Şimdi Ara

SRO'da TÜRK IP'lerine BLOK ihtimali! (ÖNEMLİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
6.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • (Konu özeti:SRO Resmi sitesinde TÜRKLERE ait server tahsis edilerek, tüm serverlardan bloklanması konusunda geniş katılımlı bir konu açılmış, SRO yetkili moderatorü(MD) tarafından da bu oylamaya dönüştürülmüştür)

Bu mesajım aklı başında, tavrını, kişiliğini oyuna ve mesajlarına da yansıtabilen bilinçli oyunculara yöneliktir ve uyarı niteliği taşımaktadır.

Malumunuz olduğu üzere, uzun süredir SRO serverlarında özellikle 16- yaş gurubu ve akıl yaşı bu guruba dahil olan kompleksli, sorunlu yetişkin tiplerin sergilediği davranışlar yüzünden TÜRKLER istenmeyen, ezik, sorunlu bir profil haline getirilerek bir millet üzerine GENELLEME yapılması gibi istenmeyen bir tabloya dönüştürülmüştür.

Hiç şüphesiz yukarıda anılan tabloya, sorumsuz, vıcıklaşmış çoluk çocuğun (ki çocuk olmak mazaret değildir, bir yetişkin olgunluğunda onurlu, efendi bir çocuklarımız da var) yanındada Türkçe konuştuğu yazdığı için kendini "TÜRK" gibi göstererek ilk fırsatta iğrenç davranışlarla milletimiz için "İşte bu TÜRKLER böyle kötü, kurtulmak lazım bunlardan" dedirtecek şeyleri yapmaktan imtina etmeyen soysuzlar da mevcut.

Dİkkat edin Janganda çoğunluk vıcklaşmış kokuşmuş mesajlarla dolu "Türkçe" mesaj ve nicklerle doludur. Dilencilerin, spamcıların, sülüklerin, dolandırcıların çoğunun nicki ya "tr" ile biter yada mesajları "Türkçe" dir. Birde bunlara kendisini anasının gözü, bitirim sanan gerçek hayatta bir balataya sap olamamış, hasbel kader bir oyun bulmuş, egosunu burda tatmin eden ezik tipleri ilave edersek...

Hal böyle olunca, Türklere karşı gerek tarihi gerekse siyasi yarası olan, içten içe kini ve nefreti olan münferid 1-2 kişi için gün doğmakta, kendi halindeki büyük bir kitleyi de bu vahim tabloyu kullanarak kendi yanlarına çekmektedirler.

Sonuç:
    1-TÜRKLER çoğu yabancı tarafından (artık) SRO serverlarında istenmiyor
    2-Büyük bir imaj sorunu oluşmuştur."TÜRK" denince ezik sorunlu, şark kurnazı tipler akla gelmemktedir. Bu, önlenmelidir.
    3-Eğer Türkiye ait server oluşur (bkz. vietnam) ve IP ler ISRO serverlarına karşı BLOK lanırsa "körlerle sağırlar biribirini ağırlar" durumu ortaya çıkacaktır.

Tavsiye:
    1- Bu noktaya gelmesine neden olan oyuncularla mesajlaşmayınız, guildinizde barındırmayınız
    2-Globalleri dini, siyasi içerikli ucuz sloganlarla işgal etmeyiniz. Dünya görüşünüzü davranışlarınızda ki erdem ile gösteriniz (ki gerçekte etkili olan da budur)
    3-Servera adeta sülük gibi yapışan ezikleri (türk yabancı farketmez) , dolandırıcıları şikayet etmekten imtina etmeyiniz.

Unutmayalım,
    Uluslararası plartformda oyunda milletlerin birbirini tanıması ve tanımlandırması açısından çok önemli bir araçtır ( bu günün çocuğu yarının genci, bu günün genci yarının yönetici).
    Ne oyunun tadını kaçırılmasına izin verelim, nede ülkemiz ve insanlarının yanlış tanıtılmasına.

İlgili link:
    http://www.silkroad online.net/sro_board/bhboard/bh_postview.asp?ForumID=2&TopicID=18263

• bence ii olur serwerlar boşalır .ama tek rakibimiz kendimiz oluruz
  • heç bişi yapamazlar boşuna şüphelenmeyin.altın yumurtlayan tavuğu kesmezler.
  • walla doru ama bu yabancıların da yaptıı hiç de hoş bişi diil ama gerçekten türk olduu için utandıım kişiler yok diil serwer larda gerçekten adam pvp yi kaybediyo ana bacı söwüyo yanında kilerde ona gaz weriyo susun diyenede herkes laf atıyo gerçekten çok kötü bir durum

• Boş ver. O adamlar, bu oyunu yapıp joymax a satarken, Aaaaa Türk'lere ayrı server açalım bizim server larımıza giremesinlermi dediler? Hayır. Saçma bir şey, asla böyle bir şey olmaz.
  • Arkadaslar bundan bir iki sene öncesine kadar her yabanci guilde türk bir player cok rahat girebiliyordu

oynayanlarin cogunlugu normal yaş we akil yaşi itibari ile büyük

we sorumluluk sahibi olabilen diger insanlarla iyi gecinen arkadaslarimizdi

bunlara siteden örnek werecek olursak

Mr Cowboy , Lord Wetside w.s w.s bunun gibi arkadaslarimizdi

son zamanlarda ne degisti ?......

oyuna KO'cu aga'larin gelmesi Bebelerin bir amac gütmeden günde 10 tane yenichar acmasi

kendini hacker sanan gerizekali lamerlerin oyuna doluşmasi

yabanci bir playerden 10k para isteyen bir bebenin
    I don't money wea başka bir kelimeyi duydugunda adma küfretmesi 'ki

adam cocuga para werdiginde dahi o cocuktan küfür yemesi!......

bununla ilgili söylenecek binlerce örnek war

adamlar ne deseler hakli bizim milletimiz neden böyle wirüs gibi bir toplum oldu?... her elini attigi şeyi kurutan,egoist, w.s w.s

Şu oyunu adam gibi oynamasini hala ögrenemedik we ögrenemeyecegiz

insanlar'in bizi dışlamasi server'de ayri bir türk serveri acmasi egerki hoşunuza gidiyorsa dewam edin

ORADADA BİRBİRİNİZDEN 5K PARA DİLENİRSİNİZ!....

NOT: BU LAFİM OYUNU DÜZGİN İNSAN GİBİ OYNAYAN ARKADALARİMA DEİLDİR ANLAYANA !.....

• quote:

Orjinalden alıntı: RaGeR

heç bişi yapamazlar boşuna şüphelenmeyin.altın yumurtlayan tavuğu kesmezler.

orasi dogru ama bu tüm herkesten tepki geldigini bir düsünsene bug report'a türklerle ilgili sence kac tane sikayet gidiyordur?....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3XY

...
    Malumunuz olduğu üzere, uzun süredir SRO serverlarında özellikle 16- yaş gurubu ve akıl yaşı bu guruba dahil olan kompleksli, sorunlu yetişkin tiplerin sergilediği davranışlar yüzünden TÜRKLER istenmeyen, ezik, sorunlu bir profil haline getirilerek bir millet üzerine GENELLEME yapılması gibi istenmeyen bir tabloya dönüştürülmüştür.
    ..

böyle bir genelleme yapamazsın
    ben daha tam 16 yaşımı doldurmadım ve benim yaşımda olan hiç kimse bu dediğin şeyleri yapmıyor (spam dilencilik vs)
    bunları genellikle internet kafelerdeki 12- yaş grubu çocuklar yapıyor
    16-15 yaşına gelmiş lise yaşındaki bir kişinin kendi kişiliğini geliştirmeye başladığını ve bu tarz şeylerin yanlış olduğunu algılayabilecek zekaya sahip olduğunu söyleyebilirim
    ben 91 doğumluyum ve bu yaptığın genellemeden rahatsız oldum...bulunduğum guildlerde çoğu kişi benden büyüktü , ama adam gibi sohbet edip , geyiğimizi de yaptık
    bu saydığım şeyler kişinin olgunluğuyla alakalıdır yaşıyla değil
    ben hiç bi zaman yabancılara karşı kötü bir tavır da izlemedim
    tibette fransız
    spartada romanyalı ve amerikalı arkadaşım da oldu
    amerikalı olan kişiyle baya bir muhabbetim geçti neyse anlatmaya çalıştığım şey bu değil...
    biraz üstte söylediğim gibi insanların davranışları sadece yaşlarına değil olgunluklarına bağlıdır
    ben bir ton insan gördüm 18+ ama insanlıktan nasibini almamış , hayatı bir oyun zanneden,bencil, diğer insanlara karşı nasıl davranılacağını bilmeyen...

18+ - olması önemli değil önce insan olacak insan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victor nicolas -- 3 Mayıs 2007; 20:20:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: .:KeÇi:.

quote:

...
    ..

...
    ben daha tam 16 yaşımı doldurmadım ve benim yaşımda olan hiç kimse bu dediğin şeyleri yapmıyor (spam dilencilik vs)
    ...

Mesajın tamamını okuduğundan emin misin?

• Gayette kolay yaparlar ...
    aynisi vietnamlilar icin oldu zira ...
    Kendinizi kandirmayin. Ben Turk oldugum ve Turk olmamla gurur duydugum halde is SRO ya gelince Turk oldugumu soylerken bocaliyorum ...
    Oyunda ne kadar ahlaksizlik, ne kadar dolandiricilik, ne kadar kufur, ne kadar dilencilik, ne kadar ks varsa bunun abartisiz yuzde %95 belki daha fazlasini Turkler yapiyor maalesef ...
    Adamlar hergun Turkler hakkinda global atiyorlarsa bunun sebebi tarihten gelen hinc vs degil emin olun ...
    ya adamin kastigi yerde ks yapan turkler vardir ... ya adam turkler tarafindan dolandirilmistir ... ya adama kufur edilmistir (ki bu tipler genelde ingilizce bilmez yabancinin her yazdigina f..k seklinde yanit verir) ... ya adamdan 10k pls denerek para istenmistir adam verdiyse 100k istenmistir vermedi ise direk kufur edilmistir ... vs vs vs ...
    Ayrica kimse kendini de kandirmasin bu topic altina haklisin haklisin yazan onlarca kisi olacak eminim ama bu saydigim hareketleri yapan bu forum kullanicilarindan da eminim ki vardir ... zira adam gibi adam insan gibi insan turk oyuncu bulmak gercekten zor ...
    Coluk cocuk diyip gecemiyorum bunlara zira oyunda tanidigin adam gibi aile terbiyesi almis nice yetiskine tas cikaracak olgunlukta kucuk yasta oyuncularda var ...
    iki kelamdan birinde kufur etmek, onu bunu dolandirmayi marifet saymak, gavur lan bu diyerek crack botunda ks acik kasmak marifet degil bunu anlayabilecek zekasi olanlari uyarmak lazim ... sen ks acik bot kullandiginda ya da adama kufrettiginde admain "vay helal turke bak ne guzel kufrediyor" ya da "ooo feci bot kullaniyo ks li" filan diyecegini mi saniyorsun diye sormak lazim bu arkadaslara ... Birde isin ilginci bu arkadaslar Turklugu savunduklarini, oyunda Turklugun kollayicilari olduklari iddiasi ile bunlari yapiyorlar ki asil komik olan bu ... Tum bu yaptiklari Turkluge, Turk onur ve serefine hainlik etmek ... Turk insaninin yardimsever, hosgorulu, musamahakar gercek yapisini baltalamakla bence bu insanlar aslinda "Turk" sifatini ve kimligini haketmiyorlar ...
    yasiniz kac olursa olsun en azindan bundan sonra dusunerek hareket etmenizi rica ediyorum en son ... En azindan "Turk Kimligi" "Turkluk Onuru" icin ...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: .:KeÇi:.

quote:

...
    ..

...
    ...

Mesajın tamamını okuduğundan emin misin?

pardon :)
    çoğu kişinin yaptığı yaş genellemelerinden bıktığım için bi anda bunları yazdım
    yazının devam eden kısmındakini okumadan sonuç bölümüne geçmiştim
    özür dilerim

• Birde isin ilginci bu arkadaslar Turklugu savunduklarini, oyunda Turklugun kollayicilari olduklari iddiasi ile bunlari yapiyorlar ki asil komik olan bu ... Tum bu yaptiklari Turkluge, Turk onur ve serefine hainlik etmek ... Turk insaninin yardimsever, hosgorulu, musamahakar gercek yapisini baltalamakla bence bu insanlar aslinda "Turk" sifatini ve kimligini haketmiyorlar ...
    yasiniz kac olursa olsun en azindan bundan sonra dusunerek hareket etmenizi rica ediyorum en son ... En azindan "Turk Kimligi" "Turkluk Onuru" icin ...

Onlarin türk oldugu zaten tartişilir!... birde 3XY arkadasimizin dedigi gibi

Türkçe konuştuğu yazdığı için kendini "TÜRK" gibi göstererek ilk fırsatta iğrenç davranışlarla milletimiz için "İşte bu TÜRKLER böyle kötü, kurtulmak lazım bunlardan" dedirtecek şeyleri yapmaktan imtina etmeyen soysuzlar da mevcut.

• quote:

Orjinalden alıntı: TuzsuzDELiBEKiR

Gayette kolay yaparlar ...
    aynisi vietnamlilar icin oldu zira ...
    Kendinizi kandirmayin. Ben Turk oldugum ve Turk olmamla gurur duydugum halde is SRO ya gelince Turk oldugumu soylerken bocaliyorum ...
    Oyunda ne kadar ahlaksizlik, ne kadar dolandiricilik, ne kadar kufur, ne kadar dilencilik, ne kadar ks varsa bunun abartisiz yuzde %95 belki daha fazlasini Turkler yapiyor maalesef ...
    Adamlar hergun Turkler hakkinda global atiyorlarsa bunun sebebi tarihten gelen hinc vs degil emin olun ...
    ya adamin kastigi yerde ks yapan turkler vardir ... ya adam turkler tarafindan dolandirilmistir ... ya adama kufur edilmistir (ki bu tipler genelde ingilizce bilmez yabancinin her yazdigina f..k seklinde yanit verir) ... ya adamdan 10k pls denerek para istenmistir adam verdiyse 100k istenmistir vermedi ise direk kufur edilmistir ... vs vs vs ...
    Ayrica kimse kendini de kandirmasin bu topic altina haklisin haklisin yazan onlarca kisi olacak eminim ama bu saydigim hareketleri yapan bu forum kullanicilarindan da eminim ki vardir ... zira adam gibi adam insan gibi insan turk oyuncu bulmak gercekten zor ...
    Coluk cocuk diyip gecemiyorum bunlara zira oyunda tanidigin adam gibi aile terbiyesi almis nice yetiskine tas cikaracak olgunlukta kucuk yasta oyuncularda var ...
    iki kelamdan birinde kufur etmek, onu bunu dolandirmayi marifet saymak, gavur lan bu diyerek crack botunda ks acik kasmak marifet degil bunu anlayabilecek zekasi olanlari uyarmak lazim ... sen ks acik bot kullandiginda ya da adama kufrettiginde admain "vay helal turke bak ne guzel kufrediyor" ya da "ooo feci bot kullaniyo ks li" filan diyecegini mi saniyorsun diye sormak lazim bu arkadaslara ... Birde isin ilginci bu arkadaslar Turklugu savunduklarini, oyunda Turklugun kollayicilari olduklari iddiasi ile bunlari yapiyorlar ki asil komik olan bu ... Tum bu yaptiklari Turkluge, Turk onur ve serefine hainlik etmek ... Turk insaninin yardimsever, hosgorulu, musamahakar gercek yapisini baltalamakla bence bu insanlar aslinda "Turk" sifatini ve kimligini haketmiyorlar ...

bende 15 yaşındayım ama ne dilencilik ne küfür ne ks (en azından aynı anda daldıklarımız hariç ondada çekiliyorm aradan) ksli bot hiç birini yapmadım ve biri benden istese içimden küfür ediyorum oyuna yazmıyorum(belki yabancıdır diye) adamlara türküm demeye utanıyorum (ki Türklüğümle övünen biriyimdir) şu anda üye olduğum guilddede benden yaşça büyükler var yalan söylemiyim ama çok iyi muhabbet ediyoruz vsvsvs.

yani lafı uzatmamak gerekirse Türklere özel server açılmamalı (açılırsada çok ağır şartlar koymak gerekir en azından Ko oyunuyan bebeler için) Türklerin bu işlerden vazgeçmeleri (o biraz zor) en azından küfüre son verilmeli tamam anladık belki charın soyuldu falan filan paraya ihtiyaccın var ama 10k ilede düzelirmi ben bu 10k cı işini anlayamıyorum zaten adam 10k pls demiş downgana gelip iyide zaten dowhanga gidip gelme 10k senin ne işin varki
    hatta Türkler (bizzat çok gördüm) kapının önünde 1m dileniyorlar bence çok yanlış bir davranış bu işler kesinlikle bitmeli ki bize özel server yaparlarsada proxy kullanır gene bizimkine girerim ben ( amma da uzattım )

• bu konu uzun zamandan beri silkroadforums.com sitesinde olsun, sro'nun resmi sitesindeki forumda olsun; dile getiriliyor.
    uzgunum ama yabancilar turkleri cok kotu tanidilar..veya soyle soyluyum KENDINI BILMEZLER yuzunden bizi boyle tanidilar..
    bunun sebebi ise yas ortalamasi dusuk ve mahallede top oynamasi gerekenler gelip burda oyun oynuyor. haa..oynamasin mi oynasin ama mahalle macinda ettigi kufurleri bu platforma yansitmasin..

oyuna girdigim gunden beri elimden geldigince saygida kusur etmedim..bana bu forumda da dolanan bir cok turk oyuncu agiza alinmayacak kufurler ettiler. ben sesimi cikarmadim. ayni durumlarla karsilasan hicbir yabanci oyuncudan kufur yemedim.
    yabancilar arasinda kucuk yasta olup da oyunu oynayanlar da var..ama gidip her firsatta "fukk your mama, fukk yoru family, fukk.fukk.." vs gibi 3 kurusluk ingilizce ile insanlarin aile serefiyle dalga gecmiyorlar.

oynadigim serverda oyun hayatim boyunca bulundugum guildler haricinde muhabbet icinde olugum turk oyuncu sayisi 10-15'i gecmedi. bunun aksine yabancilarla oldukca guzel bir diyalog'um var..adamlara "ben turk'um" derken hicbir sekilde CEKINMIYORUM. aksine onlar sasiriyor, "nasil turksun, turkler oyle turkler boyle" ben de olayi izah etmeye calisiyorum.

vesselam;
    KENDI OZGURLUGUNUZUN BASLADIGI YERDE DIGERLERININKI BITER. bunu kimse unutmasin, ortak platformlarda anlayis ve hosgoru esas olmalidir.
    ayrica 3-5 KENDINI BILMEZIN sictigi BOKU kimse temizlemek zorunda degildir..

kendi hatalarinizi baskalarina odetmeyin.

• quote:

Orjinalden alıntı: KARA_ŞEYTAN

Arkadaş sende gireer girmez bu oknuyu açmışsın

Yoksa bu konu için mi üye oldun

Gereksiz yere post kasıp msg sayısını yukseltmek yerine, gerekli bişiler yazıp insanlara faydalı olmayı tercih etmiş.

Bu türk serveri açılırsa bi yandan iyi bi yandan kötü olur.

Olası senaryolar;

En iyi senaryo:JoYMax bünyesine bir çok Türk gm alınır.Serverdaki türklerin ipleri banlandıktan sonra geriye kalanları da teker teker tespit edip postalarlar.İsmin sonunda tr olanlar da postalanır. Serverdaki bir çok ingilizce bilmeyen 15- topluluk TürkRoad, TSro artık adı ne olursa ona geçer. Serverda "aga" "a.kü" ve bunun gibi bir çok kelime engellenir.Herkez TSro ya geçmesi sağlanır. TSro da char açanlara 1-2 günlük maymun,exstra sp eventi,1-2 günlük ticketler vs verilir.Ondan sonra yawaş yawaş zamanla serveri oturtmaları gerekir. Ama GMlerin sürekli aktif ve en başta bot kontrolu yapmaları gerekir. 15- zeka yaşı olanlar TSroya gider ve orda lvl kasarlar.Global serverdaki 70+ charlara izin verilir veya bi şekilde halledilir ve emekler silinmez..

Şimdi gelelim en kötü senaryoya;

Joymax oyunu türkçe yapcak 1-kaç adam bulur ve oyunu türkçeye çewirir.Serverda ne kadar daha önce türk IPsiyle giriş yapan oyuncu varsa banlar.Türk IPlerini tamamen engeller. Daha sonra sro forumlarında İP değiştirici programlar die bi ton program olur. Beleşci türk halkı bu programı indirip Global Sro da yeniden char açar ve dewam eder.

Daha iyi senaryosu olan warsa buyursun yazsın

• ne yazık ki gelinen nokta budur.. Türklerin oyuna bakış açısı bellidir. Kesemiyorsan küfret! Serverimde hiç kimseyi Türkler adına konuşturtmam. problem şahsidir onun ile ilgili konuş der tıkarım ağzını. çoğuda özür diler. silkroad bitme noktasına gelmiş bir oyundur. Oyuna başladığımdan beri korumaya çalıştığım edebim dayanma sınrılarımın aşılması nedeniyle rafa kaldırılmıştır. Ego peşinde koşan laf salatası çocukların oyunun da ( kesinlikle tamamı böyledir demiyorum ama büyük kısmı olduğunu biliyorsunuz) artık alttan alma devri bitmiştir. yeri geldiğinde en kralından daha kral söveriz. biz bu oyunu eğlenmek için oynuyoruz dedikçe, alttan almaya çalıştıkça lafların şiddetleri daha da artmıştır. bırakın yabancılarla olan sürtüşmeleri türkler kendi aralarında bile utanılacak seviyede konuşmaktadırlar. saygı gösterenin saygı göreceği aşikardır. fakat edepsizliğe karşı da ağzımız boş değil...

• arkadaşlar kimse olmaz olamaz demesin adamlar isterse bal gibi de yaparlar örnek vietnam...
    eğer herkes adam gibi davranırsa ondan bundan para dilenmek yerine adam akıllı kasar oyununu oynarsa bu iş te bu noktaya gelmezz...

ben bunu örnek olarak söylüorum umbamba yı ve ya kendimi övmek için değil

geçen eldorado serwerında peter parker nikinde bi adama rastladık başladık konuşmaya adamın nereli olduğunu hatırlamıyorum ama türk değildi konuştuk nerelisin fln olayları geçti türküm fln dedi umbamba sonra ardan bi kaç dkka geçti adam excange açtı ve 200k koydu sonra biz excange i kapadık adama sorduk nie bize para veriosun die bizm paraya ihtiyacımız yok dedik adamda bi şey demedi bende burdan şunu çıkardım biz adama türküz dedikten sonra adam çıkarıp 200k koyması bizim onla para istemek için sohbet ettiğimiz anlamında ki öle ama sonradan adam bizim nası olduğumuzu anladı... demek ki adamla türkler o kadar çıkar için konuşup bu adamla sohbet etmilşler kii adamda bizi obnlardan biri sanıp başından sağmak için 200 k koydu... yani anlıcağınız.. anti .... k plsss

• quote:

Orjinalden alıntı: Mustapha_TR

quote:

Orjinalden alıntı: KARA_ŞEYTAN

Arkadaş sende gireer girmez bu oknuyu açmışsın

Yoksa bu konu için mi üye oldun

Gereksiz yere post kasıp msg sayısını yukseltmek yerine, gerekli bişiler yazıp insanlara faydalı olmayı tercih etmiş.

Bu türk serveri açılırsa bi yandan iyi bi yandan kötü olur.

Olası senaryolar;

En iyi senaryo:JoYMax bünyesine bir çok Türk gm alınır.Serverdaki türklerin ipleri banlandıktan sonra geriye kalanları da teker teker tespit edip postalarlar.İsmin sonunda tr olanlar da postalanır. Serverdaki bir çok ingilizce bilmeyen 15- topluluk TürkRoad, TSro artık adı ne olursa ona geçer. Serverda "aga" "a.kü" ve bunun gibi bir çok kelime engellenir.Herkez TSro ya geçmesi sağlanır. TSro da char açanlara 1-2 günlük maymun,exstra sp eventi,1-2 günlük ticketler vs verilir.Ondan sonra yawaş yawaş zamanla serveri oturtmaları gerekir. Ama GMlerin sürekli aktif ve en başta bot kontrolu yapmaları gerekir. 15- zeka yaşı olanlar TSroya gider ve orda lvl kasarlar.Global serverdaki 70+ charlara izin verilir veya bi şekilde halledilir ve emekler silinmez..

Şimdi gelelim en kötü senaryoya;

Joymax oyunu türkçe yapcak 1-kaç adam bulur ve oyunu türkçeye çewirir.Serverda ne kadar daha önce türk IPsiyle giriş yapan oyuncu varsa banlar.Türk IPlerini tamamen engeller. Daha sonra sro forumlarında İP değiştirici programlar die bi ton program olur. Beleşci türk halkı bu programı indirip Global Sro da yeniden char açar ve dewam eder.

Daha iyi senaryosu olan warsa buyursun yazsın

aslında birçok gm (tabi aklı başında ) alırlarsa aga 10k kelimelerini falan yasak kelime yaparsa daha iiy olabilir aslında ama bu sistemin oturması çook uzun zaman alır

• oyun paralı olsun yada +15 için bişeler düşünülsün
  • iyi olur herkes yaptıgının cezasını ceker bu forumdaki kullanıcıların cogu boyle davranıslarda bulunmasada kurunun yanında yasta yanar diye bir soz vardır biz zaten adam gibi oynayamıyoruz oyunu bari turkler gidince adamlar doru durust oynasın !!!!
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.