Geçen hafta satın aldığım Intel 335 Series 80 GB SSD'yi maalesef bilgisayara tanıtamadım. Normalde tak-çalıştır mantığıyla hemen algılanmasını beklerdim fakat ne biosda ne de win7 de gözükmüyor Anakartın SSD diskleri desteklememe gibi bir durumu olabilir mi? Pek yeni değil çünkü. Bu arada AHCI açık ve SSD arızalı değil kontrol ettik.
GA-EX58-UD3R Rev. 1.6 (Serial ATA AHCI BIOS, Version iSrc 1.20E)
Tanıtmaktan kastım BIOS'da gözükmesi. BIOS da SSD disk gözükmeyebilir mi? Bu normal mi? Ben windows kurmayacağım zaten HDD üzerine kurulu yeni SSD'yi oyunlar için kullanmak istiyorum fakat SATA0 da takılı AHCI açık olmasına rağmen göremiyorum. Ayrıca biçimlendirmeyi usb üzerinden bağlayıp yaptım. Sorun sizce nerede???
hezerfen
kullanıcısına yanıt
Şimdilik amacımın bir önemi yok, ben sadece windows kurmadan SSD diski kullanmak istiyorum ve anlaşılan siz yardımcı olamayacaksınız. Yine de teşekkürler..
Biosta görünmemesi ssd den kaynaklı bir sıkıntı olduğunu gösteriyor.kabloları kontrol ettikten sonra ürünü aldıınız yerden değiştirin.
By_KeReMM
kullanıcısına yanıt
sanalmarketim'den satın aldım ve bende arızalı ürün olduğunu düşünüp geri gönderdim fakat servisteki arkadaşlar bizzat beni arayıp ürünün çalşttığını bir problem olmadığını söylediler. harici harddisk slotuyla usb den bağaldığım zaman ssd çalışıyor. Bu da arızalı olmadığını göstermezmi
quote:
Orijinalden alıntı: kfburak
sanalmarketim'den satın aldım ve bende arızalı ürün olduğunu düşünüp geri gönderdim fakat servisteki arkadaşlar bizzat beni arayıp ürünün çalşttığını bir problem olmadığını söylediler. harici harddisk slotuyla usb den bağaldığım zaman ssd çalışıyor. Bu da arızalı olmadığını göstermezmi
kabloda bir sıkıntı olabilir.
hezerfen
kullanıcısına yanıt
Kardeşim sırf senin için hdd yi çıkartıp windowsu yüklemeyi denedim hem mavi hem de beyaz porta bağladım ikisindede windows sürücüyü bulamadı. Bence çok saçma bir yaklaşımda bulunuyorsunuz, ne demek hdd bağlıyken SSDyi görmez. Biraz araştırırsan windows açıkken hotplug yaparak sata kablosunu bağlayıp SSD yi şak diye sisteme tanıtabilirsin.
By_KeReMM
kullanıcısına yanıt
3 farklı sata kablosu denedim, hepsinin çalıştığından emin olduğum yine sonuç yok. ayrıca güç kablosunu da değiştirdim yine aynı.... bios nedense SSDyi sevmedi... başka bir PC de denemek lazım sanırmı. Ama şu anda öyle bir imkanım yok, hafta sonu boyunca yok en azından....
kfburakK
kullanıcısına yanıt
SSD Yİ TAKIP FORMAT ATARSANIZ DÜZELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
olak321O
kullanıcısına yanıt
Arkadaşlar sorun güç kablosuymuş, hdd de sorunsuz çalışan yuva SSD ye gelince naz yapmış anlaşılan. Başka bir power slotuyla sistem açıkken SSD yi algıladı çok şükür problemimiz kalmadı. Herkese teşekkürler....
Tam da konu kapanmışken tekrar birşeyler paylaşmam gerekiyor arkadaşlar.
Öncelikle sorun güç kablosunda değilmiş, ben öyle sanmışım. SSD diskin güç kablosunu windows açıkken çekip tekrar takınca diski algılamış sistem. Gerçekten çok ilginç çünkü sata kablosu milyon kerede çıkartıp taksam aynı şey olmuyor.
Bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda SSD disk kaybolmuş oluyor. Tekrar güç kablosunu çıkartıp takınca tekrar geliyor. Şimdi, sizce problem nedir?
İşler iyice karışmaya başladı. Windows açıkken power kablosunu takarak gördüğüm SSD, yeniden başlatınca kaybolmuyor hatta biosda bile gözüküyor şu anda. Ama bilgisayarı kapatıp açtığımda yeniden kayboluyor. Böyle salakça birşey olabilrmi ya? Sanki deepfreeze yüklü bilgisayarda download yapıyorum :)))
Son kararım anakart SSD'lere uyumlu değil. Yapacak birşey yok....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme