Şimdi Ara

Spordan Dolayı Çıkan Sivilceler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende bu sorun var ya böyle küçük küçük kırmızı sivilce çıkıyor aşırı terlediğim için spor sonrası direk duşa girmeme rağmen gitmiyor lanet olası sivilceler. Sırf bu yüzden günde bir öğün yiyip, sporu bırasım geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Spor yapmak genellikle sağlıklı yaşamın ve iyi görünümün bir parçası olarak kabul edilir. Ancak bazıları için egzersiz, istenmeyen bir yan etkiyle gelebilir: sivilceler.

Ter Sivilce Yapar mı?

Evet, ter sivilce oluşumuna katkıda bulunabilir. Terlediğinizde cildinizde bakteriler çoğalabilir ve bu da gözeneklerin tıkanmasına ve sivilcelere yol açabilir. Ayrıca ter, cildin pH dengesini bozabilir ve bu da sivilce oluşumuna daha yatkın hale getirebilir.

Nasıl Önlenir?

Spordan kaynaklanan sivilceleri önlemek için şu adımları izleyebilirsin:

• Spor yaptıktan sonra hemen duş alın: Bu, terin cildinde kalmasını ve bakteri üremesini önlemeye yardımcı olacaktır.
    • Nefes alabilen kıyafetler giyin: Suni kumaşlar teri hapsederek sivilce oluşumunu tetikleyebilir.
    • Havlunu düzenli olarak değiştir: Kirli havlular bakterileri taşıyabilir ve sivilcelere neden olabilir.
    • Cildini nazikçe temizle: Cildini aşırı temizlemek onu tahriş edebilir ve sivilce oluşumuna katkıda bulunabilir. Nazik bir temizleyici ile sabah ve akşam cildini temizle.
    • Ağır makyaj yapmaktan kaçın: Makyaj gözenekleri tıkayabilir ve sivilce oluşumunu şiddetlendirebilir. Egzersiz yapıyorsanız, hafif bir cilt bakım rutini tercih et.
    • Sağlıklı beslen: Sağlıklı bir diyet, cildinin genel sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur ve bu da sivilceleri önleyebilir. Şekerli içecekler ve işlenmiş gıdalardan kaçın.

Spordan kaynaklanan sivilceleri önlemek için yukarıdaki adımları izlersen, egzersizin sağlığa olan faydalarından yararlanmaya devam edebilir ve aynı zamanda temiz ve sağlıklı bir cilt elde edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • nası la bende olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

nası la bende olmuyor
    yüzümün yapısı da yağlı benim ama yüz temizleme jeli kullanıyorum spor yapmıyorken yüzümde sıkıntı yoktu jel yetiyordu spora başladım başlayalı böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: koloby0223

yüzümün yapısı da yağlı benim ama yüz temizleme jeli kullanıyorum spor yapmıyorken yüzümde sıkıntı yoktu jel yetiyordu spora başladım başlayalı böyle

Alıntıları Göster
    ss atsana sivilceleri. benim bildiğim ter yağı falan atar, çoğaltmaz. yediğin yemeklerden falan olabilir mi?
  • quote:

ss atsana sivilceleri. benim bildiğim ter yağı falan atar, çoğaltmaz. yediğin yemeklerden falan olabilir mi?

Alıntıları Göster
    Hocam öyle abur cubur falanla da aram yoktur pis pas şeyler yemem pek ama bilemedim.
    Sivilceler tam olarak böyle.
    https://store.donanimhaber.com/84/b0/9b/84b09b5212ca68a46f1287b65a693dcd.jpg

• Reis bunun sporla alakası yok sporla oluşan sivilce sıkınca beyaz şey çıkan bu sadece sporla aynı zamanda olmuş cildiyeye git sana bi krem verir yüzündeki hem bütün sivilceler hemde o kırmızı izleri götürüyor (ilk başladığım zaman yüzünde çok fazla sivilce çıkar cildinin altını temizliyor)
  • valla bilmiyom knk bende ondan hiç çıkmadı. sadece yüzünde mi çıkıyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yumurtaya abanıyorsan bazılarında sivilce yapıyormuş SANIRIM.
  • Spordan değil yediklerinle alakalı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sabahları kalktığındaburun kenarları ve yüzün yağ içinde oluyor mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alerjik bunyen olabilir.
    besin alerjisi olabilir
    alerji-cildiye bölümlerine ugra.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeTeRPaNN

Hocam sabahları kalktığındaburun kenarları ve yüzün yağ içinde oluyor mu?
    bu dediğinin sebebi çok uyumak galiba. çok uyuyunca oluyor bende de.
  • Bende her sabah oluyordu 3 te yattığımda bile. Sonradan roaccutane diye bir ilaç kullandım sıfır yağ sıfır sivilce. Ama ağır bir ilaç

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeTeRPaNN

Bende her sabah oluyordu 3 te yattığımda bile. Sonradan roaccutane diye bir ilaç kullandım sıfır yağ sıfır sivilce. Ama ağır bir ilaç
    ne zaman yattığın değil. 6 saatten fazla uyuyunca öyle oluyor bende. bir süre hep 6 saat uyuyunca kalmıyor yağ falan. bir tek burun kenarlarında kalıyor ama onlar eskiden kalma olduğu için kalıyor sanırım. gözenek mi ne deniyor ondan var bende galiba. nasıl kurtulunur bilmiyorum pek umrumda da değil xd
  • Merhaba; endokronoloji uzmanına görünmenizde fayda var. Sivilcelerin genel nedeni karaciğerdir. Hormon testi yaptırırsınız. Eğer hormonlarda bir şey yok ise bu sefer beslenmenizi kontrol edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plateau

Spordan değil yediklerinle alakalı...
    Hocam elimden geldiğince abur cubur tüketmemeye çalışıyorum, şeker ile falan da aram yok.
  • quote:

valla bilmiyom knk bende ondan hiç çıkmadı. sadece yüzünde mi çıkıyor?
    evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRAHMAVERICK

Merhaba; endokronoloji uzmanına görünmenizde fayda var. Sivilcelerin genel nedeni karaciğerdir. Hormon testi yaptırırsınız. Eğer hormonlarda bir şey yok ise bu sefer beslenmenizi kontrol edersiniz.
    Arkadaşların yazdığı gibi düzensiz uykum da yok en geç 11.30 olmadan uyur ve 5.30 6 gibi kalkarım. Tavsiyenizi dinleyeceğim bu bölümün doktoruna gideceğim hocam gelişme olursa konuyu etiketlerim eğer geçerse nedenini açıklarım.
  • sporla sivilcenin ne alakası var ya, bilmeden cahil cahil konular açıp başka insanları da yanlış yönlendirmeyin az asıl, düzgün beslen, bol su iç geçmiyorsa git doktora içorganlarına baktır, te allahım ya
  • Konu sahibi arkadaşa katılıyorum. Ben de spor yapınca sırtımda sivilceler çıkıyor, yağlı bir şekilde hem de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.