Şimdi Ara

SSD'de windows yavaş açılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemi yeni topladım. bugün parçaları birleştirdim ve windows kurduk. 480gb toshiba ocz tr200 ssd kullanıyorum. Windows etkin değil, kurarken sonra gireceğim dedim keyi. Şu an hiçbir şey kurulu değil. Anakart ekranı gelme süresi 8 saniye, toplam açılma süresi 16 saniye. Arkadaşlarım 6-7 saniyede açılması lazım diyor. Neleri kontrol etmeliyim? Ya da windowsu bi şekilde (kms) etkinleştirsem (pro yüklü) hızlanır mı acaba? yoksa sorun ssd de mi ya da bu ssd nin normal hızı bu mudur?

• Merhaba. Sistemi uefi kurulum yaptınız değil mi ? Ayrıca SSD sata girişleri de doğrudur herhalde ? Ek olarak anakartın sata driver'ını kurunuz.
  • sistemi ben kurmadığım için bilmiyorum. bakılabiliniyor mu bir yerden uefi kurulum olup olmadıgına?
  • Nasıl bakıldığını buldum. Detected boot environment yazıyor. UEFI den kurulum yaparsam hızlanır mı dersiniz?
  • fbyekta07 kullanıcısına yanıt
    Yani bildiğim kadarı ile uefi kurulum daha hızlı oluyor :) Ayrıca Windows kurulum sonrası anakart'ın sata driver'ını kurun. Yine de normal kurulum bile olsa o kadar geç açılmamalı, belki anakart sata kablo girişleri yanlıştır. Bir de ssd hız testi yapar mısın ?

Not: Belki anakart'ında sata 2 çıkışı vardır ve ssd oraya takılmıştır. Bu yüzden performans kaybı yaşayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 10 Eylül 2019; 21:57:51 >
  • Sata2'ye bağladıysanız ondan olabilir. Ayrıca o toshibalar sıkıntılı biraz.
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Sata 3 yerine takılı. Toshibada sıkıntı varsa şuan geri yollayabilir miyim acaba kullandım ya sonuçta.
    SSD'de windows yavaş açılma sorunu
  • İade için aldığınız yere bi danışın, bilmiyorum. Bir de BIOS'da fastboot açık değilse açıp deneyin.
    Kullandığın SATA kablosu standart bir SATA ıablosu gibi. 6gbps olan gercek SATA kablosu kullan
  • Ben de tam anakart kutusuna bakıyordum. Siyah bir kablo buldum üstünde 6g yazıyor bunu takıp denemeliyim bir de
    Değerler bu şekilde. Bios fastboot a bakacağım şimdi SSD'de windows yavaş açılma sorunu
    Ultra fast modunda 14snye kadar düştü. Sizce illa uefi olarak mı kurmam lazım Windows u. Biraz daha hızlı açılması dışında ne farkı var?
  • Sisteminiz yeni hocam uefi daha gelişmiş bi teknoloji. Uefi kurmanızda fayda var. Detaylı bilgi için:
    https://www.technopat.net/2013/07/08/uefi-nedir/amp/
    anakartım bunu destekliyor mu bilgim yok da. Gigabyte b450m
  • benim kullandığım ssd yi bi youtube kanalında izlemiştim. adam 2 ekran bölmüş birinde ssd ile açıyor, diğerinde hdd ile. hdd boşver o 1 dakikayı geçti zaten. ssd ile açılışı izlediğimde 7 saniye siyah ekran var sonra anakart ekranı geliyor. 3 saniye sonra pc hazır konuma geliyor. aynı ssd bende var ve benim pc 2 saniyede hazır hale geliyor. anakartın ekranı gelene kadar aslında olay, ondan olabilir. başka videolarda izledim değişkenlik gösteriyor.
  • Bi uefiden kurayım bakayım açılış hızına. Başka bir sorun da göremedim zaten okuma yazma değerleri normal. 14 15 saniyede açılması ya da 7 saniyede açılması pek sorun değil benim için ama normali neyse o olması daha iyi olur tabi
    valla benim için sorun. şimdi ssd ler olmuş gb boyutu kadar para. takıyosam bu ssd yi o zaman bana hızlı itaat etmek zorunda. tak diye açmalı ve kapamalı, işlemini yapmalı. hdd verilerine göre ayarla. benim hdd varken 17 saniyede açılırdı. şimdi 2 saniye. ama seninki hdd varken 80-90 saniyeleri buluyorsa o zaman bu rakamlar ideal.

bide hızlı getirme açık olmalı. bir diğer adı sysmain. hizmetler bölümünden sysmain aktif hale getirip windows yeniden başlat. tekrar hizmetlere gir açık olup olmadıgına bak. açıksa eger windowsu normal bıcımde kapat ve tekrar ac sonucu buraya yaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.