Şimdi Ara

Sql Compact - Sql Express - localDb

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sql compact, sql express ve localDb nin tam olarak ne işe yaradıklarını nerelerde kullanıldığını ve çalışma prensiplerini anlatabilir misiniz? Veritabanı olaylarına kafayı takmış durumdayım bu aralar :) Google da pek fazla bilgi bulamadım bu sorduklarımla ilgili..

• ms sqlserver sürümleri express ,standar,web,enterprice sürümleri mevcut .

express ücretsiz olanı .4gb ta kadar desteği var çok büyük proje değilse fazlaısyla iş görür.

sqlcompact server kullanmaz dosyaya direkt bağlanırsıın .access veri tabanı gibi .

localdb den neyi kasteddiği bilmiyorum . server üzerinde birden fazla veritbanı bulunabailir. Socketten haberleşirler .Bellli bir porttan dinlemeye başlarlar ve gelen bağlantıları kabul ederler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratsal

ms sqlserver sürümleri express ,standar,web,enterprice sürümleri mevcut .

express ücretsiz olanı .4gb ta kadar desteği var çok büyük proje değilse fazlaısyla iş görür.

sqlcompact server kullanmaz dosyaya direkt bağlanırsıın .access veri tabanı gibi .

localdb den neyi kasteddiği bilmiyorum . server üzerinde birden fazla veritbanı bulunabailir. Socketten haberleşirler .Bellli bir porttan dinlemeye başlarlar ve gelen bağlantıları kabul ederler.

localDB ile ilgili şöyle bir kaynak buldum. Sql express veya compact kullanılmasına gerek kalmıyormuş :http://daron.yondem.com/tr/post/SQL_Server_2012_LocalDB

Benim amacım şuydu: c#ta ado.net kullanarak geliştirdiğim bir uygulamayı başka bir bilgisayarda çalıştırdığımda ya benim sql server 2012de oluşturduğum veri tabanına bağlanarak verileri kaydetsin yada çalıştırılan bilgisayarda bir veritabanı dosyası yaratarak çalışsın. Bunu nasıl yapacağımı çözemedim. Çalıştırılan bilgisayarda herhangi bir programa ihtiya duymadan veritabanı yaratılabilir mi?

• access kullan o zaman ofis kurulu olması yeter .
  • SQL compact ile bir şey kurmadan başka bir pc de çalıştırırsın zira projenin içinde gelir compact
  • rybhf mcgfh dtu kledtu kle57

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 18:48:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratsal

ms sqlserver sürümleri express ,standar,web,enterprice sürümleri mevcut .

trufchmfg uyk drkdk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 18:48:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SQL ve Python hk.
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hort
    Anladığımı Yazayım
    SQL Server Express, hede, hödö : Edition : Bildiğimiz klasik service şeklinde çalışan, dehşet bir kurulum ve konfigürasyon gerektiren veritabanı sunucusu.
    LocalDB: InProccess( Uygulama ile başlayıp uygulama ile biten, diğer zamanlarda bellekte yer işgal etmeye), taşınabilir, configurasyon gerektirmeyen, küçük bir kurulum ile kullanıma hazır olan çıtı pıtı veritabanı

Compact Edition: Ne kurulum ne de başka birşey gerektirmeyen, Proje içerisindeki assemblyler ile dosya bazlı çalışan, çalışması için (.net projeleri için) asp.net destekleyen herhangi bir sunucunun yeterli olduğu (ki bu özelliği sayesinde hostlarda veritabanlarına extra para vermekten kurtuldum ) ve hele bi siteyi yapalım da tutarsa veritabanına geçiş yaparız porjeleri için bibrebir veri tabanı uzantısı 'sdf' dir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.