Merhabalar, 3 yaşını dolduran aracımın antifrizini bu markanın hazır antifriz ürünüyle değiştirdim. Normalde Shell tercih edecektim ancak parçacımda kalmamıştı. İncelediğimde 1 asırlık firma olduğunu gördüm, arkasında da karşıladığı şartnameler vs. yazıyordu iddialı bir üründü. Daha önceden bu marka antifrizi kullanan, memnun olan var mı? Ya da bir sorun yaşayan? |
Speedol antifrizi nasıl bilirsiniz?
-
-
Tamircilerin çoğu bunu kullanıyor.
Çok kafana takıldıysa al bir su şişesine yarım su yarım antifriz koy buzluğa at bak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
L300 e bile konulmaz. opet, po muadili antifriz koyarım, yine de speedol koymazdım 3 yaşındaki arabaya.
-
Bome ile ölçtüm, vaat edilen değeri gösteriyordu. Ama olay sadece donup donmaması değil, korozyona karşı koruyuculuğu. İlk defa duydum ve kullandım o yüzden bir sorayım dedim. Dediğiniz gibi yaygınsa bir sorun olmaz herhalde.
-
Herhangi bir kötü tecrübe yaşadınız mı?
-
yok, hiç kullanmadım ama 3 yaşındaki aracımı piyasada az satılan marka bir antifrizle kobay olarak riske atmazdım.
-
3 yaşındaki arabanın antifrizi long life diye tabir edilen uzun ömürlü organik antifrizlerden oluyor genelde.
Yani 3 yıl biraz erken olabilir. Kullanım kitapçığından antifriz türünü ve bakım periyodundan değişim aralığına bakın.
4. yılda korozyon başlayan araçlar görmüştüm riske atmak istemedim 500 liralık ürün altı üstü.
kitapçıkta herhangi bir periyot belirtilmemiş, sadece organik antifriz kullanın yazıyor. Şu an içinde olan antifrizin yıl boyu -37 derecede kalması beklenir yazılmış o kadar.
-
Soğutma sistemi, genelde en az önem verilen, ancak arızaya sebep olma ihtimali en fazla olan ve bu nedenle en fazla önemsenmesi gereken bileşendir; sahte olanları hariç tutuyorum, motor yağı, fren-debriyaj hidrolikleri, otomatik-manual şanzıman yağı ve silecek suyu, en düşük kalitede olanlarından, hatta yanlış olanlarından bile konulsa, araçta ciddi hasara neden olmaz, ancak soğutma suyu olarak yaygın şekilde yapıldığı gibi kireçli çeşme suyu kullanılırsa, artık başa çıkılamayacak kadar çok arıza çıkabilir.
Soğutma sisteminin bakımını kendiniz yapabiliyorsanız yapın, yapamıyorsanız, servise/tamirciye aracı götürdüğünüzde, mutlaka uyarın, asla saf su ve antifriz karışımı dışında bir şey koydurmayın. Her ihtimale karşı bunları satın alıp öyle gidin, çünkü alışkanlıkla çeşme suyunu boca edeceklerdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 12 Ocak 2024; 8:13:40 > -
Hocam, 3 Yaşında ki aracınıza bu kadar özeniyorken, parçacınızda bulunmuyor diye bu ucuz Antifreeze den almanız mantıklı olmamış bence. Sheel istasyonlarından temin ederek Sheel Antifreeze veya daha iyisi Motul kullanmanız daha mantıklı olurdu diye düşünüyorum.
-
ya kardeşim burdakilerin yarısı babasının cebinden anahtar çalıp hafta sonu avmye giden çocuklar . antifriz dediğin şeyin bi teknolojisi yok. %50 su ekle bitti gitti . kendine kola şişesine 1 litre böyle hazırla 10bin km de bir aç bak eksilen varsa tamamla böylece arabada hep taze antifriz olur.
-
Hocam o an ayaküstü almış bulundum. Kutusunu incelemiştim, asırlık Amerikan firması herhalde bir şey olmaz diyerekten almıştım.
Şimdi biraz markayı inceledim. Koçak Petrol ürünüymüş, Amerikan Speedol'u bünyelerine katmışlar. Savunma sanayi için de ürün üretiyorlar, TEİ onaylı havacılık yağları falan varmış. Herhalde antifrizlerinde bi yamukluk yoktur. Umarım :D
Ne korozyonundan bahsediyorsun. Sanayiye yada bırak onu yetkili servise git su eksikse adam şaşaldan basıyor suyu. Korozyon falan hikaye.
Speedol falan korozyon yapmaz korozyon yapan yanında eklediğin su
Saf su klima suyu en kötü kaynamış su koymadıktan sonra kralını koy boş.
Sakin olun. Korozyonun baş sebebinin musluk suyu olduğunu biliyorum. Bununla beraber antifrizde kullanılan korozyon önleyici katıkların olduğunu da biliyorum. Bu katıkların ömrü bittiği zaman musluk suyu kullanılmamış olsa bile korozyon başlar. Bahsettiğim 4. yılda korozyon başlayan araç fabrika çıkışlı antifrize sahip bir araçtı.
Ayrıca musluk suyu muhabbetinden dolayı ben hep kullanıma hazır ürün alırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 12 Ocak 2024; 10:55:12 >
Bak bu motor 200 binde açıldı. 60bin kmden 200 bine kadar kullandım. Aldığımdan sonrada 1 kere radyatör değiştiğinde antifiriz koyuldu. Okadar. full musluk suyu.
Korozyon varmı ? su kanallarına bak umursanmayacak kadar az olduğunu görürsün.
-
Yalnız şu da var yaşanılan yere göre su kalitesi değişiyor. Kimi antifrizler belli derece sertlikdeki su ile iyi çalışabiliyor. Şimdi bundan ayrı youtubeda googleda onlarca musluk suyundan çürümüş motor bulabiliriz.
-
Hocam araca antifiriz + saf su mu koyuyorsunuz motor suyu olarak yoksa sırf antifiriz mi ? Aydınlanamadıgım bır konu var da herkes farklı bır sey soyluyor.
-
Total Auto Supra öneririm. Pek çok antifirizden kat be kat kaliteli.
-
Yüzde 50- 50
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- motul 10 40 yağ yorumları
- liqui moly top tec 4200 5w-30 yorum
- opet mi castrol mu
- depo marka far yorumları
- 1 milyon km yapan arabalar
- nissan x-trail e-power fiyat
- chery tiggo 8 pro özellikleri
- honda freed
- renault clio 2022 fiyat listesi
- renault logan
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X