Bildirim
Spor Fotoğrafçılığı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Geçenlerde böyle bir konu açmıştım. Bende çok seviyorum maç fotoğrafçılığını.
Elemanlar hiç durmuyorlar. Her kareyi yakalamak için çaba sarf ediyorlar. -
Hem maç izle hem fotoğraf çek oh ne güzel. -
Çok güzel bir iki maçta bana da görev verseler keşke ne güzel olurdu :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu "Hem mac izle hem fotograf cek' oh ne guzel" yaklasimi bazen hic dogru cikamayabiliyor. Zamaninda G.S. Spor kulubu stadinda ozel guvenlik hizmeti almisti ve ben de guvelik personeli idim !.. Mac gunu gelir ve mac 19:00 da baslayacaktir ama stayum etrafinda insanlar (ki normal degil bazilari fanatik olarak adlandirilan turde alienlerdir insan sifatinda) dolusaya baslarlar sabahtan ! Bu sebepledir ki guvenlik olarak sizin de goreviniz bu saatlerde baslar. Sabah 11'de orada olunur. Mac saatine kadar cins cins olaylar ve insanlarla ugrasirsiniz. Mac saati yaklastikca giselerden kacak girmek icin biletli elemani alirken giseden herife yapisarak girmeye calisan tipleri geri puskurtmeye calisirsiniz. Bunlarin bazilari grup halinde gise etrafinda biriktikleri icin oradaki alan da yetersiz oldugundan tek basiniza yada 2 kisi olarak onlara karsi bazen yetersiz kalirsiniz. Hersey cok guzelmis gibi hakli olarak biletli insanlarin kotu yorumlarina da maruz kalirsiniz. Hele hele ki macin ikinci yarisinda artik biletli elemanlar girdi daha kim girecek mac bitiyor hesabi bu parazit gruplar giselere saldirmaya baslarlar. Sansliysaniz darp gormeden gisedeki gorevinizi bitirebilirsiniz. Mac biter tribunlerin bosalmasini beklersiniz. Hele ki derbi maci ise tribunler cok daha uzun surede bosalir. Derken tribunler bosalir, stat kontrol edilir ve saat 23, 24 gibi gorevinizin bitti ve evinize gidebileceginiz soylenir !!! Ne bir servis ne bir sey. Sabah 11'den aksam 12'ye suren 12-13 saatlik ayakta durma ve efor sarfetme goreviniz mactan 1 kare goremeden bitmistir. Saha ici ve tribun gorevi daha da beter. K-9 kopegimle tribun onu-saha ici gorev aldim, atilan yabanci maddelerden, kufurler, bagrismalardan kopek degil K-9 sokak kopegi gibi kuyrugunu bacak arasina kistirdi. Yan tribunlere saldirmaya calisanlar v.s. falan. yiyorsa don de arkani tribune mac izle. Hele ki mac bitiminde o sahneyi gormesini isterdim her insanin, gokten pet sise, bozuk para, tas, cakmak yagiyor ve imkani yok birkacinin size isabet etmemesinin. Ne ise cok fazla yapmadim, yapmak istemedim bu isi zaten :) Futbol bana gore bir spor ve/veya eglence degildir. Ruhsal sorunlarin disavurum alanidir.
-
Oh hocam senin daha iyiymiş elinde hem k-9 gezdiriyorsun hem de maç izliyorsun.
Şaka bir yana her alanda olduğu gibi bu konuda da yasal boşluklar olduğu sürece bunların yaşanması normal ülkemizde.
Ben de zaten o muhabirlerin kare yakalama derdinden pek maç izlediklerini de sanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omersss -- 16 Haziran 2012; 17:33:56 > -
Gorundugu kadar eglenceli degil. Bu is hobiden para kazanmaya donunce o kadar da eglenceli olmuyor -
Hiç öyle göründüğü gibi değil maalesef bu işler. Stresli bir iş bir bakıma bir yandan en güzel kareyi yakalama derdindesin, bir yandan süreli makine değiştir, ajansa fotoğraf çek. Millet eğlenirken sen iş derdindesindir.
Ama zevk meselesi biraz yinede, zevk alarak yapıyorsa eğer fotoğrafçı işini emin ol maçı izlemekten daha keyifli bir hal alır. Maçla pek aram iyi değil ama formula 1 - Moto GP tutkunuyum, televizyondan izlerken çok güzel kim kimi geçmiş yarışta ne olmuş vs. vs. ama iş sahaya inince yani pistlere iş bambaşka boyut alır örneğin televizyonde yarışın nasıl olduğu konusunda merak içerinde olurken orada acaba nasıl daha güzel kare çekerim acaba pilotları nasıl çekerim gibi tatlı bir telaş başlar ve bence eminim bu daha zevklidir benim için bu olayda böyle ama zevk almak şart. yoksa bedava maç izlicem edasıyla bakılınırsa olay kocaman bir yanılgı oalcaktır. Nacizane görüşüm saygılar efendim ;)
-
Okuyun derim ,
fotopediFotopedi - Fotoğraf, Fotoğraf Çekim Teknikleri, DSLR ve Aynasız Fotoğraf Makineleri, Lenslerhttp://www.turknikon.com/suleyman-arat-ile-sicak-bir-sohbet-9385
quote:
Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR
Okuyun derim ,
fotopediFotopedi - Fotoğraf, Fotoğraf Çekim Teknikleri, DSLR ve Aynasız Fotoğraf Makineleri, Lenslerhttp://www.turknikon.com/suleyman-arat-ile-sicak-bir-sohbet-9385
Güzel ropörtaj paylaşım için teşekkürler. 20 kg yükle dolaşmak pek zevkli olmasa gerek. :)) Her ne kadar nikoncu olmasam da bu spor aleminde nikon ağır basıyor gibi. konu dağılıyor ama sırf on/off düğmesinin deklanşör e sabit olması bile benim için itici bir detay.
-
Aslında çok kullanışlı yaz
Çok güzel bir yazı doğrusu. dediği gibi pek fazla yaratıcılığı yok yani çok sıkıcı bir bakıma çünkü hep birbirinin benzeri fotoğraflar, bir maç diğerinin kopyası niteliğinde sayılır o yüzden bana göre de sıkıcı gibi. Düğün fotoğrafçılığıda öyle mesela eğer dış mekan çekmiyorsanız, standart kareler vardır onları çekersin oynayanları çekersin sonra düğün bitiminde akrabaları çekersin acayip ruhsuz zevksiz bir iş. Sonra zevk almaya çalışırsın adamı çok güzel bir portresini çekersin on numara 5 yıldız mutlu olursun biraz ama sonra adam fotoğrafa bakar benim ayaklarımı niye almadın der sonra sen adama bakarsın adamda sana tuhaf bir durum yani :) Ama dış mekan çekimleri daha zevkli oluyor hele çiftler eğlenceliyse siz poz verdirmeye bile gere duymuosunuz güzel güzel geçinip gidiyoruz. ne diyorduk en son spor diyorduk demi. diyelim varalım sonuç öyle yada böyle birilerinin çekmesi lazım :)
-
stada gidene kadar,
"yok be aynı yerde dur dur nereye kadar çekeceksin, sıkılır insan" diyordum
fekattt, gelin görün işin aslı öyle değilmiş.
Spotlar-perspektif süper. çok keyifli bir iş..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X