Şimdi Ara

splitter dan sonraki modem kablosu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,kafayı yemek üzereyim. Splitter dan sonra modeme giden telefon kablosu 16m idi. Hicbir sorun yoktu, geçen gün baktım kabloda kırıklıklar var, degistireyim dedim. Değiştirmez olaydim, 10mb lik hızım 0.5mb ye düşüyor, eski kabloyu da attım. Şaka gibi oldu.

Neyse aldığım kablonun haricinde başka 16m kablo alıp denedim. Sonuç değişmedi. 16m lik kablonun yerine 1m kablo takıyorum hızım 10mb.

Sonuç olrak Splitter dan sonra modeme giden 16m lik telefon kablosu, direnç mi yapıyor? Ondan mi hızım 10mb den 0.5mb ye düşüyor? Kaliteli bir telefon kablosu da aldım. Napacagimi şaşırdım. Yardım lütfen. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Splitterı aradan çıkarıp modemi direk telefon kablosuna bağlayıp denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Splitterı aradan çıkarıp modemi direk telefon kablosuna bağlayıp denediniz mi?

Evet, hız 10mb . Sorun ana hattan sonra spliter dan sonraki 16m kabloda.

• Soliter dan sonra 2 tip kablo denedim, birisi sert, diğeri yumuşak. Ama ne yazık ki sonuç yavaş hız. Direnç yaptığını düşünüyorum. Doğru mu? Ama evim 9. Katta, direnç olsa olurdu. Sorunu çözemiyorum.

• Splitter sıkıntılı olabilir o zaman, geçen sene durduk yere benimde hat değerlerim inanılmaz şekilde düşmüştü, 24 mbit full alırken 4-5 mbit üzerine çıkmıyordu sinyal, süreklide kopma vardı, yedek splitterı taktım sorun düzelmişti.
  • Spliterda sorun yok. 16m kablo yerine 1 m kablo takınca sorun olmuyor ki. Kabloyu Spliter dan sonra bağlıyoruz ya.

• Teyzemlerde yaşamıştık. Bu sorunu kablo ezilmis kopmustu attik bizde yeni tel. Kablosu aldik hiz 16 dan 7e düştü. Birde modemin icinden cikan kablo ile denedik son hız. Cat5 kablo alıp masaüstüne cektik mecburi

• quote:

Orijinalden alıntı: ressione

Teyzemlerde yaşamıştık. Bu sorunu kablo ezilmis kopmustu attik bizde yeni tel. Kablosu aldik hiz 16 dan 7e düştü. Birde modemin icinden cikan kablo ile denedik son hız. Cat5 kablo alıp masaüstüne cektik mecburi

İyi de bunun cozum yolu yok mu? Çok saçma geliyor bana. Ben daha önce kullanıyordum dediğim gibi, sorun da yaşamıyordum. İnternet hızım düşünce değiştirelim dedim, sıfır cillop gibi kablo aldım, sonuç aynı. Mantıklı açıklamasını bulamıyorum.

• Bir de şunu anlamıyorum, 9.Katta oturuyorum, ta aşağıdan gelen kablo nerden baksan 30 40m, ben üstüne 15m ek yapınca mi direnç yapıyor :( eskiden yapmıyordu şimdi neden yapar oldu :( 2 farklı tip 16m kablo ile denedim, sonuç yavaş hız....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.