Şimdi Ara

SSD ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    cihazıma ssd harddisk taktım gerçekten çok farkediyor ama bir sorum olucak bilgisayarın güç düğmesine bastığımızda cihazın logosu felan çıkıyor ondan sonra windows yükleme başlıyor benim sorunum ise windovsun açılma hızı o logoların vs geçişinden daha hızlı yani o logo ve bios bilgileri pc nin açılmasını yavaşlatıyor bunu kapatmanın bir yolu varmıdır yani bilgisayarın güç düğmesine bastığımızda direk olarak windovsu yüklemeye geçmezmi bilgisayar bu arada ben biostan 1. bot olarak hdd yi gösterdim diğerlerini disable yaptım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bu ayar bios'da mevcut.Tam olarak tarif edemiyeceğim.anakart modeline göre değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbalba

Merhaba
    cihazıma ssd harddisk taktım gerçekten çok farkediyor ama bir sorum olucak bilgisayarın güç düğmesine bastığımızda cihazın logosu felan çıkıyor ondan sonra windows yükleme başlıyor benim sorunum ise windovsun açılma hızı o logoların vs geçişinden daha hızlı yani o logo ve bios bilgileri pc nin açılmasını yavaşlatıyor bunu kapatmanın bir yolu varmıdır yani bilgisayarın güç düğmesine bastığımızda direk olarak windovsu yüklemeye geçmezmi bilgisayar bu arada ben biostan 1. bot olarak hdd yi gösterdim diğerlerini disable yaptım.

Merhaba,

Öncelikle 1. boot' u SSD' niz olarak seçin.

Daha sonrasında ise anakart modelinizi söylerseniz yardımcı olabilirim.
  • Öncelikle teşekkür ederim cihazım MSIGE70 biosun bir resmi, isteğiniz dahilinde diğer bölümlerin resimlerini çekip yollayabilirim.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1665371/d939cd4f-edd9-4b4a-b98c-b7374a6f0232.JPG
  • Bendede aynı sorun var anakartın açılması anakart logosu windowsun yüklenmesinden daha uzun sürüyor Anakartım Asus m5a97 2 sene önce almıştım, bu anakartın hızlı açılmasını nasıl sağlarız, Aslında 5-6 saniyede windows yüklemeye geçiyor ama bu 5 saniyeyi 2 saniye yapabilirmiyiz, Windows 5 saniyede yüklenip masaüstü geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

Bendede aynı sorun var anakartın açılması anakart logosu windowsun yüklenmesinden daha uzun sürüyor Anakartım Asus m5a97 2 sene önce almıştım, bu anakartın hızlı açılmasını nasıl sağlarız, Aslında 5-6 saniyede windows yüklemeye geçiyor ama bu 5 saniyeyi 2 saniye yapabilirmiyiz, Windows 5 saniyede yüklenip masaüstü geliyor.

Biostan boot kısmından ssd'yi ilk sıraya getirin. Ayrıca diğer sata birimlerini bootable durumunu disable yapın. Sadece ssd seçili olsun. Ve son olarak yanılmıyorsam Asus'un kendi bir yazılımı vardı OS yüklemeden internete girmek için falan onuda kapatırsanız daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.
  • SSD yi 1.bot yaptım diğerlerini disabled yapıp çıktım başka ne yapmam gerekiyor.
  • quote:

SSD yi 1.bot yaptım diğerlerini disabled yapıp çıktım başka ne yapmam gerekiyor.

Dün yazmışsınızda haberdar etmediğiniz için görmemişim.Şimdi biosunuza bakıp o ayar var mı söyleyeceğim.

Çünkü; biosunuz eski tip (UEFI (pencere ve mouse destekli) değil).

BIOS sürümü de eski olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 10 Aralık 2013; 12:24:09 >
  • xbalba X kullanıcısına yanıt
    SSD' yi 1. boot yaptıktan sonra diğerlerini disabled yapmanızın hıza bir katkısı yok.

Biosunuza youtubedan göz attım.Şimdi şöyle yapıyorsunuz.

SSD ayarları

Boot ayarlarını yapmış olduğunuz bu sayfanın yukarısında '' Full Screen Logo Display '' diye bir kısım var.Onu '' Enabled '' konumuna getirin ve deneyin.Eğer '' enabled '' konumuna getirdiğinizde ekstradan birşey çıkarsa buraya yazarsınız.
  • Full screen Logo Display olması gerek , fakat şuanda Disabled olarak gözüküyor.
  • Full Screen Logo Display'i Enabled konumuna getirdim f10 yapıp çıktım ekstradan birşey olmadı aynı şekilde açıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joévin

Full screen Logo Display olması gerek , fakat şuanda Disabled olarak gözüküyor.

O ekran alıntısı benim paylaştığım bir resim.

Arkadaşın bilgisayarı değil.

@xbalba

'' Fast boot '' kısmını da enableda getirin.Eğer o da olmazsa; oradaki ayarları tek tek disabled - enabled şeklinde denersiniz.Ancak tabiki bir sonraki ayarı yaparken bir önceki ayarı eski haline getirin.

UEFI BIOS olsaydı; bu LOGO görünümleri için ayrı bir sayfa var.Daha kolay halledilebilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 10 Aralık 2013; 22:37:49 >

• Fast boot'u da dediğiniz gibi yaptım ama değişen birşey olmadı diğerlerini değiştirmeyi deneyeceğim uygun bi zamanda olmazsa yapıcak bişey yok. Bu arada teşekkür ederim.
  • quote:

Fast boot'u da dediğiniz gibi yaptım ama değişen birşey olmadı diğerlerini değiştirmeyi deneyeceğim uygun bi zamanda olmazsa yapıcak bişey yok. Bu arada teşekkür ederim.

Rica ederim.

Bir deneyin bakalım.Sonuçlardan haberdar edersiniz.

BIOS sürümünüzü de bir araştırın.UEFI güncellemesi çıkmış olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.