Şimdi Ara

Sparkle 8800gts grafik sorunu (screenshot var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Uzun bir süredir ekran kartımla sorunlarım vardı. Sparkle 8800gts 320mb 320 bit kullanıyorum. Kısa bir süre önce, ekran kartımı aldığım adamın, karta overclock yaptığını keşfettim, overclocksuz biosu yükledim ve kilitlenme sorunları ortadan kalktı. Fakat bir sorun var ki halen devam ediyor. Crysis gibi ağır oyunlar oynarken, belli bir süre sonra oyun felaket derecede kasmaya başlıyor ve bu kasmayla birlikte grafik öğelerinde bir sorun oluyor. Herşey birbirine giriyor. Silahınız ağaç oluyor falan. Aşağıda bir screen shot yolluyorum. Bunun sebebini yada çözümünü bilen varmı acaba?

http://i25.tinypic.com/2lwukc7.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tezcatcatl -- 22 Ağustos 2009; 16:24:59 >

• Ekran kartı sıcaklıklarınız ne durumda acaba? Farklı driverlar yüklemeyi deneyin nvidia nın sitesindeki driverlar her zaman en iyi sonucu vermiyor.
  • bir çok driver denedim fakat bir türlü sorun çözülmedi son olarak sparkle'ın kendi sitesinden 190.38 yani son driverı yükledim fakat aynı sorun halen devam ediyor. Kartta bir ısınma problemi var, crysis oynarken sıcaklık 75 - 80 derece arasında seyrediyor.

Aslında 100 derecenin üzerine cıkıyordu. Ekran kartının soğutucusunu cıkarttım, macun deforme olmuş, macunu yeniledim ocz freeze sürdüm, az bir pislik vardı onları temizledim. Fakat fark ettim ki, ekran kartı belleklerinin üzerinde soğutucu ufak bakır blok parçacıkları yok. Stok soğutucunun dandikliği sanırım bu.

Dediğim gibi artık sıcaklık 75-80 arası seyrediyor crysisteyken. Masaüstündeyse 55 derece falan. Acaba belleklerin üzerinde soğutucu blok olmamasından kaynaklanıyor olabilir mi? Gerçi VGA çekirdeğine temas eden bakır blok belleklere de temas ediyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tezcatcatl -- 22 Ağustos 2009; 20:42:35 >
  • 75-80 normal ama eskiden 100 dereceyken kart hasar görmüş olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.