Şimdi Ara

SSD Bad Sector/ECC error ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Windows 10 yüklü bilgisayarımda Mavi Ekran Hatası almamla birlikte bilgisayarımdaki 111 GB SATAFIRM S11 ATA DEVICE SSD Sabit Diskimde (:C) hata olduğunu farkettim.Mavi ekran hatasıyla bilgisayarım restart atılıyor ve restart atılmadan önce yaptığım tüm işlemler silinerek tekrar masaüstüne geliyordum.
    Mavi ekran sebebiyle bilgisayarda uzun bir tarama işlemini yönetemediğimden Hirens Boot'u çalıştırarak HD tune programını kullanarak tarama yaptım.İlk yaptığım tarama HD Tune'un eski bir versiyonuydu bu yüzden daha sağlıklı sonuçlar almak için güncel olanla da tarama yaptım.

HD Tune Sonuçları:

Açıkçası 111 GB olan diski HD Tune'da neden 120 gösteriyor anlamış değilim.

Crystal disk info ve crystal disk mark sonuçları:

SSD lerde donanımsal bad sector hatalarının olmasının çok düşük olduğu söyleniyor,hatta SSD lerde bad sector değilde ECC error hatalarının gerçekleştiğini söyleyen de var

Sorunun yazılımsal olmasına karşın usb'den windows 10 formatı atmayı denedim ama setup kısmında sabit diskimi biçimlendiremiyorum,biçimlendirmeden devam edince de setup error veriyor ve format atılamıyor.

Sormak istediklerim şunlar:

Sabit diskimde gerçekleşen bu hata fiziksel mi yazılımsal mı bir fikriniz var mı acaba? Yazılımsal ise low level format gibi bir şeye mi başvurmalıyım yoksa bad sektörlerin kapatılıp engellenmesini sağlayacak bir onarım programına mı ?

Ya da SSD çoktan ayvayı yemişse yeni bir tane mi bulma yoluna mı gitmeliyim?

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felix9 -- 13 Eylül 2019; 15:52:24 >

• Kablo ve port sorunları yoksa komut istemi altında chkdsk /f /r ile tamir etmeyi deneyebilirsiniz. Chkdsk yarıda kalırsa veya tamir edemediği dosyalar kalırsa hasar donanımsaldır bu durumda diskin düzelmesinin mümkün olduğunu sanmıyorum.
  • SATAFRIM S11 adında bir ssd yok.
    Bu ismi nette aratınca Phison S11 kontrolcülü ssdlerde görülen benzer sorunlar oraya çıkıyor.
    SSD kontrolcüsü bozulmaya başlamış .
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Hocam chkdsk /f /r komutunu yazdım fakat yeniden başlattığımda bilgisayar hiçbir işlem gerçekleştirmedi.Dediğim gibi bilgisayara restart attığımda resmen yaptığı tüm işlemleri unutup hiçbirşey olmamış gibi 0'dan açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felix9 -- 14 Eylül 2019; 15:52:11 >
  • SSD'nin kontrolcüsünde arıza var. Garantisi varsa servise gönderin, yoksa yeni bir tane almaktan başka yapılacak bir şey yok. Fiziksel hasarı yazılım ile düzeltemezsiniz.
  • felix9 F kullanıcısına yanıt
    chkdsk komutunu yazdığınız anda işleme başlaması gerekirdi, başlayamıyorsa zamanlanmış görev olarak Windows'u yeniden başlattığınızda yapması gerekirdi. Sistemi Windows DVD'sinden başlatıp onarma'yı seçtikten sonra gelişmiş bölümünden komut istemini başlatarak deneyebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD ve Bad Sector
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.