Şimdi Ara

SSD Değişim Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

lenovo yoga 910 laptop sahibiyim. içerisindeki ssd yi değiştirmek istedim (yetmiyordu) ve çalıştığım şirketin IT uzmanı bana seagate zp1000gm30011 1tb 2,5" firecuda 510 m.2 pcie 2280 diski önerdi. internetten satın aldım ve kendisi eski ssd yi buna klonlayarak laptopa taktı.

hiçbir sorun olmadan kullanmaya başladım ancak fark ettim ki, laptopu kapattığımda (tamamen kapatma) veya uyku moduna alıp uyku modunun üzerinden bir süre geçtikten sonra (yani power düğmesinin yanındaki ışık yanıp sönmeyi bıraktığında) bilgisayarı şarja takmadan açmak mümkün değil. her ne kadar şarjı dolu gözükse de, bilgisayar kesinlikle açılmıyor. ama şarja takip açtıktan sonra (şarjı hemen çıkartsam bile herşey normal ve pil ile çalışmaya devam edebiliyorum)
    çıkarıp eski ssd ile tekrar denedik. o zaman herşey normal. ama yeni ssd yi takınca şarja bağlamadan açılmıyor. internette yazan herşeyi denedik ama maalesef olmadı. tahminimiz laptop sadece pildeyken ssd ye yetecek kadar güç üretemiyor ve şarja tak diye uyarı veriyor.

yine de son bir umut sizlere de sormak istedim. ssd yi iade almayacaklarını düşünüyorum. çözüm bulamazsam geriye devamlı şarj ile dolaşmaktan başka çare kalmıyor.

• quote:

internetten satın aldım ve kendisi eski ssd yi buna klonlayarak laptopa taktı

Yeni SSD başka bir bilgisayarda hangi şekillerde denendi?

Ayrıca, neden geri almasınlar ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 17 Eylül 2020; 17:42:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epirus kullanıcısına yanıt
    Deneyebileceğimiz başka bir laptop yoktu.
    Aldığım sitede güvenlik şeridi açılmış ssd leri iade edemezsiniz diye yazıyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mugelondon M kullanıcısına yanıt
    https://www.seagate.com/tr/tr/internal-hard-drives/ssd/firecuda-ssd/

Verdiğiniz model nosuna da baktım. PCIe 4.0 destekli ve yeni bir model.

Büyük ihtimalle sizin dizüstü ile uyum problemi var. Ve belkide BIOS güncellemesi gerekiyordur. Ayrıca BIOS ayarlarını kurcalamak bir çözüm olabilir.

Performansına dair birşey yazmadığınıza göre iyi olsa gerek.

Hem Lenovo hem de Seagate ile temasa geçmek en hızlı çözüm olur gibi. Burada çözüm bulursanız ne mutlu size.

• Epirus kullanıcısına yanıt
    Ceabınız için çok teşekkür ederim.
    ITci arkadaş BIOS ile ilgili herşeyi denedi. Update vs.
    Ama maalesef çözüm olmadı.
    Dediğiniz gibi bir de Seagate ile görüşeyim.
  • mugelondon M kullanıcısına yanıt
    Dizüstü anakartlar çoklukla esnek yapıda olmuyor.

SSD, M.2 yuvası olan herhangi bir bilgisayarda denenebilir. Eğer üretimsel bir sorunu yoksa (çok düşük ihtimal) her masaüstü bilgisayarda sorunsuz çalışacağı kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 18 Eylül 2020; 1:27:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.