Şimdi Ara

Spordan sonra

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
3.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 haftaya yakindir duzenli olarak spor yapmaktayim. Bu arada bos biri degildim, onceden uzun sure basket oynamisligim var, ve bundan 3 hafta onceye kadar 14 haftadir duzek hali saha maci yapmaktaydik.
    Gel gelelim, 2 haftadir artik vucudumu sekillendirmem gerektigini dusunerek spora basladim, ve duzenli olarak gitmekteyim. Bugun on kol/gogus gunumdu. Arkadaslara soz verdigim icin aksamda hali saha macina gitmem gerekti. Hatirladigima gore ayni gun ikinci spor ilerlemek yerine baslardayken dahada geri goturuyor ya da durduruyor gibi bir seydi. Spordan anliyorsaniz yardimci olabilir misiniz? Dogru mu? Dogruysa bir seyler yiyerek veyahut yarin spora giderek mi duzeltiyim ne onerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yardim edebilecek yok mu?

• Ağırlık antrenmanından sonra kardiyo yapılmaz.

Sen önemli bir bölge olan göğüs çalıştıktan sonra halı sahada koşarak kardiyo çalışmış oluyorsun.

Ağırlık antrenmanından sonra vücudun için gerekli olan proteini alıp dinleceksin, uyuyacaksın.

Birde şöyle makaleler ve yazılar mevcut araştırırsan bulursun;

"Coliseum Sportif Yaşam Merkezi Fitness Koordinatörü Mustafa Savaşan, birçok erkeğin spor salonuna gittiğinde hem ağırlık, hem de kardiyo çalışmalarını ardı ardına yapıp, bu ikisini nasıl dengeleyeceğini bilemediğini belirtiyor. Fitness Koordinatörü Savaşan, kas ve yağ dengesi için önemli olan bu konuda şu açıklamaları getiriyor: “Kasları büyütürken aynı anda yağlardan da kurtulmak için, ağırlık ve kardiyo çalışmalarının sırası çok önemli değildir. Ancak ağırlık çalışmalarının daha etkili olabilmesi için 5-10 dakika ısınma amacı ile kardiyo çalışması yaptıktan sonra ağırlık çalışılması, sonrasında ise 20 dakikayı geçmeyen ilave bir kardiyo çalışması yapılmasını öneririm. Vücudunuzdaki kas miktarı arttıkça gerek kardiyo çalışmalarında, gerekse günlük hayatınızda harcadığınız kalori miktarı artacak, böylece yağ yakmanız kolaylaşacaktır. Yağ yakımını hızlandırmak için yapılan daha uzun süreli kardiyo çalışmalarını ise farklı günlerde veya günün farklı saatlerinde yapılması faydalı olacaktır."

9 yaşımdan 15 yaşıma kadar basketbol ve yüzme yaptım lisanslı. Lise 1-2`de emlak bankası gençler takımında basketbol oynadım. Üniversite boyunca hep fitness/vücut geliştirme veya yüzme ile uğraştım. 1 seneden fazla vücut geliştirme yaptım. Üniversitede iken ikinci öğretim idim. Sabahları kalkıp kahvaltıdan 2 saat sonra spor salonuna giderdim. 20 dakikada 3-4KM civarı koşar, ardından merdiven çıkma aleti var, onunda 10 dk uğraşıp, yaklaşık 1000 tane ip atlardım. Ağır bir kardiyo yapardım yani. Yaklaşık 300 kalori yakardım belki daha fazla.

Ardından 15-20 dakika dinlenir ağırlık antremanına girerdim. 2 gün dinlenir, 1 gün antreman yapardım. Kilomda çok fazla artma görmedim ancak kas olarak şekilli bir yapıya sahip oldum.

Spordan sonra

buradan araştırma yapabilirsin;https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=a%C4%9F%C4%B1rl%C4%B1k%20ve%20kardiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpEeDy! -- 19 Ocak 2015; 1:53:04 >

• Bahsettigin kardiyo calismasi adami oldurur be hocam.Ne 300'u ?3000 kalori demek kstedin herhalde..

Boyle bir rutinin de averaj sporcu icin saglikli olacagi konusunda suphelerim var.

Konuyu acan arkadasin da yaptigi yanlis.Vucut calistiktan sonra evine yemegini yer,yatar uyursun.Vucudu fazla yormussun.Yag yakayim derken kas yakmissin.

• quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

Bahsettigin kardiyo calismasi adami oldurur be hocam.Ne 300'u ?3000 kalori demek kstedin herhalde..

Boyle bir rutinin de averaj sporcu icin saglikli olacagi konusunda suphelerim var.

Konuyu acan arkadasin da yaptigi yanlis.Vucut calistiktan sonra evine yemegini yer,yatar uyursun.Vucudu fazla yormussun.Yag yakayim derken kas yakmissin.

Çok fazla yormuyordu beni, basketbol antrenmanlarından daha kolaydı bu yaptıklarım. Zaten bünye alıştıktan sonra günlük rutin gibi geliyordu kardiyolar.

Tabi ki ilk 5 ay boyunca böyle bir rutini kimseye önermiyorum, hele ki spor hayatına yeni başlayanlara
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fitness dan sonra tavuk yemek?
    7 yıl önce açıldı
    BUNDAN SONRA...
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.