar açtığımda ise yine aynı manzara ile karşılaştım. Oyun kasıyordu ve TF2'den edindiğim tecrübe ile ayarları değiştirmenin faydasız olacağını biliyordum. İnternette konuyla ilgili araştırma yaptım ama kimsenin sorunu benimki gibi değildi :(
Yaz indirimlerinde de Dino D-Day'i aldım(o da bir source oyunu). Ve şimdi o da kasıyor
Lütfen biri yardım etsin
Sistem Özelliklerim:
2 GB Ram Ati Radeon HD 3400 Series 512 MB Paylaşımsız 64-bit İntel Core 2 Duo E4500 2 Çekirdek 2.2Ghz.