Şimdi Ara

SSD de marka cidden onemli mi ? Samsung vs digerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yillardir samsung evo serisi kullaniyorum.
    2x250 gb mevcut sistemde ve artik yetmiyor

2x500 gb a cikartacagim.

ancak goruyorum ki samsung evo 860 500 gb 550 tl iken baska markalarda 300 tl ye de mevcut.misal gigabyte firmasinin su urunu 340 lira ;
    akakce.com
    Gigabyte 480 GB GP-GSTFS31480GNTD 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-gigabyte-480-gb-gp-gstfs31480gntd-2-5-sata-3-0-fiyati,453529502.html

hatta 500 tl ye 1 tb diskler mevcut..

gercekten samsung da devam etmeye deger mi sizce ?

diskte sakladigim bilgiler cok onemli ve arizalanmasi ciddi sikinti cikartir..

• Önemli tabi hocam samsung ssd bölümünde kraldır.Samsung belirtilen hıza ulaşır ama diğer ssdlerde bu oynaklık gösterebilir.
  • Samsunga vereceğim parayla 2,3 adet Ssd alırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsungla etiket değerleini alırısn diğerleri arada bir anlık alırısın. Başka markanın m2 pci ssd sin alacağına samsungun msata ssd sini al. Diğer ssdlerin ömürleri telfon şarjı giib biter. İzleyen prfoglam varsa hafta hafta görebilrisin :)
  • Normal bir kullanici icin 2 sey onemlidir.
    Birincisi fiyati, ikincisi depolama kapasitesi.

Diger hicbir etmen surda normal bilgisayar kullanan kisiler icin onemli degil. 10 senedir bilgisayarlarla icli disliyim 2 senedir surekli bilgisayar topluyorum daha bozulan ssd gormedim. Bozulan cok anakart, ekran karti vb gordum. Degrade olan islemci de gordum. Ama ram ve ssd bozan hic gormedim. Bozuk ram gordum gerci ama o da uretim hatasiydi.

Hiz demisler de. Ben size 2 adet bilgisayar getireyim ve diyeyim ki bakmak yok sadece kullanacaksiniz. Hangisi Samsung anlayamazsiniz. Hatta Samsung QVO getireyim bir Crucial TLC'yi Samsung zannedenler olabilir benchmark degerleri ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 15 Aralık 2019; 19:22:41 >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Eski koruması olmayan ramlerden çok bozdum ellerim sağolsun sağa sola statik elektirik saçıyorum

• SSD olsun samsung olsun felsefesi ile yola çıktım ucuz markalardan m2 alabilecekken oyun performansı farklı olmadığı için sırf markadan dolayı 860 evo tercih ettim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egeanin bu modeli yok mu artık
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende 2012 den kalma 60gb ocz ssd var hala hizlari 410larda geziniyor bizimkilere verdigim eski laptopta kullaniliyor. Kendimde 2016dan aldigim 240lık bi corsair ve 1tblik m2 wd blue kullaniyorum hizlarinda cok sukur problem yaşamadım evet samsung iyidir ama diger markalarda ev kullanicisini üzmez yillarca kullanabilirsin rahatça

• ne yazıkki burada fanboyluk yapacağım
    ssd denilince samsung.
    diğerleri, diğerleri
  • Ben samsung ssd aldım 500 civarı çıkması gerekirken bi değer 300 lerde çıktı normal mi sizce kullanıyorum bayadır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SSD'de marka değil, içinde kullanılan yonga türü ve DRAM (önbellek için) olması önemlidir.

QLC yonga kullanan Samsung 860 QVO ile MLC yonga kullanan Samsung 860 Pro arasında yazma ömrü ve kalite açısından dağlar kadar fark vardır.

Eğer verileriniz değerliyse çok ucuza kaçmayın, hatta tek bir markaya da güvenmeyin. Mutlaka 2-3 farklı yere verilerinizi yedekleyin.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    evet bekledigim cevaplardan birisi buydu..

verilerim cok degerli ozellikle grafik tasarimlarim..
    2 sene once yedek sabit diskim western 2 tb bi anda gocup gidince mahvolmustum..

acikcasi m2 vs pek anlamam ancak su an samsung 850 evo kullaniyorum 2x 250 gb

2x500 gb evo 860 a upgrade dusunuyorum ne dersiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

evet bekledigim cevaplardan birisi buydu..

verilerim cok degerli ozellikle grafik tasarimlarim..
    2 sene once yedek sabit diskim western 2 tb bi anda gocup gidince mahvolmustum..

acikcasi m2 vs pek anlamam ancak su an samsung 850 evo kullaniyorum 2x 250 gb

2x500 gb evo 860 a upgrade dusunuyorum ne dersiniz ?
    Verileriniz o kadar degerliyse raid calisan bir nas server alin

Veya hatta tavsiyem parali onedrive vb bir servise yedekleyin kafaniz rahat olsun

• ezicioyuncu kullanıcısına yanıt
    SSD hızları HDD'ler gibi zamanla yavaşlamaz, yazılan veri miktarına göre zaman içinde bellek hataları oluşmaya başlar.
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Değerli veri o şekilde ssd'de saklanmaz zaten. Ya cloud hizmeti kullanılır ya sa 2-3 tane Server tipi hdd'ye kaydedilir eski usül. Ya da arkadaşın dediği gibi o hdd'leri nas servera koyar o şekilde saklarsınız. Yıldırım çarpsa, deprem olsa vs alete ne yapacaksın mesela:) ssd hdd hiçbiri kurtarmaz o zaman. Cloud en temiz yöntemdir.

• Amaç güvenli veri depolamak ise SSD pahalı bir seçim. Ciddi işler için desktop HDD tabir edilen diskler yerine NAS, enterprise, güvenlik tarzı diskler tercih edilebilir. Bu diskler desktop disklerden daha güvenlidir, daha da güvenli olması istenirse RAID yapılarak veri kaybetme ihtimali neredeyse sıfıra indirilebilir. İki adet HDD RAID yapılıp kullanılsa bile disk kapasitesi açısından SSD'den ucuza gelir. Dünyada cloud storage hizmeti veren Amazon S3, Backblaze gibi şirketlerin neredeyse tamamı bu mantıkla çalışır.
  • SSD çalışma hızı ve kararlılıktır, veri güvenliğine katkısı fazla yoktur.

ben sizin yerinize fiyat performans bir adet 1TB m.2 nvme ssd alırım çalışmak için.
    veri güvenliği için de aynı marka ve kapasite 2 adet harici hdd alırdım.
    veriler çok önemliyse her çalışma günü sonunda dosyaları ssd'den her iki harici diske yedeklerdim.
  • Corsair tavsiye ederim 3-4 yıldır kullanıyorum stabil ve hızlı fiyatları da fena değil.

• Samsung kraldır evet ama fiyatıda kraldır

Samsung dışındaki bakacağınız ssdlerde şunu aramanız gerekir

-3D Nand oluşu
    -gb veya tb ına göre verdiği yazma ömrü
    -garanti süresi

Samsung dışında samsunga en yakın ssd performans ömür olarak Adatanın XPG SX8200 pro modeli en yakını

Eğer ucuz olsun istiyorsanız Crucial P1 modelinede bakabilirsiniz bellekleri mikrondur. QLC yonga tipi kullanır okuma yazma hızı düşüktür diğerlerine göre ama fiyat ömür olarak iyidir

Adata tayvan malıdır
    Crucial ise amerikan. Mikronda amerikan olduğu için bellekleri mikrona ait.

Bu iki markanın ssdlerine bakın derim samsunga param yetmez diyorsanız. Ayrıca ssdnin ömrünü kendiniz belirlersiniz. Oyunlarımı yüklerim senelerce el sürmeden sadece oyun kapatır açarım derseniz 5 sene rahat götürür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Üst düzey bileşenler kullanan PRO serisi tavsiye ederim. Maddi yönden sıkıntı yoksa eğer.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.