Şimdi Ara

Spotify yenileniyor: Şimdiye kadarki en büyük değişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
6.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Spotify yenileniyor: Şimdiye kadarki en büyük değişim
    Spotify uygulaması, büyük revizyona giriyor. Spotify, mobil uygulamasının ana sayfa bölümü için daha görsel, dinamik görünüme sahip yeni bir tasarım sunmaya hazırlanıyor. Yeni arayüz, hayranlarla sanatçıları birbirilerine daha yakın hale getirecek.

Ayrıca Bkz.Spotify, yapay zeka DJ özelliğini kullanıma sundu

Spotify, yenileniyor

Yenilenen Spotify, ana sayfaya müzik, podcast ve sesli kitapların ön izlemesini getiriyor. Kullanıcıların kişiselleştirilmiş çalma listeleri, albümleri, podcast bölümleri ve sesli kitapların görsel ve sesli ön izlemelerini keşfetmek için akışa dokunmaları yeterli olacak. Tekrar dokunarak kaydedilebilecek, paylaşılabilecek veya sanatçı ya da yayıncının sayfasına hızlıca gidilebilecek.

Arama bölümünden de keşfedilecek yeni yayınlar olacak. Kullanıcılar, yukarı veya aşağı kaydırarak sevdikleri türlerden parçaların kısa videolarını görüntüleyebilecek. Şarkıyı çalma listesine ekleme, sanatçıyı takip etme, paylaşma, hepsi tek bir yerden kolayca olabilecek. Akıştaki hashtagler, dinleyicilerin yeni favorilerini daha kolay keşfetmelerini sağlayabilecek. Haftalık keşif, Müzik radarı, New Music Friday, RapCavia gibi çalma listelerinden parçalar hızlıca geçilebilecek.

Kullanıcılar, yeni tasarımda içerikleri ön izledikten sonra tek dokunuşla cihazlarına kaydedebilecek, indirebilecek veya paylaşabilecek. Bir şarkıyı, albümü, çalma listesini veya podcast bölümünü baştan dinlemek için çalma butonuna basmak yeterli olacak. Podcastler için kalınan yerden dinlemeye devam etme seçeneği olacak. Bir öneriye dokunulduğunda, çalma listesi, albüm veya tek parça sayfası açılacak.

Ücretsiz abonelere de sunulacak

Spotify, yeni kullanıcı arayüzünün ne zaman açılacağını söylemedi ancak iOS ve Android için hem ücretsiz hem de premium abonelere sunulmaya başlandı.

Kaynak:https://newsroom.spotify.com/2023-03-08/new-home-page-scroll-clips-previews/
    Kaynak:https://9to5mac.com/2023/03/08/spotify-rolling-out-biggest-evolution-yet-ios/

• Windows uygulaması 32bit-384KHz örnekleme ile şarkı çalmıyor, bunu da çözecekler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 9 Mart 2023; 11:59:24 >
  • kayıpsız ses! kayıpsız ses! kayıpsız ses! taa pandemi öncesinde söz verdikleri tarihin üzerinden 1 yıldan fazla geçti!

• Spotify'in algoritmasi da tuhaf donup donup ayni seyleri caliyor. Ultra karisik modlar olmadi. kendi listeleri 15 20 sarkilik. Yt muzik'i 1 kere baslatiyorsun benzer turde sarkilari caliyor ama spotifyda boyle degil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Öyle bir streaming servisinin olduğunu sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla Spotify 44.1kHz 16bit, Tidal kayıpsız 96kHz 24bit ses dosyaları sağlıyor. Kalite arttıkça stream etmek de güçleştiği için Tidal MQA codecini kullanıyor, donanım bazlı çözücüye ihtiyaç duyuyor.

Kaldı ki ses kartınızın 384kHz 32bit desteklemiyor olması da muhtemel.

• Sahsen CD kalitesi sesi bu zamana kadar sunmamalarina hic sasirmiyorum. Zaten hala daha ortada yok.

Abone kitlesinin buyuk bir kismi Taylor Swift'in yeni cikan albumlerini dinleme derdinde olan bir platformun CD kalitesi ses getirecegim sozu bile takdir edilesi bence. 🙃 Adamlar neden ek masrafa girsinler, alan memnun satan memnun zaten.

Baslica Netflix, Spotify ve Tiktok aman aman uzak olsun. Biri kalitesiz video icerigi sunar, digeri kalitesiz ses. Tiktok her ikisini ve otesini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Spotify'daki içerik tabii ki bu kalitede değil ama sorun şarkı çalmaması.

Onun haricinde bir problem yok.

Harici DAC kullanıyorum, dolayısıyla donanımım bu seviyeyi destekliyor.

Uygulama desteklese bile kaynak dosya kalitesi vasat olduğu için upsampling pek fayda sağlamayacakır diye düşünüyorum. 360p videoyu 4K ya upscale etmek gibi birşey aslına bakarsanız.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Yok onu demek istedim zaten, fayda sağlamasını beklemiyorum. Şarkı çalmıyor.

Şöyle düşünelim:

32bit - 384KHz aktifken YouTube'dan indirdiğim 2 MB 360p bir videonun oynatmasında bir problem yaşamıyorum, normal oynuyor, ses de geliyor, herhangi bir problem yok. Bu durumda o videodaki son derece düşük kalite ses çaldığına göre, Spotify'daki içerik de çalmalı. Kaliteden bağımsız olarak yani. Dediğim gibi, fayda beklemiyorum, sadece ses çalmasını istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 9 Mart 2023; 12:54:17 >

Ben çok yanlış anlamışım Spotify yenileniyor: Şimdiye kadarki en büyük değişim 

• Yeniliğe gerek yok. Eskiden var olan ama kaldırdıkları şarkı sözlerinde arada şarkı ve şarkıcıyla ilgili bilgi veriyorlardı o özellik gelse yeter..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ses kalitesini apple ayarına getirsin önce

• Apple deezer falan varken bu dandik uygulamayı kullanan var mı harbi

• Hi-Fi özelliği gelmedikçe...

Spotify yenileniyor: Şimdiye kadarki en büyük değişim

• İlk önce pc versiyonundaki arkadaşlarımızın dinlediği sanatçılar bölümünü getirsinlerde..

• Deezer'ın ses kalitesi yok malasef. Apple Müzik ne alaka bu arada cihazlarında LDAC bile yok

• Apple Music'de Dolby Atmos kalitesinde dinlemek varken....

• Der Meister. kullanıcısına yanıt
    Zamanında Taylor Swift nasıl isyan etmişti ama. Sonra ne hikmetse geri döndü platforma.

Şu piyasada Netflix ile Spotify ayakta durabiliyor ya. Netflix özelinde hele bir de karantinalar bitmiş, artık izleme vakti bulamayan o kadar insan. Başka da bir şey diyemiyorum.

Daha geçenlerde Warner Bros. Discovery birleşmesi sonucu hala lisans paralarından yakınan bir platform hikayesi anlatılıyordu. HBO kendi yayınladığı ve bitirdiği dizilerinden bazılarını platformundan kaldırmak istediğini, lisans ücretlerinin firma üzerine yük olduğunu belirtiyordu. Max dediğimiz yayın programının sahibi AT&T.

Bence Hi-Fi sözü tutulursa yayıncılar lisans ücretleri kapsamında daha çok para isteyecek diye çekiniyor Spotify. Çünkü reklamı dahi yapılıp piyasaya sürülmemesinde başka bir mantık olamaz.

Tidal, Deezer sonrasında Apple Müzik uygulamalarının hepsinde kaliteli müzik sunacak altyapı bulunuyor.

Ben artık yakındır bekliyorum Netflix ve Spotify'ın Microsoft bünyesine geçmesini. Netflix için de bir zamanlar dedikodular yapılıyordu bu konuda. Microsoft belli bir zamandır böyle yatırımlar yapmaya başladı çünkü. Tüm rakiplerinin dizi ve müzik platformları var (Apple, Google, Amazon) bir MS'nin yok ne hikmetse. Mixer oyuncu platformu da istenen başarıya ulaşmadığı için Meta Gaming ile birleşti ne olduğu belli bile değil.

Eğer MS bu işe girerse işte o zaman eğlence başlar. Windows Phone'da durum hazindi. Belki uygulamalar ile beklediği karşılığı bulur.

• 19,99 tl kayıpsız ses Apple Music varken bilmiyorum

• Arayüz berbat olmuş

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.