Şimdi Ara

Ss li Hepsiburada 2.el ürün gönderdi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
2
Favori
5.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1ay(12 ağustos) önce 2tb wd blue 5400rpm harddisk sipariş ettim.
    Link :
    www.hepsiburada.com
    WD Blue 2TB 5400RPM Sata 3.0 64MB 3.5" Sabit Disk WD20EZRZ Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/wd-blue-2tb-5400rpm-sata-3-0-64mb-3-5-sabit-disk-wd20ezrz-p-BD804522?magaza=PCD%C3%BCkkan%C4%B1

Linkteki ürün diye satın aldığım ürün elime geçince, doğal olarak paketi açtım. Üründe ufak tefek çizikler ve hdd altındaki devresinde iletkenlerin silik oldugunu vida kisminda aşınma vs 2.el olduğuna dair emareleri görünce iade etmeye ve yaptıklarının dolandıcılık ve şerefsizlik olduğunu yazdım ve ürünü kargoya verdim.

Allah belâlarını versin. Satıcı ürün hasarlı diyip iadeyi kabul etmiyor. Hepsiburadada bana ürünü servis raporuyla anca iade alabiliriz diyor. 2.el ürünün servis raporuyla ben niye uğraşıyorum ki! Alın ürün orda yollayın servise işiniz ne. Ayrıca ne garanti belgesi ne de fatura alamadım ürünle ilgili.

Hepsiburada adlı platformdan alış veriş yaparken böyle can sıkıcı durumlarla karşılaşabileceğinizi bilerek alış veriş yapın.

Son olarak tüketici hakem heyetine başvuracağım, o da olmazsa verdiğim paradan vazgeçeceğim. Astarı yüzünden pahalıya geliyor.

Soğuk suyum dolapta hazır.

iadenin reddi ss ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuzzylgc -- 20 Eylül 2019; 9:18:36 >

• Uzun uzun açıklama yazmayı bıraktım taaa 2003 lerdeki hesabım banlanınca ama yine de bu konuda yazayım. Hiç sıkıntıya girmeyin her türlü ödediğiniz parayı aşağıdaki yazacaklarımı hepsiburadaya ilettiğiniz zaman alırsınız bunda hiçbir sıkıntı olmaz. (Sadece duruma göre birkaç hafta sürebilir)

SSD ve HDD kullanma uzamanı olarak naçizane tavsiyem. WD'lerin Blue serileri adından da anlaşılacağı üzere üzerindeki renkler mavi olur SİYAH olmaz. Performans serisi olan BLACK serisi SİYAH renklidir. WD Blue olup da SİYAH olarak gönderilen ürünler WD tarafından bir şekilde elden geçirilmiş, onarılmış/yeniden sertifikalandırılmış ürünlerdir ki zaten bu konudaki ürüne baktığımızda da "Recertified" yazmakta. Bu tür ürünlerin garantisi ise 1 yıldır. Normallerin 2 yıldır. Hepsiburada da satış yapan sahtekar satıcının ilanında "Recertified" olarak belirtilmediğine eminim. Bunu hemen Hepsiburada'ya resimlerle birlikte yazarak hemen paranızın iadesini isteyin. Aksi taktirde hem hakem heyetine ayıplı mal satışından başvuruda bulunacağınızı (hem de dolandırıcılık davası acacağınızı dolandırıcı satıcıyı da bünyenizde bulundurmaktan Hepsiburada olarak yardım ve yataklıkta bulunduğunuzu, sizin vesilenizle dolandırıldığınızı) söyleyin. Aklı başında işi bilen bir MH okursa size kargo iade kodu gönderir ve o kodla satıcıya iade edilir. Paranız da hesabınıza yatar. Rahat olun sıkıntı olmaz.

+ Satış ilanının ekran görüntülerini de almayı unutmayın.
    "Recertified" ürünlerin fiyatları 0 fiyatından daha düşüktür ve ilgili satıcının satış sayfasında da "Recertified" yani "yenilenmiş" olduğunun özellikle belirtilmesi gerekir. Satıcı sıfır ürün göndermesi gerekirken "Recertified" yani "yenilenmiş" ürün göndermiş belliki. Paranızını çok rahat alırsınız. Üzülümeye sıkıntıya girmeye gerek yok.

Ve ilana baktım. Sahtekar satıcı özellikle ürünün etiket kısımının olduğu resmi de çekmemiş. Hemen Hepsiburada'yı önce telefonla arayıp burada yazdıklarımı iletin. Sonra ise mesaj kısmından gelen ürünün resimleriyle yazdıklarımı iletin.

Ve bunu da ekleyin; Ürününüzün seri numarasından durumu şudur; WD Blue'dan da yenilenmiş değil WD Green'den yenilenmiş. Ve garantisi de yok. Sahtekarlık içinde sahtekarlık. Satıcının isimini de yazın konu başlığına ki başkaları da dolandırılmasın; dolandırılıp da uğraşmasın. Dolandırıcı satıcının faturayı gödermemme sebebinin de dolandırıcılık olduğunu Hepsiburadaya iletin. Ve yüzde bu nitelikli dolandırıcılıktan YÜZDE KAÇ KOMİSYON aldıklarını sorun.

Mesajlar birleştirildi.
  • Ürünün faturasının mail ile gelmiş olması lazım. gelmemişse zaten geçmiş olsun. fatura üzerinde seri numarası olması lazım. elinizdeki hdd ile eşleşiyorsa ürünü geri almama gibi durumları söz konusu değil, tabii cayma süresini aşmadıysanız.

eğer aşarsanız o zaman servise götürürsünüz.
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    Mail ile yada ürünle beraber elime ulaşan bir garanti belgesi veya fatura yoktu. Ürün bana geldiği gibi iade süreci başlattım.
  • Yukarı.
  • fuzzylgc kullanıcısına yanıt
    fatura yok diye iade süreci başlatsanız daha kolay olurdu . bu tip dolandırıcılar türedi birde .bende bunlardan biriyle uğraştım .hakem heyetine faturasız ikinci el ürün yolladılar diye şikayet açın. e-devlet üzerinden açıyorsunuz ve kimseyle muhattap olmuyorsunuz artık. 10 dakika sürüyor sürmüyor.

telefonla fetö metö diye para koparma işi bitti bu iş başladı. çünkü bundan ceza da almıyorlar. en fazla hakem heyetinin kararına uyup iade alıyorlar.
  • fuzzylgc kullanıcısına yanıt
    emin misiniz? e-fatura ile bilgilendirme oluyor hep. geçmiş olsun.
  • Fatura gelmemesi gibi bir durumu ilk defa duyuyorum, Anladığım kadarı ile satıcı hepsiburada değildi. Hb'den yüzlerce alışverişim oldu hiç böyle bir durum yaşamadım zira hb harici satıcılardan hiç alışveriş yapmadım, hb ile tekrar iletişime geçin ilk olarak iade konusunu değil fatura konusunu belirtin ve e-fatura dahil göndermediklerini söyleyin zaten e-fatura satıcı tarafından yollanıyorsa siparişlerim kısmında faturayı görüntüle çıkar bunun olmadığını belirtin sonrasında ise wpden veya çağrı merkezi ile iletişime geçip daha detaylı durumu anlatın faturadan başlayıp, ürün satış sayfasında recertified ürün olmadığı halde size böyle bir ürün gönderildiği için açıklamaya uymadığı gerekçesi ile iadesi daha da kolaylaşacaktır.

Fatura eklendiğinde siparişte böyle görünmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 21 Eylül 2019; 1:7:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • internetten elektronik almak kumar gibi bir şey oluyor yavaş yavaş
  • Uzun uzun açıklama yazmayı bıraktım taaa 2003 lerdeki hesabım banlanınca ama yine de bu konuda yazayım. Hiç sıkıntıya girmeyin her türlü ödediğiniz parayı aşağıdaki yazacaklarımı hepsiburadaya ilettiğiniz zaman alırsınız bunda hiçbir sıkıntı olmaz. (Sadece duruma göre birkaç hafta sürebilir)

SSD ve HDD kullanma uzamanı olarak naçizane tavsiyem. WD'lerin Blue serileri adından da anlaşılacağı üzere üzerindeki renkler mavi olur SİYAH olmaz. Performans serisi olan BLACK serisi SİYAH renklidir. WD Blue olup da SİYAH olarak gönderilen ürünler WD tarafından bir şekilde elden geçirilmiş, onarılmış/yeniden sertifikalandırılmış ürünlerdir ki zaten bu konudaki ürüne baktığımızda da "Recertified" yazmakta. Bu tür ürünlerin garantisi ise 1 yıldır. Normallerin 2 yıldır. Hepsiburada da satış yapan sahtekar satıcının ilanında "Recertified" olarak belirtilmediğine eminim. Bunu hemen Hepsiburada'ya resimlerle birlikte yazarak hemen paranızın iadesini isteyin. Aksi taktirde hem hakem heyetine ayıplı mal satışından başvuruda bulunacağınızı (hem de dolandırıcılık davası acacağınızı dolandırıcı satıcıyı da bünyenizde bulundurmaktan Hepsiburada olarak yardım ve yataklıkta bulunduğunuzu, sizin vesilenizle dolandırıldığınızı) söyleyin. Aklı başında işi bilen bir MH okursa size kargo iade kodu gönderir ve o kodla satıcıya iade edilir. Paranız da hesabınıza yatar. Rahat olun sıkıntı olmaz.

+ Satış ilanının ekran görüntülerini de almayı unutmayın.
    "Recertified" ürünlerin fiyatları 0 fiyatından daha düşüktür ve ilgili satıcının satış sayfasında da "Recertified" yani "yenilenmiş" olduğunun özellikle belirtilmesi gerekir. Satıcı sıfır ürün göndermesi gerekirken "Recertified" yani "yenilenmiş" ürün göndermiş belliki. Paranızını çok rahat alırsınız. Üzülümeye sıkıntıya girmeye gerek yok.

Ve ilana baktım. Sahtekar satıcı özellikle ürünün etiket kısımının olduğu resmi de çekmemiş. Hemen Hepsiburada'yı önce telefonla arayıp burada yazdıklarımı iletin. Sonra ise mesaj kısmından gelen ürünün resimleriyle yazdıklarımı iletin.

Ve bunu da ekleyin; Ürününüzün seri numarasından durumu şudur; WD Blue'dan da yenilenmiş değil WD Green'den yenilenmiş. Ve garantisi de yok. Sahtekarlık içinde sahtekarlık. Satıcının isimini de yazın konu başlığına ki başkaları da dolandırılmasın; dolandırılıp da uğraşmasın. Dolandırıcı satıcının faturayı gödermemme sebebinin de dolandırıcılık olduğunu Hepsiburadaya iletin. Ve yüzde bu nitelikli dolandırıcılıktan YÜZDE KAÇ KOMİSYON aldıklarını sorun.

Mesajlar birleştirildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarionCobretti -- 21 Eylül 2019; 12:50:16 >

• Rezalet.
  • hepsiburada artık bildiğin dolandırıcı bir konumuna düştü... hergün bir rezalet.
  • İşte bu yüzden özellikle elektronik ürünlerin paketini açarken mutlaka kesintisiz videoya çekin.
  • MarionCobretti kullanıcısına yanıt
    Şu forumu bırakayım diyorum da nasıl bırakıcam hergün bir şey öğreniyoruz
  • Hepsiburada dan değil farklı bir satıcıdan almışsın olur böyle şeyler normaldir.
    Ben sadece HepsiBurada satışı olan ürünlerden alıyorum
  • MarionCobretti kullanıcısına yanıt
    Valla helal olsun
  • Arkadaşın HB'de yaptığı yorumu faydalı diye işaretleyelim başkaları daha kolay görsün. Bana da HB'de bozuk kulaklık gönderdiler, midem bulanmaya başladı bu platformdan.
  • Bana da arızalı laptop gönderdi ve 14 günlük süreyi kargoda geçirip geri gönderdi. Elektronik olduğu için açılmaması lazımmış. Açılmadan nasıl anlaşılır ki? 1 aydır iade kodu alıp gönderiyorum, kutusu açılmadan geri geliyor. Kutunun içinde doa raporu olduğu halde raporunuz yok, diyor. Kısacası Hepsiburada denilen, şarlatan siteye güvenmeyin. Yıllarca alışveriş yaptım ama böylesini ilk kez görüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.