Şimdi Ara

SRO'da TÜRK IP'lerine BLOK ihtimali! (ÖNEMLİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
6.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • umarım Türkler içinde vietnamlılara yapıldığı gibi bir server açılır ve global serverdan yeni acc alımı bloklanır.
    bu global serverda gerçekten büyük bi rahatlamaya yol açacaktır ve benim gibi global serverda oynamaya devam edecekler için çok büyük bir avantaj olacaktır.
  • bu durumdan kurtulmak için bence TİTİGCK(türkleri iyi tantmak için glabol chet kanpanyası)düzenleyelim herkes bi tane global chette olsa türkler hakkında anlamlı msjlar wersinler we bu para dilenme olayının çoğu türk tarafında yapılmamasını istesinler
  • Konuyu açan arkadaş şu anda aktif olan charların banlanacağından bahsetmiş böyle birşey mümkün mü ? O kadar para harcamışız bi çırpıda char banlanırmı yaa. Ben 1a93a7 arkadaşın dediklerine katılıyorum. vietnamlılara tam olarak nasıl bir yön verdiler bilemiyorum ama umarım 1a93a7 dediği gibi olur. Yeni türk serverı açılır, şu anki sro da türkler yeni hesap açamazlar. bizde oyunumuza devam ederiz. 3-5 çapulcu yüzünden o kadar oyunucuyu banlayamazlar. bu arada 1a93a7 vietnamlılara tam olarak nasıl yaptılar açıklarsan sevinirim. Nomad daha ayrıntılı açıklama yapar umarım.
  • eski accontlara ve o accontlardaki charlarınıza hiçbirşey olmayacak eski accontlarla oynamaya dewam edebilirsiniz.
    eğer Turk serverı açılırsa o tarihten itibaren global server için yeni accont açılmasaı engellenecek.

ama global serverda oynamaya niyetli Türkler bi yolunu bulup isroda oynamaya dewam edeceklerdir:)

şahsen Trsro da oynamaya hiç mi hiç niyetim yok:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luckyone -- 3 Mayıs 2007; 21:27:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1a93a7

eski accontlara ve o accontlardaki charlarınıza hiçbirşey olmayacak eski accontlarla oynamaya dewam edebilirsiniz.
    eğer Turk serverı açılırsa o tarihten itibaren global server için yeni accont açılmasaı engellenecek.

ama global serverda oynamaya niyetli Türkler bi yolunu bulup isroda oynamaya dewam edeceklerdir:)

şahsen Trk serverında oynamaya hiç mi hiç niyetim yok:D

o zmn k degerleri artar ki aga 1kk pls aga 100m pls
  • vietnam IP'leri banlandigi zaman yazdigim mesaj -- >http://forum.donanimhaber.com/m_9310879/mpage_1/key_vietnam//tm.htm#9860908

detayli olarak aciklamak gerekirse;

haziran 2005 tarihinde Vietnam icin closed beta test serveri acildi. yani sadece belirlenen kisilerin oyuna girip charlarda sinirlama olmaksizin oynayip herseyi denedikleri durum. bundan hemen 1 ays onra temmuz 2005'de vietnam icin open beta test serveri acildi. yani herkes girebiliyor ve oyunu oynayabiliyordu. o tarihten agustoıs 2006'ya kadar beta server devam etti. ve eylul 2006'da duyurularini yaptilar. vietnam IP'si uzerinden baglanan herkes banlandi. global serverda char'i olan herkes charlarini yok pahasina satmaya basladilar. uzunca bir sure oyuna giremeyen vietnamli oyunculara GM'ler sinirli bir sure icin (tam olarak kac haftaydi hatirlamiyorum) vietnamli oyunculara servera girebilme ve char'larina son birkac kez daha bakma sansi tanidilar. ardindan vietnam girisleri tamamen kapatildi. bazi ufak programlar sayesinde IP bilgisi degistirip oyuna devam edenler oldu. ama onlar da artik eski tadi alamadiklarini dile getirip biraktilar.(greece'deki Vi3tE_4Ever guildi ile uniondik vakt-i zamaninda)

velhasil..
    boyle bir seyden bahsediliyo hatta konusuluyor olsa bile bu surec biraz uzunca hatta baya uzunca. turkler icin oyundaki dil degistirilicek. beta serverlar acilacak.vs..vs.

zor..olursa guzel mi olur? ben onceden de demistimki, kendi acimdan guzel olmaz. ben bu oyunu turklerle oynamaktan haz almiyorum cunku yabancilarla oynamak daha zevkli. birisini kesince tebrik etmesini biliyorlar hic olmazsa..
    saygilar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feversea -- 3 Mayıs 2007; 21:39:21 >

• ewt türklerin imajını zedeleyen şahıslar çok bu noktada sadece yabancılar deil biz de rahatsızız ancak böyle bir uygulama çok büyük bir tepki getirir bunca insan joymax a para vererek silk almakta bunca emek zaman hepsini bir kararla silmek çok yanlış olur bu yüzden böyle bişey yapcaklarının zannetmiyorum ama yaparlarsa tepki gerçekten büyük olur unutmamak lazım sronun % 50 si hatta daha fazlası türk
  • ayrica bunun olacagina hic bir sekilde ihtimal vermiyor, eger olursaki diger tum oyuncular bundan hosnut gibi gozukseler de joymax'e karsi guvenleri sarsilacaktir.
    cunku vietnam IP ban geldikten sonra forum uzerinde morningdew aciklama yapmisti; "ulke bazinda baska hic bir sekilde IP ban gerceklestirilmeyecektir"
    kaldiki su an oynadigimiz serverlar iSRO yani International Silkroad, uluslararasi olarak actigin bir oyunu bazi sebeplerden dolayi gidip de ulkeler icin ayri ayri bolemez. ona bakarsaniz turklerden sonra ustunluk almanlar'da. 3 gun sonra da almanlar cok onlara server acalim, ruslar cok onlara server acalim..vs..vs. olacak. nerde kaldi iSRO
    bu uygulama ayrica biraz irkci tavirlar guduyor. vietnam serveri acilmasi tamamen farkli bir stratejiydi, uzakdogu ulkelerine bir ozellik olsun diye yapilmis da olabilir. cunku Kore, cin, taiwan ve japonya'nin kendi oyun serverlari mevcut.

aman neyse iste..oyunu birakinca bu tip konularda yazasim geldi. kisacasi; yok oyle bir sey

• Kusura bakmayın ama bir çoğunuz saçmalamış. Banlanma diye bir şey sözkonusu bile olamaz. iSRO iSRO olarak doğdu, iSRO olmaya, internasyonel olmaya devam edecektir.

Kaldı ki Türkler Joymax'a 10binlerce dolar para veriyor, 100.000 olmuştur, olmasına az kalmıştır, merak etmeyin.

Eeh, Joymax buna karşı Türkleri banlamaz.

BANLAYAMAZ. Siz gidip adamlara para yığın, sonra ırkınızdan dolayı, bulunduğunuz DNS ve IP den dolayı banlanın. Böyle saçmalık olmaz. Türkiyede SRO oynayanların hepsi böyle değil. Para veren adamlar Joymax'a dava açma hakkına bile sahiptir.

Davayı kazanırsa Joymax'tan 100binlerce dolar Tazminat alırlar belki de. ( Kore de)

Oyuna para veriliyor. Para verilmese dedikleriniz yapılabilir ama...

• joymax bunu yapamaz, dava acar diyen arkadaslar icin siteden ilk uyelik yaparken "User Agreement" (kullanici sozlesmesi) kismini dikkatli okumalarini tavsiye ederim.
    isbu sozlesme kisim-2, madde-6'da derki;

"6. English-speaking world such as Europe, north/south America and etc. is main service territory for Silkroad Online global service, thus local service with mother tongue for better service in other territories can be begun, the use in the territory can be limited. "

turkcesi;

"Silkroad Online kuresel servisinin esas servis bolgesi Avrupa ve kuzey/guney amerika gibi ingilizce konusulan bolgelerdir. bundan dolayi iyi bir servis sunmak amaciyla ana dillere gore farkli lokal servis alanlari baslatma ve bu alanlari sinirlandirma hakkimiz mevcuttur."

bu sozlesmede daha neler neler var hepimiz bunlar cikar cikmaz "Accept" diyip geciyoruz..

User Agreement -->http://www.silkroadonline.net/notarget/user_agreement/user_agreement.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feversea -- 4 Mayıs 2007; 0:02:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TuzsuzDELiBEKiR

Gayette kolay yaparlar ...
    aynisi vietnamlilar icin oldu zira ...
    Kendinizi kandirmayin. Ben Turk oldugum ve Turk olmamla gurur duydugum halde is SRO ya gelince Turk oldugumu soylerken bocaliyorum ...
    Oyunda ne kadar ahlaksizlik, ne kadar dolandiricilik, ne kadar kufur, ne kadar dilencilik, ne kadar ks varsa bunun abartisiz yuzde %95 belki daha fazlasini Turkler yapiyor maalesef ...
    Adamlar hergun Turkler hakkinda global atiyorlarsa bunun sebebi tarihten gelen hinc vs degil emin olun ...
    ya adamin kastigi yerde ks yapan turkler vardir ... ya adam turkler tarafindan dolandirilmistir ... ya adama kufur edilmistir (ki bu tipler genelde ingilizce bilmez yabancinin her yazdigina f..k seklinde yanit verir) ... ya adamdan 10k pls denerek para istenmistir adam verdiyse 100k istenmistir vermedi ise direk kufur edilmistir ... vs vs vs ...
    Ayrica kimse kendini de kandirmasin bu topic altina haklisin haklisin yazan onlarca kisi olacak eminim ama bu saydigim hareketleri yapan bu forum kullanicilarindan da eminim ki vardir ... zira adam gibi adam insan gibi insan turk oyuncu bulmak gercekten zor ...
    Coluk cocuk diyip gecemiyorum bunlara zira oyunda tanidigin adam gibi aile terbiyesi almis nice yetiskine tas cikaracak olgunlukta kucuk yasta oyuncularda var ...
    iki kelamdan birinde kufur etmek, onu bunu dolandirmayi marifet saymak, gavur lan bu diyerek crack botunda ks acik kasmak marifet degil bunu anlayabilecek zekasi olanlari uyarmak lazim ... sen ks acik bot kullandiginda ya da adama kufrettiginde admain "vay helal turke bak ne guzel kufrediyor" ya da "ooo feci bot kullaniyo ks li" filan diyecegini mi saniyorsun diye sormak lazim bu arkadaslara ... Birde isin ilginci bu arkadaslar Turklugu savunduklarini, oyunda Turklugun kollayicilari olduklari iddiasi ile bunlari yapiyorlar ki asil komik olan bu ... Tum bu yaptiklari Turkluge, Turk onur ve serefine hainlik etmek ... Turk insaninin yardimsever, hosgorulu, musamahakar gercek yapisini baltalamakla bence bu insanlar aslinda "Turk" sifatini ve kimligini haketmiyorlar ...
    yasiniz kac olursa olsun en azindan bundan sonra dusunerek hareket etmenizi rica ediyorum en son ... En azindan "Turk Kimligi" "Turkluk Onuru" icin ...

3XY nin yazısında ve bu yazıda oyunu oynayan mide bulandırıcı şahsiyetlerin karakterlei ancak bu kadar guzel tarif edilebilir öncelikle yazılar için sizleri tbr etmek istiyorum sonrada eğerki öyle birşey olursa o gün ben dahil birçok turk için sro nun bittiği gün olur ben kendi adıma ya oyunu bırakırım yada turk server ın başına 5-6 tane turk GM verilene kadar oyuna ara veririm kendi akıl sağlığım açısından.

• ben şuanda zeusda oynadığım charla daha şimdiden ortalama 75-80 ytl lik silk aldım.80 olunca devamıda gelcek ben bu paraları harcıycam sonra elin gerizekalı veleti yüzünden türk dns serverları banlanacak ben proxy kullanamadan oyuna giremeyecem binbir eziyetle oynuyacam oyunu sonra joymaxda paramın üstüne yatıp elveda diycek başkalarını bilmiyorum ama ben kredi kartı extresindeki kayıtlar hemde paypaldaki kayıtlarla birlikte tüketici haklarına başvururum =) onu ancak türkiyeden silk almayaı yasaklarlar yada hesabında silk olanları vs vs paypal adreslerine veya bankalarına parayı geriyi yollarlar ondan sonrada kimseye hesap vermeden istediklerini yaparlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: seashadow

Arkadaslar bundan bir iki sene öncesine kadar her yabanci guilde türk bir player cok rahat girebiliyordu

oynayanlarin cogunlugu normal yaş we akil yaşi itibari ile büyük

we sorumluluk sahibi olabilen diger insanlarla iyi gecinen arkadaslarimizdi

bunlara siteden örnek werecek olursak

Mr Cowboy , Lord Wetside w.s w.s bunun gibi arkadaslarimizdi

son zamanlarda ne degisti ?......

oyuna KO'cu aga'larin gelmesi Bebelerin bir amac gütmeden günde 10 tane yenichar acmasi

kendini hacker sanan gerizekali lamerlerin oyuna doluşmasi

yabanci bir playerden 10k para isteyen bir bebenin
    I don't money wea başka bir kelimeyi duydugunda adma küfretmesi 'ki

adam cocuga para werdiginde dahi o cocuktan küfür yemesi!......

bununla ilgili söylenecek binlerce örnek war

adamlar ne deseler hakli bizim milletimiz neden böyle wirüs gibi bir toplum oldu?... her elini attigi şeyi kurutan,egoist, w.s w.s

Şu oyunu adam gibi oynamasini hala ögrenemedik we ögrenemeyecegiz

insanlar'in bizi dışlamasi server'de ayri bir türk serveri acmasi egerki hoşunuza gidiyorsa dewam edin

ORADADA BİRBİRİNİZDEN 5K PARA DİLENİRSİNİZ!....

NOT: BU LAFİM OYUNU DÜZGİN İNSAN GİBİ OYNAYAN ARKADALARİMA DEİLDİR ANLAYANA !.....

tam 4yıl knight oynadım başladığımda o kadar güzel ve temiz bir oyundu ki daha önce hiç bir oyundan o kadar zevk almamıştım eziktim oyundan bişi anlamamıştım ama çok güzeldi tanıştığım herkesle muhabbet edebiliyodum(türk çok azdı türk nickli birini gördünmü kardeşini görmüş gibi oluyodun 1 saat çene çalıyodun)
    Sonra bu oyun internet cafeye düştü biz emeğimizle 6x lvl olduk adamlar koxp diye bişi çıkardı
    Biz emeğimizle o kadar item yaptık adamlar dupeyi buldu
    Biz para verip o kadar premium aldıkadamlar tek tık programı çıkardı
    Biz oyuna yıllarımızı verdik ismimiz arka mahhalleye zor gitti adamlar bütün bu hileleri yaptı kral oldu
    Sonra tabii oyunun bize attığı kazıklar(X-trap sorunu,lag,dc,pre olduğu halde bizi ortada bırakma vs vs)
    Hackerlar(yada kendini hacker sananlar)
    Ve bunun oyun olduğunu unutanlar(adamları dövüp acc bilgileri alanlar en sonunda da en iyi arkadaşımın adamımı soyması)artık tak dedi ve bıraktım
    1 yıldır SRO oynuyorum burdada pek bişi bulamadım KAL online denicem şimdi ordada olmazsa tek çareWOW
    *NOT:Bu forumda bazı kişiler son dediğim maddedeki gibi SROyu hayatlarına sokmaya başlamışlar.4 yıl önce KOyu o kadar sevmiştim ki biri KO hakkında kötü bişi söylese kızardım bize KO oynanırmı aptal mısınız falan dese döverdim ama şimdi anladım ki hayatıma hükmediyorlar ve demek istediğim şu ki oyunu hayatınıza sokmayın fazla
    Oyun kapanırsa kapansın sallayın KSRO FOS falanda uğraşmayın gidin online CS yapın en azından o bağımlılık yapmıyo

• quote:

Orjinalden alıntı: feversea

vietnam IP'leri banlandigi zaman yazdigim mesaj -- >http://forum.donanimhaber.com/m_9310879/mpage_1/key_vietnam//tm.htm#9860908

detayli olarak aciklamak gerekirse;

haziran 2005 tarihinde Vietnam icin closed beta test serveri acildi. yani sadece belirlenen kisilerin oyuna girip charlarda sinirlama olmaksizin oynayip herseyi denedikleri durum. bundan hemen 1 ays onra temmuz 2005'de vietnam icin open beta test serveri acildi. yani herkes girebiliyor ve oyunu oynayabiliyordu. o tarihten agustoıs 2006'ya kadar beta server devam etti. ve eylul 2006'da duyurularini yaptilar. vietnam IP'si uzerinden baglanan herkes banlandi. global serverda char'i olan herkes charlarini yok pahasina satmaya basladilar. uzunca bir sure oyuna giremeyen vietnamli oyunculara GM'ler sinirli bir sure icin (tam olarak kac haftaydi hatirlamiyorum) vietnamli oyunculara servera girebilme ve char'larina son birkac kez daha bakma sansi tanidilar. ardindan vietnam girisleri tamamen kapatildi. bazi ufak programlar sayesinde IP bilgisi degistirip oyuna devam edenler oldu. ama onlar da artik eski tadi alamadiklarini dile getirip biraktilar.(greece'deki Vi3tE_4Ever guildi ile uniondik vakt-i zamaninda)

velhasil..
    boyle bir seyden bahsediliyo hatta konusuluyor olsa bile bu surec biraz uzunca hatta baya uzunca. turkler icin oyundaki dil degistirilicek. beta serverlar acilacak.vs..vs.

zor..olursa guzel mi olur? ben onceden de demistimki, kendi acimdan guzel olmaz. ben bu oyunu turklerle oynamaktan haz almiyorum cunku yabancilarla oynamak daha zevkli. birisini kesince tebrik etmesini biliyorlar hic olmazsa..
    saygilar..

evt pasificte hala Vi3tE_4Ever guildi var

• Şu anda SRO forumlarına baktığımda bir kaç cılız sesin "BAN TURKS" veya "FUKIN TURKS" gibi zırvalamalarını okuyorum. Ancak denilen şu. Planlanan bir premium sistemi var zira oyun içinde F10 a basıp Item Mall a bakarsanız orada aktif olmayan bir Premiun seçeneği göreceksiniz. Bunu ne kadar süre içinde aktif ederler belli değil tabii ki. Ancak IP adresi ile banlamayı yapmayacaklarını MorningDew bir kaç yerde belirtmiş.

Açıkçası bugün Türk IP'lerini banlasalar oyuna başka IP ile girmek yine 5 dakika alır. Sadece biraz bilgi buna yeterli olacaktır ki bu oyunu yapanlar eminim ki bunun farkındalar. O yüzden şahsi görüşüm herhangi bir ülkeyi dışlamayacakları zira sadece Türkiye'ye özel bir ödeme sistemini kendi sistemlerine dahil etmeleri Türkiye'nin bu oyun ile ilgili önemli bir pazar olduğunu gösterir.

Bu oyunu oynayan yaşlı sayılacak kişilerden birisiyim. Daha önce Venice'de LVL 80 olan bir charım vardı bir akrabama hediye ettim o da satmış charı sanırım. Şu an Alps'de LVL kasacak zamanım olmamasına rağmen keyfini alarak oynuyorum oyunu. Zira bu bir oyun ve keyif almak için bir öge. Ancak bu keyfi kaçıranlar çok fazla serverlarda ve ne yazık ki yadsınamayacak kadar büyük bir bölümü Türk.

PvP yapanlara bakın. Ne zaman Türk nickli birisi yatsa, ya kendisi ya da çevresinden birisi öğrenebildiği kıtıpiyoz İngilizcesi ile FUK U demeye başlıyor. Biraz ilerletmişse bitch veya bastard kelimelerini ekleyebiliyor.

Şehirlerde gezin. "Soyuldum aga müslüman olan yardım etsin" diyenler "10k pls" diye dilenenler (ki geçende bunların soylu versiyonu 500k pls diyordu ), devamlı yanına gelip exchange atanlar bulunmakta. Ve %90ı Türk.

Stallara bakın. Ne zaman NPClerin üstüne stall açan birisini görseniz Türk'e rastlayabilirsiniz. Allahtan ona çözüm var disconnect ediyorsunuz ama 10 dakikanızı alıyor.

Tiger Girl veya başka LVL 40 a kadar olabilecek bir unique kesmeye gidin. LVL 70 üstü bir eleman mutlaka orada. Genellikle yine Türk. Ayrıca yanında mutlaka yalakaları. Laf etsen tartışma çıkacak sussan sinir bozacak. En iyisi hiç kesmeyeyim diyip gidiyorsunuz.

Stall açın sos itemlarınızı koyun. Yabancılar gelir bakar işlerine gelirse alırlar. Ama daha hiç birisi "Yuh aq" lafının karşılığını etmemiştir.

Female char açın giant keserken "Taş gibiymişsin" diye laf atan yine bizden çıkar.

Herhangi bir yerde bir charın etrafında mercenary gibi gezen 10 tane char daha görüyorsanız bilin ki SoftMOD ve bir kaç takla öğrenmiş, 1000$ lık bilgisayarın saatini beş kuruşa kiralayan Türk internet cafe işletmecisidir.

Madalyonun diğer yüzü ise şu.

Buna ben dahil bir çok kişi tepki vermekte ama bu olayı ırkçılığa döken, yapanlarla aynı yaş seviyesinde (veya iq seviyesinde) yabancı tiplemeler var oyunda. Ve aynen bizim gibi onlar da küfür, saçmalama, dilenme ve benzeri yollara başvuruyorlar. Yurtdışında bulunduğum her defasında Türk olduğuma inandıramadım insanları. Bizi zaten oldukça yanlış tanıyorlar. Bir de oyunda bu şekilde görünce tepkili olmalarını da engellemek imkansız. Hele bu dakikadan sonra...

Sonuç? Banlanır mıyız diye hesap ediyoruz burada ve daha da kötüsü banlanırsak be Türk serverında oynamam diyebiliyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: ulijonroth

Şu anda SRO forumlarına baktığımda bir kaç cılız sesin "BAN TURKS" veya "FUKIN TURKS" gibi zırvalamalarını okuyorum. Ancak denilen şu. Planlanan bir premium sistemi var zira oyun içinde F10 a basıp Item Mall a bakarsanız orada aktif olmayan bir Premiun seçeneği göreceksiniz. Bunu ne kadar süre içinde aktif ederler belli değil tabii ki. Ancak IP adresi ile banlamayı yapmayacaklarını MorningDew bir kaç yerde belirtmiş.

Açıkçası bugün Türk IP'lerini banlasalar oyuna başka IP ile girmek yine 5 dakika alır. Sadece biraz bilgi buna yeterli olacaktır ki bu oyunu yapanlar eminim ki bunun farkındalar. O yüzden şahsi görüşüm herhangi bir ülkeyi dışlamayacakları zira sadece Türkiye'ye özel bir ödeme sistemini kendi sistemlerine dahil etmeleri Türkiye'nin bu oyun ile ilgili önemli bir pazar olduğunu gösterir.

Bu oyunu oynayan yaşlı sayılacak kişilerden birisiyim. Daha önce Venice'de LVL 80 olan bir charım vardı bir akrabama hediye ettim o da satmış charı sanırım. Şu an Alps'de LVL kasacak zamanım olmamasına rağmen keyfini alarak oynuyorum oyunu. Zira bu bir oyun ve keyif almak için bir öge. Ancak bu keyfi kaçıranlar çok fazla serverlarda ve ne yazık ki yadsınamayacak kadar büyük bir bölümü Türk.

PvP yapanlara bakın. Ne zaman Türk nickli birisi yatsa, ya kendisi ya da çevresinden birisi öğrenebildiği kıtıpiyoz İngilizcesi ile FUK U demeye başlıyor. Biraz ilerletmişse bitch veya bastard kelimelerini ekleyebiliyor.

Şehirlerde gezin. "Soyuldum aga müslüman olan yardım etsin" diyenler "10k pls" diye dilenenler (ki geçende bunların soylu versiyonu 500k pls diyordu ), devamlı yanına gelip exchange atanlar bulunmakta. Ve %90ı Türk.

Stallara bakın. Ne zaman NPClerin üstüne stall açan birisini görseniz Türk'e rastlayabilirsiniz. Allahtan ona çözüm var disconnect ediyorsunuz ama 10 dakikanızı alıyor.

Tiger Girl veya başka LVL 40 a kadar olabilecek bir unique kesmeye gidin. LVL 70 üstü bir eleman mutlaka orada. Genellikle yine Türk. Ayrıca yanında mutlaka yalakaları. Laf etsen tartışma çıkacak sussan sinir bozacak. En iyisi hiç kesmeyeyim diyip gidiyorsunuz.

Stall açın sos itemlarınızı koyun. Yabancılar gelir bakar işlerine gelirse alırlar. Ama daha hiç birisi "Yuh aq" lafının karşılığını etmemiştir.

Female char açın giant keserken "Taş gibiymişsin" diye laf atan yine bizden çıkar.

Herhangi bir yerde bir charın etrafında mercenary gibi gezen 10 tane char daha görüyorsanız bilin ki SoftMOD ve bir kaç takla öğrenmiş, 1000$ lık bilgisayarın saatini beş kuruşa kiralayan Türk internet cafe işletmecisidir.

Madalyonun diğer yüzü ise şu.

Buna ben dahil bir çok kişi tepki vermekte ama bu olayı ırkçılığa döken, yapanlarla aynı yaş seviyesinde (veya iq seviyesinde) yabancı tiplemeler var oyunda. Ve aynen bizim gibi onlar da küfür, saçmalama, dilenme ve benzeri yollara başvuruyorlar. Yurtdışında bulunduğum her defasında Türk olduğuma inandıramadım insanları. Bizi zaten oldukça yanlış tanıyorlar. Bir de oyunda bu şekilde görünce tepkili olmalarını da engellemek imkansız. Hele bu dakikadan sonra...

Sonuç? Banlanır mıyız diye hesap ediyoruz burada ve daha da kötüsü banlanırsak be Türk serverında oynamam diyebiliyoruz.

tamamen katılıyorum almanyaya ilk gittigimde bir tur ile beraber gittim bu bir cok avrupa ulkesinden olusan bir turdu almanyada italyada avusturyada bizim turk oldugumuza inanmadılar ve cok sasırdılar turkleri hep televizyonlardan gordukleri kadarıyla biliyorlar ve bunun nasıl baska ulkelerin baskısı altında gerceklestigini biliyorsunuz turklerin hepsini kaba barbar vs vs vs sanıyorlar...

• Bir oyunun programcısı ve sahibi istediği anda istediği türde bir değişikliği yapar hele ki bunu kullanıcı sözleşmesinde maddeleştirmişse size sadece peki deyip uymak kalır başka şansınız yoktur. Olur olmaz muhabbetine hiç girmiyorum o yüzden. Adamların şikayetlerinde de haklı oldular zira Global üzerinden edilen küfürlerin haddi hesabı yok, sürekli dilenip 5K plsss diye ortalarda dolaşanların ve oyuna daha yeni başlayan ve bazı şeyleri tam kavrayamamış insanları soymak yada hackelemek için sırada olanlar da malum. Bu saydıklarımın çoğunu kendine Türk diyen fakat milliyetin sadece doğduğu yerle alakalı olduğunu sanan insanlar tarafından yapıldığını artık sadece bizdeler değil yabancılar da farkında. Türk olduğum serverda anlaşılmasın diye yabancı dilde bir takma ad kullanıyorum, takas yada alış-veriş yapacağım kişi Türkçe bile konuşsa ben inatla İngilizce konuşuyorum, özel mesaj yoluyla para yada başka birşey isteyenleri görmezden geliyorum. Bunlara resmen mecbur kaldım yoksa üzerinize çullanıp rahat bir oyun oynama zevkinizi elinizden alıyorlar. Guild kurucumuz üye alımı için global attığında PMden para dileniyor millet. Oyunun suyu çıktı diyoruz ama yapanların hala umurunda değil. Sonumuz Vietnamlılar gibi olacak ondan sonra kimden dilenecekler o paraları merak ediyorum.

• Banlarlarsa bu oyunu oynamam ya. Gider wow a başlarım. Böyle birşey olamaz. Ben silk alacam bide IP im banlanacak. Parayı veren düdüğü çalar. Dünyanın her yerinde böyledir. Birşeycik olmaz.
  • Daha önce de konuşulmuş, tartışılmış bir konu.
    Joymax açısından;
    Lokal server açmanın teknik ve ekonomik boyutları var.
    Eğer joymaz bu serveri alır mix.gen.tr gibi sabancı center e atarsa 60-100 ping ile oyun oynarız. O zaman kimse ben gelmem diyemez. Şu anda ben gündüz ortalma 700-1000, laglı zamanda 1200-2000 pingle oyun oynuyorum. Anca gece 02:00 dan sonra 300-400 ping görüyorum. Orjinal wow serverinde 300-600 ping arası oynuyorum, mix in free wow serverinde 100 ping ile oynuyorum. Varın siz onlayın ötesini. Bu olayın teknik boyutunun bizi bağlayan kısmı.
    Hadi joymax bu serveri aldı buraya kurdu.
    Türk oyuncuları ona istediği parayı kazandıracak mı?
    Oyunu mundar eden tr oyuncu kitlesi sadece tüketici bir kitle. Oradan buradan bulduğu free botu kurup, sürekli online tutan, arada diğer charı ile girip aga 5k pls ile asli charına maddi destek sağlayan, hiçbir amacı olmayan, aile terbiyesi görmemiş, her lafına ana bacı le başlayan garip yaratıklar bunlar. Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Ben bu oyunda yediğim tüm küfürleri türklerden yedim, gel silahını soslayaym lafını türklerden duydum, gel köpeğini beyaz yapayım lafından gına geldi, bana yapılan her ks de neredeyse türk vardı, her "no ks" yazışımda ceddimden girip cibilliyetimden çıkanların hepsi türktü. Ki benim oyunda türk olduğumu birkaç arkadaşım dışında kimse bilmez. Adımda, guildimde yazmaz, party ye girdiğimde ingilizce konuşurum, vs.vs.
    Şimdi çıkıp birkaç kişi bunları yapan üç beş bebe herkese maletmemek lazım demesin. Bunları yapan türk oyuncuların %75+ sı. Ayrıca yaşa falan da bakmıyor bu işler. Son charım sparta da. Ben bu kadar aile terbiyesi görmemiş insanı hiç bir arada görmedim. Globalden yapılan küfür yarışları mı dersiniz, Glaobal ile atılan küfürün ardından başka global atıp "kanka ne küfürdü be. ağzına sağlık" diyenler imi dersiniz. Ki bu elemanlar serverin en büyüğü olduğunu iddia eden bir türk guildinin üyeleri. Ve yaş ortalamaları da 20+. Yani yaşla başla da ilgisi yok bu bizi istenmeyen adam ilan eden davranışların, türklükle yunanlıkla da alakası yok. Tamamen sosyokültürel bir sorun bu.
    Ha aynı davranışlarda bulunan başka milletler yok mu, var. Bizden sonra polaklar gelir, sonra almanlar. Ama bizde oran %75 tir, onlarda %5. Neyse laf nereden nereye geldi. İşte bu kitle silk alıcısı olmadığı, ve joymax a bir hayrı dokunmadığı için şimdilik açılan bir türk serveri masraflarını kurtarmayacaktır. Şu anda ISRO serverlerindeki tüketici kesimi biz silk alan reel oyuncular sırtımızda taşıyoruz. Ama olay ISRO dan çıkıp TSRO ya gelirse bu kitle bizim taşıyamayacağımız boyuta çıkar. Bu da olayın ekonomik yönü.

Not:
    1. Bir süredir sorulan premium olayı hakkında.
    İtem mall da gördüğünüz premium size oyuna kolay login hakkı vermiyor. Verdiği şeyler
    birkaç tane reverse return scroll
    + %5 damage
    + %5 defence
    Gold ticket aylık
    İtem repair scroll ( hammer)
    Ve birkaç scroll vs daha.
    Yani bu itemm mall daki pre zımbırtısı oyununuzu daha keyifli hale getirmek ve sizi biraz daha güçlü kılmak için var. Login diye bir kolaylık yok.

2. Kolay login için bir premium mevzuu düşünüyorlar. Ama niyetleri bunu sadece gold / silver ticket sahiplerine yapmak. Şu anda "morningdew" forumda bunun için fikirleri alıyor. NE çıkacağı belli değil bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nømad -- 4 Mayıs 2007; 11:17:12 >

• Şu anda ISRO serverlerindeki tüketici kesimi biz silk alan reel oyuncular sırtımızda taşıyoruz. Ama olay ISRO dan çıkıp TSRO ya gelirse bu kitle bizim taşıyamayacağımız boyuta çıkar. Bu da olayın ekonomik yönü.

Nomad master'ime katiliyorum bu konuda

ip ban olmaz bircok server'da 60+ kasan itemmalldan alisveris yapan cok insan war

egerki ayri server acilirda tüm türkler oraya giderse bu aktif oyuncularin

%75- %80 inin oyunu birakacagi bir gercek!.. bu da su demek
    para weren kullanicilar oyunu biraktiktan sonra
    item malldan 1 silk bile kullanmayan free bot kasan bebeler oyunu istila etcek

we sonucta TSro ve Gaymax server giderlerini karsilayamiyacak
    + Aktif playerlerini kaybedecek

BÖLE BİRSEYİN VARSAYİMİNİ ONLARDA MUTLAKA DÜSÜNYORDUR!...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.