Şimdi Ara

Spikerlerin Türkçe katili olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her maçta dikkatimi çeker Türkçe okunabilecek kelimeleri neden ingilizce söylemek gibi bir hastalığımız var. Mesela şu an maç oynanıyor spiker Arsenal'e "Arsınıl" diyor. Senelerce Arsenal dedik Arsinıl oldu. Tamam her takımda olmuyor Chelsea gibi. Ama senelerce Türkçe söyle sonra birden Arsınıl olsun. Ne bu özentilik mis gibi Türkçe söylenebiliyorken?

Dipnot: İçimi döktüm rahatladım

• Türkçe kelime olmadığı için olabilir belki
  • Küçüklüğümde Arsenal diye okunan kelime ingilizce değil miydi?
  • Niye atıyorum bilmiyorum

http://m.haberturk.com/yazarlar/murat-bardakci/1241052-turkceyi-hallettiler-sirada-bati-dilleri-var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozaman burgerking ede börgır degilde direk burgerking e gidelim mi qanqa xd şeklinde söyle
  • Öyle diyorum zaten :D Diğerlerini de tam Türkçe söylemek isterim de dil yapımız müsaade etmiyor.
  • Facebook'u yazıldığı sekilde mi okuyosun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar da değil Benim kast etmek istediğim bir yozlaşma. Senelerdir Türkçe söylenen bir kelimenin İngilizce söylenişine geçilmesi. Facebook'u "Feysbuk" olarak kabullendik. Bugün Facebook yazıldığı gibi okunmaya başlansa rahatsız eder ya bundan bahsediyorum.
  • özel isimler ingilizce okunur diye biliyorum
  • Senelerce arsenalı arsinıl diye bilenler napsın?

• Onlar için sorun yok biz tam tersine alıştık kulak tırmalıyor şimdi duyunnca
  • Torbacına hangi numaradan erişebilirim?

• Spiker yerine varsa türkçe karşılığını siz yazarak olaya buradan başlayabilirsiniz hocam

• Özel isim olduğundan olabilir mi ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.