Şimdi Ara

Spoiler Nasıl Boyanır?(Boyandı) Peki Nasıl Yapıştırılacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
9.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yakında elime başka bir araçtan çıkma spoiler geçecek fakat rengi farklı..bu durumda boyamak gerekecek ve boyama işlemini kendim yapmak istiyorum..önceki boyasını zımparalamak gerekir mi? macun atmak gerekir mi?sprey boya kullansam zamanla dökülür mü? aracın rengine göre sprey boyayı nereden temin edebilirim?en kaliteli boya nasıl olur..teşekkürler

Edit: arkadaşlar sanayiden aynı renk numarası ile sprey boya aldım boyadım üszerine sprey cila attım da neyle yapıştırılmalı?hem boyaya zarar vermesin hemde sağlam tutsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 25 Eylül 2008; 20:01:03 >

• En kalitelisi klasik olacak ama vereceksin boyacıya 15-20 ytl orada boyatacaksın.Spreyle filan uğraşma 1 sene sonra dökülmeye başalr.Hatta o kadar dayanırsa dua et.
  • araç metalik renkse dışarda kaliteli bir boya işcilik 30-40 YTL olabilir..
  • up yapıştırma sorunu
  • Resim koysana merak ettim doğrusu sprey boyanın nasıl durduğunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpernbugra

Resim koysana merak ettim doğrusu sprey boyanın nasıl durduğunu

ok koyacağım 1 saat sonra şuan kablosunu çekmeye çalışıyorm
  • Dow Firmasının BETASEAL Diye bir cam yapıştırma MASTİĞİ Var Benim Arabamınkini onunla Yapıştırdılar Söylediklerine göre Ana Fabrikaların TAMAMINDA Bu Ürün Kullanılıyormuş...30 YIL GARANTİSİ VARMIŞ...TAVSİYE EDERİM...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpernbugra

Resim koysana merak ettim doğrusu sprey boyanın nasıl durduğunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 26 Eylül 2008; 1:49:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tunco34

Dow Firmasının BETASEAL Diye bir cam yapıştırma MASTİĞİ Var Benim Arabamınkini onunla Yapıştırdılar Söylediklerine göre Ana Fabrikaların TAMAMINDA Bu Ürün Kullanılıyormuş...30 YIL GARANTİSİ VARMIŞ...TAVSİYE EDERİM...

Tamam arkadaşım saol bi araştırayım nasıl bişeymiş...
  • Arkadaşlar akvarvum(cam) silikonu buldum daha sağlam tutar dediler mantıkende akvaryumdaki suyun ağırlığını düşünürek bu silikondan aldım ve bolca sürdüm taşan yerlerinide kurumadan güzelce sildim sanırım sağlam olmuştur maskeleme bantlarıylada güzelce tutturdum..hem akvaryum silikonu suyada dayanıklı olur diye düşündüm
  • subaru impreza daki kocaman spoileri siyah silikon ile yapıstırdılar. Kuruyunca tas gibi oluyor tavsiye ederim.
    O silikon umarım esneme yapmaz dediğim taş gibi oluyor nerdeyse kuruyunca
  • silikon + çift taraflı bant.

kaya gibi olur. rüzgarı çok yiycek bir spoiler olsa illaki çivilet derdim fakat buna gerek yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CouragePapillon

silikon + çift taraflı bant.

kaya gibi olur. rüzgarı çok yiycek bir spoiler olsa illaki çivilet derdim fakat buna gerek yok.

sadece silikon kullandım arkadaşım bant bana gibi göründü sanırım böyle daha sağlam oldu
  • bagajı matkapla delip spoilerin köşelerine gelcek şekilde ama. sonra akıllı uzun vidalarla sağlamlaştırabilirsin. mesela bizim 1989 ve 1994 broadwey de öyleydi.
  • Arkadaşlar ben de aracımın spoilerini boyayacağım. yardımcı olur musunuz? macun çekmeyeceğim. Önce astar sonra da iki kat boya ve üç kat vernik atmayı düşünüyorum. Tabi öncesinde zımparalayacağım. Bu konuda tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi ? Hangi zımparayı kullanayım, astardan ne kadar sonra ilk kat boyayayım ve katlar arasında kurumasını ne kadar bekleyeyim. vernik için ne kadar beklemeliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: loftylove

Arkadaşlar ben de aracımın spoilerini boyayacağım. yardımcı olur musunuz? macun çekmeyeceğim. Önce astar sonra da iki kat boya ve üç kat vernik atmayı düşünüyorum. Tabi öncesinde zımparalayacağım. Bu konuda tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi ? Hangi zımparayı kullanayım, astardan ne kadar sonra ilk kat boyayayım ve katlar arasında kurumasını ne kadar bekleyeyim. vernik için ne kadar beklemeliyim?

zımpara önce 2000 sonra 2500 sonra 3000 uygundur. Zımparadan sonra alkol ile ya da hafif aseton ile silebilirsin spoileri ama aseton fazlası plastik aksamı eritir çok kullanmamak lazım. Sprey boya kutusunu en az 2-3 dakika çalkala. Katlar arası 15 dakika beklemelisin. Birde ilk katı yatay attıysan 2. katı dikey at. 20-25 cm uzaklık olsun. İlk sıkışı yaparken spoilerin hemen yanında ki boşluğa sıkarak hızlıca spoilere geç ki hava kabarcığı spoilere denk gelmesin. Toz gelmeyecek ya da rüzgarlı bir yerde yapma.

Aklıma gelenler bunlar. Bende hobi amaçlı yaptım zamanında. İlk katı çok sıkmadan kullanmalısın. yani nokta nokta olmalı boyanacak yer. Tam heryeri boyansın diye fazlaca sıkarsan, kuruma zorlaşır 2. hatta çatlaklar oluşur. Birde plastik astar mı kullanıyorsun ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.