Şimdi Ara

Spora Başladım! Yardımcı olur musunuz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

05.02.2014 te Bayraklı'da bir spor salonuna kayıt oldum ve dün başladım.

Gökçe hoca eşliğinde yaklaşık 1 buçuk saat kadar çalıştım.
    yeni başladığım için ilk birkaç gün çok zorlamayacağını ondan sonra ağırlaştıracağını söyledi.

dün yaptıklarım:

20 dakika hızlı tempo yürüyüş
    20 dakika bisiklet
    15 li setler halinde 3 set mekik
    2,5 kg dambıl ile sağa sola eğilme
    15 dakika yürüme ve bisikletin karışımı bi alet.

boyum 1,82
    kilom 83,5

boy kilo oranım gayet yerinde ama göbekte ve göğüste yağlanma mevcut ve kollarım ince.
    amacım yağları eritip düzgün bir vucut yapmak.

haftada 3 gün gitmeyi düşünüyorum. iş çıkışları pazartesi çarşamba ve cuma.
    ayrıca pazartesi ve çarşamba günleri bosu cuma günü de pilates var. (pilatese girmeyi düşünmüyorum)
    pazartesi ve çarşamba bosu sonrası 1 saat hocanın verdiği programı yapmayı düşünüyorum.

burada haftalık olarak gelişimimi paylaşırım sizlerle.
    ss ler ile desteklenecektir :D

önerileriniz var ise paylaşabilirsiniz.

07.02.2014 Cuma günü 2. kez gittim

Bu arada Gökçe değil, Gülcan'mış hocanın ismi, onu öğrendim :D

15 dakika eliptikte ısındıktan sonra 3 set halinde 15 erden mekik ve ters mekik çektim,
    20 dakika hızlı tempolu yürüyüş ve
    10 dakika hafif tempolu koşu
    25 dakika bisiklet
    100 kez dambıl ile sağa sola esneme hareketi.

Haftasonu spora gitmedim :)

10.02.2014
    Dün yani pazartesi günü ise olayı abarttım biraz.

Gülcan hoca bir program hazırlamış, bir liste verdi ama buna çarşamba günü başlayacaksın, bugün yine koşu, bisiklet ile geçirelim dedi.
    20 dakika hızlı tempolu yürüyüş
    10 dakika yavaş tempolu koşu
    3 set halinde 15 erden mekik ve ters mekik
    100 kez dambıl ile sağa sola hareket
    45 dakika bisiklet.

Asıl hareketler bitti derken çıkmaya hazırlanıyordum ki Özlem hoca bugün BOSU var, gelsenize dedi.
    gittik.
    Böle yarım plates topu gibi bişi var onun üstünde hareketler yapıyorsun :)
    Ama yok böyle bişi, ilk 10 dakikada zaten nefesim kesildi, 25. dakikada ölüyorum sandım, 30. dakikada hocam artık yeter modundaydım.
    45. dakikada bitirdi :)

Eve gittim, duş aldım, bütün kaslarım deli gibi ağrıyordu, attım kendimi yatağa.
    Çarşamba günü esas program başlıyor bakalım

Bosu böyle bişey, ve Özlem Hoca

12.02.2014
    Evet arkadaşlar Çarşamba esas program başlıyor demiştim ya,
    başladı ve şuanda bütün kaslarım ağrıyor, özellikle üst karın kaslarım ve kol kaslarım.

10 dakika eliptik ile ısınma
    3x15 makinede bench press
    3x15 omuz press (10 kilo ile yapmama rağmen 3. seti çok zor tamamladım)
    3x15 dambıl ile yanlara açma
    3x15 dambıl çevirerek göğüse kaldırma (her iki elimde 5 er kiloluk dambıl vardı, çok zorlandım.)
    3x15 çene altına çekme
    3x15 kürek
    3x15 biceps için bi cihaz var,cable ile çekiş yazıoyor, hareketin tam ismini bilmiyorum
    3x15 adım alma
    2x50 yanlara eğilme
    3x20 yarım mekik
    3x20 ters mekik
    3x15 bacak çekme
    15 dakika bisiklet
    20 dakika 7.5 hızında koşu.

Bunları yaklaşık 2 saatte tamamladım.
    programımın fotoğrafını çekecektim ama telefonu almayı unutmuşum yanıma.
    Cuma günü çeker, cumartesi buraya eklerim.

Sormak istediğim bu program doğru mu sizce?
    benim amacım göbek ve göğüs bölgelerimdeki fazla yağlardan kurtulmak ve biraz sıkılaşmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beetleguese -- 14 Şubat 2014; 14:07:35 >

• nerede bu salon ? salhanede kocaman reklamı var o salonmu ? aidat ne kadar

asıl program bu değil, vücut geliştirme 3 aydan sonra başlar, sen daha ısınıyorsun
  • başarılar hocam inşallah böyle olursun yakın zamanda

• salhanedeki fit4life olan.

bu manavkuyu da gymbox ismi. 4 ay için 350 lira ödedim.

aslında benim amacım vucut geliştirme değil,

lise yıllarımda üniversitede fln futbol oynuyordum, düz bir vucudum vardı,

sonrasında iş, evlilik fln derken futbolu bıraktım, bira fln 10 kilo kadar aldım.

ve bu kilolar göbek ve göğüste yağ olarak kendini gösterdi :D

amacım bu yağlanmadan kurtulmak, düz sıkı bir vucudum olsun istiyorum.

4 aylık üye oldum, bu sürede yağlardan kurtulabilir miyim? haftanın 3 günü gidiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beetleguese -- 14 Şubat 2014; 14:51:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beetleguese

salhanedeki fit4life olan.

bu manavkuyu da gymbox ismi. 4 ay için 350 lira ödedim.

lise yıllarımda üniversitede fln futbol oynuyordum, düz bir vucudum vardı,

sonrasında iş, evlilik fln derken futbolu bıraktım, bira fln 10 kilo kadar aldım.

ve bu kilolar göbek ve göğüste yağ olarak kendini gösterdi :D

amacım bu yağlanmadan kurtulmak, düz sıkı bir vucudum olsun istiyorum.

4 aylık üye oldum, bu sürede yağlardan kurtulabilir miyim? haftanın 3 günü gidiyorum.

kurtulursunda çöp gibi kalman yüksek ihtimal.beslenmene dikkat etmen lazım.

nerede oturuyorsun hocam ?
  • hayatımın hiç bir döneminde çöp gibi olmadım,

düzgün bir vucudum vardı, kassız ama şekilli,
    şimdi yağlar sardı dört bir yanımı :D

1.82 boyum, 85 kiloydum, şuan 82 yim.
    hedefim dediğim gibi yağlardan kurtulmak, üstteki fotoğraftaki gibi vucut istemiyorum (olsa fena olmaz aslında, belki bir sonraki aşama)

manavkuyuda oturuyorum ben de

beslenmeye dikkat ediyorum aslında ama birkaç tavsiye istesem hiç fena olmayacak.

bir de şöyle birşey var, evde yemeye çalışıyorum yemekleri, bir de eşimle beraber hazırladığımız için yağına tuzuna dikkat ediyoruz.
    ama yemek yeme saatlerim çok dengesiz oluyor.

işten 6 da çıkıyorum, eve gidip üstümü değiştirip spora gidiyorum, 2 saat çalışıyorum eve geldiğimde 8 buçuk oluyor. ee karnım aç oluyor.
    spordaki hoca gelmeden önce yemek yemeyin, yiyecekseniz 1- 1buçuk saat önce yiin dedi. pek mümkün değil.

• Genelde hocalar "kişisel hedefiniz nedir" diye sorarlar. Siz ne derseniz ona göre genel bir şeyler yazarlar. Hocaya "4 ayda şu kadar kilo vereceğim" diye bir hedef belirlediysen program normal. Öteki türlü çok fazla ve uzun. 3x15 dediğin tüm setleri ben olsam 2x12'ye çekerim ve 2 adet bacak hareketi eklerim.

"Adım alma" lunge olmasın bu arada, onu bilemedim.

Bosu'yu bırak da bak arkada spinning bisikletleri var. Sen spinning'e gir. Başlangıçta iflahın kesilir ama kilo vereceksen de öyle verilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fabrice kullanıcısına yanıt
    evet adım alma dediğim lunge ismi aklıma gelmedi onun için öyle yazdım :)

bacak hareketi var aslında yazarken eksik yazmışım sanırım.
    bu akşam programın fotoğrafını çeker paylaşırım. 2 tane bacak makinesi var, biri ön bacak, diğeri arka bacak.

hoca programı hazırlarken hedefimi sordu, şu kadar kilo vereceğim gibi bişey demedim ama şu yağlardan kurtulmak istiyorum dedim,
    zaten sürekli ilgileniyor, bişiler yaparken gelip soruyo, düzgün yapamıyorsam gösteriyor.

bosu ya 1 gün gittim zaten, o da anlattığım şekilde oldu, normal sporu yaptıktan sonra giderken hoca gördü, gelin dedi, gittik :D

evet spinning var ama spinning salı perşembe ve cumartesi günleri.
    ben malesef pazartesi çarşamba cuma gidiyorum, gerçi hergün gidebilirim ama çok yorar diye gitmiyorum.

bir de trx diye birşey varmış, onu hiç bilmiyorum, 1 gün onu da denemeyi düşünüyorum.

• Orijinalden alıntı: Beetleguese

herşey böyle başlar.

edit: bir türlü tek satır alıntılıyamama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cangk -- 14 Şubat 2014; 16:15:01 >
  • cangk kullanıcısına yanıt
    aslında ilk haftayı atlattım,
    ama şu haftayı da bi atlatsam,
    kaslarım çok ağrıyor, inan ki bugün gitmesem evde yatsam diyorum ama bu kadar çabuk vazgeçemem.

bu yağlardan kurtulacağım,
    ondan sonra belki biraz kas yaparım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beetleguese

aslında ilk haftayı atlattım,
    ama şu haftayı da bi atlatsam,
    kaslarım çok ağrıyor, inan ki bugün gitmesem evde yatsam diyorum ama bu kadar çabuk vazgeçemem.

bu yağlardan kurtulacağım,
    ondan sonra belki biraz kas yaparım

Boy 1.82 kilo 82 bence çok fazla zayıflamaya çalışma. Biraz sabır ve düzenli beslenme ile kas kütleni arttırdıkça hem yağ oranın azalır hemde vücudun fit görünmeye başlar.
  • Vallahi burdaki 18-20 yaşlarındaki arkadaşlara yağ yakımı kolay geliyor ama yaş ilerledikçe kazın ayağı öyle olmuyor maalesef. Gençlerin 1 ayda vereceği kiloyu 1 senede veremiyoruz. Hele bira göbeği filan da varsa çıtayı çok yükseğe koyma istersen.
  • Fabrice kullanıcısına yanıt
    valla amaç göbekten kurtulmak ama açıkçası bira içmekten vazgeçmek istemiyorum

ama hedefim belli, emin adımlarla gideceğim inşallah, bu göbekten ve memelerden kurtulacağım :))

daha yaş 28
  • 14.02.2014
    Artık 2. haftam hareketleri yaparken kaslarım çok ağrımaz dedim ama şuanda çok kötüyüm.
    özellikle kol ve omuz kaslarım çok ağrıyor nasıl bi hamurlaşmışsa artık :D

Hocam programımın fotoğrafını çektim, payaşıyorum, bi yorum yapar mısın?
    Bir de şu Side Bend diye bir hareket var, Yanlara Eğilme, onun hiçbir işe yaramadığını düşünüyorum, boşuna yapıyormuşum gibi?
    Ne işe yarar bu hareket?

bu da haftanın aktivite programı,
    önümüzdeki hafta bi işim olduğu için pazartesi gidemeyeceğim, salı spinning e gideyim dedim ama dolmuş, ben de TRX e yazdırdım ismimi :)
    kendi ağrılığınla kendini kaldırmaya dayalı bi spormuş, detayını bilmiyorum, görcez bakalım :)

@Fabrice @cangk @car_26
     Spora Başladım! Yardımcı olur musunuz? Spora Başladım! Yardımcı olur musunuz? Spora Başladım! Yardımcı olur musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beetleguese -- 15 Şubat 2014; 9:22:01 >

• Beetleguese kullanıcısına yanıt
    tek bölge 4-5 hareketli programa geçtiğin zaman yorum yaparız bunlar başlangıç daha

side bend dediğin yandaki yağlar için, dimdik durup yaparsan faydasını görürsün çok
    Hocam 45 set hareket var, çoğu set de maşallah 15'er tekrar. Üstüne 10 dakika ısınma + 35 dakika kardiyo bence çok uzun. Sürekli devam edilebilecek bir program değil, 2 saat vakit geçireceksiniz salonda. Vaktiniz varsa yapın tabi ama sonra sıkılıp bırakma olmasın.

Side Bend işi biraz tartışmalı. İşe yaradığını düşünen de var beş para etmez diyen de. Bunu yapacaksanız her iki elinize birer dambıl alıp sağa sola sallanmayın. Tek elinize orta ağırlıkta bir dambıl alın (7.5 kg. gibi), diğer elinizi başınızın arkasına ya da belinize koyun ve yan tarafınızı iyice kasarak eğilin. En aşağı noktada karnınızı sıkmaya devam ederek 1-2 saniye bekleyin, sonra belinizden destek almadan, kolunuzla dambılı yukarı çekmeden elinizde dambıl olmayan taraftaki karın kasını sıkarak doğrulun.

Her iki elde de dambıl olursa birbirlerine karşıt ağırlık gibi çalışıyorlar, yükün bir kısmını kaslardan alıyorlar. Hareketin manası kalmıyor. 50 tekrar da çok, 7.5 kg.'lık dambıl ile her iki tarafa da 2x15 yeter.

• evet tam 2 saat kalıyorum salonda :)
    şimdilik bir sıkıntı yok, zaten eşimle beraber gidiyoruz, birbirimizi gaza getiriyoruz :)

hatta kardio yu arttırmayı düşünüyorum. daha doğrusu bisikleti kaldırıp koşuyu arttıracağım, mantıklı mı sizce?
    bisiklette oturunca totom ağrıyor, ve çok verimli olmadığını düşünüyorum,

antrenman sonrası koşu için de hocam şunu önerdi:
    0 - 5 dakika arasında 6.0 hızıyla
    5 - 7 arası 12 ile depar
    7 - 12 arası 6
    12 - 14 arası 12
    14 - 19 arası 6
    19 - 20 arası 12

bu şekilde çok terletiyor, artık 12 lik son setlerde bacaklarım kopçak gibi oluyor :D mantıklı mı bu şekil çalışmak? yoksa 20 dakika boyunca 7 - 8 ile hafif koşu daha mı iyi olur?

side bend i her iki elimde 5 kiloluk dambıllarla önce sola 50 tane sonra sağa 50 sonra sol 50 sonra sağ 50 olarak yapıyorum, hiç işe yaramıyormuş gibi geliyor
    salı günü dediğin şekilde deneyeceğim bakalım.

son olarak göbek ve göğüsteki yağlanmadan kurtulmak istiyorum,
    4 ay boyunca haftada 3 gün bu programı uygulasam kurtulabilir miyim acaba?
    @car_26 nın dediği gibi yazlıkçıyım ben :) ama yaz sonunda devam edeceğim vucut geliştirmeye

bende hocanın dediği gibi yap diyecektim abi öyle yap
  • tamamdır ozaman koşuya o şekilde devam edeceğim, hatta süresini uzatabilirsem uzatacağım :)

şöyle bir değişiklik oldu 2 haftada,
    sabahları yorgun kalkmıyorum artık(kaslarım ağrıyor ama, o sabah aptallığı olmuo), günüm daha iyi geçiyor.
    sanırım sporun faydalarını unutmuşum.

eskiden futbol oynardım, lise takımındaydım, nerdeyse hergün antrenman yapardım, her akşam halı saha maçı yapardık. Dolayısıyla düzgün bir vucudum vardı.
    şimdi o günleri özlüyorum, ama o eski halime döneceğim inşalla.

Spora başlamadan önce fotoğraflarımı çektim, 4 ay sonra öncesi sonrası diye paylaşırım.
    şimdi paylaşmaya utanıyorum
  • Koşu temposu iyi hoca. Interval deniyor bu hadiseye, daha fazla kalori harcatır. Fakat dizleri çok yıpratıyor koşu bandı, eliptik'e dönsen daha iyi. Kollar, omuzlar da devreye girdiğinden daha komple bir egzersiz oluyor hem de dizler çok az bir yük bindiriyor (dairesel hareketten dolayı).

Side bend'de insanlar genelde göğüsten eğilip bükülüyor. Bir de iki elde dambıl olunca ağırlıklar birbirini dengeliyor. Sadece az bir kalori harcıyorsun, kaslara bir faydası yok. Karnını iyice sıkarak eğilebildiğin kadar eğilip orada 1-2 saniye kasılı olarak durmaya devam etmek lazım. Crunch mantığı ile bakabiliriz. Bir diğer dikkat edilecek husus öne arkaya kaykılma olmayacak hareket esnasında. Sadece yanlara.

Göğüsteki yağlar gider, göbek gitmez. Dost acı söyler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.