Şimdi Ara

Spora başladım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün itibariyle spor salonuna kaydolmuş bulunmaktayım. Boy 1.74 m, kilo 85 kg. Vücut yağ oranı %30 üstü. Uzun zamandır spor yapmıyorum. Daha sağlıklı bir hayata adım atmanın ve bunu sürdürmenin vakti geldiğini düşünüyorum. Ancak tek korkum yoğun iş hayatımdan dolayı sporu yine yarıda bırakmak. Sürdürülebilirlik için ne yapmalı, motivasyonu nasıl üst seviyelerde tutmalı bilemiyorum. Amacım hızlı yağ yakarak yağ oranımı azaltmak. Ancak kardiyo mu yapmalı, yoksa ağırlık mı çalışmalı. Yoksa her ikisini birlikte mi yapmalı bu konuda hocamın programını bekliyorum. Daha önce salona giderken hem ağırlık hem kardiyo yapıyordum. Buda en az bir buçuk saat sürüyor. Gidip gelme derken iki buçuk saati buluyor. Siz spor hayatınızı nasıl organize ediyorsunuz arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fixerengineer -- 18 Mayıs 2022; 20:24:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hocam öncelikle hayırlısı olsun. Sporu kötüsü olmaz, ne yapsanız geri dönüşü az-çok güzel olacaktır.

Ben de sizin gibi yoğun çalışıyorum. Teknik ressam olarak özel sektörde çalışıyorum. Bir gün dinlenme, bir gün çalışma yapıyorum. Kız arkadaşım yok, ortam adamı değilim. Bu yüzden pek sıkıntı olmuyor benim için. Hafta içi, hafta sonu fark etmeksizin sporumu yapıyorum. Hafta içi zor oluyor, yoğun işten sonra nadiren kaytarma isteği oldu.

Motive olmak konusunda kendinizce sebepler olmalı. Ben çok fazla oyun oynayıp, bilgisayar başında zaman geçiren adamdım. Cs:go faceit +2000 elo üzeri gibi manyak derecede zaman harcıyordum. Sonra oyun oyun nereye kadar diyerek bıraktım. Yaş 29 oldu, kız arkadaş yok, hala oyun filan canım sıkıldı. Şimdi eve gidip bilgisayar başında zaman harcayacağıma kendime yatırıp yapıp vücudumu geliştirmek istedim. Vücutta değişiklikler oldukça ve çevremden "oooo vücut güzel değişmiş", "bende başlasam senin gibi ne zaman kas yaparım" vb. geri dönüşler daha da motive etti.

Sizin için motive kaynağı ise sağlıklı hayat, özgüven geri gelmesi, harcadığım zaman güzel bir şeye gidiyor vb. olsun.

Gün gelecek bırakın spora gitmeyi olduğunuz yerden kalkmak içinizden gelmeyecek. O an kırılma noktası işte. O gün spora gider ve tembellik yapmazsanız her şey güzel olur. Gözünüz aydın artık bir mecburiyet değil alışkanlık kazandınız. Tembellik eşiğini geçmek çok önemli.

Diş fırçalamak gibi ; zorunluluk gibi yaparız bir süre sonra alışkanlık olur. Kafam döne döne gecenin bir körü eve gelmişim. 300 500 gözümün önünü zor görecek şekilde yatağa zor atmışım kendimi. Sabah bir kalktım ağzımda nane tadı. Diyorum lan bu ne, köpürüyor birde. Nasıl alışkanlık yaptıysam kafa uçak gibi uçarken bile diş fırçalamakla uğraşmışım, zaten diş macunu paketinin yarısını yutmuşum  

Umarım disiplin, istikrar ve en önemlisi sabırla devam edersiniz. Sporunuz sizin için motive olmak zorunda olduğunuz bir şey olmaktan çıkar ve alışkanlık haline gelir.

Son olarak gittiğiniz salonun hocaları gözünüz tuttuysa tavsiyelerine kulak verin, programlarını uygulayın. Hocalar pek güven vermiyorsa araştırın, sorun, öğrenin.

Tekrardan Hayırlı olsun. Spor güzeldir...

• Teşekkürler geri dönüşünüz için hocam. Umarım istikrarlı bir şekilde alışkanlığımızı devam ettiririz. 19 mayıs tatilinde ve cumartesi günü spora gittim, şuanda kas ağrısından duramıyorum :D Ancak kendimi çok iyi hissediyorum. Yarın işten sonra gideceğim bakalım nasıl olacak. İşte de sahada çalışıyorum, biraz yorgunluk olacak ama dediğiniz gibi sporun kötü dönüşü olmaz.

• fixerengineer F kullanıcısına yanıt

İlk başlarda hamlık olması normal. Zamanla vücut alışacaktır. Gece bacağıma kramp girdiği geceler oldu, spor sonrası yüzümü yıkayamayacağım kadar kolumu çalıştırdığım zamanlar oldu. Alışırsınız...

İleriye dönük kendinize hedefler koyarak ilerlersiniz. Önce kilo ermek, sonra hafiften şekillenme vb. gibi. Aylar sonra takviye lazım olursa iyi araştırın. Hemen protein, bcaa vb. tüketmeyin.  

• Aynen hocam hemen supplement kullanmak istemiyorum. İlk 6 ay hedefim kilo verip kas oranımı arttırmak. Aynı zamanda spor yaparak gün içerisinde iş hayatında yaşadığımız stresten bir nebze uzaklaşmak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    18 yaşında spora başlamak...
    15 yıl önce açıldı
    20 Yaş Spora Başlamak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.