Dash board yerine oturtulduktan sonra, problem çıkması durumunda çok eziyet olacağı için, hoparlörleri bile dışarıda yerlerine oturtup son testlerini yapıyoruz...
İzolasyonu tamamlanan, kürelerin montajı sonlandırılan dash board'un, yerine oturtulmadan önceki son hali...
Sıra geldi dash board üzerindeki bu fantastik bakışlar sergileyen Mid ve Tiz hoparlörlerin, tamamlayıcısı olan Mid-Woofer dediğimiz ve mükemmel izolasyon ile kapıda bize doyumsuz sesi vermek için sabırsızlanan hoparlöre vereceğimiz, görsel tasarımın hayalden gerçeğe dönüşmesine...
Mid ve Tiz hoparlörle için almış olduğumuz alüminyum kütüğün, bu sefer 200mm. çapında olanını alıp torna tezgahına bağladık. 165mm. çapında bir hoparlör için, kapıya takılabilecek küre olamayacağı dolayı, bu sefer görselliği dash board üzerindeki kürelere benzeteceğimiz, fakat kapıda şık gözükebilecek bir kasnak hazırladık tornada...
devamını sabırsızlıkla bekliyorum :))
takip
Kapı kasnakları tornada tamamlandıktan sonra, kapı döşemesi üzerinden kapının cep bakalitini söküp, tasarımı gözde canlandırmaya ve buraya uyabilecek parçaları hazırlamaya başladık.
Alüminyum kasnağın üzerine Thesis 6.5 un kapağını da takıp, hoparlörün çalacağı doğru açıda alt kasnaklarlı ayarladıktan sonra, sıra görsel çerçevesinin tasarımına geldi...
İlk bakışta bu halden doğru finishing ile sonuçlanacak kapı tasarımını, ben de aşama aşama kafamda sonlandırdım.
Led çerçevesi olarak hayal ettiğim ahşap kasnağın, içini boşaltıp derinlik vererek görsel bir boyut kazandırma fikri sıcak geldi...
Kapının cep bakaliti ile kesmiş olduğumuz kasnağın arasını, derinlik verecek şekilde fiber macun ile doldurduk...
Vermiş olduğumuz derinliğe bir port görselliği kazandırarak, ortaya farklı bir tasarım çıkarttık...
Daha önce de bahsettiğim üzere bu tasarımlar maalesef bilgisayar ortamında çıkamıyor. Tasarım yapım ilerledikçe ortaya çıkıyor...
Sıra kapı döşemesi ile yapmış olduğumuz panelin, düzgün bir şekilde öpüşmesi için, kenarlarının fiber macun ile doldurulmasına geldi...
Sıra zevkli görselliği net olarak görmemizi sağlayacak olan, tesviye aşamasından sonraki kapı paneli üzerindeki duruşuna geldi...
Orijinal kapı cebinin üzerine, yine orijinal kapı döşemesinde bulunan derin kavisi görsel olarak tamamlaması için, ince bir dudak parça çalışıp onu da fiber macunla yaptığımız panelin üzerine yapıştırdık...
Açışıyla görselliği ile, ince detay işleri ile, sonlandırdığımız kapı panelimiz boya aşamasına hazır duruma geldi...
Aracımızın kapı döşemesinin üst kısmında, dikiz aynalarının arkasında yer alan orijinal tiz hoparlör yerlerini, böyle bir montajda standart bırakmak pek doğru olmayacağı için, oraya da küçük bir reklam çalışması yapmayı uygun buldum...
Reklam çalışmamızın da boyadan önce sonlanmış, kapı döşemesi üzerindeki hali...