Şimdi Ara

Spor yaparken aritmi,başdönmesi,miğde bulantısı ??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba futbola geri başladım forumdaki abilerim kardeşlerimin verdiği tavsiyeler üzerine bugun ilk antrenmanıma çıktım biraz zorladım kendimi ama koşu sırasında baş dönmesi miğde bulantısı ve kalbim böle oldu mesela şu atış grafiğim olsun | | || | | 3.4 çizgide gösterdiğim gibi atıyor kalbim bazen bu neden oluyor bir hastalık olabilirmi gizli kalp felan bide sahada ölen futbolcu falan gördüm kalp krizi falan doktora gitmiştim efor testi anjiyo felan yaptı bişeyin yok dedi 1 sene önce gitmiştim neyse cevaplarınız bekliyorum korkarak oynuyorum topu yav kondisyonsuzluktanmı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justdoitmiacaba -- 3 Ağustos 2017; 3:34:19 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Spor Yaparken Mide Bulantısı ve Baş Dönmesi

Spor yaparken mide bulantısı ve baş dönmesi, yaygın olarak karşılaşılan ancak endişe verici olabilen sorunlardır. Bu semptomlar, altta yatan çeşitli tıbbi durumlardan kaynaklanabilir ve bunları göz ardı etmemek önemlidir.

Mide Bulantısı

• Sporda mide bulantısı, aşırı egzersiz, dehidrasyon veya hipoglisemi (düşük kan şekeri) gibi faktörlerden kaynaklanabilir.
    • Egzersize başlamadan önce yeterli sıvı tüketmek ve sağlıklı bir beslenme planı takip etmek, mide bulantısını önlemeye yardımcı olabilir.

Baş Dönmesi

• Sporda baş dönmesi, dehidrasyon, anemi veya kalp problemleri gibi altta yatan sağlık sorunlarının bir belirtisi olabilir.
    • Baş dönmesi, özellikle egzersiz sırasında ortaya çıkarsa, derhal bir doktora görünmek gerekir.

Aritmi

• Aritmi, kalp atış hızında veya düzeninde anormalliklerdir. Egzersiz sırasında aritmi, özellikle altta yatan bir kalp rahatsızlığı varsa, baş dönmesi ve hatta bayılmaya yol açabilir.
    • Aritmi belirtileri yaşarsan, egzersize devam etmemeli ve derhal tıbbi yardım almalısın.

Bu semptomları yaşarsan, egzersize devam etmekten kaçınmalı ve tıbbi yardım almalısın. Altta yatan nedenleri belirlemek ve uygun tedaviyi almak, tekrar ortaya çıkmalarını önlemeye ve sağlığını korumaya yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynısı bende de oluyor diye sporu bıraktım neden acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reaglew

Aynısı bende de oluyor diye sporu bıraktım neden acaba

Bildiğin bir sorunun varmı peki ?
  • Vücut geliştirmeyle uğraşıyorum. Bazen hafif baş dönmesi, mide bulantısı yaşıyorum. Sebebi ise hava sıcak bunalıyorum +ağır girip kendimi çok zorlayınca hafif bi dönme oluyor. Çok su içince bazen bulantı olabiliyor. Kendime göre yazdım, bir sonuç çıkartırsınız belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yemeği spordan en az 3 saat önce ye + sıcağın etkisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

Vücut geliştirmeyle uğraşıyorum. Bazen hafif baş dönmesi, mide bulantısı yaşıyorum. Sebebi ise hava sıcak bunalıyorum +ağır girip kendimi çok zorlayınca hafif bi dönme oluyor. Çok su içince bazen bulantı olabiliyor. Kendime göre yazdım, bir sonuç çıkartırsınız belki.

Teşekkürler peki bu ara sıra olan kalp çarpıntısı ?

|||||||||||||||||
    CrystalCacik @ 3 Ağustos 2017 14:29:09

yemeği spordan en az 3 saat önce ye + sıcağın etkisi
    ||||||||||||||||||
    teşekkürler yorumunuz için
  • Bu baş dönmesinin büyük bir çoğunluğu nefes kontrolünden kaynaklanıyor.Vucut geliştirme yaptıgımda ağırlık kaldırırken nefes kontrolünü iyi yapamadıgımda başım dönüyordu mide bulantısı ise spordan kısa süre önce yemek yediğim için oluyordu.Bunların yanında sıcak havada çok önemli faktör.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

Bu baş dönmesinin büyük bir çoğunluğu nefes kontrolünden kaynaklanıyor.Vucut geliştirme yaptıgımda ağırlık kaldırırken nefes kontrolünü iyi yapamadıgımda başım dönüyordu mide bulantısı ise spordan kısa süre önce yemek yediğim için oluyordu.Bunların yanında sıcak havada çok önemli faktör.

Teşekkürler çarpıntı neden olabilir yani çok nadir oluyo ara sıra maç esnasında en fazla 2 3 kere
  • Olmamasi anormal olurdu zaten

• günel
  • Basketbol oynadigim zamanlar benim de basima geliyordu. Ozellikle tempo arttigi zamanlar mide bulantisi basliyordu. Durup 2 dakika dinlenmezsem kusmaya kadar giderdi buyuk ihtimalle. Acik havada arkadaslarla oynarken ise bir sikinti olmuyordu. Defalarca doktora vs gittim bir sey yok dendi en son biri efor astimi oldugumu soyledi ama pek uzerine gitmedim biraktigim icin sporu. Arada hali sahada falan zorlayinca bulaniyo aktif dinlenmeye geciyorum

• arkadaşa yaptıkları gibi gidip bir efor testine girin hocam, ayrıca her ihtimale karşı özel kalp kliniklerine gidin inceleme yapsınlar. bende de kalp kapakcığında büyüme çıkmıştı yıllar önce, orada görmüşlerdi. ancak hayatıma büyük bir etkisi yok, ilerisini bilemem. en azından varsa bir problem bilip ona göre önlem alıp hayatınıza devam edersiniz.
  • teşekkürler kalp de efor testine felan girdim heryere gittim ancak hiç bişe yok dediler ama benım hep ağrıyor kalbimin üstü bu neden acaba
  • Bu biraz da basınçtan oluyor birden ağır kaldırır isen kan hemen akmaya başlar ben taş duvar örüyorum ağır taşı hemen kaldırınca bir baş dönmesi oluyor fakat birkaç dakika sonra geçiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.