|
Bildirim
Yine saçma sapan bir yorum.
Öncelikle Android Linux çekirdeği kullanır sadece , onun dışında kendi paket yönetimi tamamen farklı. Ki zaten Linux sadece çekirdek , distrolar GNU/Linux'tır. Bir sürü farklı taban var. Arch , Debian , Debian'dan türeyen Ubuntu ve türevleri , Gentoo , Fedora vs vs. Tabiki bunlarda genelde ya depoya bağımlı oluyordun ( ppa da dahil ) , ya da distro ayırt etmeden kurulum için tar gz kullanıyordun. Şimdi bu sorunu aşmak için üç farklı seçenek mevcut. Bu bahsedilen Spotify ppa ekleyerek kullanılabiliyordu ama ppa Ubuntu ve yine Ubuntu tabanı kullanan Mint gibi distrolarda çalışıyordu. Diğerlerinin yazılım kanallarında ise kullanıcıların eklemesi ile mevcuttu. Snap , Flatpak veya Appimage kullanarak artık distro ayırt etmeden yükleyebileceksin. Yanı bu exe muhabbeti gibi. Örneğin Rpcs3 appimage olarak Linux için mevcut. Vulkan kullanan PS3 emülatorü. İndirip tıklıyorsun sadece , Demon Souls oynuyorum bununla. Linux dağıtımlarını kullanmak için yazılımcı olmaya da power user olmaya da gerek yok. ( Gentoo gibi uç dağıtımlar hariç ) Siz şuna hiç deneyimlemediğim ve yeni şeyler öğrenmeye tamamen kapalı olduğum için bana zor geliyor desenize. Üç yıl önce bıraktım Windows'u , oyunumu da oynuyorum günlük işlerimi de hallediyorum. İçinde yaşadığınız eko sistemin dışına çıkmaya hiç çaba sarf etmiyorsanız , yakınmaya ve Linux dağıtımlarına , kullanıcılarına giydirmeye gerek yok. |
Yıl olmuş 2018 hala daha linux distrolarında program kurulumu yapmak son kullanıcı için bir eziyet, eziyeti geçtim sıradan kullanıcı zaten beceremiyor, herkes yazılımcı yada power user değil, zaten bu tip toplam kullanıcı yüzde beş, on anca vardır. Bu kullanıcılar ile gönüllü geliştiriciler camialarında birlikte eğleniyorlar, açıkçası insanlar tekele mahkum kalıyor çünkü linux distroları bir alternatif değil, bakın sistem ticari olunca linux çekirdekli android'i nasıl da hemen zenginleştirdiler, sen paradan haber ver.
|
2005 yilindan beri linux kullanicisi olarak soyluyorum, bu sacma sapan yorumlari birakin artik.
2018 e giriyoruz ubuntu hala materyal tasarima gecmedi, bir yigin maymunluk, sacmalik da isin cabasi. Distrolar guclerini birlestirmedikce linux cok geri kalacak. Ubuntu ozellikle tasarim, ergonomi olarak cok geride. |
Burda bir problem var.
Secenekler cogaldikca isgucu dagiliyor, buglar, ui ve ux fixleri gecikiyor, dikkat dagiliyor, zaman kaybi olusuyor. Problem aslinda asiri derecede cogalan distrolar ve o distrolar icin calisan gonullulerin dagilmasi, parcalanmasi. Linux camiasinin reformdan gecmesi gerekiyor. 3 distro yeterli, tum gonulluler 3 farkli nitelikte distroya yogunlasmali. Ortalikta ne macos kalir ne windows. Aslinda soyledigimi siz de anladiniz. Malesef fanatik yorumlar bizi bir yere goturmuyor. |
En basitinden soyluyorum, bugun, açık kaynak olarak windows ya da mac os profesyonelliginde bir font bulamazsiniz.
Halen gelistiremediler. 120 cesit font var linux dagitimlarinda, pratikte hepsi cok cirkin, egreti, amatorce. Ha kullaniyormuyuz kullaniyoruz orasi ayri, ama yil 2018 oldu be. |
standart kullanıcı internetten kod aramayla uğraşmamalı diye düşünüyorum. neden herşeyi arayüzden halletmeyelim? bas açılsın bas yüklensin bas kapansın işte. kurcalamak isteyen de yine kurcalasın ama istemeyen adamı niye mecbur bırakma çabası var?
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DSG1 -- 21 Aralık 2017; 15:55:40 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|